• Save
Horecatrends.com 2009 10
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Horecatrends.com 2009 10

on

 • 865 views

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen op het gebied van horeca, leisure en retail.

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen op het gebied van horeca, leisure en retail.

Statistics

Views

Total Views
865
Views on SlideShare
865
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Horecatrends.com 2009 10 Horecatrends.com 2009 10 Presentation Transcript

 • Oktober 2009 – part I
 • Titel: Helix Wind Gespot op: http://www.trendhunter.com/link/helix-wind-turbines Website: http://www.designboom.com Samenvatting: Helix Wind Corporation is een windturbinebedrijf dat niet alleen de kosten voor mobiele telefoontorens wil verlagen maar ook de CO2 uitstoot tegen wil gaan. Hiervoor hebben zij een Helix- windenergie toren ontworpen die niet alleen stil is, maar waarbij de investering zich binnen zes maanden terugverdient. In november wordt een proef gestart met de windmolens in Amerika en Afrika.
 • Titel: Zeeliefhebbers krijgen foto's en vis Gespot op: www.zestz.nl Website: http://www.zeeliefhebbers.nl/ Samenvatting: Zeeliefhebbers is een consumenteninitiatief. Fotograaf Hugo Schuitemaker maakt trefzekere portretten van Nederlandse vissers werkzaam in kleinschalige en innovatieve visserij. De fotoreportage is verkrijgbaar bij deelnemende vishandelaren met een portie verse vis. Vooralsnog is het initiatief alleen nog verkrijgbaar in vier steden in Nederland. Opgeven kan op de website.
 • Titel: Tree Life Gespot op: http://www.thecoolhunter.net/treelife Website: www.thecoolhunter.net Samenvatting: Nooit genoeg gekregen van boomhutten bouwen? Vanaf 2010 gaat coolhunter ergens op de wereld (plaats wordt later bekend gemaakt) moderne duurzame boomhutten tentoonstellen. Niet alleen duurzame boomhutten, maar ook “groene” kunst, “groene” bars, en “duurzame” fietsenstallingen zullen te zien zijn. Al deze boomhutten en “groene, duurzame” items moeten ervoor zorgen dat men volledig tot rust kan komen van het drukke stadsleven.
 • Titel: ‘Go glamping op de camping’ Gespot op: www.green2.nl Website: www. goglamping.net Samenvatting: Niks geen te dunne matten, kleine gaspittoestellen en insecten meer. Nee, luxe tenten met climate control, kingsize bed en massage service. Een 5 sterren service in de groene natuur. Het nieuwe kamperen voor de zomer van 2010. Glamping is een samentrekking van de woorden Glamourous en camping, en heeft nu al een Nederlandse versie: ‘de Campervan’.
 • Titel: Digitaal de krant lezen Gespot op: http://www.coolbusinessideas.com Website: http://www.yankodesign.com/2009/08/03/newspaper-is-no-longer-in-paper/ Samenvatting: De digitale wereld zorgt er steeds meer voor dat papier overbodig wordt. De digitale krant, ‘In Newspaper’, sluit hier perfect op aan. Elke ochtend komt er een update van het laatste nieuws. Er is een ruime keuze uit verschillende landelijke kranten, met een ingebouwde alarmklok. De ideale manier om de ochtend te beginnen.
 • Titel: Rosie and the cupcakefactory Gespot op: http://www.trendslog.nl/ Website: http://www.rosieandthecupcakefactory.com/ Samenvatting: Cupcakes by Rosie zijn geschikt voor mensen met een hoog cholesterolgehalte, overgewicht, hoge bloeddruk, gluten-allergie, tarwe-intolerantie, vegetariërs en veganisten, maar natuurlijk ook voor de echte lekkerbek. Veggierose staat voor genieten in stijl met respect voor mens, dier en natuur. Een verantwoord cakeje voor iedereen.
 • Titel: McDonald’s Academie Gespot op: http://www.youngmarketing.nl/ Website: http://www.mcdonalds.nl/ Samenvatting: McDonald’s komt met een nieuwe opleiding. Werken en een diploma halen in één. Deze nieuwe mbo opleiding bestaat naast de gewone vakken ook uit speciale McDonald’s vakken. Door extra vakken te volgen, kunnen ze hun papiertje halen op mbo-niveau 2,3,4 en 4+. Afhankelijk van het niveau kunnen de studenten van fastfood- medewerker tot restaurantmanager worden.
 • Titel: Diervriendelijk vlees! Gespot op: http://www.zestz.nl Website: http://www.meatandmeal.nl/nieuws/product- ontwikkeling/7452/keukenmachine-%27kweekt%27-zelf-vlees.html Samenvatting: Startrek wordt werkelijkheid. De Cocoon is een keukenmachine die vlees en vis ‘kweekt’ door dierlijke cellen te verhitten. De keukenmachine heeft de eerste prijs gewonnen in een ontwerp- wedstrijd, georganiseerd door Electrolux. De keukenmachine kan voedingsmiddelen maken met het uiterlijk en de voedingswaarden van echt vlees en echte vis.
 • Titel: Vinyl versiering populair Gespot op: http://www.notcot.com/ Website: http://www.notcot.com/archives/2009/10/vinyl_stickerin.php#more Samenvatting: Vinyl versiering komt weer steeds vaker voor. In plaats van zelf de muren te versieren, kunnen deze vinyl stickers veel tijd besparen. Makkelijk aan te brengen en te verwijderen.
 • Titel: Drink Champagne uit een schoen Gespot op: http://www.luxuo.com Website: www.piper-heidsieck.com Samenvatting: Champagnemaker Piper Heidsieck en schoenontwerper Christian Louboutin hebben een unieke combinatie bedacht. De box bevat een fles champagne en een glazen schoen. Het project is geïnspireerd op een oude Franse traditie (uit 1880) waarbij champagne uit een schoen gedronken werd. Verkrijgbaar met bijbehorende champagnekoelers en flutes.
 • Titel: Muren hoeven niet meer saai te zijn! Gespot op: www.trendir.com/ Website: www.lamellux.com Samenvatting: Lamellux muur design zorgt voor een elegante stijl gecombineerd met een moderne toon. Gevarieerde kleuren, vormen en verschillende lichteffecten creëren een uniek resultaat binnen een ruimte.
 • Titel: Papier vs. Plastic Gespot op: www.trendoriginal.com Website: www.ecofriend.org Samenvatting: In plaats van plastic flessen, papieren flessen. Deze papieren fles is gemaakt van 100% gerecycled materiaal, meerdere malen te gebruiken en geschikt voor alle dranken.
 • Titel: Een kussen met muziek Gespot op: www.trendoriginal.com Website: www.overstock.com Samenvatting: Een comfortabel kussen met ingebouwde speaker. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en aan te sluiten op I-Pod of MP3.
 • Titel: Het witte goud?! Gespot op: http://www.youngmarketing.nl/ Website: http://www.gotmilk.com/ / http://www.milkquarious.com Samenvatting: In Canada is er een heuse rockopera gemaakt om het drinken van melk onder schoolkinderen te promoten. De kinderen kunnen mee doen aan een competitie door promotiefilmpjes op te sturen. Middels deze campagne moeten kinderen weer meer melk gaan drinken en op een speelse wijze de goede eigenschappen van melk ontdekken.
 • Titel: Voel je een Eskimo in Nederland! Gespot op: www.highprofile.nl Website: www.airinnovations.nl Samenvatting: De Ice Cube is een opblaasbare ruimte in de vorm van een ijsblokje. Er is ruimte voor evenementen, beurzen, feesten, diners en andere horeca-activiteiten. Het heeft een oppervlakte van 80 vierkante meter en een hoogte van 5 meter. Het biedt onderdak aan ca. 100 personen en is binnen 1 uur opgebouwd.
 • Titel: ‘Stamppot-to-go’ Gespot op: www.missethoreca.nl Website: www.stamppottogo.nl Samenvatting: Op 1 oktober is in Nederland het eerste stamppot to go restaurant geopend. Deze is gevestigd in de Nobelstraat in Utrecht. Het assortiment beperkt zich tot klassieke stamppotten en een stamppot van de maand.
 • Titel: Geen alcohol meer voor jongeren..?! Gespot op: http://www.elsevierretail.nl/ Website: Samenvatting: De Koninklijke Slijterij Unie begint in een aantal slijterijen met een proef van de Ageviewer. De Ageviewer moet er voor zorgen dat het niet meer mogelijk is voor jongeren om drank te kopen. Het apparaat staat op de toonbank, voorzien van een beeldscherm. Op afstand wordt de klant op leeftijd beoordeeld waarna er wel of geen toestemming wordt gegeven om te betalen. Bij twijfel wordt om een identiteitskaart gevraagd.
 • Titel: Het nieuwe multimedia meubilair Gespot op: www.trendir.com Website: www.ad-notam.com Samenvatting: Deze glazen televisie functioneert niet alleen als spiegel maar kan ook als multimedia center worden gebruikt. De hippe televisie (37- tot 46 inch) is verkrijgbaar in 2 basis kleuren: zwart en wit. Er kan een DVD speler, kabel of satelliet op aan worden gesloten.
 • Titel: Doe eens wat voor een ander! Gespot op: www.springwise.com Website: www.kinded.com Samenvatting: Hoe werkt het? Wanneer iemand een (kleine) goede daad doet en je ontvangt van diegene deze kaart, dan is het de bedoeling dat je weer voor een ander een goede daad doet. Elke kaart heeft een nummer en degene van wie de kaart uiteindelijk het meest wordt doorgegeven, wordt beloond met een vervulling van zijn of haar wens…
 • Titel: Aparte houten vloeren Gespot op: www.trendir.com Website: www.mafi.at Samenvatting: Mafi maakt aparte houten vloeren van verschillende houtsoorten. Vloeren gemaakt van o.a. eiken en beuken geven een moderne twist aan de traditionele chique vloer.
 • Titel: Een dag voor het goede doel, een dag gratis naar Disney. Gespot op: www.springwise.com Website: www.disneyparks.disney.go.com Samenvatting: Gratis een dag naar Disneyland in Amerika? Per 1 januari 2010 is het mogelijk. Doe één dag vrijwilligerswerk bij één van de aangesloten bedrijven, meld dit bij de organisatie HandsOn Network en ontvang een gratis ticket voor Disneyland. Disney hoopt hiermee 1 miljoen vrijwilligers te mobiliseren. Een goede daad van Disney.
 • Titel: Supermarkt Puur Gespot op: www.adformatie.nl Website: Samenvatting: In Leiden is woensdag 7 oktober een nieuwe biologische supermarkt geopend. Waar een gewone supermarkt 300 biologische producten aanbiedt, heeft Puur een assortiment van 3.500 producten. Er worden zoveel mogelijk producten vers bereid in de winkel. Er zijn al uitbreidingsplannen voor Houten en Zeist.
 • Titel: Vallen tussen twee tafels Gespot op: www.elitalice.com Samenvatting: Nooit meer irritaties wanneer je bij de aansluiting van twee tafels zit. Ontwerpster Shina Nahon maakte een bord speciaal voor dit probleem. Nu kun je rustig eten ook al zit je op het meest ongelukkige plekje van de tafel. Jammer genoeg is het bord niet verstelbaar en heb je waarschijnlijk nog steeds twee tafelpoten tussen je benen!
 • Titel: Neem de toon’ladder’! Gespot op: www.bright.nl Website: rolighetsteorin.se Samenvatting: Neem de trap in plaats van de roltrap. Een team van Volkswagen heeft in Stockholm het initiatief genomen om een normale trap om te toveren tot een muzikale trap. Elke trede heeft een toon. Deze muzikale trap moet mensen stimuleren om vaker de ‘gewone’ trap te nemen in plaats van de roltrap, leuker en gezonder!
 • Titel: Pop up retail winkels geven een gevoel van exclusiviteit Gespot op: www.trendwatching.com Website: www.popupretail.ca Samenvatting: Pop up retail kan gebruikt worden als een marketingtechniek. Het creëert een goed gevoel, exclusiviteit en urgentie bij de consument en helpt daardoor een goede relatie op te bouwen tussen het merk en de klant. Ook voor verhuurders een interessant gegeven. Veel steden hebben te kampen met leegstand, verhuur voor korte periode kan mensen die het ondernemen willen proberen misschien over de streep trekken. Daarnaast worden leegstaande panden ook soms gebruikt voor het introduceren van bijvoorbeeld nieuwe automodellen.
 • Titel: Op vakantie via Facebook Gespot op: www.springwise.com Website: www.secondporch.com Samenvatting: Een vakantiehuis boeken wordt steeds makkelijker. Shared Porch is onderdeel van Facebook en maakt het mogelijk om vakantiehuizen uit te wisselen met vrienden of onbekenden. Op de website kan worden aangegeven of een huis vrij is, waarna mensen deze kunnen boeken. Je moet alleen wel een eigen vakantiehuis hebben!
 • Titel: Zelf je muur vervormen? Gespot op: www.freshbump.com Website: www.trendsnow.net Samenvatting: De winnaar (de Duitse ontwerper Stephan Ulrich van studio Elpodo) van de International Design Award van 2009 heeft een interactieve muur ontworpen. De ‘Eltipo Liquid Wall’ kan door iedereen vervormd en aangepast worden. Hierdoor is deze muur interactief en binnen een ruimte een leuk spektakel.
 • Titel: Een lichtgevende douche met touchscreen Gespot op: www.trendir.com Website: www.fimacf.com Samenvatting: Fima Carlo Frattini heeft een douche ontworpen die bediend kan worden via een ‘touch sensitive screen’. Het is hierdoor mogelijk om de ideale watertemperatuur in te stellen en ook het waterverbruik te beheersen. Met het touchscreen zijn ook verschillende kleuren licht in te stellen. Mocht één kleur niet genoeg zijn, kunnen ook alle kleuren van de regenboog ingesteld worden.
 • Titel: Origami techniek vaker toegepast bij verpakkingen Gespot op: www.eazyfood.com Website: www.behance.net/Gallery/Doritos-Packaging-Concept/ Samenvatting: Een vouwtechniek uit Japan (origami techniek) word al door verschillende bedrijven toegepast in hun verpakkingen. Bijvoorbeeld Doritos en Coca Cola hebben deze techniek al toegepast.
 • Titel: Digitale guest comment cards Gespot op: www.horecainnovatie.nl Website: www.guestscan.com Samenvatting: ‘Guest’ scan introduceert een innovatieve oplossing om gasttevredenheid te onderzoeken. In plaats van de traditionele papieren vragenlijst, kan dit nu digitaal. Het apparaat is net zo groot als een mobiele telefoon en het duurt ca. 4 minuten voor een klant om in te vullen. De enige vereiste is draadloos internet. Het analyseren van de gasttevredenheid gaat automatisch en word elke 20 seconden geüpdate.
 • Titel: Gratis bakkie koffie via Hyves Gespot op: www.youngmarketing.nl Website: www.de.nl Samenvatting: Na de acties van Burger King op Facebook, verwijder tien vrienden uit je lijst en krijg een hamburger, komt Douwe Egberts met een positievere actie. Onderscheid je echte vrienden van je hyves vrienden en nodig ze uit voor een kop koffie in een van de Douwe Egberts cafés. Niet alleen kom je er achter hoe je vrienden hun koffie drinken, samen kan je naar één van de Douwe Egberts cafés waar je het tweede kopje koffie gratis krijgt.
 • Titel: Online winkels binnen lopen in verschillende steden Gespot op: www.detelefoongids.nl Website: www.winkelspotter.nl Samenvatting: Deze site moet winkelende vrouwen veel tijd besparen. Loop winkels binnen in verschillende Europese steden zoals Praag, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Stockholm en nog vele andere. Het zijn niet alleen winkels die gevonden en bekeken kunnen worden, ook kroegen en restaurants kunnen online van binnen en buiten bezocht worden. Winkelspotter.nl gebruikt dezelfde techniek als ‘Google Street View’ en helpt zo de consument makkelijker bepaalde locaties te vinden.
 • Titel: Koffie op z’n best Gespot op: www.influxinsights.com Website: www.intelligentsiacoffee.com Samenvatting: Daar waar de meeste brands niet willen dat hun klanten slimmer worden, gaat Intelligentsia Coffee zijn klanten trainen. Hun doel is om de klanten, werknemers en gemeenschap een complete koffie en thee belevenis mee te geven. Ze geven workshops, trainingen en proeverijen. Zo leer je zelf een goede kop koffie te zetten en leer je meer over je favoriete koffiemerk.
 • Onderdeel van Van Spronsen & Partners horeca-advies Voor meer informatie: www.spronsen.com