Studier i Storbritannia

193 views
168 views

Published on

Her kan du lese litt om hovedkategoriene av studier som du kan studere i Storbritannia. England, Skottland og Wales har til sammen nesten 200 høgskoler og universiteter, noe som gjør at det finnes mange flere studiemuligheter enn det vi finner i Norge.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
193
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Studier i Storbritannia

 1. 1. HVORFOR STUDERE PÅ DE BESTE UNIVERSITETENE I STORBRITANNIAHvorfor skal man velge akkurat Storbritannia når man skal studere? Jo,det finnes det uendelig mange grunner til. Er dette noe du kunne tenkedeg, så må du ikke la deg stoppe! Les litt om noen av de gode grunnenetil å studere i Storbritannia på denne siden i tillegg tilstudentopplevelsene som ligger under hvert universitet.
 2. 2. HVORFOR STUDERE PÅ DE BESTE UNIVERSITETENE I STORBRITANNIA Toppkvalitets utdannelse fra et anerkjent universitet. Mange flere fag og kombinasjonsmuligheter enn det som finnes i Norge. En britisk universitetsgrad er høyt verdsatt over hele verden og vil gi deg mange fordeler enten om du ønsker å jobbe i Norge eller utenlands. Du vil møte andre studenter fra hele verden. Storbritannia er et av verdens mest internasjonale studiesteder. Du vil snakke flytende engelsk. Mye billigere enn du hadde trodd! (Se vårt regnestykke i kostnader )
 3. 3.  Kort og billig vei hjem! (Sjeldent over 1500kr) Trygt og kjent. Norske elever tilpasser seg lett den britiske kulturen og språket da overgangen fra Norge ikke er så stor. Studier utenlands gjør at du skiller deg ut på en positiv måte i forhold til en fremtidig arbeidsgiver, og det gjør deg mer uavhengig, pluss at det gir deg nye utfordringer. Nytt perspektiv på Norge og verden. (Les mer om andres opplevelser underStudentprofiler ) Det finnes veldig mange gode tilbud når det gjelder praksisplasser og utplassering fra våre universiteter. Her har du et godt eksempel: Chelsea FC and Harlequins Rugby
 4. 4. ”Da jeg først lekte med tanken om å flytte til England og studere ved et engelskuniversitet, var jeg overbevist om at prosessen for å komme seg hit var for lang ogslitsom til at det var verdt det. Men etter at jeg kom i kontakt med Across the Pondendret alt seg og søkeprossessen gikk som en lek. Her kunne jeg spørre og grave om altdet jeg lurte på og var usikker på, her er ingen spørsmål for dumme. Da jeg omsiderfikk beskjed om at opptaket til universitetet var et faktum var det med litt blandedefølelser jeg aksepterte tilbudet, usikker på hva som ventet meg. Da jeg kom fram innsåjeg hvor spennende dette kom til å bli. Første uken (Freshers week) var full av aktiviteter, dag ognatt. Dette førte til at man kom i kontakt med mange mennesker og fikk fort skaffet seg venner.Her borte er du omgitt med engelsk døgnet rundt så man lærer fortere enn man aner. Jeg merketstor forskjell allerede etter bare et par uker. Jeg kan anbefale studieri Storbritannia til absolutt alle”. Kamilla Michalsen
 5. 5. STUDERE VED DE BESTE UNIVERSITETENEI STORBRITANNIASom sagt er en utdannelse fra Storbritannia kjent over hele verden som enutdannelse av kvalitet. Så hvis du ønsker deg en internasjonal karriere, så vildu dra stor nytte av å ha studert i Storbritannia. I tillegg så vil du bli flytendeengelsk etter å ha studert der, og dette vil gi deg store fordeler når du søkerpå jobb.
 6. 6. Engelsk er jo det største av verdensspråkene, så god kjennskap til dette vil dudra nytte av resten av livet. I tillegg er engelsk et veldig viktig språk å kunne idagens samfunn, og er veldig populært ovenfor fremtidige arbeidsgivere. Deter vel ingen tvil om at den beste måten å lære engelsk på, er å bo i etengelskspråklig land hvor du bruker språket aktivt hver dag?
 7. 7. Når du velger å studere i Storbritannia viser du også at du tør å gjøre noe ikke alleandre gjør, pluss at du beviser at du tør å ta initiativ, takler utfordringer og ikke er reddfor å gå mot strømmen.Å studere i et annet land vil hjelpe deg å vokse som person, og du vil lære mye om degselv og hvordan du takler situasjoner.Dette er absolutt fordeler når du søker jobb senere. I tillegg vil du oppleve at vennenedu får fra hele verden kan bli noe mer enn bare venner – de kan også bli et nettverkfor deg i jobben din.Et internasjonalt nettverk vil kunne hjelpe deg til førstehåndskunnskap i mangearbeidssituasjoner, og å ha kontakter i andre land vil kunne hjelpe deg å gjøre enekstra god jobb. Et arbeidsnettverk i Norge vil være svært lite sammenlignet med detinternasjonale.
 8. 8. Hvis du studerer i Norge vil du oppleve at alle de som søker på samme jobb som deg, harmest sannsynlig studert akkurat det samme som deg, hatt de samme lærerene som deg,kjenner de samme menneskene som deg og har samme kvalifikasjoner ogarbeidserfaring som det du har. Mens hvis du har studert et annet sted, og har et annetnettverk å bidra med i bedriften, vil du oppleve at du skiller deg ut og dette styrkerselvsagt jobbsøknaden din.
 9. 9. Verden er jo i stadig forandring og blir stadig mer og mer globalisert. Det er ikkebare oss mennesker som flytter oss over landegrenser, men også varer og tjenester.Derfor vil det i fremtiden bli enda mer viktig for arbeidsgivere med ansatte som harinternasjonal kompetanse, og kanskje er dette noe du kanhjelpe din fremtidige arbeidsgiver med. Undersøkelser viser dessuten også at desom har studert i utlandet vil med tiden få en bedre jobb og tjene mer enn de somkun har studert i Norge.
 10. 10. Det finnes mange andre fordeler ved å studere i Storbritannia – og ikke alle går påkvalitet og jobbmuligheter. Det er jo helt klart at du vil dra fordeler av dininternasjonale erfaring når du søker jobb, men det finnes andre aspekter du også børtenke på når du vurderer å studere i Storbritannia – nemlig opplevelsene! Du vil kunneoppleve å bli kjent med en helt ny kultur ved å bo i et annet land, men du vil også blikjent med andre kulturer fra hele i verden gjennom de internasjonale vennene du vilfå deg!
 11. 11. Studentmiljøene i Storbritannia er mye større enn i Norge, da det finnes mange tusenflere studenter i Storbritannia, og derfor vil detbli mye større muligheter for å kunne drive med det du ønsker mens du studerer.Universitetene har sin egen Student Union, eller studentsamfunn som hele tidenarrangerer aktiviteter for studentene. Det finnes lag og foreninger av alle slag, og hvisdet du er interessert i ikke finnes, så kan du bare starte opp selv! Dessuten finnes detskolelag innen de aller fleste idretter som konkurrerer i ligaer med andreuniversiteter,samt treningssentere hvis du foretrekker å trene på den måten.
 12. 12. Universitetene har også barer, restauranter og kaféer hvor man kan bli kjent mednye mennesker eller bare henge med venner.Det finnes også en velkomstuke på universitetene, Fresher’s Week, som er deresversjon av vår fadderuke. Her vil du kunne treffe andre og bli kjent med mange nyemennesker allerede første uken på universitetet! Selve opplevelsen av å studere iStorbritannia er helt fantastisk, og noe vi unner dere alle å oppleve!
 13. 13. Les mer påhttp://no.studyacrossthepond.com/why-study-in-the-uk.asp

×