• Save
Horecatrends.com 2008-06
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Horecatrends.com 2008-06

on

 • 686 views

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen in horeca, leisure en retail.

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen in horeca, leisure en retail.

Statistics

Views

Total Views
686
Views on SlideShare
684
Embed Views
2

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 2

http://www.slideshare.net 2

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Horecatrends.com 2008-06 Horecatrends.com 2008-06 Presentation Transcript

  • Juni 2008
  • Titel: Voorbeeld van senioren shop in Frankrijk, Hojo Website: www.springwise.com Bron: www.hojo-generationseniors.fr Andere voorbeelden: www.seniorstore.es (Spanje) www.elderdepot.com Info: Focus van de Franse en Spaanse site ligt op het gezond houden en plezier maken en zolang mogelijk zelfstandig blijven voor ouderen. Veel andere website zoals boven genoemde elderdepot richten zich op het verkopen van hulpstukken etc.
  • Titel: Fortnum and Masum food hall vernieuwd Website: www.wallpaper.com Bron: wallpaper Info: Ze bestonden 300 jaar in november 2007; dus een helemaal vernieuwde winkel en een food hall.
  • Titel: Cut out model billboards Website: Bron: www.trendhunter.com Info: De zogenaamde modellen komen uit hun billboard om te genieten van hun Israëlische Pessek Zman chocola dat Time out betekent. De reclame is in maart 2008 gestart en in de eerste 5 weken hebben 3 miljoen mensen het billboard gezien.
  • Titel: Inspelen op de realiteit van de dag, guerrilla marketing Website: Bron: Bizz Info: Firma waar je auto’s kunt huren had de avond voor de stakingen in een deel van Zuid Holland, op alle buspalen advertenties opgehangen.
  • Titel: Golden ale Website: Bron: www.marketingalternatif. com Info: Reclame voor sterk bier
  • Titel: Zrii Website: www.majesticamalaki9.myzrii.com Bron: www.trendhunter.com Info: De vruchtensap inhoud word geoogst in het gebied van het Himalaya. Zo krijg je de hoogste kwaliteit sapinhoud.
  • Titel: Sixpack burger Website: www.burgergking.nl Bron: www.trendhunter.com Info: Burger maakt de allereerste burger die je kunt delen, de Sixpack burger. Er zijn in totaal 3 paren. In de eerste paar is de bovenste laag met ketchup, in de tweede kaas en de 3de paar is met bacon en kaas. Voor eerst gezien begin juni, tijdens EK ook in reclame in NL. Sommige zaken gaan snel.
  • Titel: Gelabelde vlees Website: www.solutions.com Bron: www.trendhunter.com Info: Je kunt nu zelfs je vlees personaliseren door middel van een hete ijzermerker. Je hebt in totaal keuze uit 55 letters en 8 spaties. Je kunt maximaal 2 regels verbranden in je vlees.
  • Titel: Anti-energy drank Website: Bron: www.trendhunter.com Info: Iedereen wil een Redbull, bullit of zelfs de nog goedkopere energy drink “Rodeo”. Natuurlijk zijn er ook een heleboel mensen die dat niet willen en lekker tegen de draad in gaan. En voor die mensen hebben we “Drank”. Drank is een anti-energy drank die smaakt naar een kauwgom. De ingrediënten bestaan voornamelijk uit druiven en valeriaanwortels.
  • Titel: Italiaanse overheid verzend prijzen van eten via sms Website: www.springwise.com Bron: www.smsconsumatori.it Info: De Italiaanse overheid heeft een systeem gevonden om prijsverhogingen van fruit, groenten, vlees, zuivel producten, vissen enz. tegen te gaan. Hoe? Zij hebben een systeem bedacht waar je als consument alleen een sms hoeft te sturen naar 47947 met het product. En je krijgt vervolgens een sms met een paar prijzen in verschillende winkels in de omgeving. Deze dienst is gratis en om de kosten zo beperkt mogelijk te houden mag je maar 5 keer per dag en in totaal 30 keer per maand een sms sturen.
  • Titel: Viktor & Rolf ontwerpen voor Heidsieck Campagne Website: www.wallpaper.com Bron: wallpaper food & drinks Info: Viktor & Rolf hebben een champagne fles etc. ontworpen voor Heidsieck Champagne. Alle items staan op hun kop. De fles heeft een grote kurk waarop hij kan staan, de traditionele ijsemmer is omgedraaid. Het glas ook waardoor het meer een martiniglas is geworden waaruit je drinkt.
  • Titel: Water in haar zuiverste vorm Website: www.vita-juwel.com Bron: www.gastro-vision-hamburg.de Info: Vita Juwel ontwikkelde een luxe ‘lepel’ met edelstenen. Door met deze lepel door een karaf water te roeren wordt het water gezuiverd, blijft het water langer vers, en wordt de smaak van het water verbeterd.
  • Titel: Pre-mix cocktails Website: www.shatlers.de Bron: www.gastro-vision-hamburg.de Info: Shatler’s heeft 6 beroemde cocktails nu kant en klaar in blikjes voor horecabedrijven. Dit Duitse bedrijf heeft met dit product een Duitse prijs gewonnen, Gastro Vision Förderpreis 2008. Er behoeft alleen crushed ijs te worden toegevoegd en het blikje schudden! Het zijn originele recepten die men heeft gebruikt, en de kosten voor een cocktail heeft men hiermee onder controle.
  • Titel: Mozzee Website: www.mozzee.co.uk Bron: www.trendhunter.com Info: De Mozzee Nest is een moderne hoge stoel ontworpen voor kinderen tussen de 6 maanden en 6 jaar oud. Deze stoel is verkrijgbaar in de kleuren zwart, wit en oranje voor 450 euro.
  • Titel: Bangalore Express - London Website: http://bangaloreexpress.co.u/ Bron: www.thecoolhunter.net Info: Indiaas restaurant in Londen. Het interieur is apart – groene en bruine tinten en aparte tafels op een hoger niveau te bereiken via een trap. Men verwacht dat er meer van dit soort restaurants komen in Londen.
  • Titel: Bangalore Express - London Website: http://bangaloreexpress.co.u/ Bron: www.thecoolhunter.net info: Ole Skram, liefhebber van goed kopje espresso, heeft een smid een fiets koffie verkooppunt laten maken. Hiermee fietst hij langs espresso liefhebbers.
  • Titel: Koffiemanager Douwe Egberts Website: http://www.douwe-egberts.com/decs/pages/DES.asp?siteid=decs- ooh&locale=NLNL1&PagecRef=70183&Mid=70183 Bron: tweakers.net Info: Koffiebeheer voor de hele afdeling Wie had er ook alweer melk en suiker in de koffie? En wilde één van de collega's niet liever een zoetje? Met de vernieuwde Koffiemanager van Douwe Egberts kun je via de pc regelen wie er de klos is en koffie moet halen. Het kleine programmaatje werkt via het netwerk, en bij de eerste keer opstarten kun je een koffiegroep aanmaken. Zodra iemand binnen je netwerk het programmaatje ook installeert en zich aanmeldt, krijgt hij de bestaande koffiegroepen te zien en zich bij een ervan aanmelden. In het programma kun je maximaal vier vaste tijden invoeren waarop koffie wordt gedronken. Alle leden van de koffiegroep krijgen vervolgens op een van die tijdstippen de vraag op hun beeldscherm of ze trek hebben in een drankje. Naast koffie kun je met het programmaatje van Douwe Egberts ook kiezen voor thee, koud water, espresso, fris of andere dranken. Aardig is dat de Koffiemanager ook bepaalt wie de koffie moet gaan halen. Dat scheelt weer een hoop geruzie. Als een echte manager houdt het programma daarnaast statistieken bij van onder meer het aantal gedronken drankjes per persoon. Zie volgende dia
  • Titel: Bierstick Website: http://www.bierstick.com/ Bron: www.trendhunter.com Info: De bierstick is een spuit voor bier. Het maakt het mogelijk om 24 oz in minder dan twee seconden op te drinken/spuiten. De bierstick is gemaakt van FDA materialen en is daarom dus veilig in gebruik. Het kost 20 dollar. Leuk voor studentenfeestjes.
  • Titel: My mms Website: www.mymms.com Bron: www.trendhunter.com ook op springwise Info: My mms heet het bedrijf waar je een foto kunt laten afdrukken op M&M’s. Leuk wanneer je een pasgeboren baby hebt en een uitnodiging verstuurd naar vrienden en kennissen.
  • Titel: Opvouwbare hotelkamers voor evenementen Website: www.albilmo.fr Bron: www.springwise.com Info: Nieuwe vorm van pop up hotels. Kleine kamers opvouwbaar, inclusief douche, toilet etc. 12 M2
  • Titel: placemats met kaarten van downtown Parijs, Londen of New York. Website: www.aplusrstore.com Bron: www.notcot.com Info: opvoedkundige placemats – met plattegrond van de omgeving. Leuk voor restaurants in Amsterdam of Rotterdam!
  • Titel: Classroom of the future Website: www.gollifer.co.uk Bron: www.thecoolhunter.net Info: Ontworpen door architect Gullifer Langston. Mobiel, laatste technische snufjes etc. Zo zou je ook een winkel of restaurant etc, kunnen ontwerpen.
  • Titel: Eco friendly disposables Website: www.verterra.com Bron: www.springwise.com Info: Disposables gemaakt van bladeren. Worden gemaakt in Azie, geen kinderarbeid, gezondheidszorg etc voor de arbeiders. Ze kosten 1 US $, ze vergaan van zelf na 2 maanden. Bruikbaar in magnetron, oven en koelkast.
  • Titel: Gucci 08-08-08 Limited collection Website: www.gucci.com Bron: www.superfuture.com Info: Speciaal voor de Olympische Spelen in Beijing ontwierp Gucci 8 exclusieve items. Alleen verkrijgbaar in Hong Kong en China, gedurende de Spelen.
  • Titel: Lotte van Laatum’s eco-design Website: www.lottevanlaatum.nl Bron: www.notcot.com Info: Snijplanken en andere accessoires en meubels gemaakt van duurzame materialen. Lotte van Laatum studeerde aan de Design Academy Eindhoven, specialisatie Man & Humanity. Dit zijn kaasplanken in de vorm van landen.
  • Titel: Sake bar van touw Website: Bron: www.thecoolhunter.net Info: Maedaya Sake Bar & Grill in Melbourne heeft een interieur van touw. Geïnspireerd door de traditionele sake fles, die met touwtjes wordt vastgehouden. De materialen vertegenwoordigen natuurlijke elementen.
  • Onderdeel van Van Spronsen & Partners horeca-advies Voor meer informatie: www.spronsen.com