• Save
Horecatrends 2008 05
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Horecatrends 2008 05

on

 • 786 views

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen in horeca, leisure en retail.

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen in horeca, leisure en retail.

Statistics

Views

Total Views
786
Views on SlideShare
785
Embed Views
1

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 1

http://www.slideshare.net 1

Accessibility

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Horecatrends 2008 05 Horecatrends 2008 05 Presentation Transcript

  • Mei 2008
  • Titel: Leuke sub website van FFFS Website: www.fffs.nl Bron: Salesbrieven Groen en Blauw Info: Een restaurant / club gevestigd in Eindhoven FFFS (Flitter with Friends & Flawless Sounds) is gevestigd in een nieuw gebiedje met winkels. Via hun website kom je op www.admirant.nl/ Over wat er in de buurt te doen is.
  • Titel: Mastic fantastic Website: www.mastihashop.com Bron: www.springwise.com Info: Producten gemaakt van Mastiek boom, Deze trendy winkel verkoopt koekjes, likeur, tandpasta, schoonheidsmiddelen en kauwgom met een Mastiha smaak. Alle producten zijn duidelijk herkenbaar en keurig verpakt.
  • Titel: One-stop shopping for wellness Website: www.wellnesswarehouse.com Bron: www.springwise.com Info: Midden in een winkelcentrum in Kaapstad is een welness winkel geopend, waar je tussen het winkelen door even kunt ontspannen. Deze winkel verkoopt niet alleen gezond voedsel maar heeft daarnaast ook een eigen Spa. Fitness apparatuur is te koop en je kunt er zelfs sandwiches bestellen.
  • Titel: Meeneemtas voor koffie Website: Bron: www.notcot.org Info: Handig voor de zenuwachtige mensen die een paar koffie moeten meenemen. Zo verminder je de kans op morsen.
  • Titel: Twist-and-release vitamin water Website: www.activatedrinks.com Bron: www.springwise.com Info: Dit vitamine rijke water word pas gemixt op het moment dat je het gebruikt. Wanneer je de dop omdraait komt er poeder uit het dop in het water waardoor je het water ziet verkleuren naar het smaak van de fles. Zo blijft het wat langer houdbaar. Er zitten 5 calorieën per fles. Een filmpje waar je ziet hoe het in zijn werk gaat. http://www.youtube.com/watch?v=rBSh9EYu2GE
  • Titel: Cider emoticon drink Website: www.amore.se Bron: www.thedieline.com Info: Leuk en creatief verpakt dit nieuwe drankje van Cider met een moticon.Wanneer je het blikje op z’n zij legt lees je Cider.
  • Titel: Cut out model billboards Website: Bron: www.trendhunter.com Info: De zogenaamde modellen komen uit hun billboard om te genieten van hun Israëlische Pessek Zman chocola dat Time out betekent. De reclame is in maart 2008 gestart en in de eerste 5 weken hebben 3 miljoen mensen het billboard gezien.
  • Titel: Straatkunst Vespa Website: Bron: www.marketing-alternatif.com Info: Geen tekst bij alleen de herkenbare stuur van een Vespa die gebruikt wordt als een hoofd voor het nieuwe product ” Vespa Squareheads “.
  • Titel: Theezakjes Website: The House café in Istanbul Bron: www.marketing-alternatif.com Info: Keten van restaurants heeft bovenstaande theezakjes ontworpen om ze te hangen aan hun kruidenthee. Tea for Health, kleine poppetjes die klimmend of bungy jumpend aan je theezakje hangen. Sport en kruidenthee zijn gezond!
  • Titel: Consument mag betalen wat hij/zij denkt dat de wijn waard is. Website: www.blankbottle.co.za Bron: www.springwise.com Info: De Zuid-Afrikaanse bedrijf BLANKbottle heeft 20 van zijn nieuwste premium witte wijnen “Moment of Silence”verstuurd naar zijn loyale klanten om hen te vragen om een prijs te bepalen die zij dachten dat de wijn waard was. Zij betaalden € 7,50 per fles. De gemiddelde prijs kwam uit op € 4,17 De verwachte prijs was € 3,33
  • Titel: Steentje bijdragen in je vakantie. Website: www.givebackgetaways.com Bron: www.springwise.com Info: Afgelopen maand lanceerde Ritz-Carlton hotel het Give Back Getaways programma waar zij de gasten de mogelijkheid bieden om de lokale bevolking te helpen in hun eigen vakantietijd, zoals schildpadden helpen in de nestperiode.
  • Titel: Nieuwe drinkmethode Website: www.laurentcorio.com Bron: www.notcot.org Info: De opzetter word gebruikt als drinkmethode voor je koffie. De ontwerper heet Laurent Corio. Dit ontwerp wordt gebruikt in Paris-NYC
  • Titel: Taka-Tuka-Land kindergarten in Berlijn Website: www.taka-tuka-land.be Bron: www.thecoolhunter.net Info: Hier in Taka-Tuka_Land word dus heel goed nagedacht over kinderen. Kinderen kunnen alle foto’s etc bekijken op kinderhoogte. Zij komen binnen op een kindvriendelijke manier. Leuke manier om aandacht te geven aan de kleinste gasten met name het op kindhoogte ophangen van foto’s.
  • Titel: Wagyu Rund Burger King Website: www.burgergking.nl Bron: www.missethoreca.nl Info: De hamburger wordt gemaakt van het vlees van het Japanse Wagyu rund. De toppings worden ook exclusief, zoals truffel en dure kazen. In eerste instantie kon er ook voor foie gras (ganzenlever) als topping worden gekozen. De hamburgerketen wil zich met het luxe product onderscheiden ten opzichte van de concurrentie, vooral ten opzichte van McDonald’s en zich meer positioneren als casual dining concept dan als fastfoodconcept. Daarvoor komen ook ‘normaler’ geprijsde, maar wel exclusieve, producten op de menukaart als ‘tiger’-garnalen en biefstuk. De hamburger komt op de menukaart van enkele speciaal geselecteerde vestigingen in ‘dure’ Londense wijken als Kensington en Chelsea.
  • Titel: Espresso gemaakt van rooie bos Website: www.redespresso.com Bron: news.agendainc.com Info: Deze espresso gemaakt van rooibos heeft 5 meer antioxidanten dan groene thee en maar liefst 10 keer meer dan een algemene Rooibos thee. Het kan ook in Cappuccino-style gemaakt worden.
  • Titel: Doubleshot on ice+energy Website: http://www.starbucks.com/retail/nutrition_beverages.asp Bron: www.trendhunter.com Info: Ginseng, gurana en B-vitaminen zijn de toegevoegde ingrediënten in de nieuwe starbucks energy. Deze ingrediënten worden ook gebruikt in de meeste energydrinks van tegenwoordig. Doubleshot on ice+energy.
  • Titel: Hot duck Website: Bron: www.trendhunter.com Info: Luxe junkfood Hot duck. Worstjes gemaakt van eendevlees!
  • Titel: Mcdonalds in Milaan Website: Bron: www.marketing-alternatif.com Info: Sla's, tomaten en augurken in de voortuin van de Mcdonalds vestiging in Milaan. Zo wil deze Mcdonalds laten zien dat de ingrediënten die zij gebruiken vers zijn.
  • Titel: Gemeenschap brouwerij Website: www.beerbankroll.com Bron: www.springwise.com Info: Een gemeenschap brouwerij die nu 50.000 leden heeft waar ieder 50 euro betaald. De leden mogen meebepalen met de firmanaam, embleem, productontwerp, productmengeling, marketing plan, reclame en sponsoring. Wanneer de Britse onderneming 100.000 dollar heeft verdiend na de aftrek van de administratie en overheadkosten worden de winsten op drie manieren verdeeld: 1 deel aan leden in vorm van een beloning, 1 deel terug naar het bedrijf en 1 deel aan liefdadigheid.
  • Titel: Opvallende service Website: tast.es Bron: www.notcot.com Info: Opvallende servies die met het eten en drinken wordt mee geserveerd. Wat anders dan de traditionele borden.
  • Titel: Itsu Website: www.itsu.co.uk Bron: JPS Info: Een website opgemerkt door JPS. Itsu is een mix tussen en restaurant en winkel. Alle kant en klaar producten worden in de winkel zelf gemaakt, zo heb je dus altijd verse en gezonde gerechten. Op dit moment zijn er 15 vestigingen van Itsu die allemaal in Londen gevestigd zijn. Zie volgende dia’s
  • Titel: Marktplaats voor sieraden van exen Website: www.exboyfriendjewelry.com Bron: www.springwise.com Info: Veel vrouwen hebben nog ergens sieraden van hun ex liggen. Dit kan voor enige twijfels bij hun huidige vriend veroorzaken, deze kunnen hierom zelfs de relatie verbreken. Op www.exboyfriendjewerly.com kan iedereen zijn/haar sieraden verkopen met hun eigen verhaal erachter en ervaringen met hun ex.
  • Titel: Zelfgemaakte handtassen Website: www.elementalthreads.com Bron: www.springwise.com Info: Element Threads geeft je 60.000 manieren om je tas te ontwerpen. Alle tassen worden handgemaakt door Emily, de stichter van het bedrijf.
  • Titel: Interactieve digitale kookhulp Website: www.trendhunter.com Bron: www.trendhunter.com Info: Je kunt met dit digitale hulpje jouw favoriete recepten download en vanuit het internet en dan uploaden naar je usb stick of wi-fi waar je het dan gelijk in je apparaat kan stoppen. Het heeft een touchscreen beeldscherm waar je kan instellen wanneer je wat wilt eten en een stapsgewijze begeleiding bij de gerechten die je wilt maken. Designed door Hannah Plevin.
  • Titel: Chair and Toys Website: www.trendhunter.com Bron: www.trendhunter.com Info: Drink 16 flessen en maak er een leuk stoel van. Als stoel ziet de constructie eruit dat je niet te veel moet wegen maar als tafel is het een prima ontwerp. De flessen moeten allemaal van dezelfde maat zijn. Designer Jinhong Lin
  • Titel: Slogan Website: www.straatjutten.nl Bron: www.straatjutten.nl Info: "You won't find the road to creativity on any map", staat zomaar op een deur in Breukelen. De deur hoort bij Van Lindonk Special Projects, (uitgeverij/communicatiebureau). Prachtige zin. Een cadeautje voor de voorbijganger, maar ook een prikkelende manier om je te positioneren. Je wilt meteen meer weten over van Lindonk. Mooi bewijs van wat een krachtige zin op een bijzondere plek (paarse voordeur) kan doen.
  • Titel: Recyclable tent voor muziek festivals. Website: www.myhab.com Bron: www.thecoolhunter.net Info: Deze waterdichte tent is gemaakt van geheel recyclebare plastic en karton. Het is gemaakt op een verhoogd platform om te voorkomen dat je op modder slaapt wanneer het regent. Ontworpen door een studente en het wordt gebruikt bij alle grote festivals in de UK.
  • Titel: Le Rouge Website: www.lerouge.se Bron: www.thecoolhunter.net Info: Dit restaurant genaamd “Le Rouge” in Gamla Stan (de oude stad) Stockholm is de laatste toevoeging van de 12 restaurants die worden gerund door 2 chefs: Melker Andersson en Danyel Couet. In de 1200 vierkante meter ruimte is er plaats voor 125 gasten. Er zijn 3 thema’s in het restaurant wat is gevestigd in 2 met elkaar verbonden gebouwen. In het restaurant zit ook nog een eetkamer, privé-kamer, zitkamer en een bar. Website ziet er heel chique uit het is het bekijken waard.
  • Titel: SeatGuru for hotel rooms Website: www.tripkick.com Bron: www.springwise.com Info: Op www.tripkick.com kun je gedetailleerde informatie krijgen over alle hotelkamers in 10 grote Amerikaanse steden. Welke kamers of bedden zijn oversized, welke kamernummers zijn het laatst gerenoveerd etc. Dit idee bestond al eerder alleen dan voor vliegtuigstoelen (seatguru vorig jaar overgenomen door Tripsadvisor).
  • Titel: 7 sterren nu officieel voor hotels Website: Agenda Inc – live feed Bron: news.agendainc.com Info: SGS-groep is een bedrijf die al 125 jaar zorgt voor certificatie van verschillende sectoren. Nu hebben hebben zij een certificaat voor een 7-sterren hotel. Het eerste certificaat is gegaan naar Town House Galleria in Milaan. Selectie criteria: Customisation, discretion and luxury Om een 7 sterren hotel te kunnen worden moeten de gasten vanaf de luchthaven opgehaald worden door een butler, waarbij de gast zijn favoriete muziek in de luxeauto wordt afgespeeld. Wanneer de gast is aangekomen moeten al zijn spullen inclusief de nieuwe butler klaar staan (butler om de gast te helpen met de kleinste dingen). Het Hotel moet een artistieke of historische uitstraling hebben en op een unieke plaats zijn gevestigd. De hotelkamer moet zijn voorzien van de beste wijnen en alcoholische dranken en een draadloze telefoon, satelliet tv en op maat gemaakte pantoffels. En natuurlijk een bathtube mag niet ontbreken in de kamer. Er moeten minimaal 4 verschillende ontbijt- menu’s zijn en het eten mag alleen van de allerverste ingrediënten worden gemaakt. In het hotel moeten ook schoenenpoetsers aanwezig zijn om de schoenen van de gasten schoon te houden.
  • Titel: Design wedstrijd voor de koffiemaker van de toekomst. Website: Nespresso design contest Bron: www.trendhunter.com Info: Nespresso heeft een wedstrijd uitgeschreven om een zo mooi mogelijke koffiemachine te ontwerpen. Links onder in de hoek heeft gewonnen.
  • Titel: Hamburglar bike Website: Bron: www.trendhunter.com Info: Hamburger bike gemaakt van een harley door Harry Sperl uit Florida.
  • Titel: Sushi Parfum Website: www.perpetualkid.com Bron: www.trendhunter.com Info: Als je gek bent van het geur van Japanse restaurants zal dit jou zeker verrassen. Dit parfum geeft een geur dat ruikt naar witte rijst, zeewier. Kort gezegd een visgeur. Het kost 20 dollar per flesje ( 30ml)
  • Titel: Bike caffe Website: www.bikecaffe.com Bron: www.springwise.com Info: Dit is de nieuwe Mobiccino( nederlandse koffieauto) alleen de milieuvriendelijkere versie. De Bike Caffe maakt 500 kopjes koffie per dag. De machine wordt aangedreven met gas. De verpakkingen zijn recyclebaar. De bike caffe rijdt nu rond in Verenigd Koninkrijk.
  • Onderdeel van Van Spronsen & Partners horeca-advies Voor meer informatie: www.spronsen.com