Fonaments i evolucio multimedia
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×
 

Fonaments i evolucio multimedia

on

 • 209 views

 

Statistics

Views

Total Views
209
Views on SlideShare
209
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

© All Rights Reserved

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment

Fonaments i evolucio multimedia Fonaments i evolucio multimedia Presentation Transcript

 • Lev Manovich Toni Rebassa Moll – Pac 1Fonaments i evolució multimèdia Grau multimèdia
 •  La informatització de la cultura condueix al ressorgiment de noves formes culturals (videojocs, mons virtuals) però també redefineix les que ja existien (fotografia i cinema).http://swebloo.com/licencia-de-uso/ Antics mitjans Nous mitjans
 •  Llenguatge Tracta de situar els nous mitjans en relació a diferents àrees de la cultura del passat i del present. Noves convencions, patrons de disseny recurrents, formes dels nous mitjans. Altres tradicions artístiques i mediatiques. La tecnologia informàtica : propietats de l’ordinador i les formes en que s’empra, l’estructura de la seva interfície, i les principals aplicacions de software. Cultura visual : Organització interna, iconografia i iconologia, experiència de l’espectador davant diferents escenaris visuals com la publicitat, la moda, programes televisius, banners i pancartes publicitàries, etc... Cultura de la informació : Manera en què es presenta la informació en els diferents escenaris i objectes culturals; les senyals de trànsit, pantalles d’aeroports i estacions de tren, menús de pantalles de televisió, grafismes de telenotícies, maquetació de llibres, revistes i premsa, interiorisme a bancs, hotels i llocs d’oci.
 •  Objecte S’empra com a producte, obra d’art, mitja interactiu, es a dir, una fotografia digital, una pel·lícula composta digitalment, entorn 3D, videojoc, DVD, lloc web. Com a naturalesa modular emprada per la industria i les ciències informàtiques. Com a concepte d’experimentació de laboratori.
 •  Representació Front a simulació (pantalla): Es refereix a les diverses tecnologies de pantalla com el cine, radar, Tv. Definim pantalla com a un rectangle que enquadra un món virtual. Front a control (Interfases culturals): Representació d’un univers fictici que és tradueix mitjançant un interfase gràfica d’usuari amb les seves icones y menús. Front a acció (Teleacció): Contraposició entre tecnologies de representació (cine, cinta magnètica de vídeo i àudio, i formats d’emmagatzemament digital) i les de comunicació en temps real (tele-; telègraf, telèfon, tèlex, televisió, telepresència). Il·lusionisme visual front a simulació: L il·lusionisme combina tècniques amb la intenció de crear figures que es pareixin visualment a la realitat (pintura en perspectiva, cine, panorama) mentre que la simulació es refereix a processos informàtics que pretenen modelar moviments d’objectes i canvis de forma al llarg del temps en el fenòmens naturals (fum, superfície de l’aigua). Front a informació (Formes): Son conceptes oposats, la immersió de l’usuari en un mon imaginari fictici en contra de l’oferta a un accés eficaç (enciclopèdia electrònica).
 •  Objecte culturalEls objectes dels nous mitjans son objectes culturals.Es tracte d’identificar els objectes dels nous mitjans com a noves representacions culturals.Es tracta de representacions parcials de la realitat que potencien determinats aspectes delmón i de nosaltres mateixos a costa d’altres objectes.S’empra com a producte, obra d’art, mitja interactiu, es a dir, una fotografia digital, una pel·lículacomposta digitalment, entorn 3D, videojoc, DVD, lloc web.
 • Segons Manovich els nous mitjans son popularment relacionats amb l’ús de l’ordinador per la distribució ilexhibició més què amb la producció. Es fàcil equivocar-se i identificar els nous mitjans en funció de la forma comarriben al consumidor. Per exemple una fotografia en paper no es un nou mitja però si que ho es si s’hadigitalitzada i s’empra en una pàgina web.Manovich defineix els nous mitjans en relació amb altres elements culturals presents i passats: el cine, lafotografia…El canvi que es produeix per l’entrada dels nous mitjans afecta no només al procés de distribució sinó a totes lesparts de la comunicació: enregistrament, manipulació, emmagatzemament i distribució de texts, imatges i so.Quan els mitjans i l’ordinador es fonen en una sola eina, tots els mitjans es tradueixen a dades numèriques i comresultat d’això les imatges, gràfics, sons, formes, etc... es tornen simples dades matemàtiques... A partir d’aquí elsantics o clàssics mitjans es converteixen en NOUS MITJANS.
 • 5 Principis Representació Modularitat numèricaAutomatització Variabilitat Transcodificació
 •  Representació numèricaEls objectes dels nous mitjans, indistintament del seu origen es componen de codi digital, es a dirs’originen en forma numèrica. Les dades d’alguns vells mitjans com les fotografies i escultura soncontinues mentre que la dels nous és continua i discreta.Com a conseqüència d’això els objectes poder esser descrits en termes matemàtics i es podermanipular mitjançant algorismes (modificar contrast, trobar la vora d’una forma, etc).
 •  Modularitat Els objectes dels nous mitjans tenen sempre la mateixa estructura modular. Els elements mediàtics són representats com a col·leccions de mostres discretes, es a dir, que consta de parts independents, on cada una d’aquestes es descompon amb d’altres mes petites successivament fins arribar a les unitats mínimes com els píxels, punts 3D, o caràcters de text. Ex: el muntatge d’un vídeo amb Adobe Premiere, on podem tenir petits fragments de vídeo, assemblar-los per fer-ne un de més gran.
 •  Automatització Aquest principi es dona a partir dels dos anteriors, ja que permeten la realització d’automatismes en les operacions de creació, manipulació i accés. Un usuari d’ordinador crea o modifica un objecte mediàtic des de cero mitjançant plantilles i algorismes simples que ajuden a crear presentacions i documents, com acabar per emprar components dintel·ligència artificial per crear motors per els videojocs que per exemple controlen o donen vida als personatges. Imatge amb 3D amb software Creació d’un Powerpoint a partir d’una plantilla d’animació i modelació amb l’assistent.
 •  Variabilitat Aquest principi també es dona a partir dels dos primers, i no seria possible tampoc sense l’automatització. En un objecte dels nous mitjans poden existir multitud de versions a partir del mateix objecte. Com que els elements es guarden en format digital o en mostres discretes aquests mantenen la seva identitat cosa que fa que es permetin constants canvis i adaptacions en qualssevol moment. Ex: La xarxa social del Facebook canvia automàticament segons els dispositiu mitjançant el qual s’accedeix al seu lloc web.
 •  Transcodificació La informatització converteix els mitjans en dades numèriques formant una estructura quotidiana per els usuaris i que en el fons la seva estructura fa cas a les convencions establertes de l’organització de les dades de l’ordinador. Transcodificar és traduir alguna cosa a un altre format. L’avanç dels nous mitjans ha dut una nova forma de veure’ls com si constessin de dues capes: la capa cultural i la capa informàtica que s’influeixen mútuament. La revolució dels nous mitjans es la seva programabilitat.
 • Fractalhttp://commons.wikimedia.org/wiki/File:Romanescu.JPGLlicència: http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/Cintes casettehttp://es.wikipedia.org/wiki/Cinta_de_casetehttp://es.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Texto_de_la_Licencia_Creative_Commons_Atribuci%C3%B3n/Compartir-Igual_3.0Càmara fotogràfica digitalhttp://www.sxc.hu/photo/1154485http://www.sxc.hu/txt/license.htmlMà 3D amb creació automatitzadahttp://nataliafarioli-imd2010.blogspot.com.es/2010_10_01_archive.htmlhttp://www.dreamstime.com/stock-image-binary-code-image22333031http://www.dreamstime.com/elterms.php#royaltyfreeCodi binarihttp://www.freepik.es/index.php?goto=41&idd=570775&url=aHR0cDovL3d3dy5zeGMuaHUvcGhvdG8vMTE1OTYxNA==La resta de imatges que no tenen url son pròpies o facilitades per part de la UOC a pacs d’altres semestres.