Drama 6 orang kabayan
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Drama 6 orang kabayan

on

  • 36,625 views

 

Statistics

Views

Total Views
36,625
Views on SlideShare
36,620
Embed Views
5

Actions

Likes
5
Downloads
314
Comments
1

1 Embed 5

https://twitter.com 5

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft Word

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
  • Full Name Full Name Comment goes here.
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
  • meuni ga bisa di copas , da ini mah gambar ya
    Are you sure you want to
    Your message goes here
    Processing…
Post Comment
Edit your comment

Drama 6 orang kabayan Drama 6 orang kabayan Document Transcript

  • Naskah Drama Si KabayanPemeran Drama Si Kabayan1. SI KABAYAN2. NYI ITEUNG3. LAMSIJAN4. ABAH5. AMBU6. MANG KARMA si Kabayan anu kakocap pinter tapibodo, bodo tapi pinter, tina gunem caturna jeung Nyi Iteungmeunang ilham. Seja usaha,neangan pangupa jiwa pikeun maraban kulawarga. Kumaha ketaknasi Kabayan?Sumangga nyanggakeun pintonan Drama, dina carios si Kabayan NginguMunding.Sikabayan Asup Ka Panggung, Leumpang Salse, Kuliat, Heuay, Terus Diuksila Tutug,Ngagere Ceuli Ku Bulu Hayam, Sirah Lehek/Dengdek, Panonpeureum Hayameun,Meureudeuy.Datang Nyi Iteung Ngajingjing Sapunyere/Injuk. Jengkel, Ambek, Geregeteun.Nyi Iteung : (Nyentak ) Kabayan !Kunaon Ceuli Téh Hayoh Waé Digéré ?Kumaha MunTosblong, Siah ?Digawé Kadituh, Kaluman Kami Mah Nénjona Ogé.Si Kabayan : (Ayem, Leuleuy) Jééh, Kunaon Ari Manéh, Jikan?Mani Taya Bosena KanaAmbekambekan Teh, Soré Isuk Euweuh Eureuna.Ulah Kitu, Matak Téréh Kolot.Nyi Iteung : Kaluman Tuda, Boga Salaki Téh Mani Euweuh Pisan Guam.Ngalangala Suluh KaDituh.Si Kabayan : Aaaaah, Horéam Euweuh Bedogna.Nyi Iteung : Matak Naon Mun Nginjeum Ka Abah?06 Si Kabayan : Embung Ah, Sok NgambekSi Abah Mah.Bisi Nagih Ongkoh, Heug Kami Boga Kénéh Hutang.Nyi Iteung : (Jengkel) Ih, Lalaki Téh Teu Uyahan Siah !Heug Usaha Atuh, Ulah NgajentulWaé.Turutan Batur !Si Kabayan : Usaha Kana Naon, Teung ?Nyi Iteung : Nya Kana Naon Wé Atuh, Kawas Batur.Keun Baé Teu Jadi Pagawé Nagri Ogé,Asal Usaha Nu Halal.Tuh Kawas Pa Haji, Miara Hayam, Miara Domba, Atawa Naon Wé Atuh.Sing Aya Guam Hiruptéh, Da Jelema Mah Teu Ngeunah Dagingna(Si Kabayan Ngorejat, TerusNangtung, Suraseuri Gumasep)Si Kabayan : Héhéhé, Héhéhé, Heueuh Bener, Teung. Asa Diingetan, Puguh Kami TehHayang« Hayang Diajar Wisarwata, Aéh« Naon Ning, Teung?Nyi Iteung : (Nyentak) Wiraswasta, Belegug !Lain WisarwataSi Kabayan : Jééééééééh, Nya Ulah Maké Belegug Atuh, Teung.Salah Saeutik Mah Meunang.Nyi Iteung : Heueuh Rék Kumaha Atuh?Si Kabayan : Héhéhé, Kieu Teung. Akang Rek Badami Jeung Si Lamsijan.Pokona Mah IteungUlah Hariwang, Akang Pasti Usaha.Nyi Iteung : Jig Atuh, Ulah Ulin Waé. Sing Mikir Hirup Téh.Si Kabayan : Nya Heueuh Ieu Ge Rék Mikir.Si Kabayan Jeung Nyi Iteung LeumpangNgurilingan Panggung.Nyi Iteung Kaluar, Si Lamsijan Asup Ka Panggung.Si Lamsijan : (Sono) Eéééééééh, Geuning Manéh, Kabayan?Rék Ka Mana, Euy ?Si Kabayan : Heueuh, Bagéa Jan.Puguh Ngahaja Rék Ka Imah Manéh.Si Lamsijan : (Daria) Euleuh, Aya Naon, Kabayan? Asa Rareuwas Teuing, Euy.
  • Si Kabayan : Ulah Reuwas, Da Lain Rék Nagih.Puguh Kuring Téh Hayang DiajarWiraswasta.Cik Ménta Bongbolongan, Kana Naon, Nya?Si Lamsijan : Ooooooh, Kitu?(Nepakan Tarang Lalaunan) Ké, Ké, Ké, Kumaha, Nya?OhHeueuh, Kumaha Mun Ngingu Lauk Engkoy ? Si Kabayan : (Gogodeg) Embung, Teu Boga Balongna, Jan.Si Lamsijan : (Sumanget) Ngingu Puyuh Atuh?Si Kabayan : (Gogodeg) Embung Ah, Leutik Endogna.Si Lamsijan : (Kuciwa) Aaaah Manéh Mah, Nya Hayang Naon Atuh?Da Usaha Anu BadagMah Kudu Gedé Modalna Ogé.Mun Hayang Anu Gedé Endogna, Nya Ngingu Munding !Si Kabayan : (Atoh, Emprak) Tuaaaaaaaaah Enya Bener, Étaaa, Jan.(Nepak Taktak Lamsijan)Héhéhé, Nuhun, Jan.Kuring Satuju Ngingu Munding Mah.Manéh Téh Mémang Sobat AnuSajati, Jan.Si Lamsijan : (Ngoa) Hemh, Boga Duitna, Nyah?Si Kabayan : (Sombong) Wuah, Duit Mah Gampang, Jan. Aya Abah.Malah Mah MoalDililalila, Ayeuna Ge Rék Nepungan Ka Abah. Héhéhéhé, Pasti Méré Ari Jangmodal UsahaMah.Si Lamsijan : Hemh, Mani Agul Boga Abah Galak Téh.Si Kabayan : Iiih, Galakgalak Gé Boga Kuring Mah.Hayu, Manéh Rék Milu, Jan?Si Lamsijan : Moal Ah, Rék Nempo Balong.Jig Wé, Diduakeun Sing Hasill.Si Kabayan : Heueuh Jig Atuh Rék Ka Balong Mah. Assalamu µalaikum..Si Lamsijan : Wa¶Alaikum Salam Warohmatullohi Wa Barokatuhmusik Panyelang. AbahJeung Ambu Di Panggung, Datang Si Kabayan Suraseuri.Abah : (Tatag) Kabayan ! Ari Manéh Éling, Henteu?Si Kabayan : Iiiiih Ari Abah.Nya Éling Atuh. Iraha Uing Gélo ?Abah : Lain Nanaon, Éta Wé Bet Suraseuri Kawas Anu Gélo Anyar.Si Kabayan : (Nyentak) Naooon? Gagabah Teuing ??Abah : Naha Siah Disebut Gélo Anyar Teh Bet Ngambek?Ambu : (Tenang) Geus Heubeul Meureun, Bah.Abah : Boa Enya, Da Geuning Disebut Gélo Anya Mah Ngambek.Si Kabayan : Eééééééééh Boga Abah Jeung Ambu Teh Sarua Gélona.(Reuwas, Nungkup Biwir)Aéh, Bit, Henteu Kétanghéhéhéhé, Hampura Bah, Mbu, Abah Kembu«Ambu : (Nyentak) Naon Siah? Nyebut Kembu Ka Kami ?Si Kabayan : Jéééééh, Saha Anu Nyebut Kembu?Cek Uing Téh, Abah, Ambu.Abah : Naha, Saha Anu Nyebut Abah Kembu?Si Kabayan : Nya Abah, Bieu.Ambu : Eh, Abah.Ulah Diajak Ngomong Waé Si Borokokok Mah.Bisi Tépa Gélona.MinantuNurustunjung. Ka Mitoha Nyebut Kembu.Si Kabayan : Waaaaaaah, Ulah Kitu Atuh, Ambu.Ambu : (Nyentak) Naon Siah? Sakali Deui Nyebut Kembu, Dibabuk Siah.Si Kabayan : Ituh Geura? Kalah Kanceuh, Saha Nu Nyebut Kembu?Heunteu, Uing Mah TeuNyebut Kembu.Abah : Geus, Geus, Ulah Kamalinaan, Éra Kunu Lalajo.Sok Diuk, Kabayan. Abah Rék Nanya.Si Kabayan : Héhéhé, Mangga, Bah.
  • Abah : Rék Naon Manéh Téh, Kabayan?Si Kabayan : Puguh Ngahaja, Uing Téh Hayang Tepung Jeung Abah, Jeung Ambu.SejaNyanggakeun Silaturahmi, Bah.Abah : Aaah, Maké Jeung Hayang Tepung Sagala.Tara Ti Sasarina Manéh Mah, Kabayan.RékMénta Duit Meureun, Nya? Atawa Rék Nginjeum Paré?Si Kabayan : Tuuuuuuuh, Da. Abah Mah Goréng Waé Ka Uing Téh.Can Nanaon Geus NudingNu Lainlain.Ulah Suudon, Bah, Goréng Kalakuan Kitu Téh.Umat Islam Mah Kudu AlusPanyangka.Abah : Heueuh, Heueuh, Lah. Manéh Meunang.Sok, Rék Naon Manéh Téh Atuh, Kabayan?Ambu : Wah, Minantu Gejul Waé Diladénan, Léob Anggur Mah.Si Kabayan : Aduh, Embu Mah Mani Téga Ka Uing Téh.Ambu : (Ngancam) Tah.. Tah« Tah« Awas Siah, Geus Nyebut Deui Kembuka Aing.Si Kabayan : Jéééééh, Saha Nu Nyebut Kembu?Heunteu Embu, Teu Embu, TapiGeulis.Héhéhéhé, Dasar Mitoha Burung«Ambu : Pék Siah !! (Ngamangngamang Sendal)Si Kabayan : (Muringis) Aduh, Ampun..Ampun..Ampun Mbu !!Abah : (Nyentak) Eéééééh, Meugeus, Ambu !Cicing Atuh, Kami Rek Ngomong.Sok TeruskeunKabayan Rék Naon Sia Téh?Si Kabayan : (Daria) Bah, Uing Téh Hayang Diajar Wisarwata, Aéh..Duh.. Ku HéséngomongTéh, Nya? Naon Ning?Oh Enya, Wi« Ras.. Swas..Ta ! Tah Kitu, Bah!Jadi, Uing Téh HayangDiajar Usaha,. Bah. Tapiii, Teu Boga Modalna.Abah : Tuuuuh, Pasti Rék Nginjeum Duit Ka Aing.Si Kabayan : Eeeeeh, Salah Atuh, Bah. Salah !!Geus Goréng Sangka Deui Baé Abah Mah.Lain,Lain Rek Nginjeum, Bah. Tapi Ngajak Kerjasama.Urang Bagi Hasil Bagi Untung, Joint Bah,Joint !Abah : Naon Joint Téh, Kabayan?Si Kabayan : Usaha, Tapi Modalna Papatungan, Bah.Abah : (Daria) Oooh Usaha? Usaha Kana Naon, Euy ?Ambu : Wuah, Moal Lutreuk Si Éta Mah.Can Aya Dina Kamusna, Si Kabayan Bisa Usaha.Abah : Eééh, Mangke Lanan, Ambu.Urang Déngékeun Heula Omonganana.Ambu : Kadéngé Ti Tadi Gé.Si Kabayan : Héhéhé, Ambu Mah Ka Uing Téh Sengit Waé.Abah : Sok Teruskeun, Kabayan.Usaha Naon Téa Euy? Kumaha Papatungan Téh?Si Kabayan : Kieu, Bah.Urang Meuli Munding. Modalna Papatungan, Miarana Ku DuaanBabarengan. Tapi Sangkanadil, Urang Bagi Dua Miarana Téh.Abah : Kumaha Carana?Si Kabayan : Urang Sapotong Éwang, Abah Bujurna, Uing Huluna.Abah : His, Ké Heula, Ulah Gagabah Nyieun Kacindekan Téh.Naha Manéh Maké HayangMiara Huluna?Si Kabayan : Ngarah Teu Kudu Miceunan Taina.Maraban Wé Wungkul.Abah : Ambu, Cing Kami Ménta Bongbolongan Yeuh.Mun Kitu Carana, Mana Nu KuduDipilih?Huluna, Atawa Bujurna?Ambu : (Tandes) Nya Mending Huluna Atuh, Miara Bujur Mah Kudumiceunan Taina.Nu KituPatut Mah Bikeun Ka Si Kabayan.
  • Abah : (Daria, Tandes) Satuju, Bener Pisan Éta Pamadegan Téh, Ambu.Moal Enya Kolot KuduMiceunan Taina?Hey, Kabayan !Si Kabayan : Kumaha, Bah?Abah : Heug Aing Daék Papatungan Jeung Manéh, Tapi Kami Huluna, Manéhbujurna.LamunSatuju Kitu, Heug. Henteu Mah, Moal«.Si Kabayan: Moal Kaduhung, Bah?Abah : Naha Maké Kudu Kaduhung? Nya Moal Deuleu.Ieu Téh Hasil MusyawarrrohSi Kabayan : Cak Siah, Ketok Palu Tilu Kali.Trok, Trok,. Trok ! Keputusan Tidak DapatDiganggu Gugat.Kuring Bujur, Abah Hulu.88 Abah : Heueuh, Tah Saksina Si Ambu.Si Kabayan : Jadi Lah«(Si Kabayan, Abah, Jeung Ambu Kaluar Ti Panggung, Dipirig KuKacapisuling