• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Horecatrends
 
 • 1,584 views

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen in horeca, leisure en retail.

Leuke, grappige, ontroerende, ludieke, hippe, kleine, maar ook grote, gekke en high-tech, trends & ontwikkelingen in horeca, leisure en retail.

Statistics

Views

Total Views
1,584
Views on SlideShare
1,580
Embed Views
4

Actions

Likes
0
Downloads
0
Comments
0

1 Embed 4

http://www.slideshare.net 4

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Adobe PDF

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

  Horecatrends Horecatrends Presentation Transcript

  • Oktober 2008
  • Titel: Anti-jet lag kamers bij Westin d.d.: oktober 2008 Website: www.westinchocago.com Bron: www.springwise.com Info: Het Westin in Chicago heeft in samenwerking met Philips, kamers ontworpen die reizigers makkelijker over hun jet-lag heen helpt. De speciale ActiViVa Lampen zorgen door middel van fototherapie dat mensen zich alerter en energieker voelen. Ook is er een aangepast bed.
  • Titel: Pop-up trend zet door… d.d.: oktober 2008 Website: www.aquabygrandstand.com Bron: www.springwise.com Info: Wederom een toepassing van pop-up en gebruik van zeecontainers. Deze tijdelijk nachtclub staat tot 5 november op de Merchant Loop tegenover de Clarke Quay in Singapore.
  • Titel: Pop-up trend zet door… d.d.: oktober 2008 Website: www.cleanearthdesign.ca/news.html Bron: www.springwise.com Info: Een milieu vriendelijke pop-up spa, die van de ene naar de andere plek reist. Hij is net geopend bij het Toronto International Film Festival. Hij is gemaakt om lichaam en geest te verfrissen. Er kunnen ook feesten in woorden gegeven.
  • Titel: Rooftop Pools d.d.: oktober 2008 Website: www.starwoodhotels.com Bron: www.trendhunter.com Info: The Joule Hotel ligt in Dallas, Texas. Op het dak van het hotel is een zwembad. Eén wand is van glas, zo kan je de hele stad bekijken als je in het zwembad ligt. ‘s Avonds wordt het zwembad verlicht met neon-lichten.
  • Titel: Space to take place d.d.: oktober 2008 Website: www.droog.com Bron: www.psfk.nl Info: Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het ontwerp van Claudia Linders gekozen van een wedstrijd dat uitgeschreven is door Droog Design. Zij ontwierp een bank van 100 meter die langs de waterkant van IJburg in Amsterdam is geplaatst. Ambassades kunnen een deel van de bank schenken aan Nederland. De bank is ook een symbool voor de Nederlandse architecten die succesvol slagen met het oplossen van de waterproblemen.
  • Titel: Mozzarella Bars d.d.: oktober 2008 Website: www.obikà.it Bron: www.trendhunter.com Info: In Rome opende in 2005 deze Mozzarellabar. Inmiddels heeft het bedrijf Obika vestigingen in New York, Milaan, Koeweit en staan er openingen gepland in Tokio en Florence.
  • Voor hoogvliegers... Titel: Handig voor mannen d.d.: oktober 2008 Website: www.easy4men.com Bron: Info: Speciaal voor de veelreizende zakenman biedt Easy4Men (inderdaad van Stelios van EasyJet) een pakketje met scheerschuim, aftershave balsem en een hair & body wash. Het pakketje biedt van alles genoeg voor 3 dagen en voldoet aan de richtlijnen voor handbagage.
  • Titel: Snacks per post thuis bezorgd d.d.: oktober 2008 Website: www.graze.com Bron: www.springwise.com Info: Het Britse bedrijf Graze heeft kleine snacks ontwikkeld die gezond zijn en veel voedingswaarde bevatten, door toevoeging van gedroogd fruit, noten en granen. Bovendien worden deze thuisbezorgd. De snacks zijn uitgebalanceerd door diëtisten. Verkrijgbaar vanaf £1.99 per doos.
  • Titel: Crystal Head Wodka d.d.: oktober 2008 Website: www.crystalheadwodka.com Bron: www.notcot.com Info: Geïnspireerd door de legende van de 13 kristallen schedels, introduceert Crystal Heads Wodka deze opmerkelijk vormgegeven wodkaflessen. De introfilm van acteur Dan Akroyd is zeker het bekijken waard!
  • Vakantie in een 4x4x4 huisje? Titel: Slapen in een Jenga huis d.d.: oktober 2008 Website: www.sou-fujimoto.com Bron: www.bright.nl Info: Als een levensgroot Jenga-spel stapelde Sou Fujimoto (uit Japan) 189 houten balken op zodat er een huisje van 4 bij 4 bij 4 meter in afmeting ontstond. Dit huisje heeft alle gemakken die een vakantiehuisje moet hebben. Ook is het mogelijk om in dit huisje een paar nachten te verblijven.
  • Ben & Jerry’s ijsbezorger Titel: IJscoman aan huis d.d.: oktober 2008 Website: www.benjerry.com Bron: www.treehugger.com Info: In de Turkse stad Istanbul is het mogelijk om je favoriete smaak ijs thuis te laten bezorgen door een Ben & Jerry’s fietskoerier. Helemaal in de lijn van het duurzaam ondernemen door de ijsfabrikant.
  • Titel: Verstopt!! d.d.: oktober 2008 Website: www.bestpicever.com Bron: www.innocentdrinks.co.uk Info: Fabrikant van sappen en smoothies Innocent heeft een grappige boodschap op de onderkant van het pakje verstopt.
  • Recyclen kan ook zo. Titel: Nieuwe manier van recycling! d.d.: oktober 2008 Website: Bron: www.futureyes.nl Info: Een online community van designers, Superuse laat zien dat je op andere manieren kan recyclen. De Amerikaanse Rodrigo Piwonka kwam op het idee om een oude opbergdoos waarin blanco Dvd's/Cd's worden verpakt te gebruiken als lunchbox voor zijn lunch. Zo kan je ook oude fotorolletjes verpakkingen veranderen in peper- en zoutstel.
  • Kind kan sushi maken! Titel: Sushi machine d.d.: oktober 2008 Website: www.kilian-nakamura.com Bron: www.trnd.com Info: De Sushi machine van Norimaki Makki maakt het voor iedereen mogelijk om makkelijk zelf Sushi’s te maken. Laad eenvoudig het apparaatje met sushirijst en de inhoud die je wenst, sluit, voeg nori (zeewiervel) toe… en klaar is je sushi! Het apparaatje is wél voor kinderen bedoeld….
  • Titel: Eitje ‘uit de muur’ d.d.: oktober 2008 Website: Bron: De Gelderlander (krantenartikel) Info: Pluimveehouderij Lagerweij uit Buurmalsen heeft bij haar boerderij een ‘eieren machine’ staan. Voor slechts 1 euro kunnen voorbijgangers een doos met 10 eieren kopen. En kakelvers! Het scheelt de kippenboer, die normaal verkoopt aan tussenhandel, een hoop handelingen bij de kopers die langs de deur komen. En er komen er een stuk meer sinds de “eieren machine”.
  • Gezond eten voor onze volgende generaties Titel: Natuurlijk Smullen: biologisch snacken in Amsterdam d.d.: oktober 2008 Website: www.natuurlijksmullen.nl Bron: www.futureyes.nl Info: Natuurlijk Smullen is afgelopen 11 oktober open gegaan in Amsterdam. Dit cafetaria heeft allerlei soorten belegde broodjes, verse dagschotels, snacks en verse zelfgemaakte biologische patat. Natuurlijk Smullen is opgericht met het gedachte dat er zuinig omgegaan moet worden met onze wereld, zodat ook de volgende generaties ervan kunnen genieten.
  • Ruim 800 m2 wijnproeven! Titel: Nieuwe wijnbar in San Fransisco d.d.: oktober 2008 Website: www.pressclub.com Bron: www.liqurious.com Info: In San Fransisco is een nieuwe wijnbaar van maar liefst 9.000 vierkante voet geopend (circa 830 m2). In acht verschillende ruimten worden proeverijen gehouden en wijn verkocht. Het aanbod van wijnen concentreert zich vooral op de Californische wijnen.
  • ‘W’auw! Titel: W Hong Kong d.d.: oktober 2008 Website: www.starwoodhotels.com/whotels Bron: www.thecoolhunter.net Info: Het nieuwe W hotel in Hong Kong is gevestigd in de wijk Kowloon. Het hotel telt 398 kamers, welke namen hebben als ‘spectacular room’, ‘fabulous room’ en fantastic suite’.
  • Woede Vraatzucht Hebzucht Wat is jouw zonde? Titel: 7 handgeblazen wijnglazen d.d.: oktober 2008 Website: www.kacperhamilton.com Bron: www.coolhunter.net Info: Designer Kacper Hamilton ontwierp deze wijnglazen, gebaseerd op de 7 dodelijke zonden. Elke zonde komt tot uiting door de manier waarop uit het glas gedronken moet worden.
  • Vergaderen: zo kan het ook! Titel: Nieuwe vergaderzalen. d.d.: oktober 2008 Website: www.welcometomeet.com Bron: www.springwise.com Info: In New York is een zolder omgebouwd tot luxe vergaderlocatie. Omdat de meeste locaties toch al zo inspiratieloos zijn werd besloten de zolder in te richten als lounge kamer. Er hangt kunst in de bibliotheek en er is een kleine keuken aanwezig met snacks in de vergaderzaal. Kosten vanaf $ 5.000,= per dag.
  • MEMBERS ONLY! Titel: Ondergrondse eetclub d.d.: oktober 2008 Website: www.thescdsf.com Bron: www.ehotelier.com Info: In San Fransisco is een ‘ondergrondse’ eetclub die zich Subculture Dining noemt. Idee erachter is dat een groep mensen (uitsluitend op uitnodiging) bij elkaar komen om van een 6 tot 11 gangen diner te genieten. Een gewone ‘eetclub’ is het niet. Het evenement duikt één keer in de zoveel tijd op, op verschillende locaties. Er worden alleen lokale en biologische producten gebruikt.
  • Appeltje voor de dorst?? Titel: Appel restaurant in Frankrijk d.d.: oktober 2008 Website: www.ehotelier.com Bron: www.pomze.com Info: Dit restaurant vlakbij Parijs heeft als thema appels. De menu- en de wijnkaart, met diverse ciders, zijn op appels afgestemd. Pomze heeft een restaurant, tea room en een winkeltje.
  • Beam me up! Titel: Eerste mini-beamer d.d.: oktober 2008 Website: www.3m.com Bron: www.bright.nl Info: Fabrikant 3M komt met een mini-beamer. Hoewel het apparaat niet voor elke ruimte geschikt is, is het toch een handig apparaatje. Met een gewicht van 152 gram en afmetingen van 115x50x22 mm projecteert de MPro110 een helder beeld tot 50 inch diagonaal. Met de oplaadbare batterij is het mogelijk om 60 minuten onafgebroken gebruik te maken van deze kleine beamer.
  • Als je hier niet rustig van wordt… Titel: Meditatieruimte in watertoren d.d.: oktober 2008 Website: www.rocha.tombal.nl Bron: www.bright.nl Info: Rocha Tombal architecten ontwierp deze meditatieruimte in een oude watertoren in Delft. Hiermee zijn ze genomineerd voor de Lensveld Architect Interieur prijs.
  • Zakdoekje leggen… Titel: Marketingactie van Kleenex d.d.: oktober 2008 Bron: www.marketing-alternatif.nl Info: Met de huidige economische crisis dacht Kleenex dat het best handig is om een doos tissues bij de hand te hebben als je je saldo gaat checken…
  • Titel: Kunstige Karaf d.d.: oktober 2008 Website: the-strange-decanter.blogspot.com Bron: www.luxury-insider.com Info: Ontwerp van de Franse beeld kunstenaar Etienne Meneau. Alle ontwerpen van deze kunstenaar zijn ca. 60 cm. Meneau gebruikte bij het maken van deze karaffen Borosilicate glas, een sterk, hittebestendige glassoort. Deze ‘Petit Coeur’ (’klein hart’, genoemd door Etienne) zijn uitgevoerd in een oplage van 8 stuks en kosten €2000,-. Als je de glazen er ook bij wilt hebben kost dit je €1500,- voor 8 glazen.
  • De keuken van de toekomst Titel: Philips presenteert keuken van de toekomst. d.d.: oktober 2008 Website: www.newscenter.philips.com Bron: www.unplggd.com Info: Afgelopen maand werd de “Green Cuisine” op het Simplicity Event in Moskou gepresenteerd. Deze keuken is een werk- en kookblad ineen. Door de sensoren kan men overal op de tafel een pan of een waterkoker zetten. Via ‘touch sensitive LED panels’ kan men de temperatuur regelen van het kraanwater. Het groente- en fruitafval verdwijnt in een compostunit onder het werkblad, wat het weer mogelijk maakt om op tafel kruiden te laten groeien. Philips hoop deze keuken binnen 5 jaar op de markt te brengen.
  • Titel: Evian by Jean Paul Gaultier d.d.: oktober 2008 Bron: www.fashionaddict.nl Info: Na Christian Lacroix mag nu ook Jean Paul Gaultier een ontwerp maken voor Evian. Mineraalwater merk Evian komt elk jaar met een limited edition. Dit jaar met het ontwerp van Jean Paul Geultier, deze limited edition flessen zijn 4 oktober met de Paris Fashion Week gelanceerd. De unica word geveild en de opbrengst gaat naar een goed doel. De limited edition is vanaf november voor 4,95 euro verkrijgbaar bij De Bijenkorf, De Waterwinkel (Amsterdam) en Gall & Gall.
  • Titel: Sexy wijntje d.d.: oktober 2008 Website: www.playboywines.com Bron: www.drvino.com Info: Het Amerikaanse tijdschrift Playboy is een eigen online wijnwinkel gestart. De prijzen van de wijnen liggen tussen 90 en 380 dollar. Als je een abonnement neemt krijg je 12 flessen voor 1.567 dollar. Op de etiketten van de flessen staan o.a. Miss February 1962 en Miss July 1964.
  • 100 years of walking Titel: Johnnie Walker Black Label met een vleugje goud d.d.: oktober 2008 Website: Bron: www.molblog.nl Info: Johnnie Walker komt met een speciale uitgave van het logo “The Striding Man” voor zijn “honderdste verjaardag” (Johnnie Walker Black Label). Vanaf 1 november is deze speciale uitgave verkrijgbaar in Nederland en België in een beperkte oplage. De zwarte whiskyfles wordt voorzien van een 23-karaats gouden logo. De onthulling van de nieuwe tijdelijk fles vind plaats op 30 oktober op een geheime plek.
  • Je eigen schuimparty! Titel: Schuimsausjes d.d.: oktober 2008 Website: Bron: Nieuwsbrief Distrifood Extra Info: Op de food innovatie beurs Sial 2008 in Parijs werden deze spuitbussen met saus geïntroduceerd. Door de hoge druk verandert de saus in schuim, waardoor nieuwe toepassingen mogelijk zijn.
  • ‘Zelf’ bediening… Titel: Touchscreens bij Hart van Breda d.d.: oktober 2008 Website: Bron: Info: Sinds deze maand heeft het Hart van Breda een Nederlandse primeur! De bediening is deels vervangen door interactieve touchscreens op tafel. Met deze touchscreens kunnen niet alleen bestellingen worden gedaan, maar kan je er ook spelletjes spelen. Het is dus niet meer nodig om op de bediening te wachten om een nieuwe bestelling te plaatsen.
  • Titel: Paarse tomaat d.d.: oktober 2008 Website: www.trouw.nl Bron: www.marketingtribune.nl Info: Britse en Wageningse wetenschappers hebben een nieuwe, paarsgekleurde tomaat ontwikkeld. Uit onderzoek is gebleken dat de tomaat extra gezond is en bescherming biedt tegen de ontwikkeling van bepaalde vormen van kanker. Volgens het onderzoeksinstituut Plant Research International van de Wageningen Universiteit blijkt dat deze tomaat 2 genen bevat die nodig zijn om om anthocyanen te maken.
  • Titel: Roomservice met I-phone d.d.: oktober 2008 Website: www.malibubeachinn.com Bron: www.hotellerie.nl Info: Het Malibu Beach Inn hotel, vlakbij Los Angeles, heeft samen met softwarebedrijf Runtriz een nieuw product gelanceerd dat het mogelijk maakt roomservice via de iPhone of iPod Touch te bestellen. Men kan eten of drinken bestellen, de hotelwekker instellen, informatie over alle restaurants en winkels in de buurt bekijken of een virtueel 'niet storen' bordje aan de kamerdeur hangen.
  • Titel: Tabakmenu moet rokers verleiden d.d.: oktober 2008 Website: www.churchillassen.nl Info: De Loungeroom Churchill in Assen heeft vanaf de tweede week van november een driegangen tabakmenu. Chéf-kok Edwin Lokhorst kwam in Amerika op het idee. Toen hij terug in Nederland was ging hij experimenteren. Zo ontwikkelde hij als voorgerecht een eendenborst, op sigaar gerookt, en als hoofdgerecht een runderlende met een saus van tabaksblad. Volgens zijn rokende collega proeft men bij het nagerecht een prikkel in de keel, hetzelfde gevoel als bij roken.
  • Titel: Apart bestek d.d.: oktober 2008 Website: www.arenascollection.com www.nedda.be Bron: www.thewhitehotelselection.com Info: Die is het aperitiefbestek van de Belgische edelsmid Nedda El-Asmar. Dit bestek is in de vorm van een theeblad. De Palestijnse ontwerper heeft voor haar ontwerp een designprijs gekregen. Een set van 4 lepels en 4 vorken is voor € 39,- verkrijg bij onder andere Arenas Collection.
  • Diner meets Space Titel: Paramount Bar by Tom Dixon (London) d.d.: oktober 2008 Website: www.paramount.uk.net Bron: www.coolhunter.net Info: De club is een ontwerp van Tom Dixon het is een club waar je kan eten en entertaint kan worden. Het heeft jaren ‘60 retro elementen en door de grove materialen heeft het iets weg van een ruimteschip.
  • Onderdeel van Van Spronsen & Partners horeca-advies Voor meer informatie: www.spronsen.com