Duurzaam Ontbijt 06 - Thema techniek

334 views
263 views

Published on

Technologie kan een enorme bijdrage leveren aan die duurzame groei. Daarom werkt Cofely voortdurend aan baanbrekende, duurzame oplossingen. Waardoor beschikbare energiebronnen optimaal worden benut en energie wordt bespaard. Tijdens het 6e Duurzame Ontbijt presenteren Cofely en Sanadome voorbeelden uit de praktijk.

www.duurzaamontbijt.nu

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
334
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Duurzaam Ontbijt 06 - Thema techniek

 1. 1. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijten, op bezoek bij innovatie die werkt! 8 locaties WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU 8 bijeenkomsten 10 oktober: Nijmegen, Radboud Universiteit - thema Onderzoek 16 visies succesvolle praktijken 23 oktober: Nijmegen, Albron & Breed - thema’s duurzaam voedsel, duurzame arbeidsparticipatie 6 november: Scherpenzeel, Interface en Ambassador - thema productie en HRM. 13 november: Nijmegen, Power2Nijmegen & Sappi - thema energietransitie 20 november: Arnhem, HAN - thema onderwijs & praktijk 26 november: Cofely - thema techniek 3 december: Circulus & Apenheul - thema afvalvrije maatschappij 14 december: Huis der Provincie Arnhem (lunch) - thema innovatie in publiek-private samenwerking
 2. 2. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Rick Wilkenshuis over MVO binnen Sanadome: Waarom MVO? Vanuit eigen idealisme Kostenbesparing (op lange termijn) Aantrekkelijke werkgever (trots van werknemers maar ook arbeidsintensiviteit) Noodzaak (op langere termijn, schaars worden van grondstoffen) Marktvraag Imago versterken Focus op people, planet & profitUSP: Gebruik van water uit eigen bronnenwaarmee het thermenlandschap is gecreëerd.Hotelgasten kunnen deze faciliteiten tijdens hunverblijf onbeperkt gebruiken.
 3. 3. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Er worden vier speciale themateams Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU uit medewerkers van Professor Jan Jonker is hoogleraar ingezet, bestaande Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht verschillende afdelingen. Hierdoor leeft is om duurzaamheid te helpen organiseren alle lagen van het bedrijf. MVO in in en tussen bedrijven. Themateams: Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller -SAFETY & SECURITY Duurzaam Denken Doen’. Profit o.a. Legionella preventie plan, BHV, Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de EHBO en anti agressie training opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft - ENVIRONMENT op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het bv. Gebruik en hergebruik van onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. milieuverantwoorde materialen, geen monoverpakkingenDe serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op de Planet People - SOCIETYCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee Stichting Tante Lenie en de der o.a. hoogleraren van de FaculteitManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam Voedselbankondernemen. -HEALTH bv. Fietsplan voor medewerkers enJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek ermeeting concept i.s.m. Uitgebalanceerd de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven gasten Jamie Oliver voor en ondernemen.
 4. 4. Onze wereld verandert12/12/12 4
 5. 5. De vraag naar energie stijgt met 40% tussen nu en 2030 International Energy Agency (IEA) Reference Scenario http://www.youtube.com/watch?v=Gz_L6KuqvFI12/12/12 5
 6. 6. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU DUURZAAMHEID VOLGENS COFELY: Professor Jan Jonker is hoogleraar Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren - Een leefbare wereld voor nu en in de toekomst in en tussen bedrijven. - belangrijke opdracht: energieverbruik moet duurzamer - techniek is de bedenkerbelangrijke rol bij het realiseren van Hij speelt een van het project OCF 2.0 duurzame oplossingen groenemens en milieu en de auteur van de voor bestseller Duurzaam Denken Doen’. - eigen verantwoordelijkheid Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft -kracht van samenwerking: samen komen weistotbedenker van het op strategische vraagstukken. Daarnaast hij de meest onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. CES effectieve duurzame oplossingenDe serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op deCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der  Marktleider in duurzame technologische oplossingenManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam  +/- 6.500 werknemersondernemen.  Jaarlijkse omzet: +/- €1,0 mrd.Jan en Hans is hetzien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jaren  CES laten ingenieursbureau van Cofelynodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 7. 7. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU DOELSTELLINGEN Jan Jonker is hoogleraar Professor Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. - 15% CO2 reductie t.o.v. 2009 Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 - 30% duurzame energie voor gebouwen en de auteur van de groene bestseller - Systematisch managementDoen’.milieurisico’s (ISO-14001) Duurzaam Denken van Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. CESDe serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op de • Marktleider in duurzame technologische oplossingenCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der • +/- 6.500 werknemersManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen. • Jaarlijkse omzet: +/- €1,0 mrd. • CES is het ingenieursbureau van CofelyJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 8. 8. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Adriaan Penning van CES schetst situatie Sanadome mbt. Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar energievoorziening: Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren  Langjarige relatie met Cofely voor onderhoud technische installaties; in en tussen bedrijven.  Centrale energievoorzieningen Sanadome deels aan vervanging toe;  Ontwikkelingen gepland in de gebouwen;OCF 2.0 Hij is de bedenker van het project functiewijzigingen, uitbreidingen  Herpositioneringde auteur van de groene bestseller en Sanadome in MVO gewenst. Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft AMBITIE op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het Integrale verduurzaming van de energievoorziening op Organisation. onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible de lange termijn, rekening houdend met bestaande situatie en komende ontwikkelingen. DOEL Koppositie bereiken op het vlak van MVO binnen de wellness sector.
 9. 9. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar PLAN VAN AANPAKOndernemen. Zijn leeropdracht Duurzaam is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. http://www.youtube.com/watch?v=50VB2p0o Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 sbE auteur van de groene bestseller en de Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. Efficiency is het sleutelwoord, gemiddeld 10 tot 35% van het energieverbruik in gebouwen wordt veroorzaakt door inefficiënt gebruik.
 10. 10. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten over WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Inefficiëntie 10% tot 35% Oplossen inefficiëntieenergiegebruik Aanpassen assets en processen Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. Startsituatie Eindsituatie
 11. 11. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Directeur Henk Voormolen stelt Albron voor:WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Professor Jan Jonker is hoogleraar PLAN VAN AANPAKOndernemen. ZijnSANADOME Duurzaam – ROADMAP leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 1. Analyse huidig energievraagprofiel + optimalisatie; en de auteur van de groene bestseller 2. Vooruitblik Duurzaam Denken Doen’. / planning ontwikkelingen; 3. Opstellen verwachte energieprofielen;hoogleraar strategie en directeur van de Professor Hans van Kranenburg is 4. Afweging alternatieve energiebronnen; bezig met alles wat betrekking heeft opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich Kosten/baten,strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het op CO2-effecten, schaalbaarheid, maturity; 5. Opstellen energiemasterplan;RESORG: The Responsible Organisation. onderzoeksprogramma O.b.v. energieprofielen, inclusief planning, in te zetten technologieën, benodigde aanpassingen bestaande bouwdelen, investeringen, terugverdientijden etc.
 12. 12. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijt Professor Jan Jonker is hoogleraar voor de ontvangst en bedankt Sanadome en Cofely presentaties. WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation. Komende bijeenkomsten:De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – op de 3 december, thema afvalvrije maatschappijCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der 14 december, thema innovatie in publiek-private samenwerkingManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaamondernemen. www.duurzaamontbijt.nuJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.
 13. 13. DUURZAAM ONTBIJT Een serie bijeenkomsten overWWW.DUURZAAMONTBIJT.NU duurzame innovatie in het MKB Duurzaam Ontbijt Professor Jan Jonker is hoogleraar en MVO loont. is een initiatief van OCF 2.0 WWW.DUURZAAMONTBIJT.NU Duurzaam Ondernemen. Zijn leeropdracht is om duurzaamheid te helpen organiseren in en tussen bedrijven. Hij is de bedenker van het project OCF 2.0 en de auteur van de groene bestseller Duurzaam Denken Doen’. Professor Hans van Kranenburg is hoogleraar strategie en directeur van de opleiding Bedrijfskunde. Hij houdt zich bezig met alles wat betrekking heeft op strategische vraagstukken. Daarnaast is hij bedenker van het onderzoeksprogramma RESORG: The Responsible Organisation.De serie Duurzaam Ontbijten startte op 10.10 – de Dag van de Duurzaamheid – 8 locaties op de 8 bijeenkomstenCampus van de Radboud Universiteit Nijmegen. De twee hoogleraren van de Faculteit der Komende bijeenkomsten: 16 visiesManagementwetenschappen geven hun visie op trends en ontwikkelingen rond duurzaam succesvolle praktijkenondernemen. 3 december, thema afvalvrije maatschappij 14 december, thema innovatie in publiek-private samenwerking www.duurzaamontbijt.nuJan en Hans laten zien waar we staan en wat voor soort onderzoek er de komende jarennodig is om te komen tot een meer duurzame manier van samenleven en ondernemen.

×