082512 us supreme court response (macedonian)

208 views

Published on

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
208
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

082512 us supreme court response (macedonian)

 1. 1. 25 август 2012 НА ВРХОВНИОТ СУД НА САД:ОДГОВОР НА 28 ЈУНИ, 2012 ГОДИНА ВРХОВНИОТ СУД НА САДПРИМЕНИТЕ ДОКУМЕНТИ - БАРАЊЕ ЗА ОДГОВОР ВО ВРСКА СООНА ШТО Е ВРХОВНИОТ СУД НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИДРЖАВИ НЕ ГО РАЗБИРА ОДНОС ПЕТИЦИЈА ФОГЕЛ ДЕНИСNEWSOME Е ЗА ВОНРЕДНИ ПИСАНИЕ БАРА ДА БИДЕ ПОДНЕСЕНАВО РАМКИТЕ НА "СИТЕ ПИСМЕНА" СТАТУТ / ЗАКОН ИУПРАВНИОТ САД ЗАКОНИ - ПИСМЕНОТО ЗА ПОДДРШКАУСОГЛАСЕНОСТ СО ВРХОВНИОТ СУД ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА -ПОБАРА ДА БИДЕ ИЗВЕСТЕН ЗА БИЛО КОЈ / СИТЕ КОНФЛИКТИ НАИНТЕРЕСМакедонски Верзија: http://www.slideshare.net/VogelDenise/082512-united-states-supreme-court-responseВе молиме слободно да ја посетите www.vogeldenisenewsome.net Алатка за преведување е во горниотдесен агол26 Август 2012 Факс ПОТВРДА на САД Американскиот претседател Барак ОбамаИЗВЕСТУВАЊЕ НА изјасни за:
 2. 2. Во Соединетите Американски Држави монополите се забранети /ЗАБРАНЕТО! Па како, беше една земја како САД на АмерикаДозволено да го монополизира и лаже толку многу лидерите и да Најлошото GLOBAL Економски колапс Вопредизвикаисторијата и остануваат неказнети?Соединетите Американски Држави КОНТРОЛИ / RUN Светската банка иОбединетите Нации кои се сместени на нејзина територија.Се чини ЕДЕН Law Firm (Бејкер Donelson BearmanКолдвел и Berkowitz) му беше дозволено да киднапираат,работи и контрола на САД на Владата на САД и употреба"Аспиратори / фронтови / луѓе / организации" да ги задржи својотидентитет и терористички акти Скриени од јавноста / СВЕТ!Тоа е време да се разбуди и да добијат такви ТерористиНадвор од власта!
 3. 3. Не _____________________________________ ВО ВРХОВНИОТ СУД НА САД ФОГЕЛ ДЕНИС NEWSOME ПОДНОСИТЕЛОТ V. STOR-СИТЕ АЛФРЕД, ДОО; СУДИЈА ЏОН ЕНДРЈУ ЗАПАД / ХАМИЛТОН КАУНТИ (ОХАЈО) СУДОТ НА ЗАЕДНИЧКАТА ПРАВНИ ОСНОВИ И ДАЛИ ОД 1 ДО 250 ИСПИТАНИКОТ (И)ОДГОВОР НА 28 ЈУНИ, 2012 ГОДИНА ВРХОВНИОТ СУД НА САД ДОКУМЕНТИ ТРОФЕИ - БАРАЊЕ ЗА ОДГОВОР ВО ВРСКА СО ОНА ШТО Е ВРХОВНИОТ СУД НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ НЕ ГО РАЗБИРА ОДНОС ПЕТИЦИЈА ФОГЕЛ ДЕНИС NEWSOME Е ЗА ВОНРЕДНИПИСАНИЕ БАРА ДА БИДЕ ПОДНЕСЕНА ВО РАМКИТЕ НА "СИТЕ ПИСМЕНА" СТАТУТ / ЗАКОН И УПРАВНИОТ ЗАКОНИ НА САД - ПИСМЕНА ИЗЈАВА ЗА ДА СЕ ПОДРШКА СОГЛАСНОСТ СОВРХОВНИОТ СУД ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА - ПОБАРА ДА БИДЕ ИЗВЕСТЕН ЗА БИЛО КОЈ / СИТЕ КОНФЛИКТИ НА ИНТЕРЕС [1] Доаѓа сега Подносителот, Фогел Денис Newsome - a / k / a Денис В Newsome ("Newsome" и / или"Подносителот Newsome") - без W AIVING нејзините права и аргументите / прашања и одбрана С покрена и /или SE т предвидени во на 9 октомври 2010 "Итни движење да остане; Итни движење за проширување навремето и други олеснување САД Врховниот суд смета дека се соодветни за да се поправи правни грешки /неправди Пријавена овде" ("ЕМ / ORS"), потоа поднесоци / submittals (т.е. која вклучува Март 12, 2012Петиција за вонредни писание ["PFEW"] и Одговор на 17 март 2011 година и 27 Април 2011 година,Врховниот суд на САД писма - Идентификување Вонредна писание (а) да се поднесе и писание (а) Под Ситеписмена чин да се поднесе ("RT031711 & 042711SCL"), како и Newsome на 18 јули 2011 година Писмо насловОдговор на 18 мај 2011 Поштенски ВРАТИ содржи врховниот судија Џон Г Робертс Џуниор копија на 3 мај2011 година се изјасни за кој е спроведен кон актуелната решение и кои тој се повикува како поставени воцелост овде на изложбата "А" на овој инстант поднесување; кој Newsome навремено, Правилно исоодветно побара од судии на Врховниот суд на САД се повлече веднаш! Оваа инстант поднесување насловОДГОВОР НА 28 ЈУНИ 2012 ГОДИНА ВРХОВНИОТ СУД НА САД ДОКУМЕНТИ ТРОФЕИ - БАРАЊЕЗА ОДГОВОР ВО ВРСКА СО ОНА ШТО Е ВРХОВНИОТ СУД НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИДРЖАВИ НЕ ГО РАЗБИРА ОДНОС ПЕТИЦИЈА ФОГЕЛ ДЕНИС NEWSOME Е ЗА ВОНРЕДНИПИСАНИЕ БАРА ДА БИДЕ ПОДНЕСЕНА ВО РАМКИТЕ НА "СИТЕ ПИСМЕНА" СТАТУТ / ЗАКОН ИУПРАВНИОТ ЗАКОНИ НА САД-ПИСМЕНОТО ДА ПОДДРШКА УСОГЛАСЕНОСТ СО ВРХОВНИОТСУД ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА - ПОБАРА ДА БИДЕ ИЗВЕСТЕН ЗА БИЛО КОЈ / СИТЕКОНФЛИКТИ НА ИНТЕРЕС ("RFANSWER") е во одговор на овој суд 28 јуни 2012 година враќање надокументот (ите) - т.е. со НЕ писмо објаснувајќи враќање на документи и грешки (ако
 4. 4. има) со 12 март 2011 година Петиција за Вонредна писание Види изложба Т "Б" -. Фотокопија Поштенскаинформации на 28 јуни, 2012 Поштенски спроведен овој документ и инкорпорирани со референца. Имајте на ум дека Newsome нема време за Врховниот суд на САД " Глупост иконтинуирани напори во "опструкција на правдата" и "злоупотреба на судскиот процес", како што овојсуд продолжува да се вклучат со други заговорници / соучесници со одложување на поднесување нанавремени Newsome е поднесена "Петиција за вонредни писание" за целите на добивање наСоединетите Американски Држави претседател Барак Хусеин Обама IIпреку ноември 2012 година на претседателските избори. Затоа, Newsome седвижи напред да се користат преку било и / или сите правни средства на располагање за да се добие ПРАВДАтаа и јавно-во бегство / меѓународно заедници се бараат со децении против САД на корумпирани владиниАмерика РЕЖИМ! Сепак, во интерес на правдата и зачувување на заштитените права, Newsome поднесува овојмомент аргументи. Ве молиме да забележите дека Врховниот суд на САД беше навремено, правилно исоодветно побара да ги советува Newsome на сите "Конфликт на интереси", кои можат да бидат присутниво ракување овој суд на нејзината тужба. Меѓутоа, до денес, овој суд одби да ја советува Newsome наконфликтот S-на-интерес кои постојат со овој суд - т.е. врски / Односи со Бејкер Donelson Bearman Колдвел иBerkowitz ["Бејкер Donelson"] и на своите клиенти (т.е. како Соединетите Американски Држави претседателБарак Обама, САД конгресот, Слобода заемна осигурителнатакомпанија (т.е. која има правен советник во овој мигтужба), ЈП Морган Чејс банка и други заговорници / соучесници, итн познат до него). Наместо тоа, овојсуд се обидува да COVER-UP/HIDE/SHIELD од Newsome и јавно-во бегство од страна на намерноНеизразен надвор Бејкер Donelson вработени како што се Џејмс В Даф - Директорот на Стручната служба наСАД суд именува судија Џон Робертс и неизразен во еден од расипани / корумпирани судии Бејкер Donelsonпартија (Томас Ф Хоган) - Види изложбата "ЕЕ" спроведен страни и кои тој се повикува како поставени воцелост овде. Покрај тоа, неуспехот да се советува Newsome и / или јавно-во бегство од она што се чини дека есопственост Бејкер Donelson и / или контрола на Врховниот суд на Соединетите Американски Држави идругите судови: ЗАБЕЛЕШКА: Ако има проблем со SlideShare мрежата. Линк, документи може да се пристапи на: www.slideshare.net/VogelDenise/ http://www.slideshare.net/VogelDenise/bd-oilfield-patents
 5. 5. http://www.filesanywhere.com/fs/v.aspx?v=8a7066875f626f789ea2 http://www.slideshare.net/VogelDenise/duff-james-cjudicialpositionsheldresignation http://www.slideshare.net/VogelDenise/duff-jameswikipediaresignhighlighted-copy http://www.slideshare.net/VogelDenise/duff-james-cduff-announceresignationfromuscourts http://www.filesanywhere.com/fs/v.aspx?v=8a7066875e6174a66e9e http://www.filesanywhere.com/fs/v.aspx?v=8a7066875e6175b3b26aи неговата главна улога во назначувањето на судии во овој суд со гледањето на тоа дека вработените сеименуваат на судска ИМЕНУВАЊЕ Панели: http://www.slideshare.net/VogelDenise/nomination-judicial-panelЗгора на тоа, дека овој суд не успеа да ја советува Newsome и / или јавно-во бегство од главните улоги Џејмс ВДаф и останатите вработени на Бејкер Donelson Re PEATEDLY на игра во CONSPIR ACIES со судии наВрховниот суд на САД да го попречи спроведувањето на правдата, како и попречи поднесување наПетиција за вонредни писание за целите на заштита на овој суд како и СоединетитеАмерикански Држави извршната власт, Соединетите Американски Државизаконодавната власт е, Соединетите Американски Држави судската власт и другитезаговорници / лични, финансиски и деловни интереси соучесници "од ОДГОВОРНОСТ воисходот од горенаведените референца Тужба. Овој суд има целосно познавање за вработувањеЏејмс В Даф и обврски кон неговиот работодавец Бејкер Donelson Bearman Колдвел и Berkowitz ("БејкерDonelson"), како и судии овој суд посебни ОДНОСИ / врски до Бејкер Donelson, како и. Сепак,ниту овој суд ниту страни вклучени направени овие информации на располагање Newsome Покрај тоа,познавање на Бејкер Donelson е предвидува ИНГ правен советник / Совет на Соединетите Американски ДржавиPresi Дент Барак Обама ја видите.: http://www.slideshare.net/VogelDenise/leggitt-lancesr-advisortopresidenthhscounselorgovofva http://www.slideshare.net/VogelDenise/leggitt-lance-bresearchinfo http://www.filesanywhere.com/fs/v.aspx?v=8a7066875e6273b6a5ae Во понатамошна поддршка на овој инстант поднесување, Newsome наведува следново: 1. Оваа инстант "RFANSWER" е во добра вера и не е поднесен за целите на одложување, малтретирање, го попречува постапката, срам, попречување на спроведување на правдата, досаден судски постапки, зголемување на трошоците за судски постапки, итн и се наоѓа за заштита и зачувување правата на Newsome обезбеден / загарантирани со САД Уставот и другите закони на САД. Покрај тоа, за решавање на прашања од јавен / GLOBAL / меѓународно значење и интереси.
 6. 6. 2. Дека Судии на Врховниот суд на Соединетите Американски Држави беше навремено, правилно и соодветно побара да се "повлече" од петок, 22 јули, 20 11, меѓутоа, до денес се уште остануваат на клупата со познавање на кривични дела тие имаат обврски не само против Newsome но јавно-во бегство преку корупција и измамнички практики за да се скрие / прикрие кривичното / граѓанско грешки на нивниот правен советник / советник и заговорниците / соучесници Бејкер Donelson Bearman Колдвел и Berkowitz ("Бејкер Donelson ") - односно и Бејкер Donelson клиенти како што се американскиот претседател Барак Обама, слободата разменување осигурување (кои fronting закон фирми како што Markesbery & Ричардсон копродукции и Шварц manes Руби и Slovin претставуваат во овој миг тужба), итн) документ може да биде добиени во: http://www.slideshare.net/VogelDenise/072311-email-toobama-merged-with- attachment3. Newsome ова бара овој суд ја советува на било кој / сите конфликти на интереси кои постојат. Во понатамошна поддршка на ова барање ве молиме видете на следната табела, но сепак, дополнителни конфликти се задолжително треба да биде позната Newsome како прашање на статути / законите рече работи. Тоа е прашање на јавни / GLOBAL / меѓународен интерес е во тоа овој суд з s највисокиот суд на некогаш најмоќниот Земја (Соединетите Американски Држави) во светот. Највисокиот суд во кого мора да биде или Католичката или Еврејски да биде назначен - т.е. DISCIMINATORY и неуставни практики. Соединетите Американски Држави во која нејзините КОНГРЕС се состои од околу 100% Сите бели Сенатот и околу 90% Сите бели Претставничкиот дом а најновата е како 2012 година! Највисокиот суд во некогаш најмоќната земја (САД) која е свесна за конфликтите на интерес присутни и неуспехот да RECUSE и или се повлече од сервирање. На пример, овој суд е целосно свесни и дозволувајќи им на Бејкер Donelson Bearman Колдвел и Berk owitz да контролираат и манипулираат "Врховниот суд одлуки" преку кривични дела и практики. Покрај тоа, судии и Генералштабот на овој суд се подготвени учесници во заговори Бејкер Donelson и криминални активности, и затоа, сегашни конфликти на интереси. Види изложбата "ДД" - однесување или пристрасност на адвокатски приправник или други судски Поддршка персонал, како оправданост Recusal на федерален судија или судија (т.е. кои вклучуваат правда (и) на Врховниот суд на САД, спроведен апликацијата и кои тој се повикува како утврдени во целост овде. На судии од овој суд има знаење дека е ПРИСТАП Бејкер Donelson на и контрола на извршната власт / Белата куќа / Соединетите Американски Држави претседатели и законодавната власт / Конгресот / САД Сенаторите како и нивните правен советник / советник, кој доведе до нивната номинација и именување на судии Бејкер Donelson сакаше! За време на истражување Newsome за соопшти прашање (а), таа наидов на статија во Законот Минесота Прегледајте наслов "дисквалификација на Врховниот суд: На загатката Certiorari", во која, на пример, да обезбеди еден пример: . . . Последните номинацијата на Стефан Брејер на САД Врховниот суд го покрена прашањето за неговото учество како "името" во Лојд од Лондон осигурување синдикатот. Во потврда расправи, правда Брејер вети дека нема да учествуваат во сите случаи во која беа вклучени финансиските интереси Лојд. Како член на Судот, тој одби да седне на случаи Лојд директно или индиректно. Други кандидати за помалку контроверзни околности има направи слични дисквалификација обврски. Од 1992 година, имало над 350 случаи, петиции, предлози или апликации во кои една или повеќе Врховниот суд судии "не зеде учество. . ". на страница 659 Види изложбата "КК" - спроведен кон актуелната решение и кои тој се повикува како поставени во целост овде Сепак, кога Newsome дојде пред овој Суд, неговите судии разбираемо имаат познавање на конфликтите на интерес;. сепак, не успеа да recuse себе и продолжи за да се вклучат во криминални прекршоци и улога во заговори да го лиши Newsome еднаква заштита со закон, имунитет и привилегии и поради процесот на законите обезбеден / гарантирана со устав на САД. Како во конкретниот спор, на судии на овој суд се свесни и / или
 7. 7. имаат познавање на финансиските интереси Бејкер Donelson во оваа тужба и дека на своитеклиенти - т.е. слобода МЕЃУСЕБНО осигурителна компанија, Соединетите Американски Државипретседател Барак Обама, САД на Конгресот на членови на Америка и оние со кои заговараат. Додека името Бејкер Donelson не може да се појави како правен советник во оваа тужба,PROVIS јони се направени за да додадете нив и нивниот клиент (и) како rty годишно кога еприменливо и по приемот на откривање докази кои ќе обезбедат дополнителни докази за улогаташто ја одигра во заговори изнесени против Newsome - т.е. се додаваат во замена на неименувани"Дали од 1 до 250." - и нивните интереси во овој миг тужба Понатаму, ИСТРАЖУВАЧКИNewsome има дадоа информации кој Бејкер Donelson ангажира во "таг-тим парнична" -Односно тужби во кои Бејкер Donelson може да делат клиенти, исто така, претставен од странана други правни фирми и учество во трошоците и застапување на клиенти. На пример, видиHOOD наспроти HOFFMAN-LAROCHE, Ltd, District of Columbia Окружниот суд, Случај бр01:06-CV-01.484 - Изложба "ЕЕ" спроведен апликацијата и кои тој се повикува како да сепоставени во целосна овде - каде Бејкер Donelson TAG-ТИМОВИ со закон фирми како штоБатлер снег OMara Стивенс и Cannada PLLC ("Батлер снег") и Фелпс Данбар Програмата задоживотно учење ("Фелпс Данбар"). Се разбира, како Бејкер Donelson, нивните асоцирањетоправни фирми ужива споделување на нивниот клиент огласи со јавноста. Види на примеризложба "ФФ" - Phelp Dunbars оглас и дека на страната Кругер и Холандија кон актуелнатарешение и кои тој се повикува како поставени во целост овде значителни докази е очигледнопреку тужби во кои Newsome заглави.. На пример: Во Вести ОМЕ наспроти Мичел McNutt & Sams, Батлер снег се обидел да влезе во таа парница без да се прави изглед. Newsome навремено, правилно и соодветно се противи на овие кривични и граѓански повреди! Newsome веруваат и дека Бејкер Donelson се вклучени и само користење Батлер снег како fronting фирма за да се скрие / ја заштити својата улога и интереси во тужбата. Овој случај е само седи хибернација како Бејкер Donelson и нејзините заговорници и BRI Б ЕД / расипани и корумпирани судија (а) да го попречи спроведувањето на правдата и да продолжат да се вклучат во кривични и граѓански повреди изнесени против Newsome. http://www.slideshare.net/VogelDenise/051912-docket-sheet-mms Според тужбата во која еден од вработените Phelp Данбар е (Ф Кит топка) е назначен како судија Судијата: http://www.slideshare.net/VogelDenise/071812-fax- to-phelps-dunbar-w-thomas-siler-jr-jason-t-marsh Ова е тужба во која Бејкер Donelson имаше судија топката Пријави неговиот орган и без надлежност, итн внесете NULL / празнина Ред престојуваат тужбата. Сега се чини прашање кое исто така може да бидат изведени пред овој суд како оригинална акција во согласност на Деловникот за 17 и 20 од Врховниот суд на САД и другите закони / закони со кои се регулира рече работи. Во Newsome наспроти Страна Кругер и Холандија, et al., Фелпс Данбар се појави како совет и делува како fronting фирма за Бејкер Donelson и нивните интереси судијата Том С Ли е доделен на ова прашање судијата Ли настапува за котација Бејкер Donelson на судии..: http://www.slideshare.net/VogelDenise/baker-donelson- ties-to-judgesjustices-as-of120911-11566964 Како и Бејкер Donelson појавува Листа на судијата Ли на Законот Фирми БАРААТ неговата recusal: http://www.slideshare.net/VogelDenise/lee-judge-recusal-orders-11574531 Newsome навремено, правилно и соодветно ја прави приговори познати на суд. Сепак, се чини дека како што последниве како 20 август 2012, судијата Том С Ли премногу злоупотребува својот авторитет, узурпиран јурисдикција над оваа тужба во која тој му недостасува, а што се однесува до законот, потребно е да се спаси. Nev ertheless, судијата Том С Ли е ADAMENT за останување во тужбата за криминални намери и исполнувањето на неговата улога во заговори изнесени против Newsome. А прашање кое се појавува можеби ќе треба да бидат изведени пред овој суд како оригинална акција во согласност со Правилата 17 и 20 од Врховниот суд на САД и другите закони / закони со кои се регулира рече работи. Оваа инстант тужба е пред овој суд, бидејќи на кривични дела од Бејкер Donelson и еден од своите врвни / клучни клиенти (СЛОБОДА МЕЃУСЕБНО друштво за осигурување). Тие ја контролираат и да ја стартувате Охајо Врховниот суд, како и. Исто така, вклучени во криминални активности за целите на добивање на одлуки во нивна корист и дека на своите клиенти (т.е. во овој миг тужба Stor- Сите Алфред). ДА, соодветна кривична пријава е поднесена со САД на Министерството за Бирото за правда / Федералните на истраги, но BAKER DONELSON е правен советник / советник за таа владина агенција, како и: http://www.slideshare.net/VogelDenise/122809-fbi-complaint-ohio-supreme-court
 8. 8. Сега Врховниот суд на Соединетите Американски Држави -QUIT крие! Отсвират капи и покажете вашата ТОЧНО Лица.Неколку малцинства на клупата е само уште еден одфронтовите Бејкер Donelson да Скриј / штит нивнатавистинска Нацистичката идеологија:
 9. 9. БЕЈКЕР ВРХОВНИОТ СУД НА САД НАЗНАЧЕНИ ОД DONELSON ПРАВДА (И) АМЕРИКАНСКИОТ BEARMAN ПРЕТСЕДАТЕЛ (И) КОЛДВЕЛ И BERKOWITZСамоил Alito: Џорџ Буш Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/alito-samuel- советник наwikipedia-info претседателот Џорџ Буш Помошник на претседателот Буш Началникот на Генералштабот / правен советник за потпретседател Ричард (Дик) Чејни Началникот на Генералштабот / висок советник на директорот на Федералното биро за истраги ("ФБИ") Директорот на Стручната служба на САД судови Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда AlitoСтефан Брејер: Вилијам "Бил" Клинтон Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/breyer-stephen- советник наwikipedia-info претседателот Бил Клинтон Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда Брејер
 10. 10. БЕЈКЕР ВРХОВНИОТ СУД НА САД НАЗНАЧЕНИ ОД DONELSON ПРАВДА (И) АМЕРИКАНСКИОТ BEARMAN ПРЕТСЕДАТЕЛ (И) КОЛДВЕЛ И BERKOWITZРут Бадер Ginsburg: Вилијам "Бил" Клинтон Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/ginsburg-ruth- советник наbader-wikipedia-info претседателот Бил Клинтон Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда GinsburgEleana Каган: Барак Обама Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/kagan- советник наelena-wikipedia-info претседателот Обама Шеф на кабинетот на претседателот Барак Обама Директорот на Стручната служба на САД судови Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда КаганЕнтони Кенеди: Роналд Реган Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/kennedy-anthony- советник наwikipedia-info претседателот Реган Шеф на кабинетот на претседателот Реган Заменик помошникот Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда Кенеди
 11. 11. БЕЈКЕР ВРХОВНИОТ СУД НА САД НАЗНАЧЕНИ ОД DONELSON ПРАВДА (И) АМЕРИКАНСКИОТ BEARMAN ПРЕТСЕДАТЕЛ (И) КОЛДВЕЛ И BERKOWITZВрховниот судија Џон Робертс: Џорџ Буш Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/justice-john-g- советник наroberts-wikipedia-info претседателот Џорџ Буш Помошник на претседателот Буш Шеф на кабинетот на потпретседателот Ричард ("Дик") Чејни Началникот на Генералштабот / висок советник на директорот на Федералното биро за истраги ("ФБИ") Директорот на Стручната служба на САД судови Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда РобертсАнтонин Scalia: Роналд Реган Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/scalia-antonin- советник наwikipedia-info претседателот Реган Шеф на кабинетот на претседателот Реган Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда Scalia
 12. 12. БЕЈКЕР ВРХОВНИОТ СУД НА САД НАЗНАЧЕНИ ОД DONELSON ПРАВДА (И) АМЕРИКАНСКИОТ BEARMAN ПРЕТСЕДАТЕЛ (И) КОЛДВЕЛ И BERKOWITZСоња Sotomayor: Барак Обама Правен советник /http://www.slideshare.net/VogelDenise/sotomayor- советник наsonia-wikipedia-info-11693471 претседателот Обама Шеф на кабинетот на претседателот Барак Обама Директорот на Стручната служба на САД судови Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда SotomayorКларенс Томас: Џорџ Буш Правен советникhttp://www.slideshare.net/VogelDenise/thomas-clarence- на Џорџ Бушwikipedia-info Државниот секретар на Специјален помошник на секретарот за одбрана Генерален советник на Министерството за одбрана Правен советник за членови на Конгресот Правен советник за правда Томас 4. О n или околу 11 јануари 2011 година, чиновник овој суд е (Рут Џонс) Погоре право петиција за вонредна налог бараат неодреден олеснување беше примен на 11 јануари 2011 година. Документите се вратени заради следнава причина (и): Мора да наведете тип на олеснување се бара. Правило 20. Ве молиме видете член 20 од приложените правила во однос на видовите на помош, односно барање за вонредна непочитување на habeas корпус, wirt (sic) на забраната, непочитување на mandamus. Текстот на петицијата е photoreduced. Текстот на петицијата и слепото црево мора да се typeset во еден век семејството (на пример, Век Напредно, Новиот век учебник, или век учебник) 12-точка тип со 2-точка води помеѓу линии. На фонт на фусноти мора да биде 10-точка или поголеми духовитост (sic) 2-точка или повеќе водечки меѓу редовите. Правило 33.1 (б).
 13. 13. Ве молиме имајте предвид дека не е потребно да се поднесат предлог за оставам да поднесе оваа петиција. Ве молам поправете и да се врати на петицијата на оваа канцеларија што е можно поскоро. Оваа канцеларија ќе го задржи еден примерок на петицијата и вашиот чек во износ од 300,00 $. ВНИМАВАЈТЕ: Јануари Newsome за 2011 Петиција за Вонредна писание е фотокопираат како што е наведено. Види изложбата "ББ" спроведен апликацијата и кои тој се повикува како поставени во целост овде Со врати документи, г-ѓа Џонс предвидени Newsome со "Правила на Врховниот суд на САД." -. Ефективна 16 февруари 2010 Види Изложба "Ц" - Правила спроведен кон актуелната решение и кои тој се повикува како поставени во целост овде. Г-ѓа Џонс, исто така, се предвидени Newsome со "примерок" се изјасни од .. Дороти Овенс наспроти Националната здравствена корпорација, et al да се користи како водич во подготовката на PFEW Види изложбата "Д" - Дороти Овенс изјасни спроведен овој документ и инкорпорирани со референца. Исто така, се чини дека од денот на приемот на јуни оваа Судот 19, 2011 мејлинг (т.е. кој беше навремено одговори) објави дека користи стигнале тактика како улога се игра во заговори за финансиски уништат Newsome за целите на одржување неа од Судски процеси за ова прашање. Рече КРИВИЧНИ и незаконско / незаконските практики на овој суд може да се утврди во колку од покренување на оваа тужба, напади постојано се направени на нејзината банкарска сметка (и), за вработување незаконски / нелегално прекинат, несериозни тужба (а) се поднесени против неа, итн . Види изложбата "GG" - Водич за потенцијалните сиромашните подносителите ЗА писмена НА CERTIORARI спроведен кон актуелната решение и кои тој се повикува како поставени во целост овде.5. Согласно член 17 (Постапка во оригиналниот акција) на Врховниот суд на САД, како и член 20 (Постапка за петиција за вонредна писание) на Врховниот суд - Видете EXH IBIT "Ц" Правила на Врховниот суд спроведен страни и кои тој се повикува - и други закони / закони со кои се регулира рече работи, Newsome поднесе нејзиниот НАВРЕМЕНО Март 12, 2011 PFEW во согласност со член 33 од Врховниот суд.6. Поради вонреден и исклучителни околности во врска со овој спор, на вонредното налог побара преку Петиција на вонредниот писание Неможе да се ограничат на само една - т.е. во кои постојат MULITPLE повреди и правни прашања кои се вклучени, кои се опфатени во рамките на повеќе број на налози кои се под надлежност на овој суд под "СИТЕ писмена" статут / законите рече работи Понатаму, оваа тужба. е од историски, како и правни ваков обем што овој суд не можат да имаат некогаш се занимаваа со. Исто така, вклучува прашања кои се од јавен / GLOBAL / меѓународни интереси.7. Петиција Newsome за Вонредна писание е доведена во согласност со 28 USC § 1651: 28 USC § 1651 писмена: (А) Врховниот суд и сите судови основана со акт на Конгресот може да издаде СИТЕ писмена потребни или соодветни за помош на нивните надлежности и смирено да примени и принципи на правото. Дел 376 предвидени: ". . . Врховниот суд. . . ќе имаат моќ да издаде СИТЕ писмена НЕ специјално предвидени со статутот, што може да биде потребно за остварување на нивните надлежности, и смирено да примени и принципи на правото. " Види изложбата "Е" спроведен апликацијата и кои тој се повикува како поставени во целост овде. Ex parte Fahey, 67 S.Ct. 1558 (1947) - САД Врховниот суд има моќ да издаде вонредни писмена. . . Но таквите лекови треба да се применува само кога жалбата е јасно несоодветни, и тие се резервирани за навистина исклучителни причини. Законот црниот речник издание): Сите писмена акт - Федералниот закон кој им (8-ми дава на американскиот Врховен суд и сите судови основани од Конгресот моќ да издаде писмена во помош на нивната надлежност и во согласност со примени и принципи на правото. Законот црниот Речник - Втор Pocket издание: Писание: писмен налог на судот, во името на државата или други надлежни судски органи, командантот на примачот да се направи или да се воздржи од правење на некои одреден акт. Вонредна писание: А налог издаден од страна на судот остварување необични или дискрециони права.
 14. 14. Авторски писание: А налог започнување акција и насочување на обвинетиот да се појави и да одговори. САД против Denedo, 129 S.Ct. 2213 (САД, 2009) - Под Сите писмена акт, моќ на судот да издаде било каква форма на олеснување, вонредни или на друг начин, е контингент на предметот јурисдикција на судот во врска со случајот или контроверзии. 28 USCA § 1651 (а). Висконсин правото на живот, Inc против Сојузната изборна Comn, 125 S.Ct. 2 (САД, 2004) - орган доделува на судовите под Сите писмена акт треба да се користат умерено и само во најкритичните и придричив околности. (По главниот судија Rehnquist, заседавајќи како еден правда.) 28 USCA § 1651 (а). Висконсин правото на живот, Inc против Сојузната изборна Comn, 125 S.Ct. 2 (САД, 2004) - орган доделува на судовите под Сите писмена акт е соодветно остварува само: (1) кога е потребно или соодветно во помош на надлежност на судот и (2) кога законските права на ова прашање се неспорно јасна. (По главниот судија Rehnquist, заседавајќи како еден правда.) 28 USCA § 1651 (а). и други закони / закони на САД владејачката рече работи.8. Б ecause на личен ангажман кој Newsome беше поканет да во Флорида Универзитетот А & М во врска со нејзиното учество како еден од Гранд полицајци (Види изложбата "F" спроведен овој документ и инкорпорирани со референца), таа добива помош од FedEx канцеларија во подготовка на нејзиниот 12 март 2011 година PFEW за да не се пропушти 60-дневниот рок да поднесе нејзиниот Петиција за Вонредна писание и уште присуствува на релеи и специјални настани во Флорида Универзитетот А & М. Исто така, за поддршка на тоа PFEW Newsome беше во согласност со Врховниот суд Правила, таа побара FedEx канцелариски преглед на 28 јуни 2012 книшка (а) се врати и да се провери ги исполнуваат изјасни за барањата овој суд. Притоа, Newsome беше abl е да се добие писмена изјава на Џош Милер, која обезбедува неговото сведочење дека Newsome на 12 март 2012 година PFEW е во согласност со Врховниот суд Правила за регулирање рече поднесоци. Види изложбата "G" - писменото на Џош Милер . спроведен кон актуелната решение и кои тој се повикува како поставени во целост овде FedEx канцеларија специјализира во печатење и производство на документи - односно брошури, како што се бара од страна на овој суд. Затоа, Newsome сврте кон FedEx Канцеларија за поддршка на персоналот да ја помогне во производство на PFEW и се потпира на Дороти Овенс наспроти Националната здравствена корпорација, et al. Обезбедени од страна на овој суд да се обезбеди усогласеност. Дин Милер сведочи за фактот дека: . . . Добија и видени околу четири (4) Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо" и е надлежен да ги обезбеди следните заклучоци во однос на Врховниот суд на САД Правило 33 во врска со овие поднесоци: Правило 33 - Документ Подготовка книшка формат; 8 Ѕ - со 11- инчен Формат на хартијата 1. Книшка формат (а) Освен документот изрично дозволено со овој правилник се поднесува на 8 Ѕ со 11-инчен хартија, види на пример, Деловникот 21, 22, и 39, секој документ поднесена во судот, се изготвува во 6 ⅛ - со 9 ¼-инчен книшка формат со користење на стандардни наборен процесот (на пр жешки метални, phocomposition, или компјутерски наборен) за производство на текстот отпечатен во типографска (што е спротивно на машина за пишување) знаци. Процесот се користи мора да произведе јасни, црна слика на бела хартија. Текстот мора да се репродуцира со леснотија што е еднаква или го надминува производството на ласерски печатач. Дека сум видени и / или проверив четири (4) Брошури вратени од Врховниот суд на САД и сведочат за следново: (А) Дека Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо" беа изготвени во 6 ⅛ - страна 9 ¼-инчен книшка формат со користење на стандардни наборен процесот - т.е.
 15. 15. компјутерски наборен - да се произведе текст отпечатена во типографска карактери и процесот се користи е онаа што произведува јасни, црна слика на бела хартија и се репродуцира со леснотија што е еднаква или excee DS излез на ласерски печатач како што се бара од страна на член 33 од Деловникот за работа на Врховниот суд на САД . 2. Текстот на секој книшка формат документ, вклучувајќи ги сите додатокот кон неа, ќе се typeset во еден век семејството (на пример, Век Напредно, Новиот век учебник, или век учебник) 12-точка тип со 2-точка или повеќе водечки меѓу редовите. Цитати во износ поголем од 50 зборови се вовлечени. На фонт на фусноти ќе биде 10-точка тип со 2- точка или повеќе водечки меѓу редовите. Текстот на документот мора да се појави на двете страни на страната.(Б) Дека Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо" вклучувајќи го и додатокот е во typeset користење век 12-точка фонт со 2-точка или повеќе водечки меѓу редовите. Тоа Цитати во вишок од 50 зборови се вовлечени. Дека фонт на фусноти се 10-точка со 2-точка или повеќе водечки помеѓу линии и текстот на документ се појавува на двете страни на страница како што се бара од страна на член 33 од Деловникот за работа на Врховниот суд на САД. 3. Секој книшка формат документ се произведени на хартија дека е нетранспарентно, unglazed, а не помалку од 60 фунти во тежина, и има маргините од најмалку три четвртини од еден инч од сите страни. Полето за текст, вклучувајќи фусноти, не смее да надмине 4 ⅛ од 7 ⅛ инчи. Во документот се должни цврсто во најмалку две места по должината на левата маргина (седло бод или совршен обврзувачки склопот) за да се овозможи лесно отворање, а не дел од текстот треба да трае од обврзувачки. Спирала, пластика, метал, или стринг поврзувања не може да се користи. Копии на патентните документи, освен мислење, може да се удвои во таква големина што е потребно во посебен додаток.(В) Дека Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо" вклучувајќи го и додатокот се произведени на хартија дека е нетранспарентно, unglazed и не помалку од £ 60 во тежина и имаат маргините од најмалку три-четвртини од еден инч од сите страни. Понатаму, текст полиња, вклучувајќи фусноти не надминува 4 ⅛ од 7 ⅛ инчи. На брошури се цврсто врзани во најмалку две места по должината на левата маргина за да се овозможи лесно отворање и НЕ се дел од текстот е маскиран преку обврзувачки (т.е. захефтана обврзувачки која е дозволена) како што се бара од страна на Р ule 33 од Деловникот на Врховниот суд на САД. 4. Правило 33 (г) - Секоја книшка формат документ е во согласност со зборот рокови прикажани на табелата во точка 1 (г) на овој член. Зборот границите не ги вклучуваат прашања презентирани, листата на партии и корпоративни откривање изјава, содржината, на масата на гафови власти, листата на советот на крајот од документот, или било кој додаток. Зборот ограничување вклучува фусноти. Непроменети цитати се бара според член 14.1 (ѓ), ако е утврдено во текстот на краток наместо додаток, се исто така исклучени. . .(Г) Дека Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо", вклучувајќи го додатокот во согласност со зборот граници и беше придружуван од потребните "сертификат за усогласеност" се предвидени од страна Фогел Денис Newsome. Зборот границите не ги вклучуваат прашања презентирани, листата на партии, корпорации откривање изјава, содржината, на масата на гафови власти, листата на советот на крајот на документот или додаток и не вклучува дословно цитати во врска со уставните одредби, договори, статути, укази и регулативи кои се вклучени во случајот, е утврдено дословно со соодветни уреди кои се потребни согласно член 14.1 (ѓ) и како што се бара од страна на член 33 од Деловникот за работа на Врховниот суд на САД. 5. Секој книшка формат документ треба да имаат соодветен капак кој се состои од 65-pound тежина хартија во боја прикажано на табелата во точка 1 (г) на овој член. Ако посебен додаток на било кој документ е поднесена, бојата на
 16. 16. корицата ќе биде иста како онаа на насловната страница на документот го поддржува тоа. . . . (Д) Дека Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо" беа подготвени користење на соодветни осигурување (односно бела) се состои од 65-pound тежина хартија во боја прикажано на табелата во потстав 1 ( г) од член 33 од Врховниот суд на САД. 6. А документ подготвен во согласност со член 33.1 мора да бидат придружени со сертификат потпишан од страна на адвокат, Незастапениот страна, или preparer на документот се наведува дека кратко согласност со зборот ограничувања. Лицето подготовка на сертификатот може да се потпрат на зборот пребројувањето на обработка на систем кој се користи за подготовка на документот. На обработка на системот мора да се постави за да го вклучите фусноти во зборот брои. На сертификатот мора да се наведе бројот на зборови во документот. На сертификатот се приложува документ кога таа е претставена на службеникот за поднесување и ќе бидат одвоени од неа. . . (Ѓ) Дека Брошури наслов "Во Re Фогел Денис Newsome за петиција за вонредни налог до Врховниот суд на Охајо" беа подготвени со ПРИЛОГ во согласност со правилата 14 од Врховниот суд на САД конкретно, член 14 (г) (i ): А концизен изјава за случајот за одредување на фактите материјал за разгледување на прашања презентирани, а исто така ги содржи следниве: (I) Ако прегледот на една држава-судска пресуда се бара, спецификација на сцената во постапката, како во првостепениот суд и во апелационите судови, кога федералните прашања бара да бидат разгледани беа собрани, начинот и начин на подигање на нив и начинот на кој тие беа предадени од страна тие судови и релевантни цитати на одредени делови од евиденција или резиме него, со повикување на конкретни места во записникот каде што предметот се појавува (пр. мислење, владејачката на исклучок, дел од судот задолжен и исклучок него, задачата на грешка), со цел да се покаже дека федералната прашање е навремено и правилно собрани и дека овој суд има надлежност да ги видиш пресудата на писменото. . . Кога делови од записникот се потпираа на под овој потстав се обемна, тие ќе бидат вклучени во додатокот наведени во потстав 1 (i). . . и се состои од само околу петнаесет (15) јасно нумерирани прилози кои не се обемна и се состои од само околу 54 страници (т.е. содржи двострано печатење) и следете ги Петиција за вонредни писание во согласност со правило 33 од Врховниот суд на САД .. . . 5. Дека 12 Јануари 2011 писмото предвидени за Фогел Денис Newsome со враќањето на околу четири (4) од 41 Петиции на вонредниот писание од март 12, 2011, добиени од страна на Врховниот суд на Обединетите членка на или околу 17 март 2012 не се применува ниту пак одговори какви било прекршувања во согласност со член 33 од Врховниот суд на Соединетите Американски Држави и може да се врати во грешка без внимателно разгледување од страна на Судот. Исто така, се чини дека се погрешни заклучоци потпирајќи се на пред-датиран писмо од 12 јануари 2011 година за документот добиени од страна на Врховниот суд на САД на 17 март, 2011 - т.е. датум ПО коригира Петиции на вонредниот писание. Затоа, поддршка кои се повторуваат НЕИСПОЛНУВАЊЕ овој суд да обезбеди Newsome со недостатоци како што направи со неа 6 јануари 2011 година аргументи, е директен и следен резултат дека не постојат грешки со Newsome на 12 март 2011 PFEW доставен до овој суд.9. Ве молиме одвојте ЗАБЕЛЕШКА: Тоа во овој момент Newsome НЕ ќе биде поднесување на какви било дополнителни и / или нови копии од Петиција за вонредни бидејќи нејзиниот март 12, 2011 Петиција за писание, вонредни писание доставени и примени преку овој суд е во согласност со Врховниот суд на САД насоки.
 17. 17. http://www.slideshare.net/VogelDenise/031211-petition-forextraordinarywrit-exhibits-final http://www.slideshare.net/VogelDenise/031211-usps-mailingreceipts Додека Мај 4, овој суд 2012 писмото е потпишан од Редмонд К Барнс, тоа беше поднесен под името на Вилијам Сутер и со негово одобрение. З hile тоа не презема многу за незнаење овој суд и глупоста да се покаже преку Г-дин Сутер е 4 мај 2012 година писмо, важно е дека Newsome укажуваат на следново дека ова прашање стана една од јавни / глобален интерес (т.е. национално и на меѓународно), и, според тоа, тоа е важно за странските народи / Лидерите / граѓаните да се уверат како највисок суд во Соединетите Американски Држави се ангажира во криминални активности и нивната улога во заговори да го лиши Newsome еднаква заштита со закон, имунитет и привилегии според законите и поради процесот на законите очајно трка во обидот да се добие Соединетите затоа што тие Американски Држави претседател Барак Обама се врати во Белата куќа и да го задржи своето КРИВИЧНИ / ГРАЃАНСКИ грешки скриени од јавноста / GLOBAL пати и / или очите! Рекорд докази поддржува дека Врховниот суд на САД доби Newsome марш 12, 2012 Петиција на вонредниот писание на или околу 16 март 2011. Исто така, дека овој суд на или околу 6 Мај 2011 година, доби НАВРЕМЕНО мај Newsome е 3, 2011 "одговор на 17 март 2011 и 27 април 2011, Врховниот суд на САД писма - Идентификување Вонредна писание (а) да бидат поднесе и писание (а) Под Сите писмена чин да се поднесе. " http://www.slideshare.net/VogelDenise/050311-ltr-justicerobertssuterfinal http://www.slideshare.net/VogelDenise/050311-rand-paulletter чии одговори писма овој суд од 17 март, 2011 и 27 Април 2011 година, за тоа што Оригинални Тужба S се обиде да се поднесе под "Законот СИТЕ писмена" кој потпаѓа под надлежност на овој суд и рече: "СИТЕ писмена дело" активности кои се законски и Законски овластени да се поднесе како што е наведено во 3 мај 2011 Отворени аргументи.10. Newsome има навремено побара FedEx канцеларија ја обезбеди со проценка на тоа колку ќе чини да се препечатуваат и производство на PFEW Брошури ако овој суд не ги имаат. Според писменото на Џош Милер на изложбата "G", FedEx канцеларија проценува дека цената за повторно прават тоа работа е околу $ 304,00 и не вклучува поштарина и други трошоци поврзани со повторно да се направи оваа работа, ако овој суд веќе нема судска процедура. Види ¶ 6, Страна 5 од изјави писменото. Newsome не е потребно да ги сноси трошоците за RE-DO поднесоци кои се веќе во согласност и овој суд не успеа да ги реши проблемите (ако го има - затоа што постојат НИШТО) со 12 Март, 2011 PFEW.11. ИТ е да се напомене: Тоа е и незаконско / незаконски и неетички за овој суд да се вклучат во криминални активности / заговори да го попречи спроведувањето на правдата и поднесување на поднесоци со овој суд дека сум EET на изјасни за барањата и 300,00 $ такса се обезбедени. САД пари со цел бр. 192.565 93.937 која го придружува овој миг поднесување:
 18. 18. 12. Имајте на ум: Тоа според писмото овој суд од 1 август 20 11, единствената акција потребни за да се добие Петиција за вонредни писание беше обезбедување на "$ 300,00" такса за да го замени проверка која беше истечен. Newsome поднесе "такса" за да ја Кентаки сенаторот Ранд Павле побара тој да се справи со ова во нејзино име на или околу 31 август 2011/September 1, 2011 преку изјасни наслов "САД KENTUCKY сенаторот Ранд Пол: Барање на статусот на истрага (S) Барање За американскиот претседател Барак Обама и владини агенции / Официјални лица; помош во добивање Петиција за вонредни писание Поднесе и помош во приемот на помош во моментов / ВЕДНАШ Поради Newsome - писмен одговор побара Четврток Септември 15, 2011 ". Во кој овој суд е целосно свесни за, бидејќи тоа беше обезбедена со копија од документот (ите). http://www.slideshare.net/VogelDenise/083111-ltr-senatorrandpaulcorrected- versionwithmailingreceipts http://www.slideshare.net/VogelDenise/083111-rand-pauluspsmokyinforedacted- forwebsiteversion Имајте на ум: дека овој суд беше советувано уште 31 август 2011, дека Соединетите Американски Држави Кентаки сенаторот Ранд Павле ха г е обезбедена со "такса" за доставување на овој суд да се добие Петиција за вонредни писание терен; Сепак, од истражувањето Newsome, тој исто така се појавува да бидат ангажирани во кривичните заговори со Бејкер Donelson и слобода заемна осигурителната компанија во која сенаторот Ранд Павле имаше корист од голема / големи финансиски Дон ations: http://www.slideshare.net/VogelDenise/paul-randfinancial-contributions Се чини дека откако ќе ЈАВЕН / GLOBAL во изложување на корупцијата во гранките на САД на Владата на САД, кои на или околу 4 јуни, 2012 година, Соединетите Американски Држави Кентаки сенаторот Ранд Павле вратени парите ред (а) достави до неговото внимание за справување со Newsome. Соединетите Американски Држави Кентаки сенаторот Ранд Павле се наведува во дел: "Ви благодариме за ме контактираат во однос на законитоста на овој администрација. Додека јас го почитувам вашите грижи мојата канцеларија не може да поднесе законски документи во ваше име. Јас затоа наложено мојот персонал да ги врати предметите во собата вклучувајќи го и пари наредби. Затворени се следните точки:. . . - 1 поштенски пари со цел Сериски број 19256593937 - 1 поштенски пари со цел Сериски број 19256907306 - Документи датум 31 август 2011 - "Пинк фиш" документ Види изложбата "H" копија од 4 јуни 2012 Писмо САМО спроведен апликацијата и кои тој се повикува како поставени во целост овде -. односно барањето кое е навистина "во надлежност" на САД Сенатот и е навремено, Правилно и соодветно доставени до Соединетите Американски Држави Кентаки сенаторот Ранд Павле за обработка и ракување. Сепак, наместо Newsome и јавно-во бегство сега мора да се справи со "несериозни" обиди на сенаторот Ранд Павле и Конгресот да добие Соединетите Американски Држави претседател Барак Обама во 2012 година Затоа, во овој момент, само Одговор овој на претседателските избори. суд се случува да се добие е оваа инстант аргументи и повторно, повторување Newsome е на 3 мај 2011 година се изјасни наслов "одговор на 17 март 2011 и 27 април, 2011,
 19. 19. Врховниот суд на САД писма - Идентификување Вонредна писание (а) да се поднесе и писание (а) Под Сите писмена чин да се поднесе: " http://www.slideshare.net/VogelDenise/050311-ltr-justicerobertssuterfinal поднесени за поднесување до Врховниот суд на Соединетите Американски Држави и одговори прашање овој суд (и) за тужбата (а) се обиде да се поднесе. Преку овој момент поднесување, Newsome понатаму обезбеди: ОДГОВОР НА ЈУНИ 28, 20 12 ВРХОВНИОТ СУД НА САД ДОКУМЕНТИ ТРОФЕИ - БАРАЊЕ ЗА ОДГОВОР ВО ВРСКА СО ОНА ШТО Е ВРХОВНИОТ СУД НА СОЕДИНЕТИТЕ АМЕРИКАНСКИ ДРЖАВИ НЕ ГО РАЗБИРА ОДНОС ПЕТИЦИЈА ФОГЕЛ ДЕНИС NEWSOME НА ЗА EXTRAOR ОБИЧНИ ПИСАНИЕ БАРА ДА БИДЕ ПОДНЕСЕНА ВО РАМКИТЕ НА "СИТЕ ПИСМЕНА" СТАТУТ / ЗАКОН И УПРАВНИОТ ЗАКОНИ НА САД - ПИСМЕНА ИЗЈАВА ЗА ДА СЕ ПОДРШКА СОГЛАСНОСТ СО ВРХОВНИОТ СУД ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊА - ПОБАРА ДА БИДЕ ИЗВЕСТЕН ЗА БИЛО КОЈ / СИТЕ КОНФЛИКТИ НА ИНТЕРЕС што јасно поставува оригиналниот акции во рамките на "Законот СИТЕ писмена", кој е во надлежност на Врховниот суд на Соединетите Американски Држави да се справи и процес!13. Имајте на ум дека во овој момент, Newsome се бара во писмена форма од страна на петок 14 Септември, 2012 година, дека Врховниот суд не го разбира за 3 мај 2011 на САД / Вилијам К Сутер обезбеди неа со тоа што е овој суд Отворени изјасни доставени и примени од страна на Врховниот суд на САД. Понатаму, Петок 14 Септември, 2012, Јасно утврдено недостатоците (ако има) во март 12, 2012 Петиција за вонредни писание доставен до овој суд за поднесување и примени на или околу 17 Март 2011: http://www.slideshare.net/VogelDenise/031211-petition-forextraordinarywrit-exhibits-final .14. Како заеднички, овие прашања станаа предмет на јавната / глобален интерес на национално и на меѓународно ниво. Затоа, ве молиме известете Newsome дали или не на Врховниот суд на САД одбива да поднесе нејзиниот Тужба под "Законот СИТЕ писмена" и , ако е така, зошто?15. На или околу 17 март 2011 година, овој суд советува Newsome дека: Погоре право петиција за вонредна налог бараат неодреден олеснување беше примен на 17 март 2011 година. Ве молиме информираат оваа канцеларија со писмо, што е можно поскоро, каков вид на вонредна налог се бараат да поднесе, односно вонредни непочитување на mandamus, mandamus / забрана, habeas корпус. Оваа канцеларија ќе ги задржат сите копии на петицијата. Види изложбата "јас" кон актуелната решение и кои тој се повиЀ

×