Paine de casa fara framantat

1,561 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
1 Like
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

No Downloads
Views
Total views
1,561
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
45
Comments
0
Likes
1
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Paine de casa fara framantat

 1. 1. Este adevărat! Această reţetă de pâine de casă este o reţetăfoarte simplă pe care o pot face până şi bărbaţii… ca minede exemplu.Am să v-o dovedesc numai prin imagini, pentru că sprepărerea mea de rău, în această prezentare nu pot include şimirosul pâinii coapte din casa asta.Nu aveţi nevoie de o maşină de făcut pâine. Tot ceea ce vătrebuie este răbdare pentru că de la amestecul ingredientelorpână ce dospeşte aluatul, durează între 18 până la 20 deore. Mai apoi, trebuie să consideraţi încă o oră coptul şimăcar o jumătate de oră după aceea până când pâinea s-arăcorit un pic.Numai după aceea puteţi să vă tăiaţi colţul care este crocant,parfumat şi gustos ca la mama acasă.Un lucru de care vă asigur este acela că pentru cantităţile deingrediente pe care le voi indica în pagina următoare, dacăveţi respecta instrucţiunile mele, de fiecare dată pâinea vaieşi la fel.Succes şi vă rog să-mi spuneţi cum v-a ieşit produsul final.
 2. 2. Ingrediente în sistemul imperial:3 căni de făină albă;1/3 linguriţă drojdie uscată activă;1 linguriţă sare (cei care urmeaza o dietă fără sare puneţi maipuţină sau deloc);1,3 căni de apă.Tabelă de conversie din sistemul imperial în sistemul metric:1 cană (ingrediente uscate) = 225g;1 linguriţă (ingrediente uscate) = 5gr;1 cană (ingrediente lichide) = 250ml.Notă: Dacă vreţi o pâine mai mare, multiplicaţi cantităţile cu ce factor doriţi, dar va trebui săexperimentaţi pe cont propriu temperaturile şi timpii de copt. Pentru mine, din cantităţile demai sus, pâinea îmi ajunge 4 zile, aşa că nu am încercat.
 3. 3. Prima ziPrima zi
 4. 4. Tot ceea ce vă trebuie, atunci când vă apucaţi să faceţipâinea.
 5. 5. SareaSareaDrojdiaDrojdiaFainaFainaEu folosesc o spatulă din silicon (cea din imagine), dar ceea ce este important,indiferent de scula folosită, este faptul că trebuie să amestecaţi ingredienteleuscate până la omogenizare.
 6. 6. Se adaugă apa şi se amestecă până la înglobarea ei totală.
 7. 7. Folosind folia de plastic, se acoperă complet vasul şi se lasă ladospit la temperatura camerei.Cum v-am spus deja, durează între 18 şi 20 ore.Răbdare!
 8. 8. A doua ziA doua zi
 9. 9. Când observaţi că aluatul are băşicile de aer la suprafaţă, aşa cum levedeţi în fotografie, înseamnă că a venit ceasul să vă pregătiţi decopt pâinea de casă.
 10. 10. Iată de ce aveţi nevoie:FainaFainaŞervete dehârtieAluatul nostruAluatul nostruUlei de măsline sau oricare alt uleiCratiţa pentru copt cu capacul eiHârtie pergament pentru copt
 11. 11. Se unge cratiţa pentru copt cu ulei, se taie/rupehârtia pergament şi se face un cuib, care acoperăpereţii şi aşteaptă mai apoi, aluatul pentru pâine.
 12. 12. Pe o suprafaţă dreaptă şi generos de mare sepresară făină.
 13. 13. Se desprinde aluatul din vasul în care a dospit şi se toarnă pestefăina presărată.
 14. 14. Se presară făină peste aluat.
 15. 15. Se întinde aluatul într-o direcţie şi se pliază o dată.
 16. 16. Apoi, se pliază din nou.
 17. 17. Se întinde aluatul, acum în cealaltă direcţie…
 18. 18. … se pliază o dată…
 19. 19. … şi apoi, se pliază din nou.
 20. 20. Se dă aluatului o formă oarecare.
 21. 21. Aluatul se pune acum în cuibul format din hârtiapergament în cratiţa pentru copt.Se pune capacul peste cratiţa pentru copt şi se mai lasăla dospit o oră – o oră jumătate.
 22. 22. Cu 20 de minute înainte de expirarea timpului de dospit, deschideţiuşa cuptorului de la maşina de gătit, aşezaţi grătarul pe jgheabul treide jos în sus şi asiguraţi-vă că nu uitaţi ceva ce nu trebuie să fie încuptor (vreo cratiţă, vreo tigae etc.).Porniţi cuptorul şi reglaţi temperatura la 175°C, aşa cum vedeţi pemaşina mea de gătit, ca să îl preîncălziţi înainte să puneţi pâinea lacopt.
 23. 23. Cum se ajunge la acest rezultat?Coaceţi cu capacul pus peste cratiţa de copt pentru 50 de minute.Următoarele 10 minute continuaţi coptul fără capac, pentru capâinea să se rumenească.
 24. 24. Se scoate pâinea din cratiţa pentru copt şi se lasă să se răcoreascămăcar o jumătate de oră.
 25. 25. Acesta este rezultatul final!Poftă bună!Puteţi să faceţi aceeaşi pâine şi cu seminţe aşa cum ar fi celede chimen, anason, susan etc., dar acele seminţe trebuieincluse încă din faza în care amestecaţi ingredientele uscate.
 26. 26. Thank you for watchingThank you for watchingPress Esc to exit.Press Esc to exit.Photography: Property of Daniel Drugea & Son Technologies.Photography: Property of Daniel Drugea & Son Technologies.Music: Enio MoriconeMusic: Enio Moriconehttp:daniel_drugea.tripod.com ddrugea@yahoo.ca

×