Globalizarea afectează puternic agricultura.
Competiția și grija crescută asupra calității
produselor agricole a impus agr...
Mai mult, prin apăsarea unui alt respectiv şi condiţiile pedo¬climatice
buton din interfața soluției veți ale zonei.
obțin...
Trasabilitatea mişcării efectivelor de animale - naşteri, decese sau
transferuri între ferme – reprezintă un punct foarte ...
Un lucru este cert: datorită posibilității de a accesa fonduri europene,
avantajelor echipamentelor și sistemelor informat...
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

ERP în sectorul agricol - whitepaper

130

Published on

Organizațiile agricole necesită o soluție ERP specifică industriei de cultivare a terenurilor și creșterii animalelor. Industria agricolă include un grup variat de activități precum mori de furaje, pepiniere, ferme de animale, lactate și comerț cu cereale. Această varietate impune un set unic de cerințe funcționale ce nu sunt necesare în cadrul firmelor obişnuite de fabricaţie sau distribuţie și nu sunt disponibile în cadrul unei soluții ERP standard.

Published in: Food
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total Views
130
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

ERP în sectorul agricol - whitepaper

  1. 1. Globalizarea afectează puternic agricultura. Competiția și grija crescută asupra calității produselor agricole a impus agricultorilor să urmeze practici standardizate în acest domeniu. Prin folosirea unei soluții ERP, companiile agricole vor beneficia de reducerea costurilor și eliminarea timpului redundant, fiind astfel pregătite pentru competiția globală. Organizațiile agricole necesită o soluție ERP specifică industriei de cultivare a terenurilor și creșterii animalelor. Industria agricolă include un grup variat de activități precum mori de furaje, pepiniere, ferme de animale, lactate și comerț cu cereale. Această varietate impune un set unic de cerințe funcționale ce nu sunt necesare în cadrul firmelor obişnuite de fabricaţie sau distribuţie și nu sunt disponibile în cadrul unei soluții ERP standard. În momentul în care sunt analizate potențialele pachete software agricole, este esențial să fie luat în considerare acest set unic de criterii. ERP în sectorul agricol ERP în sectorul agricol România ocupa la sfârșitul anului 2013 locul 4 în sectorul creşterii ovinelor în Uniunea Europeană cu 9,1 mil. capete, devansând Franța și Italia? În perioada 2014 - 2020, comparativ cu perioada actuală, alocarea financiară pentru România va crește cu peste 3 miliarde de Euro? Știați că ...
  2. 2. Mai mult, prin apăsarea unui alt respectiv şi condiţiile pedo¬climatice buton din interfața soluției veți ale zonei. obține cartografierea terenului agricol. Sau cu alte cuvinte, sistemul va genera o serie de hărți inteligente, în format electronic care vă dau posibilitatea să interveniţi acolo unde este nevoie. Prin cartografiere, chiar în lipsa planului cadastral, situaţie frecventă a terenurilor luate în arendă, soluția întocmește un plan de parcelare cu informații relevante despre rotaţia culturilor, şi face recomandări asupra anumitor soiuri sau hibrizi care se pretează cel mai bine pentru terenul Sistemele informatice dedicate agriculturii oferă de asemenea date meteo locale. Prin racordarea unor staţii meteo speciale la serverul aplicației, se folosesc senzori multipli integraţi în soluţiile de management agricol. Aceşti senzori pot măsura temperatura şi umiditatea relativă, inclusiv a solului, precipitaţiile, radiaţia solară, forţa vântului şi altele. Prin folosirea unei soluții ERP în industria de agricultură, companiile vor putea integra informațiile de gestiune economică cu informațiile din teren, culturi înfiinţate, echipamente sau animale şi analiza diferitele centre de cost și profit. Astfel, își vor optimiza procesele și resursele în luarea unor decizii strategice viitoare. Ce poate face o solu ie ERP pentru ferma dvs.? ţ Ce poate face o soluţie ERP pentru ferma dvs.? Imaginați-vă că vă aflați într-un punct al lanului de grâu de mii de hectare, în perioada recoltei. Prin apăsarea unui singur buton de la bordul tractorului se pornește Sistemului de Poziționare Globala (GPS), care vă va indica locația în care vă aflați.
  3. 3. Trasabilitatea mişcării efectivelor de animale - naşteri, decese sau transferuri între ferme – reprezintă un punct foarte important și sensibil al activității zootehnice pe care un sistem ERP îl tratează, cu atât mai mult cu cât acestea presupun depunerea și gestiunea unor documente legale specifice (registrul exploataţiei, paşaport animale, formulare de identificare, mişcare, declarare eveniment etc.). Iar rapoartele de greutate vie, spor de greutate, consumuri reale/normate de materii prime aferente hrănirii sau vaccinării şi reproducţie permit luarea unor decizii cheie pentru planificarea corectă şi creşterea rentabilității activităților de zootehnie. Prin combinarea funcţionalităţilor de reprezentare grafică şi importul fişierelor de date din măsurători asociate senzorilor, puteți beneficia de ghidare automată, cu posibilităţi flexibile de precizie a utilajelor. Veţi atenua astfel oboseala operatorului, reduce uzura maşinii, suprapunerile şi costurile de producţie, şi vă veți asigura de funcţionarea 24/7 a producției agricole indiferent de condiţiile de mediu. Sistemul asigură și gestiunea forţei de muncă – se pot genera automat situaţii de lucrări, deconturi între subunităţi, calcul de remuneraţii în urma pontajelor înregistrate, indicatori de performanţă ai operatorilor de utilaje, urmărirea flotă şi a consumurilor de carburant. În ceea ce privește creșterea animalelor, o soluție ERP asigură identificarea şi înregistrarea acestora, inclusiv prin integrarea cu dispozitive hardware de urmărire ca cititoarele de coduri de bare sau microcipuri.
  4. 4. Un lucru este cert: datorită posibilității de a accesa fonduri europene, avantajelor echipamentelor și sistemelor informatice de ultimă generație, agricultura de precizie în România nu mai este un deziderat de neatins. De-acum fermierii vor putea achiziționa utilaje și sisteme performante, care vor rezolva eficient și cu maximă precizie problemele din câmp. ConcluzieConcluzie

×