Visita Valencia

631 views
553 views

Published on

Visita a Valencia de los alumnos de 3º y 4º de ESO del IES La Plana de Castellón

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
631
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
22
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Visita Valencia

 1. 2. VISITA CULTURAL a València
 2. 3. VISITA CULTURAL a València
 3. 4. 19 de Decembre de 2007 Visita a: Instalacions de Canal 9 IVAM (Exposicions de Carmen Calvo i Jaume Plensa) Centre Cultural Bancaixa (Exposició “Visiones de España” de Joaquín Sorolla) Alumnat de 4r d’ESO dels grups: A, B i C Alumnat de 3r d’ESO dels grups: B i E Professorat responsable: Amelia i Carles
 4. 5. programa de la VISITA
 5. 6. Eixida de l’institut a les 9’30 h Arribada aproximada a València a les 10’30 h
 6. 7. Canal 9 11h
 7. 8. Visita guiada a la seu del centre de producció de programes de Radiotelevisió Valenciana a Burjassot Canal 9 és el nom de la televisió pública que fa les seues emissions al llarg de tot el territori valencià
 8. 9. L’estada a Canal 9 ens permetrà aprofundir en les eines i sistemes de producció de llenguatjes àudio-visuals, així com també conéixer diferents camps i eixides tant educatives com laborals.
 9. 10. UN POC D’HISTÒRIA… L‘Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana possibilità la creació d'uns mitjans de comunicació socials destinats a fomentar la intercomunicació entre valencians i a potenciar la seua identitat cultural i lingüística.
 10. 11. En 1984, les Corts aprovaren la llei de Creació de Radiotelevisió Valenciana. En 1987 es van iniciar les obres del Centre de Producció de Programes de Canal 9 ubicat a Burjassot, als voltants de la ciutat de València.
 11. 12. (dinar) 13h
 12. 13. Descans i menjar a les àrees verdes dels voltants de la Ciutat de les Arts i les Ciències
 13. 14. IVAM 15h
 14. 15. L'Institut Valencià d'Art Modern IVAM té com a objectiu la investigació i difusió de l'art del segle XX. El seu programa d'activitats ofereix: Col·leccions permanents, exposicions temporals, conferències, cursos, tallers i edició de publicacions. Compta amb el Centre Julio González , inaugurat el 1989, i la Sala de la Muralla inaugurada el 1991. L' IVAM està adscrit a la Conselleria de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.
 15. 16. Amb la visita a l’IVAM ens endinsarem cap a l’estudi i comentari de l´art contemporani, de la mà de dos artistes internacionals del nostre territori.
 16. 17. Carmen Calvo València 1950 Pertany a una generació amb una nova forma d’entendre l’art, on es reivindica el jo subjectiu i les vivències íntimes com a motor de creació. Els seus treballs per tant, deriven de complexes vivències personals: el taller, la memòria, l’infancia, la mirada. www.carmencalvo.es
 17. 18. La seua obra és una proposta oberta a la fusió de llenguatjes com el dibuix, la instalació, l’escultura o la fotografia.
 18. 19. La idea de arqueologia és clau per entendre el seu treball. Hi ha una lluita per reconstruir (mitjançant objectes de rastrells i mercats) una memòria d’allò cotidià. Este treball de reconstrucció necessita un procés de recopilació de material i d’associació i estructuració dels fragments trobats, que donará lloc a la creació d’una imatge amb gran poder d’evocació.
 19. 20. Jaume Plensa Barcelona 1955 És un dels artistes espanyols actuals més valorats tant en l’àmbit nacional com internacional. Ha experimentat amb dibuix, escultura, obra gràfica, escenaris per a òpera, videoprojeccions, instal·lacions acústiques...
 20. 21. La seua obra reflexa personatjes, formes antropomòrfiques, i receptacles i amagatalls personals. Els espais plens i buits, així com els motlles amb formes en positiu-negatiu, són claus per entendre el seu treball.
 21. 22. Els materials que utilitza per a la construcció de les seues peces són acer inoxidable, resina de polièster i llum, utilitzada com a mitjà artístic.
 22. 23. La literatura constituïx una de les principals fonts creatives del seu treball. Incorpora textos escrits en relleu a les seues escultures: textos poètics, frases o simplement paraules
 23. 24. Ha realitzat també una àmplia sèrie d’intervencions en espais públics. Entre estos treballs destaca The Crown Fountain (2004), situada en el Millennium Park de Chicago i feta amb cascades d’aigua, torres de vidre i una base de dades d’imatges LED amb retrats dels habitants de la ciutat.
 24. 26. Plensa destaca també per les seues escenografies, per a teatre i òpera, com demostra la seua col·laboració amb el grup teatral català La Fura dels Baus .
 25. 27. BANCAIXA centre cultural 17h
 26. 28. La exposició és una ocasió única per a veure la col·lecció de pintures, al voltant de la realitat multicultural espanyola, que Sorolla va fer a inicis del segle passat. Esta col·lecció ha vingut de manera excepcional des de la Hispanic Society of America , degut a uns treballs de restauració que s’hi desenvolupen al centre. La Hispanic Society és un centre d’investigació per a l’estudi de les arts i cultura d’Espanya, latinoamèrica i Portugal. Està ubicada a la ciutat de Nova York i fou fundada per Archer Milton Huntington al 1904. A les 17h visita guiada i realització d’una taller didàctic al Centre Cultural Bancaixa sobre l’exposició “ Visiones de España” del pintor valencià Joaquín Sorolla .
 27. 29. Joaquín Sorolla i Bastida València 1860 - Cercedilla 1923 Fou un pintor valencià cultivador del gènere impresionista. La temàtica de Sorolla és variada però dos temes són molt reiteratius: els costums i el realisme social.
 28. 30. Tot i que va nàixer quant el moviment en França es trobava ja desenvolupat, per tant les seues pintures són tardanes, reuneix totes les característiques pròpies: gust per l’aire lliure, búsqueda d’allò momentani i fugaç, captació dels efectes de la llum, absència del negre i dels contorns, pincellades menudes, soltes i independents.
 29. 33. En 1911 firmà un contracte amb The Hispanic Society i es comprometé a fer una gran decoració sobre Las Provincias de España. El pintor s’enfrentà a un projecte mural de proporcions gegantines. Són quasi huit anys de viatjar constantment per tot el país, buscant allò més peculiar de la seua indumentària i dels seus costums.
 30. 35. Imatges del desmuntatge de les obres i dels treballs de restauració a Nova York.
 31. 36. Imatges de l’exposició a València
 32. 37. Arribada aproximada a l’institut a les 20 h Eixida de València a les 19 h

×