Skrip pengacara mesyuarat agung pibg 2013

18,775 views
18,327 views

Published on

0 Comments
6 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
18,775
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
11
Actions
Shares
0
Downloads
946
Comments
0
Likes
6
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Skrip pengacara mesyuarat agung pibg 2013

  1. 1. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 PN WAN ILYANI YUSRINA BT WAN MUSTAMA & PN. SERINOR DALILA BT MD DERUS BIL AGENDA TEKS Ketibaan para jemputan dan Diumumkan ketibaan Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi ADUN ibu bapa 1. Kawasan Labudiiringi Guru Besar Sekolah KebangsaanJijan dan Yang Dipertua PIBG Sekolah Kebangsaan JIjan ke tempat duduk utama. Semua hadirin dipersilakan berdiri. Nyanyian lagu Negaraku Bagi memulakan majlis, marilah sama-sama kita menyanyikan lagu Negaraku dengan iringan muzik.  Semua hadirin dipersilakan duduk. 2. Bacaan doa. Bagi memberkati majlis kita pada hari ini, marilah sama-sama kita mengaminkan bacaan doa yang akan diketuai oleh Al-Fadhil Ustaz Mohd Rusydan bin Osman. Dipersilakan.  Amin, amin Ya Rabbal Alamin. Majlis merakamkan ucapan terima kasih atas bacaan doa sebentar tadi.
  2. 2. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 3. Ucapan Majlis Aluan Pengerusi Ke Pekan Nilai membeli bingka, Sayang pesanan terlupa sudah; Majlis bermula tirai dibuka, Dengan alunan madah yang indah. Assalamualaikum wbt, Salam Sejahtera dan Salam Satu Malaysia. Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi, ADUN Kawasan Labu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pembangunan Luar Bandar Hal Ehwal pengguna dan Kemudahan Awam, Yang DihormatiTn Hj. Mustafa bin Mahad, Pegawai Pencegahan Dadah Pejabat Pelajaran Daerah Seremban merangkap wakil Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Seremban, Yang Berusaha Tuan Haji Roshizan b. Hj. Zakaria, Yang Dipertua PIBG SK Jijan,
  3. 3. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 Yang Berusaha En. Zainal Ariffin bin Mohd Yunos, Guru Besar SK Jijan, Yang Dihormati Guru-guru penolong kanan, guru-guru, Ajk PIBG SK Jijan sesi 2012/2013, seterusnya ibu-bapa sekalian. Pihak sekolah mengalu-alukan kedatangan Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi, para jemputan khas dan ibu bapa ke Mesyuarat Agung PIBG SK Jijan yang ke-30 pada hari ini. Untuk pengetahuan Yang Berhormat Dato’ dan hadirin sekalian, ObjektifMesyuarat Agung PIBG SK Jijan kali ke-30 ini diadakanadalah untuk memberi peluang kepada ibu bapa dan penjaga serta guru dalam sekolah berbincang, berkolaborasi, berunding dan bekerjasama antara satu sama lain berkenaan dengan cara memperbaiki taraf pendidikan murid sekolah ini. Diharap mesyuarat yang akan kita adakan nanti berjalan dengan lancar dalam suasana yang harmoni.
  4. 4. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 4. Ucapan Yang Dipertua PIBG Hadirin sekalian, Majlis perasmian Mesyuarat Agung PIBG ke-30 pada kali ini dimulakan dengan ucapan daripada Yang Di Pertua PIBG SK Jijan. Untuk itu, dijemput Tn. Hj. Roshizan b. Hj. Zakaria ke pentas utama.  Terima kasih diucapkan kepada YDP PIBG atas ucapan beliau sebentar tadi. 5. Ucapan Wakil PPD Hadirin yang dihormati, Majlis diteruskan lagi dengan ucapan Tn Hj. Mustafa bin Mahad, Pegawai Pencegahan Dadah PPD Seremban merangkap wakil Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Seremban, yang tidak dapat hadir bersama-sama kita pada hari ini.Oleh itu, majlis dengan segala hormatnya mempersilakan.  Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada Tn Hj. Mustafa bin Mahad, atas ucapan beliau sebentar tadi.
  5. 5. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 5. Ucapan Guru Besar SK Jijan Seterusnya, Majlis mempersilakan En. Zainal Ariffin bin Mohd Yunos Guru Besar Sk Jijan untuk menyampaikan ucapan. Dengan segala hormatnya dipersilakan.  Majlis merakamkan ucapan terima kasih kepada En. Zainal Ariffin bin Mohd Yunus atas ucapan beliau sebentar tadi. 6. Ucapan Perasmian Hadirin yang dihormati, izinkan saya memperdengarkan pantun Oleh Yang Berhormat Dato’ seterusnya. Hasim bin Kawasan Labu Rusdi,ADUN Makan durian bersama pulut, Duduk bersembang atas serambi, Tampillah tuan kami menjemput, Bersama ucapan kata perasmi.
  6. 6. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 Untuk tidak melengahkan masa marilah sama-sama kita mendengar ucapan perasmian yang akan disampaikan oleh Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi, ADUN Kawasan Labu merangkap Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pembangunan Luar Bandar Hal Ehwal pengguna dan Kemudahan Awam. Majlis dengan penuh hormat dan takzim mempersilakan.  Tuan berbudi tidak terperi, Hulurkan madah kata perasmi, Yang Berhormat Senator Dato’ kami segani, Kesudian Yang Berhormat Senator Dato’ kami hargai. Hadirin yang dihormati sekalian, Rasmilah sudah Mesyuarat Agung PIBG SK Jijan yang ke-30 pada hari ini. Majlis merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas kesudian Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi merasmikan majlis kita sebentar tadi.
  7. 7. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 Penyampaian Insentif kepada Majlis diteruskan lagi dengan Penyampaian Insentif kepada murid- murid-murid cemerlang UPSR murid cemerlang UPSR dan UPKK 2012. Oleh itu dipersilakan sekali lagi dan UPKK 2012 7. oleh Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi, dengan diiringi oleh Yang Dipertua PIBG SK Jijan Tn. Haji Roshizan bin Zakaria ke pentas utama.  RUJUK SENARAI NAMA UPKK DAN UPSR 2012 BUKU PROGRAM 8. Penyampaian Cenderahati Majlis diteruskan lagi dengan Penyampaian Cenderahati kepada Ahli kepada AJK PIBG sesi 2012/ Jawatankuasa Persatuan Ibu Bapa dan Guru sesi 2012/2013. 2013  RUJUK SENARAI NAMA AJK PIBG SESI 2012/2013 BUKU PROGRAM 8. Penyampaian cenderahati Seterusnya, dijemput Tn Hj. Mustafa bin Mahad, kepada tetamu kehormat Pegawai Pencegahan Dadah PPD Seremban merangkap wakil Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Seremban ke pentas untuk menerima cenderahati daripada pihak sekolah.
  8. 8. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013 Majlis merakamkan ucapan penghargaan kepada Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi atas kesudian beliau memeriahkan majlis kita pada hari ini. Dengan itu, dijemput Yang Dipertua PIBG untuk meyampaikan cenderahati kepada Yang Berhormat Dato’. 9. Kata Penutup perasmian & jamuan VIP  Oleh itu, maka berakhirlah majlis perasmian kita pada hari ini. Sekalung penghargaan yang tidak terhingga diucapkan kepada Yang Berhormat Dato’ Hasim bin Rusdi atas kesudian Yang Berhormat Dato’ untuk meluangkan masa menghadiri majlis kita pada hari ini. Mesyuarat Agung PIBG kali ke-30  Ucapan terima kasih juga ditujukan Tn Hj. Mustafa bin Mahad, Pegawai Pencegahan Dadah PPD Seremban merangkap wakil Tuan Pegawai Pelajaran Daerah Seremban, Yang Dipertua PIBG SK Jijan, Tuan Haji Roshizan b. Zakaria beserta Ahli Jawatan Kuasa PIBG sesi 2012/2013 dan Ahli Jawatankuasa Pelaksana Mesyuarat Agung kali ke-30 serta mereka yang terlibat secara langsung atau tidak langsung bagi menjayakan majlis ini.
  9. 9. SKRIP PENGACARA MAESYUARAT AGONG PIBG SK JIJAN 2013  Majlis akan diteruskan dengan Mesyuarat Agung PIBG SK Jijan Kali ke-30. Untuk itu saya menyerahkan majlis kepada Yang Dipertua PIBG SK Jijan Tn. Haji Roshizan untuk meneruskan mesyuarat agung pada hari ini.

×