Marroccc

382 views

Published on

Marroc

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
382
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
12
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marroccc

 1. 1. -Fitxa tècnica-Introducció-Economia del Marroc-Primer sector pesca-Segon sector industria-Tercer sector turisme
 2. 2. Capital : RabatMajor Ciutat :CasablancaIdiomes oficials: Àrab,Berber i FrancèsSuperfície : 446,650 km2Població: 31.627.428Moneda: Dírham marroquí
 3. 3. El Marroc, oficialment el Regne del Marroc, és unEstat del nord dÀfrica. Limita amb l’oceà Atlànticl a loest, amb lEstret de Gibraltar i les ciutatsautònomes espanyoles de Ceuta i Melilla alnord, amb Algèria a lest i amb Mauritània al sud. ElMarroc és lúnic país africà que no pertany a la UnióAfricana. Tanmateix, és membre de la Lliga Àrab, dela Unió del Magrib Àrab, de la Francofonia, delOrganització de la Conferència Islàmica, del DiàlegMediterrani,.
 4. 4. La previsió del creixement econòmic del Marroc, en2011, es manté en la quota del 5%, donat el boncomportament que els tres sectors han mostrat alllarg de 2010. A laugment de les collites, entorn al15%, i de la pesca, sobre el 4%, suneixenels fosfats i derivats, unsector secundari que aporta el 3% al PIB i suposa el30% de les exportacions. Marroc és el 1º exportador de fosfats del món, ja que posseeix mésdel 30% de les reserves mundials. A anterior sesuma lempenta del turisme amb una mitjana decreixement de entre el 6 i el 7%.
 5. 5. Marroc presenta un elevat interès per a Espanya, nonomés per la proximitat daquest, que redunda enmillors possibilitats de seguiment de lainversió, sinó,sobretot per lelevada rendibilitat queofereix a causa de lexistència dun mercat intern deconsiderable potencial les immillorables oportunitatsque es presenten a les empreses queprodueixin localment per exportar els seus productesa la UE (en virtut de lAcord dAssociació, vigent desde març de 2000) o als països veïns delcontinent africà.
 6. 6. Productes dexportació i dimportació Productes dexportació Productes d‘importació robes i tèxtils, components Petroli brut, tèxtils, equipaments elèctrics, productes químics de telecomunicació, blat gas inorgànics, transistors natural i electricitat, transistors,plà minerals,bruts, fertilitzants(incloent stics fosfats), productes de petroli, fruites cítriques, llegums,peixSocis principals:Espanya 22,02%, França 20,22%,Índia 4,91%, Itàlia 4%(2009)Socis principals :França16,95%, Espanya14,72%,República Popular de Xina 7,1%,Itàlia 6,76%, Alemanya 6,28%,Estats Units5,66%,Aràbia Saudita 5,11% (2009)
 7. 7. Amb els seus 3.400km de costa Marroc ofereix una diversitatincreïble de pesca al mar: llobarros, sards, llisses i dauradessón molt abundants a la Mediterrània i lAtlàntic.El litoral Mediterrani amb les seves aigües límpides ofereix lesmillors oportunitats per a la pesca submarina. Marina Smir ésun dels millors ports del Mediterrani occidental per alexercici de la pesca esportiva causa de lenorme potencialpiscícola de la seva zonaEl port de Marina Smir, situat al centre de la bonica badia quedelimiten Punta Almina (Ceuta) i Cap Negre, és el punt departida idoni per a una prometedora jornada de pesca de litoralo dalçada.
 8. 8. Quant a la pesca de litoral, les millors zones se situen a unestres milles de la costa amb àrees de molta pedra i roca aprofunditats situades entre 30 i 60 metres. Diverses pedresdavant de Castillejos són excel·lents per a la pesca deserrànids com el mer, la cherna, samas o abadejos, així com tottipus de cefalòpodes. També és el port de Marina Smir unexcel·lent port base per a la millor pesca daltura com és la dela tonyina vermella de lEstret.És important saber que la legislació marroquina no contemplalautorització per a pesca esportiva des dembarcació, demanera que no és necessari obtenir cap permís. En qualsevolcas la guàrdia costanera marroquina es mostra comprensivaamb els pescadors esportius que utilitzen el port de MarinaSmir com a base perquè saben de la seva importància per aldesenvolupament turístic de la zona.
 9. 9. Marroc es va convertir en el tercer client de la indústriamilitar espanyola i el primer fora dEuropa.les indústries més desenvolupades al Marroc són lesproductores de fosfats la tèxtil, lagroalimentària, lasiderúrgia, laeronàutica, lelectrònica i el turisme.Així, el teixit industrial tèxtil del Marroc senfronta a unanova transformació, ja que ha de passar de mesurar el seuvalor únicament per la capacitat productiva avalorar, progressivament, el disseny. En aquest context, elMarroc competeix amb països asiàtics, que capten latenciódels compradors que, a poc a poc, van deixant la Xina com apool productiu.
 10. 10. LAssociació Marroquina de la Indústria Tèxtil i de laConfecció (Amithaba) compta amb 750 membres: 120empreses tèxtils, 500 confeccionistes i 130 companyies deserveis (accessoris, acabats i bugaderia). Aquestes 750empreses representen el 83% de la facturació del sector, el93% de les exportacions i el 80% dels treballadors.Entre gener i agost daquest any, Bangla Desh és el país quemés ha incrementat les exportacions de peces de vestir a laUnió Europa, amb un augment del 39% respecte al mateixperíode de lany anterior, fins a 5.191.000 euros. Bangla Deshse situa com a tercer major proveïdor de la UE, per darrere dela Xina (20.198.000 euros, amb un augment del 10%) i Turquia(5.822.000 euros, amb una alça del 10%). Per darrere de Bangla Desh apareixen, per aquest ordre,lÍndia, Tunísia, el Marroc, Vietnam i Pakistan. Al Marroc, lesexportacions de peces de vestir a la UE shan elevat un 12%entre gener i agost daquest any, fins a 1.603.000 deuros.
 11. 11. Gran potencial turístic escassament explotat. En lany 2007van visitar el país 7.500.000 de turistes, i en 2010 sesperaaconseguir els 10.000.000 de turistes. Lorigen principal delturisme és Europa , sent els principals països França, seguitdEspanya i Alemanya .Aquest sector constitueix la segonafont més important de divises del Marroc, per darrere de lestransferències de capitals dels marroquins residents aestranger, però abans de les vendes del fosfat i derivats.

×