Asuntosijoittaminen costa blanca nortella kevät 2012

791 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
791
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Asuntosijoittaminen costa blanca nortella kevät 2012

 1. 1. kevät 2012
 2. 2.  Espanjassa kiinteistönvälittäjällä ei ole lain edessä vastuuta käytännössä mistään, joten sitäkin suuremmalla syyllä kannattaa miettiä kenen kanssa on tekemisissä.• Saman kiinteistön voi Sinulle myydä melkein kuka tahansa välittäjä, mutta välittäjien tarjoamat palvelut, luotettavuus ja pätevyys eroavat merkittävästi toisistaan.• Voimme myydä siis Sinulle toisen toimiston tuotteen yhteistyössä ko. toimiston kanssa ja samalla saat palvelumme samaan hintaan kuuluvana sekä jäsenyyden luomaamme Altea-klubiin. Toiminta-alueemme kattaa koko pohjoisen Costa Blancan alueen (San Juan de Alicante -Dénia). Valkean Marinan tiimi toivottaa Sinut tervetulleeksi alueellemme!
 3. 3.  “Altea on ollut unelmiemme kaupunki heti ensimmäisestä vierailusta lähtien.” Tiina, asiakas  “Aivan kuin olisin tullut toiselle planeetalle.” Tomi, asiakas “Palvelu pelaa, myös kaupanteon jälkeen.” Jari, asiakas  “On aivan ihanaa miten Valkea Marina on hoitanut asiamme alusta loppuun ja aina saamme apua tarvittaessa.” Seija, asiakas  “Onneksi näytitte meille Finestrat-Altea -alueen. Olimme ajatelleet ostavamme muualta, Barcelonasta, mutta kiitos Valkean Marinan pääsimme tänne aivan mahtavalle alueelle. Täällä koko perheelle riittää puuhaa ja on turvallista, kaunista eikä alue ole massaturismin pilaama.” Harri, asiakas  “Tärkeää on se, että talossa on omasta takaa juristi.” Linda, asiakas
 4. 4.  Pätevyysvaatimukset: Espanjassa ei ole vaatimuksia eikä standardeja välitystoimiston pitämiseen. Kuka tahansa voi siis välittää asuntoja. Ennen vanhaan pakollisen, yliopistotutkintoon pohjautuvan API-tutkinnon (LKV) pakollisuus on poistettu. Suomen LKV ei taas anna pätevyyttä tuntemaan monimutkaista Espanjan lainsäädäntöä. Yleisesti englannin tai suomen kielellä palvelevilla toimistoilla ei ole pätevyyttä.  Valkeassa Marinassa Sinua palvelee API-tutkinnon suorittanut juristi. Näin säästät ylimääräisen vaivan, huolen ja selvää rahaa esimerkiksi juristikulujen muodossa.
 5. 5.  Kokemus ‟ yrityksen historia: Espanjassa on olemassa lukematon määrä välitystoimistoja, joista suurin osa toimii kotoa käsin nettifirmoina. Nämä yritykset voivat kadota koska tahansa. Valkealla Marinalla on taustallaan yli 40 vuotta kokemusta rakentamisesta ja kiinteistönvälityksestä Alicanten provinssissa. Valkean Marinan omistajat ovat luoneet pitkän uran, ovat tunnettuja ja toimivat luennoitsijoina useissa yliopistoissa. Valkealla Marinalla on toimitilat ja henkilökunta. Ero asiakkaalle “yhden miehen kotitoimistoihin” verrattuna näkyy palveluissa ja niiden pysyvyydessä ‟ myös ostopäätöksen jälkeen! Tämän tulet huomaamaan erityisesti silloin kun tarvitset paikan päällä konkreettisesti olevaa apua. Toimistomme on Sinulle aina auki!
 6. 6.  Markkinatuntemus: Asiakkaan kannalta on tärkeä, että välittäjät tuntee alueen, taloyhtiöt ja myynnissä olevat kohteet tarkalleen.  Valkea Marina on erikoistunut Alteaan ja sen lähiympäristöön. Pyrimme saattamaan asiakkaidemme saatavaksi kaikki alueen myynnissä olevat kiinteistöt. Tunnemme markkina-alueemme ja olemme valinneet alueemme parhaimmat sijoituskohteet. Näin ollen Sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että “olisikohan sittenkin vielä jotakin parempaa…”
 7. 7. Palvelut: On tärkeää, että välitystoimistosi hoitaa todellisuudessa kauppaasi alusta loppuun kaikkia yksityiskohtia myöten.  Valkea Marina hoitaa itse asuntokaupan alusta loppuun. Paperityöt ja tulkkaamisen notaarilla teemme asiakkaalle veloituksetta. Lisäksi voit tilata kauttamme kaikki muut palvelut liittyen uuteen kotiisi, muuttoon tai asettautumiseesi Espanjaan.
 8. 8. Samaa kiinteistöä myy useampi toimisto: Espanjassa samaa kiinteistöä myyvät yleisesti jopa kymmenet toimistot. Siksi Sinun tarvitsee vain valita kenen kanssa tahdot toimia ja voit ostaa minkä tahansa kiinteistön minkä tahansa toimiston kautta.  Voit valita kiinteistön myös muun toimiston listoilta ja ostaa sen samalla hinnalla Valkean Marinan kautta saaden kuitenkin kaikki Valkean Marinan palvelut kauppahintaan kuuluvana. Kerro meille toiveistasi ja me hoidamme loput!
 9. 9.  Jälkihoito ja kontakti alueellamme: Valkean Marinan asiakkaat eivät jää koskaan yksin. Jälkihoito on meille aivan yhtä tärkeä kuin ensikontakti. Me emme ole vain ammattimyyjiä yrittäen myydä Sinulle erilaisia strategioita käyttäen. Me välitämme. Valkea Marina hoitaa minkä tahansa yksityiskohdan tulevassa kodissasi, jos niin tahdot. Valkean Marinan luoman Altea Klubin kautta pääset tutustumaan alueen ihmisiin ja elämään. Valkean Marinan järjestämissä teemailloissa paneudumme esimerkiksi sijoittamisen ja taiteen saloihin. Asiakkaamme suosittelevat meitä mielellään. Kysy referenssejä ja keskustele jo ostoprosessin läpi käyneiden asiakkaidemme kanssa.
 10. 10.  Espanjalla on rantaviivaa 7 880 km  Alueet ovat hyvin erilaisia
 11. 11.  Espanjan lama on yhteisvaluuttamaiden syvimpiä. Talouskasvu perustui paljolti kiinteistösektoriin ja holtittomaan luotonantoon. Kiinteistökupla alkoi puhkeamaan vuosina 2005 - 2006. Kuplan puhjettua Espanjassa huomattiin, että rannikon edullisimmat massaturismialueet (esim. Orihuela Costa, Torreviejan ympäristö tai Murcian golf-kylät) ovat jäämässä autiokyliksi ilman selkeää tulevaisuudenkuvaa. Kyseisille alueille houkutellaankin Itä-Euroopasta turisteja paikkaamaan espanjalaiset ja länsieurooppalaiset turistit.
 12. 12.  Espanjan arvostetuilla alueilla, kuten Alteassa hinnat ovat lähteneet paikoittain jo uuteen nousuun. Kiinteistöjen myynti on lähtenyt radikaaliin nousuun koko Espanjassa maaliskuusta 2010 lähtien. Arvostetuilla ja ei-massarakennetuilla alueilla hinnat pitävät paremmin pahimmankin laman aikana kuin halvoilla loma-asuntoalueilla.
 13. 13.  Altea on yksi koko Välimeren kauneimmista rannikkokaupungeista ja samalla täydellinen vastakohta massaturismialueille. Altea on historiallinen, taiteen ja kulttuurin kaupunki. Altea on erityisen arvostettu vauraiden ja kultturellien espanjalaisten keskuudessa. Altean kukkulalle rakennetun valkokivisen kaupungin kaduilla voit tuntea aidon Espanjan ja sielusi lepäävän siistissä ja turvallisessa taiteen, käsityön ja kulttuurin ilmapiirissä.
 14. 14.  Alteassa ei ole rakennettu massoja, jolloin kiinteistömarkkinoita ei tee epävakaaksi tuhansien asuntojen myymätön asuntokanta. Meiltä ette siis löydä kuuluisia betonin täyttämiä autiokyliä, joita suomalaisille yleisesti Espanjassa myydään. Altean kiinteistömarkkinoita ette voi verrata kyseisiin betonilähiöihin, joiden hintataso on luonnollisesti aivan toinen markkinoiden puuttuessa. Alteassa tarjonta on kuitenkin rajoitetumpaa kuin alueilla, jossa on suurempi kanta myymätöntä asuntokantaa. Tämä varmistaa myös sinun sijoituksesi pitkällä aikavälillä. Alteassa sijoittaessasi sijoitat paljon muuhunkin kuin pelkkään asuntoon: turvallisuuteen, kauneuteen ja laadukkaaseen elinympäristöön.
 15. 15. José Papí, juristi, ekonomi, laillistettu kiinteistönvälittäjä(API)European Road Federationin entinen pääjohtaja sekä GlobalEurope Capitalin perustaja. Toiminut yrityselämän jateollisuusjärjestön johtotehtävissä yli 10 vuoden ajan.Johtaa Global Europe Capitalin toimintoja Madridissa sekä MiguelHernández- yliopistossa Executive Master in InternationalBusiness- ohjelmaa. Luennoi lisäksi Fundesem Business SchoolissaAlicantessa kansainvälisestä liiketoiminnasta. Kirjoittanut laajastieurooppalaisessa lehdistössä.Vastaa Valkean Marinan juristin tehtävistä.Työkielinä espanja, englanti ja ranska.
 16. 16. 40 vuotta ammattikokemusta taustallaJosé Papí (senior), arkkitehti, kiinteistönvälittäjä, insinööriJosé Papí senior on koulutukseltaan arkkitehti ja laillistettukiinteistönvälittäjä (API). Hän on toiminut rakennusalalla 40 vuottaniin rakennusliikkeen, rakennusinsinööri- ja arkkitehtitoimiston sekäkiinteistönvälitysliikkeen omistajana. José Papí senior antaa neuvojaValkealle Marinalle rakentamiseen ja kiinteistöalaan liittyvissäerityiskysymyksissä.Josén erikoisalaa ovat rakennusten rakenteelliset ongelmat ja niidenkorjaaminen. José tekee Valkean Marinan asiakkaiden pyynnöstäesim. kosteusmittaukset ja sertifioidut kuntotarkastukset asuntoihin.
 17. 17.  Laillistettu kiinteistönvälittäjä API Espanjassa!* Valkealla Marinalla on oma Espanjan lait ja liiketoiminnan tavat tunteva espanjalainen juristi ja ekonomi. * Espanjassa kiinteistömarkkinat vapautettiin 90-luvulla virallisen, laillistetun kiinteistön- välittäjän tutkinnon suorittamisen vaatimuksesta. Tämän seurauksena kuka tahansa voi perustaa kiinteistönvälitystoimiston Espanjassa, mikä selittää myös markkinoihin kohdistuneen kyseenalaisen maineen. Valkea Marinan palveluksessa on API-tittelin (laillistettu kiinteistönvälittäjä) ja juristin tutkinnon omaava henkilö. Tämä takaa parhaiten asiakkaan etujen turvaamisen ja palvelun laadun. Suurimmalla osalla ulkomaalaisille asuntoa myyvistä toimistoista ei ole koulutettua, API- lisenssiä omaavaa henkilökuntaa.
 18. 18.  Aidosti espanjalainen ‟ aidosti suomalainen! Valkea Marina on asiakkaan mukana koko ostoprosessin ajan. Valkea Marina kirjoittaa ja antaa lausuntoja niin espanjalaisessa kuin suomalaisessakin lehdistössä Espanjan taloustilanteesta ja kiinteistömarkkinoista.* * Valkea Marina on ollut esillä mm. seuraavissa lehdissä vuosien 2008-2010 aikana: „ Helsingin Sanomat „ Kauppalehti „ Arvopaperi „ Maaseudun Tulevaisuus „ Olé „ Suomalainen Espanjassa „ Meidän Costa Blanca „ La Verdad
 19. 19.  1. NIE-numero haetaan paikalliselta poliisilaitokselta tai Suomen Espanjan konsulaatista. 2. Pankkitili avataan asiakkaalle Espanjassa. 3. Tasación eli virallinen arvonmääritys. Tasación on pakollinen asuntolainaa otettaessa. Jos olet epävarma asuntosi arvosta kannattaa teettää tasación joka tapauksessa. 4. Asuntolaina: Asuntolainan kilpailuttaminen.
 20. 20. 5. Nota simple: Ennen varaussopimuksen allekirjoittamista tulee pyytääkiinteistörekisteristä kiinteistöä koskevan asiakirjan ”nota simple”, jostailmenee kiinteistön virallinen omistajuussuhde, kiinteistöä rasittavat velatsekä kiinteistön tarkka sijainti viranomaisten rekisterissä.6. Varaussopimus: Varaussopimuksessa kiinteistö varataan tietyksiaikaväliksi, jonka aikana asiakkaan tulee allekirjoittaa virallinenkauppakirja notaarilla. Varaussopimuksen yhteydessä maksetaanvarausmaksu.
 21. 21.  7. Paperien tarkistaminen: Ennen kauppakirjan virallistamista notaarilla tulee tarkistaa mm. seuraavat seikat: kiinteistön escritura, edellinen kauppakirja, maarekisteriote, rakennuslupa, licencia de primera ocupación eli kiinteistölle annettu asumislupa sekä kiinteistöä sekä asuntoyhdistystä rasittavat velat. Tarvittaessa käynti kaupungintalolla tuleviin ympäröiviin rakennusprojekteihin liittyen.
 22. 22.  8. Kauppakirjan vahvistaminen notaarilla. Notaarilta lähetetään ilmoitus kiinteistörekisteriin kiinteisön omistajan vaihtumisesta. Notaarilla maksetaan arvonlisävero, leimaverot ja kiinteistön rekisteröimiskulut. Jos on kyseessä käytetty asunto maksetaan varainsiirtovero kahden viikon kuluessa notaarilla käymisestä. 9. Sähkö-, kaasu- ja vesisopimusten sekä yhtiövastikkeen kirjaaminen asiakkaan nimiin. Kiinteistön vakuuttaminen. 10. Asunto ilmoitetaan automaattiseen laskutukseen SUMA:n (verovirasto) toimistossa. Veroedustuksesta sopiminen veroedustajan kanssa.
 23. 23. Uusi asunto Käytetty asunto4 % ALV* 7 % varainsiirtovero1 % actos jurídicos-vero1.5-2.5 % notaarimaksuja ja asunnon rekisteröimiseen 1.5-2.5 % notaarimaksuja ja asunnon rekisteröimiseenliittyviä maksuja. liittyviä maksujaMuut kulut: Kunnasta riippuen muutama sata euroa vesi- Muut kulut: Kunnasta riippuen joitakin kymmeniä eurojaja sähkömittareiden asentamisesta. (joissakin tapauksissa joitakin satoja euroja) vesi,- sähkö- ja kaasusopimusten vaihtamisesta uuden omistajan nimiin. *Laskettu tilapäisesti 8 %:sta 4 %:iin. Veronalennus voimassa 31.12. 2011 saakka.
 24. 24.  Yhtiövastike (vaihtelee muutamasta kymmenestä pariin sataan euroon ‟ yleensä kuitenkin huomattavasti pienempi kuin Suomessa! Yleisin kustannus 30 ‟ 65 €/kk)i. Kiinteät kulut (vesi, sähkö, kaasu)ii. Kiinteistövero vuosittain (0.5-1% kiinteistön verotusarvosta, joka on normaalisti puolet markkina-arvosta)
 25. 25.  Hoidamme tahtoessanne sopimukset (kaasu, sähkö, vesi, taloyhtiö, vakuutus jne.) puolestanne. Toimistostamme saat avun myös asunnon ostamisen jälkeen ‟ et jää hetkeksikään yksin! Asiakkaamme ovat tervetulleita Valkean Marinan luoman Altea-klubin toimintaan. Näin pääset tutustumaan alueen taiteeseen, kulttuuriin, luontoon ja vapaa-ajanmahdollisuuksiin samalla kun Sinulla on mahdollisuus saada uusia tuttavia Alteasta! Valkea Marina järjestää asiakkailleen iltamia esimerkiksi sijoittamisen, taiteen tiimoilta.
 26. 26. Pyydä toimistoltamme asiakkaidemme yhteystietoja. He kertovatmielellään kokemuksistaan asioimisesta Valkean Marinan kanssa japrosessistaan Espanjan unelma-asuntonsa saavuttamiseksi Valkean Marinan avustuksella. Toivotamme teidät tervetulleeksi palveltavaksemme. Ennen kaupantekoa ja kaupanteon jälkeen!
 27. 27. TERVETULOA AUTENTTISEEN ESPANJAAN ‟ TERVETULOA ALTEAAN!WWW.VALKEA-MARINA.COMPuh. Espanja (+34) 966 882 611sales@valkea-marina.com © 2009 Global Europe Capital/VALKEA MARINA All Rights Reserve

×