Het huis op rotsgrond (negende zondag door het jaar A)

846 views
628 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de negende zondag door het jaar op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem). Het evangelie was dat van de man die zijn huis op rotsgrond of op zandgrond bouwde...
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
846
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Het huis op rotsgrond (negende zondag door het jaar A)

 1. 2. . Dit huis van steen en woord van dor en bloeiend hout: op klanken ooit gehoord. op rotsen hoop gebouwd: doorademd en doorwoond, gevensterd naar uw zon: ten hemel als een boom, geworteld aan de bron.
 2. 3. . (Stufkens Hein) Dit lichtdoorschenen lijf waar onze ziel zich schikt als in een gastverblijf; waar Gij ons weegt en wikt in Uw genade-hand, Gij ons gebiedt en smeekt te doen gerechbgheid, opdat Uw dag aanbreekt (Huub Oosterhuis / Antoinne Arbeau))
 3. 5. Jouw hand helpt mij op te staan, jouw voet helpt mij verder gaan en in jou klopt het hart van mijn bestaan. (Taizé) (Hofland Jan / van de Velde Jan-Willem)
 4. 6. Diep in ons hart weerklinkt er een stem die zingt: 'Eer aan God de Vader. Gloria!' Zoon van de mensen, door Uw groot lijden zijn wij dichter bij U. Gloria! Geest van hoop en liefde, Geest van licht en leven, Geest van echte vrede. Gloria! ((Wyllin José)
 5. 8. Hier wordt een huis voor God gebouwd waar mensen samenkomen en waar Hij zelf aanwezig is om onder ons te wonen.
 6. 9. Hier wordt een boek opengelegd en klinken goede woorden van God die van de mensen houdt en die naar ons wil horen.
 7. 10. Hier wordt een tafel aangericht om Jezus te gedenken die voor ons leven en geluk zich weg heeft willen schenken.
 8. 11. Hier delen wij het levensbrood en worden nieuwe mensen: de aarde wordt een vredeshuis, vervuld van oude wensen. (Jongerius Henk / van de Velde Jan-Willem)
 9. 13. p. Ik geloof in God, die liefde is en ons de wereld schenkt. Geloofsbelevenis
 10. 14. a. Ik geloof ook dat God ons roept en zendt om van deze wereld een thuis te maken: een wereld zonder honger, zonder oorlog, zonder haat, een wereld vol goedheid, rechtvaardigheid en vrede.
 11. 15. p. Ik geloof in Jezus Christus, die geroepen en gezonden werd om lief en leed met ons te delen om, geborgen in Gods liefde, zich te geven aan de mensen.
 12. 16. a. Ik geloof ook dat de Heer ons roept en zendt om lief en leed te delen in liefde met elkaar.
 13. 17. p. Ik geloof dat de Heer zijn Geest van liefde schenkt aan alle mensen.
 14. 18. a. Ik geloof ook dat de Heer ons roept en zendt om van zijn blijde boodschap te getuigen in woord en daad; opdat alle mensen van de wereld broers en zusters zouden worden in de kerk van zijn liefde, op weg naar zijn rijk van vrede en vriendschap voor altijd. Amen.
 15. 20. Heer luister naar mij, Heer luister naar mij. Als ik roep, antwoord mij. Heer luister naar mij, Heer luister naar mij, Kom en luister naar mij. (Taizé) (Taizé)
 16. 23. Zomaar een dak boven wat hoofden deur die naar stilte openstaat. Muren van huid, ramen als ogen speurend naar hoop en dageraad. Huis dat een levend lichaam wordt als wij er binnengaan om recht voor God te staan.
 17. 25. Tafel van Een, brood om te weten dat wij elkaar gegeven zijn. Wonder van God, mensen in vrede, oud en vergeten nieuw geheim. Breken en delen, zijn wat niet kan, doen wat ondenkbaar is, dood en verrijzenis. (Huub Oosterhuis / Valerius)
 18. 27. p. Wij danken Jou dat Jij een God van mensen bent, dat wij Jou mogen noemen: onze God en onze Vader, dat onze toekomst in Jouw handen ligt, dat deze wereld Jou ter harte gaat. Jij hebt ons tot leven gewekt. en bent de bron van al wat bestaat. Gebed rond de tafel
 19. 28. a. Wij danken Je omwille van Jouw veelgeliefde Zoon, die Jij geroepen en gezonden hebt om ons te dienen en Jouw weg te tonen, om aan armen de blijde boodschap te verkondigen, om recht te doen, en om voor ons allen, het evenbeeld en de gestalte te zijn van Jouw mildheid en Jouw trouw.
 20. 29. p. Wij danken Je voor Jezus die onvergetelijke mens, die alles heeft volbracht wat menselijk is: het leven en de dood. Wij danken Je dat Hij zich met hart en ziel gegeven heeft aan deze wereld… [RECHTSTAAN] Want in de nacht waarin Hij werd overgeleverd,…
 21. 30. p. Daarom, Heer onze God, stellen wij hier dit teken van ons geloof, en daarom gedenken wij nu het lijden en sterven van Jouw Zoon, zijn opstanding uit de dood en zijn intocht in Jouw heerlijkheid; dat Hij, verheven aan Jouw rechterhand, voor ons ten beste spreekt en dat Hij komen zal om recht te doen aan levenden en doden op de dag die Jij hebt vastgesteld.
 22. 31. a. Zend ons Jouw Geest, die leven is, gerechtigheid en licht. Jij, die het welzijn van de mensen wilt, en niet hun ongeluk, niet hun dood, neem alle geweld weg uit ons midden en geef vrede op aarde. Dan zal Jouw naam geheiligd zijn, door Hem en met Hem en in Hem en in de gemeenschap van de Heilige Geest, dit uur en alle dagen tot in eeuwigheid.
 23. 32. <ul><li>Vader die in de hemel zijt, </li></ul><ul><li>verhaast in ons uw koninkrijk, </li></ul><ul><li>dat recht en vrede komen. </li></ul><ul><li>Maak ons vandaag nog bondgenoot </li></ul><ul><li>tot vriend van hen die zijn in nood, </li></ul><ul><li>wie alles is ontnomen. </li></ul><ul><li>Verlos ons heden van het kwaad, </li></ul><ul><li>van waanzin die voor brood doorgaat, </li></ul><ul><li>dat wij ons voor U schamen, </li></ul><ul><li>en nieuwe wegen leren gaan </li></ul><ul><li>die leiden tot een nieuw bestaan </li></ul><ul><li>van recht en vrede. Amen. </li></ul>
 24. 33. (jan van Opbergen / peter Biesbrouck)
 25. 35. <ul><li>Sjaloom chaverim, sjaloom chaverim, sjaloom, sjaloom, </li></ul><ul><li>lehitraoth, lehitraoth, sjaloom, sjaloom. </li></ul>(Taizé)
 26. 37. Wonen overal nergens thuis, aarde, mijn aarde, mijn moeders huis. Vallende sterren, de schim van de maan, mensen die opstaan en leven gaan, mensen veel geluk.
 27. 38. Wonen overal even thuis handel en wandel en huis na huis loven en bieden op waarheid en waan wagen en winnen en verder gaan mensen veel geluk.
 28. 39. Wonen overal bijna thuis aarde mijn hemel mijn vadershuis stijgende sterren de lach van de maan mensen die dromend een stem verstaan mensen veel geluk. (Huub Oosterhuis / Valerius)

×