Build My Dream 3

410 views
350 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
410
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Build My Dream 3

 1. 1. Build my dream Ronde 3 Johan Rijn
 2. 2. Vandaag ben ik, Gé Test van makelaardij ‘Tested for You’ (de makelaardij die trots is op haar groene diamantje) al weer bij de woning voor de derde klant. Zijn naam is Johan Rijn. De wensenlijst van deze klant is beduidend korter dan die van onze vorige klant <ul><li>De wensenlijst: </li></ul><ul><li>Budget: 60.000 simdollars </li></ul><ul><li>Klein hutje aan een vijver (op het kavel) </li></ul><ul><li>Huis van hout (stenen fundering mag) </li></ul><ul><li>- Huisje niet goed te zien vanaf de weg </li></ul><ul><li>- Inrichting passend bij hutje aan het </li></ul><ul><li>water, dus niet te modern. </li></ul>
 3. 3. Laten we eerst maar even naar de weg lopen om te laten zien, dat aan een belangrijke wens is voldaan. Het huisje is vanaf de weg nagenoeg niet te zien. Dat komt, doordat er wat heuveltjes op de rand van het kavel liggen, waarop de nodige begroeiing staat. Op het pad zijn overigens her en der houtsnippers gestrooid om de gaten wat op te vullen; vandaar de gelige vlekken daar. Dan heb je niet zoveel last van plassen.
 4. 4. Op de luchtfoto is die rand met struiken en bomen langs de weg goed te zien. En ja, je bent het inmiddels gewend, we beginnen weer even met een beschrijving van wat waar zit aan de hand van luchtfoto’s. Centraal op dit kavel aan de Watervalweg 53 ligt de grote, eigen visvijver.
 5. 5. In de vijver ligt een klein eilandje, waar vroeger gebarbecued werd. Verder staat linksvoor in de tuin een picknickbank bij een leuke visplek. Naast het huis staat nog een vuurkorf en meer naar de vijver toe staan er twee ligstoelen.
 6. 6. Op de begane grond vinden we op de bosrand een bijgebouwtje. Daarin bevinden zich een schuurtje en de houtopslag. Ook is hier een kleine, smalle ruimte waarin de vuilnisbak staat. Op de kavelrand zijn enkele bomen gekapt om voor een mooier uitzicht te zorgen. (De auto die je ziet staan is overigens mijn auto; die hoort niet bij dit kavel.)
 7. 7. Op de begane grond van de woning bevindt zich verder alles om te wonen. Omdat je je hier af en toe in je eentje terug wilt trekken voor een weekendje, maar hier soms ook langer zult wonen, zijn alle voorzieningen aanwezig. En mocht je een vriend mee willen nemen voor een men-only weekend, dan kan dat ook.
 8. 8. Voor de woning bevindt zich een terras, dat gedeeltelijk boven de vijver zit. In de vijver is een steiger gebouwd, waar vanaf ook prima te vissen valt. Naast de woning staat nog een watertrog waarin regenwater opgevangen wordt. Handig voor de paar planten in en om het huis.
 9. 9. Laten we nu maar eens rondkijken in je nieuwe (tweede) huisje, Johan. Als we het pad oplopen kunnen we hier al vrij snel een eerste blik op werpen. Overigens is de schoorsteen zo hoog, om de kans op bosbrand te verkleinen; geen vlammen en weinig vonken uit de bovenkant. En hij steekt ruim boven de lagere begroeiing uit.
 10. 10. Wanneer we even verderop even stoppen en over de vijver kijken, kunnen we het ‘barbecue’-eiland mooi zien liggen. Helaas kun je er op dit moment niet komen, omdat de boot al jaren geleden lek is geslagen en sinds dat moment hier aan de kant ligt. Hij is dan ook al behoorlijk overwoekerd. Misschien dat je ooit een keer een brugje naar het eilandje kunt maken.
 11. 11. Even verderop, net achter de boot en naast de parkeerplaats waar mijn auto nu staat, zijn in het bos een aantal bomen gekapt. Hier kan namelijk een tweede parkeerplaats komen; voor als je een keer bezoek krijgt. Het hout van deze bomen is bij het andere hout gelegd.
 12. 12. Aan de andere kant van de woning staat de vuurkorf. Het terrasje waarop het staat moet misschien even van onkruid worden ontdaan, maar het ligt er in elk geval nog. En aan de rand van de vijver staan twee ligstoelen. Als je daarin gaat zitten heb je een prachtig uitzicht op de waterval.
 13. 13. In de hoek, vlak bij de weg, staat een picknickbank; lekker verscholen onder de bomen. Dit is meteen een eerste visstek. Tijdens het vissen moet je wel goed op de vele aanwezige waterplanten letten. Dus niet te diep vissen, maar dat hoef ik jou met jouw ervaring natuurlijk niet te vertellen.
 14. 14. Hier ook nog even een blik op het ‘barbecue’-eiland. Zoals je kunt zien, ging men vroeger lekker op de stenen zitten tijdens een barbecue. De barbecue zelf is wel behoorlijk verroest; misschien dat die vervangen moet worden als je het eiland weer in gebruik wilt nemen.
 15. 15. Hier sta ik voor het schuurtje. Rechts zien jullie de houtopslag en in het midden de vuilnisbak (net achter die zuil). Ik heb het geprobeerd en die is goed bereikbaar daar. Voor de gelegenheid heb ik de stoelen van buiten even binnen gezet om te laten zien dat ze hier passen als je er niet bent.
 16. 16. Net voor het vallen van de avond kan ik je nog net de visplek op de steiger laten zien, Johan. Ook hier moet je wel even rekening houden met de waterplanten. Maar dat neem je vast voor lief, wanneer je het prachtige uitzicht op deze plek ziet.
 17. 17. Zo, de avond valt en het is tijd om wat te eten. Zoals je ziet is er rekening mee gehouden, dat je hier af en toe een vriend zult ontvangen voor een visweekend. Je kunt met z’n tweeën aan tafel zitten. In de inrichting zul je overigens een aantal retro-achtige, jaren ’70 dingen zien staan.
 18. 18. In de hoek waar het keukenblok staat zie je bijvoorbeeld die typisch jaren ’70 bruine koelkast. En ook het fornuis heeft die kleur. De glas-in-lood raampjes in de deurtjes geven het aanrechtblok een klassieke uitstraling. Net naast de koelkast zit de deur naar de badkamer met het oude bad en toilet. De inrichting is verder eenvoudig: spiegel, handdoek en closetrol.
 19. 19. Het kan hier ‘s avonds behoorlijk afkoelen. Dan is het lekker om binnen bij de open haard te zitten en daar nog even naar de t.v. te kijken. Zowel de haard als het tafeltje hebben weer dat retro-uiterlijk door het gebruik van natuursteen. Daar in de hoek staat trouwens je kledingkast.
 20. 20. En dit zijn de bedden. We hebben er voor gekozen geen aparte slaapkamers te maken, maar door het gebruik van gordijnen de indruk van bedsteden te creëren. Aan de andere kant, net naast de deur staat nog een boekenkastje. Daarin vind je al wat boeken over vissen; een geschenkje van ons kantoor.
 21. 21. Nog even een bovenaanzicht, zodat je precies kunt zien wat waar zit. We hebben de inrichting verder sober gehouden, omdat we denken dat je liever aan het vissen bent, dan druk bezig te moeten zijn met het huishouden. Een uiteraard hangt er nergens een vis aan de muur; een echte visser zet zijn vangst immers terug, toch?
 22. 22. Als je dan ‘s morgens wakker wordt kun je heerlijk op het terras je ochtendkrant lezen. Dat het hutje hier al langer staat kun je zien aan de varens, die op sommige plaatsen op de fundering groeien. Die kunnen overigens geen enkel kwaad.
 23. 23. Omdat we nog wat van het budget overhadden hebben we vergunning aangevraagd en gekregen om enkele bomen op het kavel hiernaast te kappen om het uitzicht te verfraaien. Daardoor kun je nu volop genieten van de natuur in je omgeving, die hier gelukkig ruim aanwezig is.
 24. 24. Het is inmiddels onze gewoonte om ook nog even wat avondfoto’s te tonen, dus dat willen we nu ook zeker doen.
 25. 25. En hier tenslotte nog een luchtfoto bij avond. Zoals je ziet hebben we rond het huis niet zoveel verlichting aangebracht. Daardoor is er minder lichtvervuiling en kun je ‘s avonds nog beter genieten van de sterren aan de hemel.
 26. 26. Uiteraard laten we nog even zien hoeveel het kavel je gaat kosten. Dat is slechts 46.993 simdollars. We hebben, zoals gezegd, wat aanpassingen op het kavel hiernaast gepleegd. Dat staat nu voor 12.941 simdollars te koop. Zoals je ziet is dat samen nog steeds minder dan 60.000 simdollars.
 27. 27. Hiermee komt er een eind aan deze rondleiding. Als jullie de woning nog beter willen bekijken biedt makelaardij ‘Tested for You’ de mogelijkheid deze te downloaden. Dan kunnen jullie virtueel door deze woning wandelen. Het adres voor downloaden is: http://nl.thesims3.com/ assetDetail.html ? assetId =1464541 De foto’s zijn ook nog los te bekijken op: http:// www.mijnalbum.nl /Album= BNSCGFA7 Vergeet niet even aan ons door te geven wat jullie van het huis vinden. Dat kan heel simpel door een + of een – stem uit te brengen op het forum zodra dit is toegestaan. Deze woning is gebouwd voor ronde 3 van Build my Dream door Wim Huiskamp

×