Adelaar nederlands

684 views
568 views

Published on

From the amazing students from the Netherlands

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
684
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
358
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Adelaar nederlands

 1. 1. Amerikaanse zeearend, leeft in Amerika.Een adelaar is een roofvogel. Er zijn59 soorten adelaars. Adelaars levenop elk werelddeel, behalve inAntartica. Het is daar te koud vooradelaars om er te leven.Roofvogel, vogel die jaagt en anderedieren eet.Continent = 1 van de zeven grotewerelddelen.
 2. 2. Adelaars hebben vleugels enveren, net als andere vogels. Hunsnavel is gebogen en ze hebbenscherpe klauwen.De meeste adelaars zijn bruin,zwart of grijs.Een volwassen adelaar heeftongeveer 7.200 veren.
 3. 3. Steller’s zeearenden zijn één van dezwaarste arenden. Ze wegen ongeveer9 kilogram. Dwergadelaars zijn delichtste soort, zij wegen ongeveer 0,9kilogram.Harpij adelaars kunnen het snelst vliegen.Zij kunnen 81 kilometer per uur vliegen.
 4. 4. De 59 soorten adelaars kunnen worde verdeeld in vier groepen. Zee-arenden leven bij rivieren, meren en oceanen. Slangadelaars leven in Afrika, Azië en Zuid-Europa. De grote regenwoudadelaars leven in hete natte plaatsen op de wereld. En dwergadelaars leven overal op de wereld op warme en koude plaatsen.Habitat, leefomgeving, plekwaar dieren wonen
 5. 5. Een adelaar grijpt zijn prooi met zijnklauwen.Alle adelaars eten vlees. Ze vangen hunprooi met hun scherpe klauwen en hunsnavel.Vis en schildpadden zijn favoriet eten.Net zoals kleine dieren als muizen,konijnen en slangen.Prooi= een dier dat gedood is en wordtopgegeten door andere dieren.
 6. 6. Moeder adelaar brengt eten naar hetnest om de jonge adelaars te voeren.Moeder adelaar legt haar eieren in eennest. Dertig tot 60 dagen later, de jongeadelaars worden geboren. De jongeadelaars zijn bedekt met zachte veren,dit heet dons. Ze verlaten het nest alsze 5 of 6 maanden oud zijn.In het wild worden adelaars ongeveer30 jaar oud.
 7. 7. Adelaars leven gewoonlijk alleen. Zevliegen van plek naar plek, op zoeknaar een prooi. Soms eten ze dierendie al dood zijn. Het vlees van dierendie al dood zijn heet aas.De bateleur eet soms aas
 8. 8. Soms moeten de adelaars vervliegen om eten te vinden.Ze rusten dan op een nest of eenpiek.Adelaars gebruiken vaak hun snavelom hun veren schoon te maken.De veren van een adelaar groeienvanuit hun gezicht, net als bijmensen de haren groeien.
 9. 9. Mensen kunnen adelaars zien alsze boven een rivier vliegen of alsze in een boom zitten. Op anderemomenten is de adelaar aan hetjagen en schiet naar de grond.Het is spannend om naar dezeelegante vogels te zien vliegen.Als een adelaar vliegt houdt hij zijnnagels ingetrokken.
 10. 10. Waarom respecteren mensen deadelaar?De Amerikaanse indianen uit hetnoordwesten van de VerenigdeStaten hebben daar een verhaalover.Ooit tijdens een grote stormverdwenen alle vissen uit eenmeertje naast een dorp. Demensen in het dorp leden daarnahonger. Een jongetje vroeg deadelaar om hulp. De adelaar vondhet jongetje aardig en bracht demensen elke dag zoveel vis als zekonden eten.Sindsdien respecteren de adelaarsen de mensen elkaar.

×