Jornada Poètica P5B

1,966 views
1,876 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,966
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1,709
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Jornada Poètica P5B

 1. 1. 8ª JORNADA POÈTICA FESTEGEM AMB LA POESIA P5B
 2. 2. Un any més hem celebrat una nova Jornada Poètica per commemorar el naixement del Miquel Martí i Pol. Aquest any el tema escollit ha estat “Festegem amb la Poesia”. Tota la nostra tasca ha girat entorn aquest tema i hem relacionat festes, tradicions amb poesies , rodolins i molt més! Us deixo un recull d’algunes de les activitats realitzades:
 3. 3. MESUREM Un dels dies de psico coincidim amb els grans i ens adonem que estan mesuran als gegants que tenim al gimnàs, així que no ens esperem molt per posar-nos a treballar :
 4. 4. Ens adonem que: “ El Joanet és el més alt i el Jordi Simpson és el més baixet”
 5. 5. A partir d’aquí ho volem mesurar tot, però només tenim una cinta mètrica que ens ha deixat la Leo per tota la classe,… Ho solucionem inventant-nos diferents mètodes de mesura:
 6. 6. “El radiador mesura 3 cordes” “El tronc mesura quatre gots”
 7. 7. Cada vegada ens engresquem més i decidim mesurar-nos a nosaltres mateixos. Com tenim alguns problemes amb la cinta mètrica ja que no es queda fixa, elaborem nosaltres una cinta per enganxar-la a la paret i d’aquesta manera tenir més temps per veure i apuntar els números a la graella.
 8. 8. Ens juntem tots per interpretar i deduir les conclusions amb les dades de la graella; també aprofitem per comprovar si tots els infants han apuntat bé la seva alçada i si per tant coincideixen els resultats amb la realitat.
 9. 9. Encara no tenim prou… ja tenim clar qui és el més alt de la classe i qui es el més baixet, però decidim inventar-nos una manera diferent de mesurar-nos per tenir encara un resultat més acurat de la mesura de la resta dels infants:
 10. 10. Fem grups segons el mes de naixement i elaborem estadístiques per facilitar la lectura posterior d’aquestes:
 11. 11. CONCLUSIONS DE MESURA Ens organitzem per grups (segons el mes de naixement) i elaborem les nostres propies conclusions fixant-nos en tot el treball realitzat: LAIA: “Jo no puc fer-ho amb ningú sóc sola octubre”
 12. 12. ERIC I CARLA: “L’Eric Espinola és el més alt de novembre i la Carla és la més baixeta” SOFIA I MARTINA: “La Sofia és la més alta i la Martina és la més baixeta del mes de setembre”
 13. 13. ENS PESEM Un dels infants porta a l’aula una bàscula, així que després d’explicar-nos com funcionava i les normes, ens posem a treballar:
 14. 14. Si voleu veure tot el recull del treball realitzat us convidem a que passeu al passadís de la classe. Apuntem els resultats a la graella. Aquesta vegada, ells mateixos ja treuen conclusions a mida que es van apuntant.
 15. 15. LECTURA DE POEMES Durant aquesta setmana hem aprofitat per escoltar diferents poemes (és important donar un bon model de lectura, interpretació, entonació,…) ens hem donat compte que sempre hi havia paraules que tenien la mateixa terminació, així que hem decidit fer alguns rodolins: NORA: “La Nora se levanta a la hora”
 16. 16. JOCS TRADICIONALS Recuperem els jocs tradicionals i fomentem la cooperació entre tots els infants:  Aranya i gallineta cega :
 17. 17.  Les cadires i la xarranca:
 18. 18.  Mocadors i pica paret:
 19. 19.  Cordes i espardanyeta:
 20. 20.  Arranca cebes i relleus amb cullera :
 21. 21. TEATRE: PATUFET Representem un conte tradicional, però aquesta vegada ho fan els mestres:
 22. 22. BIBLIOTECA Aprofitem per anar a la biblioteca i gaudir d’una estoneta en mig grup i del conte del Carnestoltes
 23. 23. TALLERS CULINARIS
 24. 24. POEMA: VELLA QUARESMA

×