Bandp09

329 views
257 views

Published on

Beskrivning av upplägg kring eventet Business and Pleasure 09 i Borlänge under Peace and Love festivalen 2009.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
329
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bandp09

  1. 2. BUSINESS & PLEASURE  är en kreativ och dynamisk verkstad där alla drivande människor är huvudpersoner. Den här gången handlar det om individernas egna idéer, tankar och förslag till lösningar. Poängen är att människor från olika samhällsområden möts helt förutsättningslöst, att nätverk skapas och att vi får saker att hända. Det är ett utmärkt tillfälle att påverka och delta i framtidsdiskussionerna. Med den här webbplatsen vill vi från Falun/Borlänge Regionen lyfta fram vad individerna i regionen tycker. Vi gör det genom att visa bilder, filmer, nyheter och ge information utifrån material vi hämtat in på webben och som skapats av oss vanliga individer. Vill du ha med innehåll på den här webbplatsen taggar du innehållet med bandp09.
  2. 3. Upplägg Business and Pleasure 09 Presentation (social plattform) Syfte – att samla upp information som idag existerar på webben inom områden som knyter an till områdena utveckling, region och näringsliv inom Falun/Borlänge regionen. Detta för att ge besökare till webbplatsen en ”verklig” bild av regionen som inte är styrt! Nytt innehåll Innehåll skapas genom blogg och live sändningar vilket vi hoppas ska kunna skapa efterföljande diskussioner kring de frågor som lyfts under eventet. Allt eget producerat innehåll läggs ut på olika sociala media som Blogger, Bambuser och Twitter. !!! Viktigt att säga är att denna lösning som presenteras inte ska ta över eller störa det egentliga upplägget av seminariet. Tanken är att den ska komplettera till längre diskussioner och dokumentera vad som händer under Business and Pleasure 09.
  3. 4. Upplägg Business and Pleasure 09 Blogg Syfte – bloggen ska ge personer som inte kan närvara vid eventet en möjlighet att komma med synpunkter och inlägg till det som diskuteras. På så vis kan diskussionen fortsätta långt efter att eventet är genomfört. Live via Bambuser Syfte – Livesändning från eventet med korta intervjuer. I kombination med bloggen kan detta skapa en känsla av deltagande även om man inte har möjlighet att delta på plats. Twitter Syfte – Att under eventet mikroblogga från händelsen för att sprida uppmärksamhet och kännedom. Återkopplas till bloggen som visar alla inlägg som görs på Twitter i höger marginalen.
  4. 5. Upplägg Business and Pleasure 09 Spridning För att skapa ett extra lyft och snabbare komma ut med eventet anlitas externa bloggare som kan blogga om eventet och företeelsen före, under och efter. <ul><li>Inbjudna </li></ul><ul><li>Vissa grupper av personer som inte anmält sig till eventet fysiskt kommer att få en inbjudan att kunna delta via webben. </li></ul><ul><li>Här kan man tänka sig grupper som: </li></ul><ul><li>Journalister </li></ul><ul><li>Politiker </li></ul><ul><li>Näringslivsrepresentanter </li></ul><ul><li>Vanliga dödliga </li></ul><ul><li>Samhällsdebatörer </li></ul><ul><li>Lokala som nationella påverkare och tyckare </li></ul>

×