Cei mai faimosi 10 copaci din lume (1)

793 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
793
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
12
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Cei mai faimosi 10 copaci din lume (1)

 1. 1. Unul dintre cei mai bătrâni copaci din lume este Arboldel Tule din localitatea Santa Maria del Tule, Oaxaca.Cu o vechime de 1.200 – 1.300 de ani, copacul Arboldel Tule are o circumferinţă de 58 m şi un diametru de11,3 m. Deşi se credea că este vorba despre mai mulţicopaci, testele au demonstrat că este vorba de unulsingur.
 2. 2. Copacul de Bumbac (Cotton Tree) este un simbol istoric aloraşului Freetown, capitala statului Sierra Leone. Potrivitlegendei, Copacul de Bumbac a devenit faimos in 1792, cândun grup de sclavi afro-americani şi-a câştigat libertatealuptând pentru Marea Britanie în timpul Războiului deIndependenţă. Ajunşi pe ţărm, grupul s-a îndreptat spre celmai impozant copac din zonă şi a ţinut o slujbă pentru a-Imulţumi Domnului pentru pământul liber dat.
 3. 3. Copacul Închisoarea Boab (Boab Prison Tree) este unimens copac gol pe dinăuntru, aflat în afara oraşuluiDerby din Australia. Legenda spune că în 1890 copacul afost folosit ca închisoare pentru câţiva prizonieri indigenice erau transportaţi la Derby pentru a fi executaţi. În ultimiiani copacul a fost înconjurat de un gard din fier pentru apreveni vandalismul.
 4. 4. Stejarul Major este un important copac, aflat in mijloculpădurii Sherwood din Nottinghamshire, Anglia. Conformunei legende locale, stejarul a servit ca adăpost pentruRobin Hood şi banda sa de nelegiuţi. Se crede căstejarul are peste 1000 de ani, iar in 1790 MajorHayman Rooke l-a inclus în populara sa carte desprestejarii din Sherwood. De aici vine şi numele de StejarulMajor.
 5. 5. Copacul Lone Cypress este cea mai faimoasă atracţiede pe 17 Mile Drive, un drum superb ce şerpuieşte pemalurile Oceanului Pacific şi al plajei Pebble. Chiparosuleste o specie specifică Coastei Centrale a Californiei.
 6. 6. Copacul Vieţii creşte în deşertul arid din Bahrain. Se credecă arborele are 500 de ani şi este posibil ca în subteran săexiste surse de apă care să îl menţină viu. Totuşi, CopaculVieţii este cel mai bun exemplu de miracol al naturii, fiindsingurul organism verde, viu într-un deşert vast. Localniciicred că arborele se află în locaţia Grădinii Edenului.
 7. 7. Insula Socotra este renumită pentru plantele atipice, careimpresionează prin formele ciudate. Vedetele insulei suntcopacii Dragonului, renumiţi pentru formele distincte,asemănătoare unei umbrele. Numele copacilor vine de larăşina roşie, cunoscută sub numele de sângele dragonului.
 8. 8. Generalul Sherman este un imens sequoia localizat inPădurea Gigantică din Parcul Naţional Sequoia dinCalifornia. Pădurea este renumită pentru copacii săiimpunători, aici aflându-se 5 din cei mai mari 10 arbori dinlume. Generalul Sherman are 11,1 m la bază şi se credecă are 2.300 – 2.700 ani.
 9. 9. Cedrii lui Dumnezeu formează o mică pădure de 400 dearbori în inima munţilor din nordul Libanului. Copacii senumără printre ultimii supravieţuitori ai cedrilor Libanului,care au populat zona încă din vremuri antice. CedriiLibanului sunt menţionati în Biblie de peste 70 de ori, iaregiptenii antici foloseau răşina lor pentru mumificare.Regele Solomon a folosit trunchiurile cedrilor lui Dumnezeupentru a ridica primul templu din Ierusalim.
 10. 10. Bulevardul baobabilor este una dintre cele mai fascinanteatracţii turistice din Madagascar. Forma lor atipică atragemii de vizitatori din toate colţurile lumii. Cu o vechime depeste 800 de ani, copacii Baobab depăşesc adeseoriînălţimea de 30 m, iar coroana lor are un diametru de peste11 m. Fascinante sunt trunchiurile arborilor, care pot reţinepeste 100.000 litri de apă, facilitând trecerea peste perioadade secetă.

×