Maak werk van uzelf.

1,137 views
1,020 views

Published on

Om de stap naar betaald werk voor vrouwen van 50 jaar of ouder makkelijker te maken, hebben de PCOB en de Unie KBO een project opgezet: Maak werk van uzelf!. Zo willen deze organisaties kansen creëren voor 50+ vrouwen die meer dan vijf jaar niet actief op de arbeidsmarkt zijn geweest.

Published in: News & Politics
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
1,137
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
9
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Maak werk van uzelf.

  1. 1. Maak werk van uzelf!MaakWerk-bijeenkomsten | Ministages | Talentworkshops
  2. 2. Vrouwen van 50+Maak werk van uzelf!Ans (51): “Mijn kinderen zijn bijna volwassen. Het is mij jarenlang niet gelukt om een baan tevinden naast de zorg voor mijn kinderen. Daardoor twijfel ik aan mezelf. Maar ik wil wel graageen betaalde baan. Een die bij mij past. Ik ga dus naar een MaakWerk-bijeenkomst om te kijkenwat er allemaal mogelijk is.”Maria (60): “Ik doe vrijwilligerswerk, vang mijn kleinkinderen op en zorg dat het in huis op rolletjesloopt. Allemaal belangrijk. Maar ik zou zo graag iets waardevols voor mezelf willen doen! Ik bengezond, creatief en zit liever niet stil. Daarom ga ik naar een MaakWerk-bijeenkomst.”Lijkt het u ook fijn om (weer) buitenshuis te gaan werken? Of denkt u er juist helemaal niet aan om de arbeidsmarkt op te gaan? Wellicht heeft u jarenlang voor anderen gezorgd en heeft u nu eindelijk tijd voor uzelf. Tijd om een cursus te volgen, het huis onder handen te nemen of verre familie op te zoeken. Misschien bekruipt u de gedachte dat betaald werk niet meer mogelijk is: ‘Ik ben ouder dan vijftig en zit al zó lang thuis. Ik zou best een aantal uren per week willen werken, maar… wie wil mij nu nog hebben?’ Bovendien vraagt u zich af wát u allemaal kunt doen.De mogelijkheden zijn echter legio. Bedrijven en organisaties hebben soms juist behoefte aan oudere werknemers omdat zij levenservaring hebben en loyaal zijn. Een andere optie is om voor uzelf te beginnen. Bijvoorbeeld als schoonheidsspecialiste of kapster. Veel vrouwen dromen van een eigen winkeltje. Het maakt niet uit of u zakelijk, creatief of zorgzaam bent. Met uw persoonlijkheid, talent, levenservaring en inzet kunt u een mooie nieuwe stap zetten. Maak werk van uzelf!
  3. 3. Om de stap naar betaald werk voor u makkelijker te maken, hebben de PCOB en de Unie KBO een project opgezet: Maak werk van uzelf!. Zo willen deze organisaties kansen creëren voor 50+ vrouwen die meer dan vijf jaar niet actief op de arbeidsmarkt zijn geweest. U kunt deelnemen aan MaakWerk-bijeenkomsten, ministages en talentworkshops. Wat gebeurt er op zo’n MaakWerk-bijeenkomst?• ontmoet andere 50+ vrouwen uit uw regio die ook op zoek zijn naar U een betaalde baan of meer informatie over hun arbeidskansen willen. • maakt kennis met organisaties en ondernemingen die u informeren U over de mogelijkheden van betaald werk. Bijvoorbeeld een zorginstelling, uitzendbureau, leuke winkels en de branchorganisatie van ambachten zoals kapper en keramiste.• krijgt een beknopt kleur- en stijladvies. Met de juiste kleding U en make-up heeft u immers altijd een streepje voor! Na een MaakWerk-bijeenkomst kunt u kiezen voor:• en ministage. Als dat mogelijk is bij een bedrijf of instelling en in een E functie naar keuze. • en talentworkshop. Samen met andere vrouwen zoekt u antwoorden E op vragen als: ‘Waar krijg ik energie van?’ ‘Wat vind ik interessant en zinvol?’ U krijgt mogelijkheden aangereikt om uw talenten verder te ontwikkelen.Het zijn buitengewone kansen om die ene belangrijke stap in uw leven te zetten en te ontdekken wat u allemaal kunt doen in een nieuwe fase van uw leven. Maak werk van uzelf! U staat er niet alleen voor.
  4. 4. Maak werk van uzelf en kom naar een MaakWerk-bijeenkomst in de regio! • p dinsdag 11 oktober 2011 van 09.00 - 12.15 uur in Werkplein O Oost-Achterhoek, Burgemeester Bosmastraat 7, 7101 DE Winterswijk. • p donderdag 3 november 2011 van 13.00 - 16.30 uur bij UWV O WERKbedrijf, Werkplein Almere, Randstad 20-04, 1314 BA Almere. • p donderdag 10 november 2011 van 13.00 - 16.30 uur in het O Speedmeetcentrum, Werkplein Sorghvliet, Laan van Meerdervoort 55, 2517 AG Den Haag. U bent van harte welkom! Meld u nu aan, bij voorkeur via onze website www.maakwerkvanuzelf.nl. De bon insturen kan natuurlijk ook. Ik meld mij aan voor de MaakWerk-bijeenkomst in Winterswijk Almere Den Haag Naam: Adres: Postcode/Woonplaats: Telefoon: E-mail: Ik heb van deze bijeenkomst gehoord via (aankruisen wat van toepassing is): de sociale dienst PCOB/Unie KBO/Passage (omcirkel een van de drie) het UWV vanuit de krant CNV anders, nl. Graag opsturen in een envelop zonder postzegel naar: PCOB, t.a.v. Wilma Nijland, Antwoordnummer 2406, 8000 VB Zwolle.Als partner zijn bij dit project betrokken: ABU, Actiz, CNV, HBA, MKB-Nederland, NBBU, Passage, Sociale Dienst, UWV, Balans in Kleur, Circle Consultancy.Het project ontvangt een subsidie van fonds PGO (ministerie van VWS).

×