Twee aan twee (15de zondag B)

361
-1

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de 15de zondag dhj (B) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
361
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Twee aan twee (15de zondag B)

 1. 1. Dit huis is een huis waar de deur openstaat, waar zoekers en zieners, genood of gekomen,hun harten verwarmen, van toekomst gaan dromen, waarin wat hen drijft tot herkenning gaat komen, de vonk van de Geest in hun binnenste slaat. Dit huis is een huis waar gemeenschap bestaat, waar zangers en zeggers bijeen zijn gekomen om uiting te geven aan waar zij van dromen,waardoor een beweging ontstaat die gaat stromen,die nooit meer, door niemand zich inperken laat. (Poortstra Margryt / Löwenthal Tom)
 2. 2. Kome over ons Uw Geest,Uw kracht tot vrede.Geef het kwaad geen macht, over ons. (Desoete)
 3. 3. Taizé
 4. 4. 1.Woord, dat zich richt op mijn hart,stem die mij aanspreekt tot leven,klank zo vertrouwd, maar zo nieuw –open mij Gods perspectief.2.Verten, zo breed en zo diep,weg om zich langs te begeven,licht, dat de ogen ontsluit –leer mij uw waarheid te zien.3.Naam, die ik fluisterend noem,raadsel, met mij zo verweven,God van zo ver ons nabij –spreek tot het hier en het nu.4.Adem, die oplucht en draagt,geest, die bezielt en doet leven,kracht, die in zwakheid gelooft –wees onder ons, vuur ons aan.
 5. 5. (T.: Bronswijk Alfred C./ M.: ‘Niet als een storm)
 6. 6. Geloofsbelevenis [Voorganger]Ik geloof in de Eeuwige, die met ons begaan is, nog voor wij het weten.
 7. 7. [Allen] In de noodkreet van hen wiens rechten geschonden worden, hoor ik zijn stem.In de inzet van hen die recht doen en liefde geven, voel ik zijn stuwkracht. In het vertrouwenwaarmee stervenden hun leven uit handen geven, ervaar ik zijn betrouwbaarheid. De stem, de stuwkracht, de betrouwbaarheid van de Eeuwige dragen ons. Aan deze scheppende krachten van ons bestaan vertrouw ik mij toe.
 8. 8. [Vg] Ik geloof in Jezus,helder beeld van de Eeuwige.
 9. 9. [Al] Hij werd geboren uit eenvoudige ouders en met de jaren groeide Hij in wijsheid. De Geest van de Eeuwige werd vaardig in hem.Hij sprak met gezag en ging in liefde tot het uiterste. Mensen, die niet wisten wat zij deden, hebben hem gekruisigd en bestemd voor het graf, maar de Eeuwige heeft hem bewaard in zijn trouw Zo is Hij een bron van leven geworden voor velen, tot op vandaag.
 10. 10. [Vg] Ik geloof in de zachte krachten – vruchten van de Geest - die onze wereldtot een huis van vrede kunnen maken.
 11. 11. [Al] Ik geloof in een Kerk die zich laat inspireren door deze Geest,die ontkiemt waar twee of meer samenzijn in Jezus’ naam, en openbloeit wanneer zij het brood breken en delen met elkaar. Ik kijk hoopvol uit naar een Kerk die de tekens van de tijd verstaat en het visioen van Jezus levend houdt. Ik houd van een Kerk die kan vieren, die ruimte maakt voor rustom te genieten van al het goede dat tot stand is gekomen,en die het leven vol-tooit met een krans van dankbaarheid.
 12. 12. We bidden en we vragen om licht voor elkaar,om jouw hand in de duisternis.
 13. 13. Breng ons daar waar mensen leven,Wachtend op een woord van hoop.Doe ons delen, doe ons geven,In Uw Geest zijn wij gedoopt.Laat uw Naam ons leven wordenRode draad in ons bestaan,Ankervast vandaag en morgen,Kracht en moed om door te gaan.Breng ons daar waar mensen wonenGeef hen bij elkaar een thuis,Waar ze liefde mogen tonen,Samen delen last en kruis.Breng ons waar de mens vergeten,Uitgesloten, zonder recht,Waar zijn kreet niet wordt geweten,Vrede niet wordt aangezegd.Breng ons daar waar in de stilte,Brood gebroken wordt,gedeeld,Waar uw Geest doorheen de kilte,Breekt en zalft en harten heelt
 14. 14. (Desoete Carlos / Gotha 1715)
 15. 15. [Voorganger] Rond de tafel Wij danken Jou, God, voor mensen die kunnen delen om andereneen menswaardig bestaan te geven, voor hen die hun huis gastvrij openstellen.
 16. 16. [Allen] Wij danken Jou, God, voor mensen die kunnen luisteren naar het leed van anderen, die wonden genezendoor de pijn te helpen dragen; voor mensen die kunnen troosten.
 17. 17. [Vg] Wij danken Jou, God, voor mensen die rust en stilte brengen, die oog hebben voor kleine dingen, die zich verheugenin de grootheid van anderen.
 18. 18. [Al] Wij danken Jou, God, voor mensen die mild zijn in hun oordeel,die eerbied hebben voor het leven, die hun hart openen voor vergeving en verzoening, die zich spiegelen aan de levenswijze van Jezus.
 19. 19. [Vg] Geen andere zekerheid is ons gegeven, Heer God,dan op weg te zijn naar Jou.
 20. 20. [Al] Ons zoeken naar Joumaakt ons tot mensen onderweg.Mensen die worden toegesproken door Jezus, Jouw zoon, die de Weg, de Waarheid en het Leven is. [rechtstaan]
 21. 21. [Vg] Toen Jezus die laatste avond met zijn vrienden aan tafel zat, gaf Hij hun een teken: …En als wij straks eten van dit brood en drinken van deze beker, tonen wij,hoe ook wij voortaan willen leven: Hem achterna
 22. 22. [Al] Wij bidden Jou, Heer God, stuur ons op weg in de geest van Jezus, Jouw zoon:dat wij nieuwe wegen van goedheid banen, wegen van onderlinge vrede en gerechtigheid; dat wij het leven leef baar maken en het puin ruimen van ons egoïsme.
 23. 23. [Vg] Dat wij mensen zijndie het vuur van Jouw goedheid brandend houden, en Jouw licht laten stralen ook in de donkere momenten van ons leven.
 24. 24. [Al] En dat wij zo elkaar durven zalven, op moeilijke en mooie momenten, met tranen en geurende olie. Dat wij durven knielen,om het stof van elkaars voeten te wassen, als broers en zussen van elkaar,als kinderen van één en dezelfde vader…
 25. 25. (Paul Scholla
 26. 26. (Taizé)
 27. 27. Twee aan twee gaan mensen door het leven heen,brengen al hun wensen in een huis bijeen.Om te kunnen leven, jij en ik voortaan;Om te kunnen delen, zo is ons bestaan.Om te kunnen delen, zo is ons bestaan.Twee aan twee doen mensen wat gebeuren moet;Over alle grenzen vrede trouw voorgoed.Eén van geest en lichaam, deel van leven zijn.Dit gebeurt in Gods Naam, tot wij vrede zijn.Dit gebeurt in Gods Naam, tot wij vrede zijn. Land of hope and glory
 28. 28. Land of hope and glory

×