• Share
  • Email
  • Embed
  • Like
  • Save
  • Private Content
Drama bahasa sunda
 

Drama bahasa sunda

on

  • 3,008 views

 

Statistics

Views

Total Views
3,008
Views on SlideShare
3,008
Embed Views
0

Actions

Likes
1
Downloads
36
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

    Drama bahasa sunda Drama bahasa sunda Document Transcript

    • Drama bahasa sunda „‟KABAYAN JANTEN BOYBAND‟‟ Lima taun baheula Kabayan jeung Iteung meunang pagawean anu resikona kedahmisahkeun manehna duaan.Sateuacan eta,manehna dua‟an ngikrarkeun janji satia. Geus lima taun teh Kabayan balik ka kampung tapina iteung mahhenteu,kunaonnya?Kieu caritanaKabayan :”Nyokap…!Nyokap…! Kabayan uih!yeuh mawa TV khusus keurNyokap.”(Gogorowokan bari lulumpatan)Ambu :”Naon ari maneh,Ambu disebat make-up,asal maneh nyahonya Kabayan,kieu-kieu teh Ambu pas keur ngora tara make up-make upan da geus geulis Ambu mah,malahpanggeulisna sakampung.”Kabayan :‟Huuuu,si Ambu mah da mahiwal wae lain make-up ambu,nyokap,hartina tehema,meuni kitu ge teu apal.”Ambu :”Ah maneh mah Kabayan,di kampung siga kieu mah,mana nyaho basa anukararitu,geuslah maneh istirahat heula,buru hurungkeun TVna,ambu bade nongton Darso.”Kabayan :”Heu si Ambu mah ari Kabayan mawa anu dipikareseup Ambu,ngabageuranKabayan.Geus ah Kabayan bade ka Nyi Iteung heula.”Ambu :”Nyi Iteung?Yeuh Nyi Iteung mah can balik ti Jakarta.”Kabayan :”Ma‟enya Ambu,Nyi Iteung can balik?”Ambu :”Bener,Ambu mah tara ngabohong,jig weh sampeurkeun ka imahna aya teu.”Kabayan :”Ah nya tos weh,Kabayan rek istirahat heula.”(Asup ka kamar sabari cirambaicai panon) Peutingna sobat Kabayan nyaeta Cenang jeung Nanang datang ka imah siKabayan,nualesana hayang tepang jeung si Kabayan padahal mah ku sabab si Kabayan boga TVanyar,janteun manehna tiasa nonton TV gratis di imah si Kabayan.Cenang :”Kabayan..!Kabayan..!.”Nanang :”Kabayan…..!”Ambu :”Sabar-sabar.”(Sabari mukakeun panto)Nanang :”Kabayana aya?”Ambu :”Aya sok weh lebet.”Cenang Nanang:”asik.”(Sabari asup ka imah Kabayan)Cenang :”Hey Kabayan,gaya lah ayeuna mah geus jadi juragan,boga TV gede,hayuurang nonton TV.”
    • Kabayan :”Ah,urang oge nyaho niat maneh ka dieu,rek milu nonton TV.”Nanang :”Ahhhh.Kabayan mah terang wae niat abdi,hihihi..”Kabayan :”Geuslah maraneh naronton ditu,urang mah lieur.”Cenang :”Eh…eh Kabayan,naha eta teh asa siga….,Iteungnya ?‟‟(Sabari nunjuk-nunjukka TV)Nanang :”Mana ? oh enya eta mah si Iteung ,tapi naha beda pisan,beuki geulisgeuningan.”Kabayan :”Mana? mana? Oh beneur geuningan eta Nyi Iteung,naha ngarana jantenSyahlacin?”Nanang :”Ah..maneh mah Kabayan,yeuh nya lamun geus jadi artis mah atuh ngaranakudu alus,maenya sok Iteung?Ganti ku anu leuwih keren.”Cenang :”Bener tah Kabayan,Iteung tos ganti ngarana mereun.”Kabayan :”Oh…he‟euh nya bener.Kumaha atuhnya carana supaya urang tiasa nyusul NyiIteung?”(Sabari nyepengan tarang) Kabayan keur bingung mikiran kumaha carana supaya manehna bias nyusul si Iteung kaJakarta.Pas tiluannana keur malikir,aya hiji iklan di TV nu sakirana tiasa nulunganmaranehna.Iklan naon eta,hayu urang tinggal.Reporter Risis:”Abdi,reporter Risis,nyaeta reporter Ripuh jeung Eksis.Aranjeun hoyong jadi artis? Hoyong terkenal di saluruh jagat raya? Hayu urang ngiringanaudisi Boyband di Jakarta,di jamin araranjeun pasti terkenal.Hayu enggal-enggal ngiringan.”(Sabari manehna kaluar tina layar TV sareng ngabagikeun formulir ka Kabayan)Kabayan :”Wah,kabeneran pisan aya audisi jadi Boyband.Cenang! Nanang! Hayu urangka Jakarta ambeh tiasa patepang jeung si Nyi Iteung,satuju?”Nanang :”Asyik,jadi artis.”Cenang :”Heu maneh mah (Sabari ngagetok tarang si Nanang).Demi nulungan sobat,kuring satuju.” Isukana Kabayan, Cenang, sareng Nanang teh pamit ka Jakarta .Tos nepi di Jakartatiluana teh langsung ngadatangan tempat audisi Boyband.Ambu anu teu sabar bade ningalianakna tampil di TV diuk di harepeu TV.Ambu :”Aduh,aduh mana si Kabayan teh,ceunah rek audisi naha teu aya-aya?Tah,gening aya oge si Kabayan teh ,Ambu bade ningali ah.” (Sabari ningali TV)Komentator :”Sok,perkenalkeun heula saha aranjeun.”Kabayan :”Perkenalkeun wasta abdi David.”Nanang :”Wasta abdi Kevin.”Cenang :(Nyepeng tarang sabari bingung mikirkeun ngaran)”Nami abdi Cecep.”
    • Kabayan :”Aduh,maneh mah nya,ngaran urang jeung si Nanang teh geus alus-alus,David jeung Kevin,eh ari maneh cecep.Pamaeh dasar…”(Sabari ngajitak tarang siCenang)Cenang :”Enya atuh kuring teh lieur,anu aya di otak kuring teh ngan ngaran cecephungkul.”Nanang :”Geus welah teu nanaon, nu penting mah urang tiasa ngiluan audisi.”Cenang :”Tah,beneur ceuk si Nanang teh.”Komentator :”Oke,sok atuh tampilkeun penampilan aranjeun.” Pas Kabayan ,Cenang ,jeung Nanang rek nampilkeun bakatna sora Kabaya Ujug-ujugserek. Ambu teh langsung mere jahe ka si Kabayan,si Komentator bingungeun, anjeun sadayage pasti bingung, hayu urang tinggal adegana.Kabayan :”Uhuk-Uhuk-Uhuk.”Ambu :”Jahe jang, jahe,jahe.”Kabayan :”Naon Ambu ?”(Sabari kaluar ti layar TV)Ambu :”Ieu jahe,jahe sok atuh emam heula jahena.”(Sabari mere jahe ka Kabayan)Kabayan :”Enya-Enya abdi emam jahena,nuhunnya Ambu nuhun.”(sabari asup deui kalayar TV)Ambu :”Enya sami-sami.”Cenang :”Kabayan,buru atuh dahar jahena engke bisi komentatorna ngamuk.”Komentator :”Hehh!!! (Sabari nenggeul meja)Nanang :”Tuh pan bener ceuk si Cenang.”(Sabari ngaharewos ka ceuli si Kabayan)Komentator :”Buru,arek nampilkeun moal,hararese kitu oge.”Hotts :”Nuhun bu!!!”(Sabari ngabentuk formasi) Sanggeus audisina rengse,komentator nangtukeun saha pamenangna.Teu di sangka-sangka Kabayan, Cenang,jeung Nanang teh jantenanu meunang janten Boyband terkenal,anungarana Boyband Hotts.Kabayan Akhirna patepang jeung Syahlacin dina hiji acara.Reporter :”Kunaon nami anjeun Syahlacin?”Iteung :”Kusabab saya alay cin..”Reporter :”Kumaha tanggepan anjeun ka Boyband Hotts anu pendatang anyar tapinatiasa naek daun?”Iteung ;”OMG menurut abdi mah nya.abdi tiada tandinganana.”Reporter :”Anjeun yakin?”
    • Iteung :”Insya allahnya abdi mah yakin sesuatu pisan.” Ujug-ujug Kabayan jeung sobatna datang tuluy nanya ka Syahlacin.Kabayan :”Iteung…Iteung anjeun teh Nyi Iteung pan?”Iteung :”Aduh anjeun sahanya abdi mah Syahlacin.”Nanang :”Astaghfirulohnya.!‟‟Iteung :”Eh eta mah cirri kahas kuring,tong di turutan.”Nanang :”Keun welah.”Kabayan :”Iteung…bener ieu mah iteung,ah kang Kabayan mah pasti apal Iteung rekngagentos ngaran naon ge !”Iteung :”Tong sok kenal atuh ieh meuni kampungan pisan!”Cenang :”Ari maneh Iteung sombonglah ayeuna mah geus jadi artis teh,nepikakabogoh ge poho.”Iteung :”Hey,kamu tong loba omong,Syahlacin teh artis anu kasohor,maenya bogakabogoh siga saha eta Kabayan,geuslah urang rek indit heula ka acara lain heula.”(Sabarimalingkeun sirah) Pas dina acara eta Iteung teh papanggih jeung si Ayanti, teras manehna duaan teh pa‟aduomongeun,ku sabab Iteung datangna telat.Ayanti :”Ehem,ehem aya anu kabeurangan yeuh.”(Sabari ngadelekan Syahlacin)Iteung :”Enya urang telat kunaon kitu?”Ayanti :”Uhh..ceunah artis terkenal,eh geningan datangna kabeurangan,cangormaneh mah.”Iteung :”Heh,dangukeunnya urang teh telat lain pamalesan,tapi kusabab ti acara anulain heula,you now?”Ayant :”Enya,enya,enya.Up to you lah!”(Sabari ninggalkeun iteung)Iteung :”Huuuuh,dasar jalma gelo.!” Isukannana, Hotts teh keur latihan sareng koreograferna,tapi Kabayan teu bener latihananakusabab mikiran si Iteung wae, jabaning koreografer na teh super galak.Koreografer :”Hiji,dua,tilu mulai.”Hotts :(Latihan nari-nari,tapina si Kabayan henteu bener)Koreografer :”David,ari maneh kunaon meuni teu bener wae titadi.” (Sabari neggeul sukusi Kabayan make mistar)Kabayan :”Hampura bu korek.”Cenang :”Koreografer lain korek.”
    • Nanang :”Tumben maneh pinter.”Koreografer :”Ah,geuslah, sok mulai deui latihanana, buruu !”(Sabari ngangkat mistar)Hotts :”Enya bu..(Sabari mulai deui latihana) Pas tos rengse latihana,Kabayan patepang jeung si Ayanti.Ayanti :”Eh David ti mana ?”Kabayan :”Ti tempat latihan.”Cenang :”Adeuuyy,meuni David wae anu di tanya ari urang jeung si Nanang teu ditanya.”Ayanti :”Nya enya atuh sanajan nanyana ka David hungkul teu nanaon atuh dasarua.”Nanang :”Ayanti,teu bareng jeung si Anangka ?”Ayanti :”Teu ah da tos putus jeung si eta mah,ayeuna mah kuring jomblo.”Cenang :”Asiiiiiik,aya kasempatan keur kuring atuh…!,henteu heureuyketang.”(Sabari seserian)Kabayan :”Eh…geus atuh ah, hayu urang balik, cape yeuh”Nanang :”Tah..he‟euh bener, hayu atuh.”Kabayan :”Ti payun nya neng Ayanti.”Ayanti :”Enya.”(Sabari seuri isin) Ti saprak Ayanti panggih jeung si Kabayan , Ayanti teh langsung bogoh ka sikabayan.Teras Ayanti the ngadeukeutan wae si Kabayan, Syahlacin teh cemburu.Kumahalanjutan caritana urang tinggal adegan ieunya.Reporter :”Ayanti,david.”(Sabari ngungudag Ayanti)Ayanti :”Punteunnya aya urusa naon?”Reporter :”Abdi si Reporter Risis Ripuh jeung Eksis,ngomong-ngomong CeunahAyanti jeung David the nuju caketnanya?”Ayanti :”Hmmm.”Kabayan :”Henteu abdi jeung Ayanti mah rencang cakeut hungkul .” Ujug-ujug Syahlacin datang.Iteung :”Bener,Ayanti jeung David teh ngan rerencangan hungkul.!”Ayanti :”Naon Syahlacin pipilueun wae ? Nya salah maneh oge teu narima david tibaheula.”
    • Kabayan :”Geus-geus tong ribut, Ayanti ku abdi anteurkeun uih urang nunggu dimobilnya.” Saentos si Kabayan angkat Ayanti megat Iteung teras ngabisikeun hiji hal.Ayanti :”Heh syahlacin kadieu.”(Sabari narik leungeun si Iteung)Iteung :”Ihh tong narik-narik leungeun syahlacin atuh. Oh My God aya naon sih?Meuni siga aya sesuatunya.”Ayanti :”Hehehe,ayeuna David mah aya di leungeun kuring.”(Sabari seuri sinis)Iteung :”Mana si David ? eweuh di lengeun didinya..”Ayanti :”Heu maneh mah ongkoh artis terkenal,tapi anu kitu ge teu ngarti eta tehparibahasa, maksadna teh si David keur dekeut ka urang, teu bogoh deui ka maneh.”Iteung :”Heh tong sok nya janten jalma teh, rek kumaha oge David mah tetep bogohka Syahlacin salami-lamina, tos nya abdi pan artis terkenal, jool sibuk kudu indit deui kaacara salanjutna. Sanggeus kajadian eta teh Kabayan langsung nelepon Syahlacin dina telepon teh Kabayanngomel-ngomel ka Syahlacin.Iteung :”Halo..aya naon Kabayan ?Tumben nelpon ka urang?”Kabayan :”Ai maneh teh kunaon? Ngomel-ngomel ka Ayanti? Cemburunya?” (Raraykapedean)Iteung :”astagfirulohnya meuni ge‟er pisan maneh the,keur naon urang cemburu kaayanti pan urang jeung ayanti geulisan urang.”(Raray narsis)Kabayan :”Ikh,meni so pisan.”(Sabari nutup telepon) Sanggeus Kabayan nutup telepon Syahlacin teh nyadar lamun manehna teh masih bogohka Kabayan.Teras isukana Syahlacin boga inisiatif nyemperkeun Kabayan sabari rek mentamaaf.Syahlacin :”Punteun Kabayan…”(Suara anu lembut)Kabayan :”Aya naon?”(Raray sarius)Iteung :”Urang rek menta maaf nya ka maneh,enya urang jujur yeuh,urang sabenernabogoh keneh ka maneh.”Kabayan :”Hmmm,bener eta teh,ahh maneh mah ngabohong.”Iteung :”Bener,da urang teh sabenerna Iteung punteun urang teu ngaku,kusababIteung isin ka infotaiment,punteun nya Kabayan.”Kabayan :”Tah ieu kakara iteung anu kang Kabayan kenal.Teras rencana Iteung badenaon ka dieu?”Iteung :”Iteung mutuskeun rek ngiring kang Kabayan ka Kampung.”
    • Di tukangeun manehna aya Ayanti anu ngadangukeun manehna dua‟anngawengkong.Ayanti ngarasa sedih teras mutuskeun angkat ka luar kota.Ayanti :”Aww.”(Sabari nabrak Cenang)Nanang :”Ari maneh nakunaon nabrak kuring,tuh pan buuk kuring acak-acakan.”Ayanti :”Ah,awas maneh banci.”(Sabari ninggalkeun Cenang jeung Nanang)Cenang :”Ihh,meuni kaktus pisan.”Nanang :”Salah ari maneh lain kaktus,ketus kuya..!”Cenang :”Oh enya-enya.” Isukna,Iteung ngiring mulang ka desa teu puguh jeung si kabayan,Kabayan,Iteung jeungsobat-sobatna mutuskeun ninggalkeun dunia hiburan.Akhirna mah kahirupan di desa balikdeui siga baheula. ITEUNG SARENG KABAYAN TEH HIRUP BAHAGIA “TAMAT‟‟