Koukuta, älä keskeytä. Hyvät sisällöt myyvät puolestasi.

12,560 views
12,484 views

Published on

Vapa Median Ida Hakolan ja Ilonan Hiilan esitys Markkinointiviestinnän viikoilta 2011.

This is Vapa Media's introduction to content strategy, that Ida Hakola and Ilona Hiila performed at Marketing and Communication Conference 2011. you can find the English version here:

http://www.slideshare.net/VapaMedia/interact-dont-interrupt-how-content-will-boost-your-communication-online

Tämän presentaation evoluutiokuva on rakennettu luvalla ©Humerus LLC:n piirroksen pohjalle. Humerus LLC: www.humerusonline.com.

Published in: Business
3 Comments
3 Likes
Statistics
Notes
 • Vielä yksi huomio, joka unohtui: Tämän presentaation evoluutiokuva on rakennettu luvalla ©Humerus LLC:n piirroksen pohjalle. Humerus LLC: www.humerusonline.com.
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Kiitos Katri! Kaikki puhumamme kohdat eivät mahtuneet tähän jaettavaan esitykseen tekstimuodossa, mutta tosiaan kävimme läpi sisältöstrategian suhdetta liiketoiminnallisiin tavoitteisiin slaidissa numero 35. Olet ehkä jo tutustunut, mutta olemme siis käsitelleet tätä aihetta useasti myös verkkosivuillamme. Tässä yksi monista kirjoituksista, joissa olemme käsitelleet sisältöstragiaa: http://www.vapamedia.fi/blogit/verkkokalvoilla/sisaeltoestrategian-abc/ ,
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
 • Hyvä esitys - osui ja upposi! Ehkä vielä itse painottaisin sitäkin, että sisältöstrategia pitäisi tehdä liiketoiminnallisia tavoitteita tukemaan. Toisaalta se on teillä tuossa alussa, jossa mainitaan sisältöjen yhteys tulokseen / ansaintaan. Benetton-esimerkki oli avaava!
     Reply 
  Are you sure you want to  Yes  No
  Your message goes here
No Downloads
Views
Total views
12,560
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
20
Comments
3
Likes
3
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Koukuta, älä keskeytä. Hyvät sisällöt myyvät puolestasi.

 1. 1. Vapa Median Ida Hakolan ja Ilona Hiilan esitys Markkinointiviestinnän viikoilla 2011.
 2. 2. ”Vuosi sitten Markkinointiviestinnänviikolla vauhkottiin somesta ja hiplattiinuusia iPadeja. Teknologia oli pop.Vapassa kaivattiin kuitenkin puhettasiitä, mitä löytyy teknologian takaa.Kaipasimme puhetta toiminnasta jaennustimmekin, että vuonna 2011Markkinointiviestinnän viikoillapuhutaan sisällöistä…”
 3. 3. Vuonna 2011 sisältö ei ole pelkkä kuningas...Olimme oikeassa.Tänä vuonna niinMarkkinointivies-tinnän viikollakuin mediassa onpuhuttu entistäenemmänsisältöjenmerkityksestäyrityksenmarkkinoinnille.
 4. 4. Tämähän se meitäkaikkia kuitenkinkiinnostaa! Miksi sisällöistä sitten puhutaan? Kyse on rahasta. Sisältöjen huolellisella suunnittelulla säästetään markkinointikuluissa, tehostetaan omaa toimintaa, palvellaan asiakkaita paremmin ja lisätään myyntiä.
 5. 5. Näistä.... ...aiheista.......puhuimme... ...esityksessämme!
 6. 6. VERKON EVOLUUTIO Vaikka 1990-luvun loppu merkitsi verkon todellista tulemista, oli toimintamme verkossatuolloin kovin alkeellista. Verkkosivut olivat jättimäisiä pdf-leiskoja, joita verkkosurffaajat pääsivät tarkastelemaan. Todellista vuorovaikutusta ei ollut, vaan sivut olivat pitkälti mainostauluja digitaalisessa muodossa. Kuva: www.humerusonline.com
 7. 7. VERKON EVOLUUTIONoin kymmenen vuotta sitten pääsimme jo iloitsemaan julkaisemisesta. Vuonna 2002 Google osti Bloggerin ja pikkuhiljaa blogeja ryhdyttiin käyttämään erityisesti erilaisten aktiiviryhmien sisällä. Kuva: www.humerusonline.com
 8. 8. VERKON EVOLUUTIOKun julkaisujen ja kirjoitusten määrä kasvoi, halusivat yritykset erottautua massasta. Tavoitteena oli suunnitella niin hyvännäköiset sivut, että bloggaaja-Pirjot jäisivätjulkaisukisassa toiselle sijalle. Aikaa leimasikin verkkotoiminnan visuaalisuuden vahva korostaminen. Kuva: www.humerusonline.com
 9. 9. VERKON EVOLUUTIO Vaikka bloggaaminen alkoi 2000-luvun alussa, levisi sosiaalisen median käsite tietoisuuteen vasta noin viisi vuotta sitten. Sisällön määrä räjähti käsiin, kun ihmiset alkoivat paitsi seuraamaan sisältöä myös luomaan sitä itse.(Puhe sosiaalisesta mediasta oli kuitenkin pääosin puhetta teknologiasta. Alustasta, jolla keskustelua käytiin. Se on vähän sama kuin puhuisimme politiikan sijaan eduskuntatalosta, jossa politiikkaa tehdään.....) Kuva: www.humerusonline.com
 10. 10. VERKON EVOLUUTIOVuonna 2011 onkin aika, jolloin markkinointi suuntaa katseensa alustan sijaan siihen, mikäverkon takana vaikuttaa. Siirrämme fokuksemme uudenlaiseen, kommunikoivaan ihmiseen: Homo Contentukseen. Kuva: www.humerusonline.com
 11. 11. Homo Contentus on verkkosisältöjen superkuluttaja -ja tuottaja, joka keskustelee, kommentoi,ottaa osaa ja hakee aktiivisesti vuorovaikutusta. Onkin tärkeää huomata, ettei yritys kilpaile sisältökisassa ainoastaan muiden yritysten kesken vaan kaikkien verkon sisällöntuottajien kanssa. Kuva: www.humerusonline.com
 12. 12. on kaikkia näitä asioita......... eikä siis pelkkää tekstiä!
 13. 13. Sisältö jakautuu kahdelletasolle...
 14. 14. 1. Palvelu
 15. 15. Tässä eräs (huono) esimerkki palvelusta... Ajankohtainen nosto...
 16. 16. Joka johtaa ensin tällesivulle....
 17. 17. Ja sittentänne...
 18. 18. Sitten tänne...
 19. 19. Sitten jo eripalveluun...
 20. 20. Ja siellä taas uudellesivulle...
 21. 21. Huh! Vihdoin itsepalveluun...
 22. 22. 2. Julkaisutoiminta
 23. 23. Tässä hyvä esimerkki julkaisutoiminnasta...
 24. 24. Brändin mukaisesti julkaisua tehdään usealla erikielellä, useassa eri maassa, usealla eri tavalla.
 25. 25. Sisältö ei rajoittunut vain teksteihin vaankeväällä Benetton avasi myös omanverkkoradionsa!
 26. 26. “Se ei ole vain suunnitelma markkinointisisältöjen tekoon vaan *kaikkea* kommunikointia brändin ympärillä verkossa. Se kattaa niin yritysesittelyt verkkosivuilla kuin ihmisten tuottamat kommentit yrityksestä ja sen toiminnasta.” – Karen McGrane, 2011
 27. 27. Sisältöstrategia on muun muassa yrityksen kotisivujen konsepti ja sensisällöt... Ei pelkkiä yritysesittelyitä vaan kiinnostavia aiheita ja näkökulmia!
 28. 28. Sisältöstrategiaulottuu myössosiaaliseenmediaan.... ...se on tapa olla ja innostaa.
 29. 29. !!Sisältöstrategia on myös pieniä asioita. Se on esimerkiksi tapa, jollavastaat sähköpostilistalle rekisteröityneelle käyttäjälle.
 30. 30. i de n in nä itseek g i tar v is ta! s trate aamS isältö ei den os luyd ina Desig n, in foark kiteh t uuri. .. Miten puhutaan ja kelle... Mitä alustoja käytetään, milloin ja miten.
 31. 31. Hyvä sisältö ei kuitenkaan tarkoita uusimman teknologian välitöntähyödyntämistä... Esimerkiksi iPadien kohdalla olemme palanneet aikaan, jolloin hihkutaan sisällöistä, joita ei voi jakaa, jotka eivät tarjoa lisäpalveluita ja joiden tekstiä ei voi edes kopioida! Olemme tulleet PDF:ien kultakaudelle! Surullista, mutta tulokset puhuvat puolestaan....
 32. 32. Edes WIRED ei onnistunut hyödyntämään uutta alustaa. iPadiin mentiin nopeastieikä sen lisäarvoa sisältöjen kulutukselle mietitty. Vaikka aallon harjalla oleminen on WIREDille tärkeää, kertovat tilaajaluvut surullista totuuttaan. Lehmän häntä.Sisältöstrategiassa teknologiaa tai alustaa ennen tulee aina sisältö. Näin vältytään kalliilta ja turhilta toimenpiteiltä.
 33. 33. Sisältöstrategiaa ei kuitenkaan voi ostaa valmiina vaan se pitää aina räätälöidä yrityskohtaisesti... Muutama lähtökohta kuitenkin yhdistää jokaista sisältöstrategiaa.
 34. 34. a a ain vas ta teg ia taan. ält ös tra iketo imin1.  Sis yksen li yrit
 35. 35. Alko kuvaa itseään vastuullisena ja palvelevana erikoisliikkeenä... Palvelu ja asiantuntijuus näkyvät myös Facebook-sivuilla.
 36. 36. leisöt ittää y määr ateg ia eille. ltös tr hua h2. Sisä ja tavat pu
 37. 37. Williams-Sonoma on löytänyt asiakkaikseen ruoanlaitostainnostuneet kuluttajat ja palvelee ryhmää sitä kiinnostavilla sisällöillä.
 38. 38. ittää an. ia määr muka rateg i de n ältös t en tavo itte 3. Sis ityks a yr ö n ainsisäll
 39. 39. Eikä se sisältö tarkoita aina blogeja tai uutisia. Ikean kohdalla hyvä sisältö on palvelua ja ostomahdollisuuksia.
 40. 40. ö ?! sisält *hyvä* i tä onMutta m
 41. 41. Ei ainakaan tätä! Sisältöjen hyvyys ei kasva määrän mukana...
 42. 42. Onkin hyvä muistaa, että verkossa ihmiselläon samat tarpeet kuin tosielämässäkin! Maslow’n tarvehierarkia
 43. 43. Pelit, videot, Homo Contentin kamppis... tarvehierarkia Some, blogit, chat...Tuotehaut, varausjärjestelmä, asiakaspalvelu-chat... Tuotetiedot, osoitteet jne...Ei vain hakukoneoptimointia, vaan tiedon jyvittämistä eri alustoille!
 44. 44. Psst! Loppupeleissä hyvä sisältö on kuitenkin aina tätä....
 45. 45. Tes t anii d a verk en k ko ohd sisältö alla si seur kysym aava ä t ky llä sym ykse t!
 46. 46. Mittaaminen on kuitenkin edelleen tärkeää. Onkin hyvä,että yritykset mittaavat niin sivukäyntejä kuinvierailuaikaa. Vierailuaika ei kuitenkaan itsessään kerromitään sisältöjen laadukkuudesta....
 47. 47. Entä jos sivuilla vietetään sen takia aikaa, ettei sensisältöjä ymmärretä tai haluttua asiaa löydetä?
 48. 48. Pelkän mittaamisen sijaan tarvitaan myös laadullistaanalyysia. Vapan mielestä laadullisella analyysillavoidaan mitata asiakkaan tyytyväisyyttä! Content = content?
 49. 49. Tyytyväisyyttä voidaan mitatakahdella tasolla.
 50. 50. Määrällinen kontaktit raha aika
 51. 51. Laadullinen uskollisuus arvostus fanitus ainoa
 52. 52. Näiden määreiden avulla voidaan tietää onko Homo Content tyytyväinen!Kuva: www.humerusonline.com
 53. 53. Miten sisällöt sittenmuutetaan rahaksi? Pssst...Ei mitenkään. Mutta sisältöstrategia voidaan muuttaa rahaksi, sillä....
 54. 54. Säästytään turhilta toimenpiteiltä! Tiedetään kohderyhmät, kanavat ja oikeat viestit!Mitataan, analysoidaanja kehitytään! Osataan toimia julkaisijana verkossa!
 55. 55. Pienilläkin muutoksilla voidaantehdä rahaa, sillä hyvienverkkokauppatekstien myötä... Näin moni *nostaa* ostosumman määrää! Näin moni haukkuu ystäville, jos Näin moni palaa verkkokauppaan sisällöt ovat huonoja! uudelleen!
 56. 56. Sisältöstrategia on kuningas!
 57. 57. www.vapamedia.fi facebook.com/vapamedia twitter.com/VapaMedia SlideShare:Vapa MediaLinkedIn:Sisältöstrategia verkossa

×