Powerpoint
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Powerpoint

on

 • 477 views

 

Statistics

Views

Total Views
477
Views on SlideShare
467
Embed Views
10

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

4 Embeds 10

http://www.takinitoffaina.blogspot.com 4
http://takinitoffaina.blogspot.com 3
http://takinitoffaina.blogspot.com.es 2
http://www.slideshare.net 1

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as OpenOffice

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Powerpoint Powerpoint Presentation Transcript

 • SEGURETAT A INTERNET
   Laura Rodríguez Aina Pons 4t A
 • Introducció
  • El fet de que Internet sigui una xarxa oberta, ha fet possible la seva gran popularització i el seu èxit.
  • El protocol utilitzat en Internet (com TCP-IP) és gratuït i per això, qualsevol ordenador o xarxa pot conectar-se sense costs.
  • No hi ha cap propietari d'Internet ni cap autoritat central.
  • La facilitat d'accès i popularitat a Internet als bars, locutoris, clubs, etc., ha facilitat que qualsevol persona en qualsevol moment
 • hi pugui tenir accès. · Les possibilitats de protecció de les comunicacions electròniques son majors que les que ens permeten els mitjans tradicionals (caixes forts, cameres de seguretat,etc.) · En general, a Internet no hi ha una “cultura”, és a dir, com que Internet es una tecnologia que existeix fa un parell de dècades, la nostra experiencia es molt més breu. Mai els nostres pares ni professors ens han dit el perill que pot tenir com accedir a llocs ilegals, no fiables, etc.
 • · En canvi, generalment, la seguretat a Internet i les lleis que la protegeixen, estan basades principalment en el sistema de encriptació, aquest sistema permet que la informació només pugui arribar al destinatari.
 • PHISHING (pesca)
   És una modalitat d'estafa que té com a objectiu obtenir d'un usuari, les seves dades, claus, comptes bancaris, números de targetes de crèdit, identitats, etc per utilitzar-les de forma fraudulenta.
 • - Com és realitza? Des de un simple missatge per mòvil, trucada telefònica, una web que simula una entitat, publicitat enganyosa, i la més utilitzada és la recepció d'un correu electrònic. - Com protegir-se? La forma més segura per estar tranquil i no ser estafat, es que MAI s'ha de respondre a cap solicitut d'informació personal.
 • PHARMING I SPOOFING Pharming : Canviar l'adreça IP d'un servidor per una altre per aconseguir dades confidencials relacionats amb el banc. Spoofing : Falsejament (suplantar) d'identitat d'una altra persona per fer-ne un ús maliciós.
 • La seguretat a Internet és el conjunt de precaucions que els internautes fan servir per navegar amb certes garanties per la xarxa. Els internautes han de ser conscients dels perills que hi ha a la xarxa. El simple fet d'obrir el navegador ja implica la transmissió de moltes dades des del nostre ordenador cap a l'exterior. LA SEGURETAT
 • Antivirus: Programa que té com a objectiu detectar possibles virus informatics i eliminar-los per no fer mal bé l'ordinador. N'hi ha de gratuïts i altres que has de pagar per tenir-los. Exemples: Norton, AVG, McAfee, etc. Programa antiespia o antispyware: Conjunt de programes per evitar el recolliment de dades sense el propi consentiment. Exemples: Ad-ware, Arovax, Spyware doctor, etc. TÈCNIQUES PER EVITAR AMENAÇES D'INTERNET
 • Firewall o tallafoc: Programa que permet bloquetjar els accessos no desitjats i per altra part, permet entrar en els accessos permesos pels ports de comunicació. Router o encaminador: Serveix per filtrar accessos exteriors a adreces interiors de la xarxa.
 • Web: - Navegar per webs de confiança, evitar la navegació per webs de les quals no entinguem cap dada o no siguin fiables. -No cliqueu a les finestres d’anunci que apareguin a l’ordinador. Aquestes finestres es poden bloquejar. -Actualitzeu sempre el seu navegador i utilitzeu els que siguin més segurs. CONSELLS DE SEGURETAT A LA XARXA
 • - Utilitzeu un firewall i a poder ser un anti-virus (que actualitzarem constantment) Xat/ missatgeria instantànea: - Instal·lar programes de xat “segurs”. - No acceptarem els usuaris que no coneguem. - No clicarem a cap enllaç que ens arribi si no estem segure que qui ens l’envia és de confiança. - No clicarem a la publicitat que pugui aparèixer. Correu electrònic: -No obriu cap correu que no sigui d’algú que conegueu. Elimineu immediatament els correus dels remitents desconeguts.
 • - Bloquejeu els remitents no desitjats. - No obriu cap document adjunt si no esteu segur que és d’un remitent de confiança i no conté virus. - Canvieu regularment les claus d’accés del correu, sobretot si utilitzeu serveis com Hotmail, Yahoo, Gmail… Ordinador: - Actualitzeu el seu sistema operatiu. - Utilitzeu un antivirus i actualitzeu-lo regularment. - Si cerqueu més seguretat, instal·leu eines per a incrementar el nivell de seguretat de l’ordinador. - No instal·leu cap programa si no sabeu per a que serveix, si és segur i realment útil.
 •