Your SlideShare is downloading. ×
0
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Dansk IT årsmøde 2009 - HR fagrådet

449

Published on

Example on one of my Network Speeches …

Example on one of my Network Speeches
In Danish !!

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
449
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

 • 1. HR FAGRÅD – DANSK IT ÅRSMØDE 2009
 • 2. HR FAGRÅD  Bente Holm Skov - Director Enterprise Learning & Talent Development, CSC - Formand  Martin Simonsen – Udviklingschef, Danske Bank - Næstformand  Betina Astrup Clemmensen – HR Udviklingskonsulent, KMD  Helle Fisker Henriksen – Organisationschef, Nykredit  Tina Jonasen – Network Leadership Coach, ThinkInNewAreas  Bjørn Guldager – Direktør, GR888  Steen Ruby – Valcon AS  Soini Kari – Key Account Manager, Niels Brock
 • 3. IGANGVÆRENDE AKTIVITETER  Efterår 2009  Gå hjem møder  Arbejds- og Organisations-psykology med Edit Kalhke  Netværking på tværs af kønnene med Tina Jonasen  Forandringsledelse med LedelsesCoach Søren Sehested  Konferencer  Change Leadership 3. november 2009 Hold øje med kalenderen online
 • 4. HR – FØRSTE SKRIDT Det var så lidt om hvem vi i HR fagrådet er, sådan rent officielt - men hvad betyder HR egentlig, sådan i praksis ? HR betyder HUMAN RELATIONS = Menneskelige Relationer ! Alle her i dag er RELATERET på minimum én måde - gennem Dansk IT Det var så det første skridt - men det ville det da være fjollet at stoppe op der; man kommer ikke ret langt, med kun ÈT SKRIDT vel ?
 • 5. NÆSTE SKRIDT  Så lad os straks ta´ det NÆSTE SKRIDT sammen......... Jeg kalder det : NET-WALKING  Netwalking kræver et minimum af energi, så lad os starte med at løsne lidt op og højne energi-niveauet herinde en smule…........
 • 6. NETWALKING  Så er vi KLAR til at NETWALKE sammen.......  WALKING symboliserer at ”GÅ GENNEM LIVET”  NET-delen er et MUST – fordi det faktisk ikke er særlig sjovt eller givtigt på nogen måde, at Gå Gennem Livet Alene  De fleste af os ”Net-Walker” allerede i privatlivet – med familie og venner.  Men hvad med vores arbejdsliv, der jo, for de fleste, også er et MUST, der endda optager en stor del af vores tid !?
 • 7. NETWALKING  Især i disse tider, er jeg sikker på at I gir mig ret i at det ikke er særligt hensigtsmæssigt at nøjes med at ta´ ÉT SKRIDT - dvs. blive stående i samme stilling – for hvad hvis den ”stilling” bliver taget fra os ?? (læs f.eks.; Hvem Har Flyttet Min Ost)  Øver vi os ikke i at ta´ små nye skridt (=NetWalke) hele tiden, risikerer vi at ”gro fast”- på et sted der måske en dag bliver ”revet væk under os” – og hva´ så ???  Det er sådan med NetWalking – at man er nødt til at ta´ ”de næste skridt”, selv når man ikke syntes at ha´ behov for ”motionen”!  Den dag behovet opstår, er det FOR SENT at begynde at øve sig i at gå (= opbygge det netværk der skal hjælpe én videre på livets vej) – og man risikerer at falde, uden at der står nogen ved siden af, parat til at gribe 
 • 8. BABY´ER GØR DET  Fra deres synspunkt er livet jo ligetil, som de ligger der; De får al den mad og omsorg de har brug for – uden at ta´ ét éneste skridt!  Alligevel har de behovet, helt automatisk, for at lære, først at kravle – og siden gå. De ved instinktivt, at det at gå er et MUST senere i livet – og de ved også at de behøver andre til at hjælpe dem!  Når de så HAR lært det – glemmer mange desværre hvorfor det egentlig var så VIGTIGT.  Derfor må vi, som voksne, lære at gå på ny – igen med andres hjælp = Vi må lære at NETWALKE
 • 9. VI BEGYNDER AT WALKE  OK, så vi begynder at gå derudaf......... Men med hvem?  Nogle er bedre ”Vandre-kammerater” for os end andre – men hvordan finder vi ud af hvem de er ?  Vi er nødt til at lære dem at kende, FØR vi kan vide om de passer ind i vores ”Vandre-laug”!  En klog mand har sagt; Be a Person instead of just “a business” - I can only befriend a Person!  Derfor bør vi vælge ”Vandre-kammerater” (læs forretnings-partnere etc.) ud fra om vi, først kan li´ dem, for siden at kunne opbygge et tillidsforhold til dem, ikke sandt ?
 • 10. UDDELING AF VISITKORT  Mange af jer har sikkert været til netværks-arrangementer, og andre forsamlinger, hvor man med rund hånd uddeler sit visitkort, til så mange som muligt – og måske også lige når at fortæller dem hvad man arbejder med, inden man er videre til ”næste levende billede” - der da også lige skal ha´ vores kort med hjem (i håb om at de så ringer til netop os, næste gang de har behov for vores ydelser)  Ka´ I nikke genkendende til det ?  Hvor meget ”business” har I fået ud af det ?  Formodentlig ikke ret meget - Og hvorfor ?
 • 11. ELEVATOR-TALEN  Oftest er den manglende response et resultat af at ”elevator-talen” ikke siger meget mere om personen end hvad man allerede kan læse af visitkortet.  I gennemsnit behøver en netværkssamtale ikke vare mere end 2 minutter per person!  Hvis man har øvet hjemmefra, kan man sagtens nå at fortælle nok om sig selv, til at modparten har fået et indtryk af én, kraftigt nok til at huske; ”Nååh det var hende/ham der er vild med modelfly (og som i øvrigt også er IT-projektleder)”.  Personen møder måske 8 IT-projektledere samme dag - men den dag behovet opstår og vedkommende skal bruge én – så huskes selvfølgelig den person som man har et billede af i ens hukommelse!
 • 12. 2x2 MINUTTER  2x2 minutter er ”overfladisk kort tid” tænker I måske – men tro mig, det ER det faktisk ikke.  Vi er alle nødt til at økonomisere med vores tid – og det er rigeligt til et førstehåndsindtryk, som man så senere kan investere yderligere tid i at følge op på – hvis ”kimen blev sået” til en interessant relation på sigt!  Altså ”2x2 minutter” – en høflig afsked – og videre til den næste spændende person i lokalet!
 • 13. SPEED-NETWALK  Vi når ikke meget mere i dag, men jeg kan kun anbefale at I starter jeres egen personlige NETWALKING - lige så snart i rejser jer fra stolen her:  Speed-NetWalk allerede fra I går ud herfra............. – man kan nå mange ”2-minutters-elevatortaler” nu i pausen!
 • 14. NÆSTE SKRIDT…. ....i jeres NetWalk of life; Meld jer ind i et (eller flere) af de mange typer NetVærk der findes, off- & online, samt deltag i seminarer/workshops omkring det at netværke – for at lære mere om HVORDAN man får mest ud af at netværke;  hvilken Netværks-type man er  hvordan man Netværker  hvorfor, hvor og hvornår man skal Netværke  hvordan man økonomiserer sin Netværkstid osv. osv. HAPPY NETWALKING !!
 • 15. BUSINESS NETWORKS
 • 16. STEPS IN NETWALKING Courtesy of Claus Mortensen
 • 17. KEITH FERRAZZI ”NEVER EAT ALONE” “Connecting is a philosophy of life. Its guiding principle is that all people, every person you meet, is an opportunity to help and be helped. . . no one gets ahead in this world without a lot of help.” “I learned that real networking was about finding ways to make other people more successful. It was about working hard to give more than you get. And I came to believe that there was a litany of tough- minded principles that made this softhearted philosophy work”. - Keith Ferrazzi i bogen Never Eat Alone, 2005 Værd at læse i sommerferien!
 • 18. GÅ NU UD OG NETVÆRK  Udnyt pauserne til at netværk  Giv nogle instruktioner til hvad de skal gøre i første pause –ligesom en lille aktivitet......dvs. Hvad kan de sige til hinanden etc. Etc.

×