7-zip
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

7-zip

on

 • 221 views

 

Statistics

Views

Total Views
221
Views on SlideShare
221
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as OpenOffice

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

7-zip 7-zip Document Transcript

 • Manual de 7 zip
 • andreu tana Index descomprimir...............................................................pagina1 comprimir .............................................................pagina2 7-zip7-Zip és un programa lliure de compressió i descompressió de fitxers amb funcions degestor de fitxers desenvolupat principalment per al sistema Microsoft Windows. Potfuncionar tant des de la línia de comandes com amb una interfície gràfica dusuari.7-zip utilitza per defecte el format de compressió propi 7z amb extensió .7z i amb una alta taxa decompressió, però suporta diversos formats com ara: zip, cab, rar, arj, gzip, bzip2, tar, cpio, rpm, debo iso, entre daltres.
 • El projecte p7zip, manté una implementació per ser utilitzada a sistemes Unix, Linux, FreeBSD oMac OS. Per a Mac, existeix una interfície gràfica, keka.[1]Desenvolupat per Igor Pavlov i distribuït amb una llicència LGPL és un competidor de productescomercials tant populars com WinZip o WinRAR. També ofereix una versió de 64 bits per aWindows XP Professional x64 EditionQuantes vegades has rebut o thas baixat un arxiu comprimit i has necessitat un nou programa quelobri? Quantes temps has desperar perquè el va expirar el període de prova de Winzip? Vols obrirarxius dimatge .iso sense haver de gravar-los en un CD/DVD?7-zip és la solució (almenys de moment)És gratuït i comprimeix/descomprimeix arxius: .zip, .rar, .gzip, .tar .7z.Si el que volem és obrir/descomprimir arxius, suporta: ARJ, CAB, CHM, CPIO, DEB, DMG, HFS,ISO, LZH, LZMA, MSI, INE, RAR, RPM, UDF, WIM, xar i Z.Una funció de les que més magrada és que permet obrir un fitxer .iso (per gravar en CD/DVD) iexecutar/instal·lar el seu contingut, sense necessitat de gravar el CD/DVD.Tot això sense entrar que la seva proporció de compressió és un 2-10%-10 millor que altresprogrames similars (Winzip, PKZip)Instal·lacióMolt senzilla descarreguem larxiu de la pàgina (ja sigui el .exe executable o el .msi instal·lable) iun senzill Next > > Install > > Finish de tres passos.
 • Després daquests passos tindrem una nova carpeta de 7-Zip en Inici > > Todos els programes > >7-Zip amb accés al programa.Podem executar-lo des daquí, la seva interfície i ús no canvia amb respecte a altres programessimilars.
 • Però no lutilitzarem des daquesta pantalla.ÚsLa instal·lació de 7-Zip ens agrega un menú contextual que es mostra fent clic amb el botó dretsobre qualsevol carpeta o arxiu.Gràcies a aquest Menú contextual és molt senzill en cas dutilitzar. La majoria de les opcions delmenú contextual sexpliquen per si soles. Destaco 2 delles les que més utilitzo.7-Zip ens permet descomprimir alguns setup.exe descarregats sense necessitat dinstal·lar-los enlequip, podem extreure el contingut i potser executar el programa, sense requerir instal·lar-lo.Comprimir arxius o carpetesAfegir larxiu ......... ens demanarà la ubicació i nom de larxiu comprimit, podem especificar elformat de compressió, posar-li una contrasenya a larxiu comprimit, encriptació, etc., etc.Afegir "NombredelArchivo.zip". La que més utilitzo, ja que deixa larxiu comprimit a la mateixacarpeta en la qual hi ha. Còmode i molt ràpid.Crec que les altres són clares si dubteu preguntar en els comentaris o al fòrum.Per comprimir; Sobre la carpeta o arxiu que vulguem comprimir Botó dret > >7 Zip > > Añadir a"nombredelarchivoocarpeta.zip"
 • Ens deixés en aquesta carpeta un arxiu ProcessExplorer.zip en la captura comprimit i llest per enviaro copiar on vulguem.Descomprimir arxius.Continuant amb lús del menú contextual busquem larxiu comprimit, clic amb el Boton dret > > 7-Zip y...........Destaco (i utilitzo) les 3 primeres;Obrir comprimit abrira larxiu i ens mostrés el contingut amb 7-ZipExtreure aquí. Ens tragués tot el contingut de larxiu a la mateixa carpeta en la qual hi hagi.Extreure en "NombreArchivoComprimido" La que més utilitzo. Crea una carpeta amb el nom delarxiu i dins daquesta el contingut de larxiu. Genial per tenir-lo organitzat.Podem comprovar larxiu, añadirlo a un altre arxiu comprimit i comprimirlo (Més fins i tot?) ienviar-lo per CorreuSi larxiu és un .iso no necessitarem gravar un cd/dvd per poder examinar-lo, amb un doble clic 7-Zip ens mostrés el contingut.