Vissers van mensen (3de zondag B)

960 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de derde zondag door het jaar (B) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
960
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
164
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Vissers van mensen (3de zondag B)

 1. 1.  Dit huis waar op de eerste dag de week met Jou beginnen mag, waar woord en brood weer binnentreedt, wij komen hier in lief en leed. Met hoop en met herinnering wordt hier in deze vriendenkring geloof gewekt, geloof gevoed – en liefde die ons leven doet. Op hoop van zegen bidden wij dat Jezus in ons midden zij, zijn woord weer onze zielen raakt, zijn Geest ontvlamt, in ons ontwaakt. En laat de hoop die hier verschijnt een levend licht voor ieder zijn, dat met ons meegaat en ons zegt dat Jij ons leidt op onze weg.
 2. 2. naar Han Hoekstra / Peter Biesbrouck
 3. 3. Draag mij, God in barmhartigheid. Til mij op uit al mijn kleinheid.Koester mij in barmhartigheid:Vader, Moeder, God met ons. (Taizé)
 4. 4. Looft de Heer (Bénissez le seigneur) (Taizé)
 5. 5. Geboren als geroepen,getekend met een naam,gedompeld in het wondertreed jij in ons bestaan.Nog nauwelijks op ademof God komt als zijn Geestjouw aanvang overschaduwt,zijn Zoon in jou herleest.Geroepen om te leven,gehouden aan zijn woord,de uitgesproken liefdedie jou als antwoord zoekt.
 6. 6. (Vg) Ik geloof in God (Al) die leven geeft aan mensen,die ons koestert als zijn kinderen, en die er zal zijn al onze dagen
 7. 7. (Vg) Ik geloof in Jezus van Nazareth (Al)in wie God zichtbaar is geworden: mens onder de mensenvoor mensen geleefd en gestorven, maar opgestaan ten leven.
 8. 8. (Vg) Ik geloof in Gods Geest (Al) die ons in beweging zet om te helen wat gebroken is, om te troosten wie te lijden heeft,om hoop te bieden aan wie vertwijfeld is. Hij brengt mensen samen in liefde.
 9. 9. (Vg) Ik geloof in de kerkgemeenschapgeroepen om deze wereld van dienst te zijn. (Al) Ik geloof in het leven dat sterker is dan de dood. Amen.
 10. 10. Atme in uns, Heiliger Geist.Atme in uns
 11. 11. Daar waar vriendschap is en liefdeDaar waar vriendschap is, daar is god.Gij die ons in het leven roepten ieder kent bij name,wij bidden U en zoeken UVader, verre vriend.
 12. 12. Gij die de mensen liefhebten tot liefde hebt geschapen,wij zegenen Uw maaksel:mensen naar Uw beeld.Gezegend zij die vrienden zijnelkaar een steun en toeverlaat,die delen brood en leven,die heiligen Uw naam.
 13. 13. Gezegend zij die strijdenvoor vrede en gerechtigheid,gezegend de barmhartigendie uitzien naar Uw toekomst.Gezegend en geprezen zijdie ongevraagd en ongezienhartverwarmend zijn en liefen eerlijk en getrouw.
 14. 14. Gezegend is de nieuwe mensdie onze hoop verankert,die spreekt en is Uw eigen woord:vriendschap en waarheid,gebroken knecht, minste mens,dienaar van Uw trouwdie leeft voor ons ten dode toe:Jezus Messias.
 15. 15. Gezegend zij die doen als Hijen opstaan tegen alle dood,die ademen zijn Geest,die leven naar Uw woordGezegend zij die vrienden zijn,die moeizaam of van hartedelen brood en vrededie stichten hier Uw rijk.
 16. 16. Gij die ons mensen hebt gemaakt,bekleed ons met Uw naam.Maak ons nieuw en zegen onsen schenk ons aan elkaar. (Taizé)
 17. 17. Geef ons de vrede,geef vrede aan wie op Jou vertrouwt. Geef ons de vrede, geef vrede. (Taizé)
 18. 18. In the Lord I’ll be ever thankful,in the Lord, I will rejoice!Look to Him, do not be afraidin Him rejoicing: the Lord is near,in Him rejoicing: the Lord is near.In de Heer vind ik heel mijn sterkte,in mijn God de vreugdezang.Gij die mijn bevrijding bewerkt,op U vertrouw ik en k ken geen angst,op U vertrouw ik en k ken geen angst. (Taizé)

×