Asiakaslehti verkkosisällön lähteenä

2,292 views
2,224 views

Published on

Procom-lehtipäivillä pitämäni esitys aiheesta asiakaslehti verkkosisällön lähteenä.

0 Comments
6 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
2,292
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
512
Actions
Shares
0
Downloads
19
Comments
0
Likes
6
Embeds 0
No embeds

No notes for slide
 • Asiakaslehti on ainakauniistitaitettu, kuvat on teetettygraafikolla tai valokuvaajalla, se on kaunistypografinenkokonaisuusjasisältö on teetettyammattilaisella.
 • Mainitse, ettäsosiaalisistajulkaisualustoistavoihakeasisällönosaksiomaasivua.
 • TässätarinaNokia.comista,missäulkoasunsuunnittelujasisältö on erotettutoisistaanjasisältötiimivalitti, ettäsivustoei ole wow. Mitäsivustojää, kun siitäpoistetaansisältö? Header ja footer. Sisältö on se wow.
 • TässätarinaNokia.comista,missäulkoasunsuunnittelujasisältö on erotettutoisistaanjasisältötiimivalitti, ettäsivustoei ole wow. Mitäsivustojää, kun siitäpoistetaansisältö? Header ja footer. Sisältö on se wow.
 • Kylläluet, jossisältö on hyvä, sinullaei ole muutalaitettakäsillä, olettylsistynyt, sinun on pakkosaadatietääjostainasiasta. Verkkopalveluitaeikoskaansuunnitella MINULLE.
 • Pääkirjoitus, jossa on näkymystäTuoteuutuuksien tai uusienpalveluidenesittelyTuotteidenympärillerakennettuatarinaaAsiakasreferessi, jossa on hienotammattilaisetottamatkuvatAlan tulevaisuuttaluotaavakirjoitusjaalanasiantuntijan (esim. tutkijan) haastattelumielenkiintoisiahenkilöhaastatteluja, tuotteidenkäyttötarkoituksistakertoviaartikkeleita, muitaoivaltaviatarinoita)
 • Asiakaslehti verkkosisällön lähteenä

  1. 1. Myyttinen verkkosisältö Tuija Riekkinen Valve28.11.2012
  2. 2. Sisältö Myyttinen verkkosisältö Jaettu sisältö on monikertainen ilo Miten välttää sisällön lainaaminen Valjasta WOW viestisi välittäjäksi Miten asiakaslehden sisältö taipuu verkkosivuille?
  3. 3. “Printtiin tehty sisältö ei toimiverkossa”Miksi ei, sehän on, hyvänen aika,lähes aina PAREMMIN tehtyä kuinverkkosisältö!
  4. 4. “strategia” “johtaminen” “leadership” “innovaatio” “haasteet”  tämäei ole sisältöä, tämä on bullshit-bingoa!
  5. 5. Asiakaslehti VerkkosivuStory telling ToteaminenAmmattilaiset OTONykyiset Tulevat asiakkaatasiakkaat
  6. 6. Miksi panostaa vain asiakaslehteenja nykyisiin asiakkaisiin, kunkatsomalla printtiin tuotettuasisältöä uusin silmin voit taklatamyös tuon vaikean verkkosisällönja saavuttaa myös mahdollisetuudet asiakkaat?
  7. 7. Internet on ollut olemassa jo pitkään,mutta vasta viime vuosina sisältö-lähtöinen suunnittelu on alkanutnousta valtavirtaan.
  8. 8. Kun verkkopalveluja kehitetään,mennään hyvin usein teknologiaedellä. Ajatellaan, että tekniikkaYKSIN ratkaisee asioita.
  9. 9. “Hakukoneoptimointi vaatii teknistäosaamista”  Ei vaadi, vaan hyvääsisältöä!
  10. 10. “Web 2.0 teki kaikista sisällöntuottajia” ei tehnyt, se toi välineet:blogialustat ja sosiaalisen median!
  11. 11. Tekniikka luo siis ainoastaan puitteetja kyvykkyydet!Sisältö herättää ne henkiin!
  12. 12. Jaettu sisältö luo ilmiöitä jamenestystarinoita.
  13. 13. Case: Holstee“Manifesto - reminderof what a successful lifecould be in non-financial terms.”• Tuotteet myytiin loppuun• 50% vuoden 2011 liikevoitosta tuli manifestosta tehdystä posterista• http://shop.holstee.com/
  14. 14. Sisältö löytyy tehokkaammin, kun sitäjaetaan sosiaaliseen mediaan.Mutta ollakseen jaettavaa, sisällöntäytyy olla hyvää! (edelleenkään tekniikkaeli se koodin pätkä, joka jakaa sivun yhdelläklikkauksella ei riitä…)
  15. 15. Palveluita (Netflix, Spotify) suositellaan jatehdään tunnetuksisisältösuositteluje n avulla.
  16. 16. Yritysblogitleviävät eteenpäin tyytyväisten (taityytymättömien?)l ukijoiden avulla.
  17. 17. Hyödyllinen Slidesharessa kuvakollaasi julkaistua hyvää Pinterestissä pitääpresentaatiota on ehdottomasti laittaa helppo tiedoksi myös kommentoida ja muille! jakaa!
  18. 18. …. Asiasta uutisoi ensimmäisenäHelsingin Sanomat”
  19. 19. Pyri siihen, että sisältöäsi jaetaaneikä lainata!• Datajournalismi ja datan visualisointi• Interaktiivisuus ja osallistaminen• Kuvat, videot, esitykset
  20. 20. http://yle.fi/uutiset/mita_kaikkea_saisikaan_rikkaiden_rahoilla_-_katso_vertailu/
  21. 21. “Netissä ei lueta pitkiä tekstej䔓Ysärisaiteilta” ei luetakaan, mutta nyteletäänkin jo vuotta 2012!
  22. 22. Varmista viestisi läpimenoWOW:n avulla (ja vähäntekniikankin…)!
  23. 23. http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2012/nov/06/america-elect-graphic-novel
  24. 24. http://www.smartpowergeneration.com/
  25. 25. … MÄ en ainakaan lue pitkäätekstiä kännykällä”
  26. 26. www.foodsense.is
  27. 27. Nykyaikaiset teknologiat sekäsosiaaliset julkaisukanavatmahdollistavat rikkaan ja monipuolisensisällön julkaisemisen ja siitänauttimisen päätelaitteestariippumatta!Käytä se hyväksesi!
  28. 28. Mistä nykyaikainen asiakaslehtiverkossa voisi siis koostua?
  29. 29. Mistä se koostuu nyt?
  30. 30. Esimerkki: Aalto EE Profile• Asiakaslehdessä käsitellään johtamiseen olennaisesti liittyviä teemoja erilaisten artikkeleiden ja mielenkiintoisten henkilöhaastattelujen avulla.• Erittäin ammattimaisesti toimitettu ja taitettu kokonaisuus.
  31. 31. Esimerkki: Aalto EE Profile• Viesti: Panostamalla koulutukseen saat parempia ja monipuolisesti ajattelevia johtajia ja yrityksesi menestyy.• Ei hullumpi viesti myöskään “ei-vielä- asiakkaille”?
  32. 32. Oma Sosiaaliset media julkaisukanavatAsiakaslehti.fi Slideshare Youtube Vimeo Flickr Artikkeleita Instragram Pinterest Blogikirjoituksia
  33. 33. Oma Sosiaalisetmedia julkaisukanavat Mistä artikkeli voisi koostua sisällöllisesti?Asiakaslehti.fi Slideshare Youtube Artikkeliin liittyvä infografiikka. Artikkelin tekstisisältö Vimeo Julkaistu myös Pinterestissä. Kuvaan Flickr linkitetty Facebookissa ja Twitterissä Artikkeleita Instragram Pinterest Artikkeliin liittyviä Artikkeliin liittyvä Artikkeliin liittyvä kuvia, jotka on powerpoint- videohaastattelu. Video on julkaistu yrityksen esitys, joka onjulkaistu Youtubessa ja haettu Instragram- tai julkaistu sieltä osaksi sivua. Videoon Blogikirjoituksia Flickr-feediin ja Slideshareen ja linkitetty Facebookissa ja nostettu sieltä nostettu sieltä Twitterissä osaksi sivua. osaksi sivua.
  34. 34. Oma Sosiaalisetmedia julkaisukanavat Missä sisällön eri palaset “asuvat”?Asiakaslehti.fi Slideshare Youtube Oma media Vimeo Sosiaalinen julkaisukanava Flickr Artikkeleita Instragram Pinterest Sosiaalinen SosiaalinenSosiaalinen julkaisu kanava Blogikirjoituksia julkaisukanava julkaisukanava
  35. 35. Mistä käyttäjät tulevat? HakukoneeUutiskirjeet Linkedin Twitter Facebook t Asiakaslehti.fi Slideshare Youtube Vimeo Flickr Artikkeleita Instragram Pinterest Blogikirjoituksia
  36. 36. Kiitos!
  37. 37. Tuija Riekkinentuija.riekkinen@valve.fi, fi.linkedin.com/in/tuijariekkinenProfessional Experience:VALVE| Senior DesignerReally Helsinki| Senior ConsultantLogica| Senior Concept DesignerNokia| Development ManagerMain achievements:NOKIA |Project: Nokia.com renewal projectRole: Lead Business Concept Designer(Concept design, Content Management,Product Data Management years 2008-2010)Fields of Expertise:Concept design, Service Design, Content Strategy, Content Marketing, InboundMarketing, SEO, Content Management, Information Architecture Copyright © Valve 2012

  ×