Web2.0

139 views
91 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
139
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Web2.0

 1. 1. Készítette: Tóth VirgíniaNeptunk kód: AXQFT2EKTF-TKTKCsecsemö éskisgyermekgondozó
 2. 2. Mit is jelent? A web 2.0, elég nehezen körbeírható: a körülbelül két évvel ezelőtt megszületett, és azóta is vitatott tartalmú, de bizonyos körökben igen divatos fogalom egyszerre jelöl újfajta weboldalakat és szolgáltatásokat, a mögöttük álló technológiát, és azokat az attitűdöket, módszereket, amelyek mindehhez társulnak. Szülőatyja Tim OReally, az OReally informatikai könyvkiadó gazdája, a világháló veteránja.
 3. 3. A web 2.0 kifejezés olyan internetes szolgáltatások gyűjtőneve, amelyek elsősorban aközösségre épülnek, azaz a felhasználók közösen készítik a tartalmat vagy megosztják egymás információit.
 4. 4. Jellemzői 3 fő jellemzője van  Tartalommegosztás  Közösségépítés  Kollaboráció
 5. 5. Továbbá…  Minden egyes tevékenység (dokumentum küldés, szerkesztés) egy helyen történik a web-en.  Az adat a legfontosabb. A felhasználó birtokolja az információt, saját maga szerkesztheti azt, és közzé is teheti. Adatvezérelt rendszerek.  Az eseményeket a felhasználó irányítja, az ő aktív közreműködésével jönnek létre az oldalak tartalmai. Elengedhetetlen a részvétele.  Az alkalmazások akár több fejlesztő által írt modulból állhatnak össze. -> közösségépítő
 6. 6. Szolgáltatásai Közösségi oldalak amik lehetőséget kínálnak új kapcsolatok kialakítására például a munkában, vagy új barátok esetleg szerelmek megtalálásában. Ilyenek: myspace, facebook, twitter, iwiw, myvip,stb.Lehetőséget nyújt a felhasználónak, hogy kifejezze, megossza érzéseit véleményeit kommunikáljon társaival.
 7. 7. A web 2.0 technológiák 3 fő funkcióvalbírnak: lehetővé teszik a felhasználók számára a tartalmak fejlesztését új értelmet adnak a célcsoport elérés lehetőségeinek gazdagabb és interaktívabb alkalmazásokat biztosítanak, melyek nagyobb kontrollt adnak a felhasználók kezébe.
 8. 8.  Aukciós oldalak : Vatera Virtuális világok: Second life. Ami egy letölthető kliensprogram, a lehetővé teszi a felhasználóinak avagy „lakóknak”, hogy mozgó avatárokon keresztül egymással kapcsolatba lépjenek, kialakítva ezzel egy metaverzumot. A felhasználók szinte hasonlóan élhetik mindennapjaikat, mintha a való világban tennék azt. Számos lehetőséget vehetnek igénybe, felfedezhetik a játékban szereplő földeket, új ismeretségeket köthetnek más szereplőkkel, felépíthetik saját karakterüket, közösségi programokban vehetnek részt.
 9. 9.  Linkmegosztó szolgáltatások Térkép alkalmazások:Google maps Fórumok Hírek Blogok Online játékok : World Of Warcraft, Silkroad, Line age, LOL Stb.
 10. 10.  Lényegében egy kattintás a szöveges dokumentumra, és a szintén a böngészőben elinduló szövegszerkesztőben folytathatjuk rajta a munkát. Kedvünkre böngészhetjük kedvenc weboldalainkat, és vehetünk fel új linkeket a gyűjteménybe. Bejegyezhetünk egy találkozót a naptárába, vagy módosíthatjuk annak időpontját. Levelet vagy üzenetet küldhetünk ismerőseinknek.
 11. 11. "Megmutathatja" barátainak határidőnaplóját, ahogy ők is, így közös programjaik ugyanott jelennek meg, de szervezheti így a munkát kollégáival is, a neten megosztva a közösen alakított dokumentumot. Elérhetővé teheti barátai számára a közös nyaraláson készült fényképeket, ahogyan ők is sajátjaikat, így egy közös virtuális albumban lapozgathatják őket.De nem csak ismerősökkel, munkatársakkal, családtagokkal osztozkodhat, hanem ismeretlen netezők millióival is.
 12. 12.  Mindezeket úgy tehetjük meg, hogy nem kell magunkkal hurcolni a dokumentumokat floppy- n, CD-n, DVD-n vagy egy winchesteren, és nem is kell telepíteni a kezelésükhöz szükséges szoftvert. Fájljaink ugyanis egy internetes szerveren tárolódnak majd, az őket megnyitó alkalmazás pedig a kiszolgáló szerveréről fut majd. Mi csak a böngészőablakból vezérli az egész folyamatot - bárhol is van, bármilyen típusú számítógép előtt is ül éppen.
 13. 13. A koncepció lényege, hogy a felhasználó nem csak nézegetni való weboldalakat kap, hanem sokoldalúan használható eszközöket. Ezek az eszközök akár egyes szoftverek funkcióit is átvehetik, és arra is alkalmasak, hogy használójuk másokkal is megossza tevékenysége eredményét, sőt, egész közösségek profitáljanak ebből.
 14. 14. Források http://www.origo.hu/techbazis/internet/20060318web ketto.html http://learninglab08.wordpress.com/2008/09/07/web- 20-whats-it-all-about/ http://www.internet-marketing.hu/web2-0-uzlet
 15. 15. Köszönöm a figyelmet!

×