Your SlideShare is downloading. ×
Drama 6 orang sunda
Drama 6 orang sunda
Drama 6 orang sunda
Drama 6 orang sunda
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Drama 6 orang sunda

6,982

Published on

0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
6,982
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
96
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. NYADAR PEDAH DIHUKUMTokoh :1. Dadan2. Didin3. Dudun4. Km5. Guru bp6. Bu Nia Dina hiji poe hirup 3 dudulran. Maranehna teh sakolah babarengan, jeung dei maranehnathe sakelas. Anu naramina nyaeta Dadan, idin sareng Dudun. Maranehnateh murid pangbadungna di kelas. Dina hiji poe di jero kelas, maranehna keur di ajar di jero kelas. Tapi guruna teu asup.(di jero kelas)Dudun : dan, din bosen yeuh di kelas, mungpung euweuh guruna urang pada boloswehyuk !Dadan : jeeeehhh..... urang mah hayuh wae, tanya weh tuh kasi didin ! daekkeun teu ?Didin : dih, piraku urang saminggu rek bolos wae !Dadan : hayu din, kagok lah sapoe dei, isukan pere iyeuh !Dudun : tah heueuh, bener isukan pere iyeuh !Didin : hayulah hayu !Tuluy maranehna sipa-siap rek mangkat bolos tapi di tegor ku km !Km : heh, maraneh rek mangkat kamarana ?dadan : naon maneh? Kumaha urang weh, urang rek kamana ke ! lain urusan maneh !Dudun : awas siah lamun maneh bebeja ka guru, lamun bebeja maneh moal aman dikelas !Dadan dudun : bener !Tulu maranehna marangkat bari geus di caram ge ! tapi km boga pikiran rek di bejakeun tahbarudak tteh ka guru bp.Km : ku urang bejakeun weh ah, dari pada beuki badeg wae barudak teh !Km terus mangkat ka ruang bp, kabeneran di guru bp kkeur aya di ruanganna .(di ruang bp)Km : assaamualaikum !Guru bp : waalaikumsallam ! mangga asupKm : nuhun pak !Guru bp : mangga calik jang ! aya naon !Km : kieu pak, di kelas simkuring tek aya barudak anu baradung pisan, maranehnabolos wae, cikeneh ge maranehna kaluar pak bolos. Da pedah teu aya guruna.
  • 2. Guru bp : saha, di kelas mana !Km : ti kelas 9z pak nyaeta dadan, didin, sareng dudun pak !Guru bp : het budak eta dei !Km : muhun pak !Guru bp : nya entos nuhun laporanna, ke rek di urus weh ku bapak !Km : owh..nuhun atuh pak !Guru bp : muhun jang !Km : assalamualaikum pak !Guru bp : waalaikum salam....!!Dijalan rek bolos, maranehna neangan tempat sakeur bolos.(DIJALAN REK BOLOS)Dudun : Dan, Din urang bolos kamana yeuh !Dadan : kumaha lamun ka tempat bilyard!Dudun : urang mah hayu ! kumaha din !Didin : hayulah!(bari kapaksa)Dudun : dih nyantaiweh moal kanyahoan iyeuh didinyamah ! bawa santai weh poeayeunamah !Dadan : hayu urang mangkat, cbut bray ! Tuluy maranehna teh marangkat ka tempat anu di tuju nyaeta tempat bilyar tea. Pas poe senennate maranehna asup sakola dei, tuluy km merebeja ka maranehna yen maranehnateh di pannggilkku guru BP !(di kelas)Km : dadan, didin, dudun. Maneh titah ka ruang bp !Dudun : emang urang aya masalah naon jeung guru bp ?km : kadi tu weh lamun teu percaya mah !Didin : nu bener maneh !Km : bener, lamun teu kaditu ke maneh di kaluarkeun ti sakola !Dadan : maneh bebejanya kamri uurang barolos !Km : emang lamun heueuh kunaon ?Dudun : maneh geus wani kaarurang ?Dadan : bray dari pada urang di kaluarkeuh, hayu weh uurang pada kaditu.Didin : bener dan, hayu weh urang pada kaditu !Dudun : hayulah hayu !Dadan : awas siahhhh...!!!!Tuluy maranehnateh mangkat ka ruang BP. Bari maranehna ge sieuneun.(diruang bp)Dadan : assalamualaikum !Guru bp : waalaiikuum salam, arasup maneh !Didin : aya naon yeuh pa abdi sadaya di ppiwarang kadieu !
  • 3. Guru bp : maneh nu ngarana DADAN, DIDIN, jeung DUDUN lain ?3an : muhun pak !Guru bp : maneh barolos wae nya?3an : heunteu pak !Guru Bp : nu bener maneh ! aya laporanna yeuh !Dadan : nya muhun pak, arurang emang sok bolos, tapi abdimah tara ngajakan pak!Guru bp : ah...ayeunamah tong silih salah keun, tos loba bukti jeung laporana da !, yeuhsurat berekeun ka kolot maneh, pokona isukan maneh kudu datang jeung kolot maneh.Dudun : nya entos atuh pak, abdi tiluan menta hampura weh pak ! janji moal kitu dei !Guru bp : geu ulah loba omong, kaluar weh geura, tong poho isukan !Dadan : nya pak, assalamu alikum pak ? (bari salim3an)Enjingna, pas maranehna di jero kelas, maranehna di pangggil ka ruangan guru bp, da kolotnadatang !(diruang bp)Dadan : assalamualaikum !Guru bp : waalaikumsalam, asup !Guru bp : punten pak ! bapak wali ti saha ! Bu Nia : owhh...kieu yeuh pak, maranehna teh duduluran abdi, kabenerean bapakna sidudun jeung si deden ramana tos almarhum ! jadi abdi ngawalian budak tiluuan, ngmong-ngomong aya naon pak !Guru bp : kieu pak, maranehna tiluan tara asup sakola, tos saminggu maranehna boloswae !Bu Nia : nu leres pak, da unggal poe mah maranehna teh sok mangkatt wae ti bumi namah !Guru bp : abdi ngagaduhan laporan ti budak osis sareng kmna yen manehnateh ceunahsok bolos di tempat bilyard !Bu Nia : nu leres dan !Dadan : eeee.....nya pak ! hampuraweh pak !Bu Nia : astagfirullah, anjeun tos di bayaran mahal-mahal sakola didieu, tapi sikapanjeun ayeuna kieu ! Ibu teh teu hayang anjeun kos bapak, Cuma jadi kuli pabrik !Dadan : NYA HAMPURA WEH NYA BU!Pak udin : Tah ayeunamah simkuring serah keun weh ka bapak ! bade di kumaha keunwae ge pak !Guru bp : kieu yeuh Bu, abdi sareng guru atos nggarundingkeun yen iyeu budak tiluanteh rek di DO wae ti sakola iyeu !3an : pak, beri keringanan atuh pak!Dadan : abdi janji bade ngarubah sikap abdi !Guru bp : bener maneh janjiDadan : demi allah pak abdi bade nagrubah sikap !Guru bp : nya entos atuh pak, ayeunamah kieu weh iyeu budak tiluan teu jadi di do tapiiyeu budak bade di skor weh saminngu teu meunag sakola heula !Pak udin : nya nuhun atuh pak !
  • 4. Guru bp : nuhun tos datang pak !Bu Nia : nya sami’’ pak, hampurakeun anak abdi pak, assalamualaikum !Guru bp : waalaikum sallamTuluy senggeus maranehna di skor maranehna asup dei ka kelas 9z rek nyokot tas da rek balikjeung bapkna si dadan.(nyokot tas di kelas)Km : yih rek kamarana dei maneh !Dadan : simkuring di skor m !Km : tah ceuk urangge jadi budak tong sok badeg geh, tong sok bolos wae !Didin : hamppuranya m !Maranehna teh senggeus di skor saminngu asup dei ka sakola, tapi ayeunamah maranehna geussaladar. Tara barolos dei.

×