αρχαιολογικό μουσείο αθηνών

1,846
-1

Published on

Published in: Technology, Economy & Finance
0 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
1,846
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
5
Actions
Shares
0
Downloads
33
Comments
0
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

αρχαιολογικό μουσείο αθηνών

  1. 1. Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών Σταμάτης Αρ.
  2. 3. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1866 και ολοκληρώθηκε το 1889, χρησιμοποιώντας κονδύλια από την ελληνική κυβέρνηση, την Ελληνική Αρχαιολογική Εταιρία και την κοινότητα των Μυκηνών.
  3. 9. Μεγάλοι ευεργέτες ήταν επίσης και οι Δημήτριος και Νικόλαος Βερναρδάκης από την Αγία Πετρούπολη οι οποίοι έδωσαν μεγάλο χρηματικό ποσό.
  4. 14. Η αρχική ονομασία του μουσείου ήταν ¨Το Κεντρικόν Αρχαιολογικόν Μουσείον¨ και αρχικά με διάταγμα του βασιλιά Όθωνα στεγάστηκε στο Ναό του Ηφαίστου μέχρι το 1874.
  5. 18. Έλαβε τη σημερινή του ονομασία το 1881 από τον πρωθυπουργό Χαρίλαο Τρικούπη. Η δημιουργία του νέου μουσείου ξεκίνησε το 1866.
  6. 23. Το νεοκλασικό σχέδιο του μουσείου δημιουργήθηκε αρχικά από τον αρχιτέκτονα Ludwig Lange και αργότερα τροποποιήθηκε από τους Παναγή Κάλκο που ήταν ο κύριος αρχιτέκτων, Αρμόδιο Βλάχο και Ερνέστο Τσίλλερ .
  7. 28. Κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το μουσείο σταμάτησε να λειτουργεί και οι αρχαιότητες εγκιβωτίστηκαν και κρύφτηκαν για την προστασία τους.
  8. 34. Tο Eθνικό Aρχαιολογικό Mουσείο απαρτίζεται από τέσσερις Συλλογές που υπέχουν θέση Tμημάτων: - Συλλογή Γλυπτών - Συλλογή Aγγείων και Mικροτεχνίας - Συλλογή Xαλκών - Συλλογή Προϊστορικών, Aιγυπτιακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων. 
  9. 38. Η νότια πτέρυγα του μουσείου στεγάζει το  Επιγραφικό Μουσείο , που διαθέτει την πλουσιότερη συλλογή επιγραφών παγκοσμίως. Το μουσείο αυτό δημιουργήθηκε κατά τα έτη  1953 - 1960  με σχέδια του αρχιτέκτονα Περικλή Καραντινού.

×