Familieviering uit dank (Rubbrecht)

487 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens familiefeest van de familie Rubbrecht op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
487
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Familieviering uit dank (Rubbrecht)

 1. 1. zeven enzeven keer vuur
 2. 2. Licht, zevenvoudig vuur van boven, warmte als bron van ons bestaan,waakvlam van liefde, niet te doven, vonken die dansend verdergaan. Vuur dat het onrecht wil verteren, als as wil strooien in de zee, dat ons wil voorgaan in dit leven, vrij van elk duivels waanidee. (Pierpoint FS / Rutter John)
 3. 3. Zeven maal zeven eendrachtig Alleen kan ookmet twee is beter twee of drie met twaalf of zeven maal zeven eendrachtig je kent elkaar je weet wie bij je hoortgezegend ben je zo voeltde nieuwe wereld die zal komen Oosterhuis
 4. 4. (Stufkens Hein / de Vries Fokke)
 5. 5. God onze vader, temidden van de chaos van begin der tijden heb Jij geroepen: “Licht!” En het licht werd geboren. En het was goed, het werd avond en morgen, de eerste dag. Zo was onze geboorte ook een eerste dag van levenslicht. Hebben onze ouders gezongen en geweend van vreugde. “Mens!” heb Jij geroepen, en wij werden geboren, als wankele waakvlammetjes in een onbekende wereld. Daarom bidden we Jou vandaag om steun en barmhartigheid in deze grote familie: Dat zij elkaar blijven steunen en bewaren dat zij mogen ervaren dat het vuur van Pasen niet te doven is, zolang wij geloven in Jou en in elkaar. Warmte en helderheid wil Jij voor ons zijn,dat hopen en geloven wij, vandaag en alle dagen van ons leven.
 6. 6. 1Uit vuur en ijzer, zuur en zout,zo wijd als licht, zo eeuwen oud,uit alles wordt een mens gebouwden steeds opnieuw geboren.Om ijzer in vuur te zijn,om zout en zoet en zuur te zijn,om mens voor een mens te zijnwordt alleman geboren.2Om water voor de zee te zijn,om anderman een woord te zijn,om niemand weet hoe groot en klein,(- gezocht, gekend, verloren -)om avond en morgenland,om hier te zijn en overkant,om hand in een andre hand,om niet te zijn verloren.3Om oud en wijs als licht te zijn,om lippen, water, dorst te zijn,om alles en om niets te zijn,gaat iemand tot een ander.Naar verte die niemand weet,door vuur dat mensen samensmeedt,om leven in lief en leedgaan mensen tot elkander.
 7. 7.  Daar waar vriendschap is en liefde Daar waar vriendschap is, daar is god. (Taizé)
 8. 8. Rond de tafel[Voorganger] Lieve God, hartsvriendin en boezemvriend, er staat van Jou geschreven, dat Je over ons, in den beginne, hebt gezegd: Het is niet goed als de mens geen medemens heeft, als hij alléén zijn weg moet gaan.
 9. 9. [Allen] En daarom heb Je ons aan elkander toevertrouwd:om elkander voort te helpen en te troosten; om naar lichaam en geest te genieten van elkaar om samen mens te worden.Gezegend Jij, dat je ons zó hebt gemaakt!
 10. 10. [Vg] Jij, die niet voor één vorm van tederheid te vangen bent, Jij, die ieder menszijn weg laat zoeken in het vinden van liefde; Jij, die zoveel kleuren aan onze relaties hebt toebedacht als tinten aan de regenboog, gezegend Jij, dat je ons zó hebt gemaakt!
 11. 11. [Al] Jij, die nooit hebt gewild dat we de lichtglans van onze liefde onder de korenmaat zouden houden,maar dat we ons licht zouden doen schijnen in ons gezin en onze familie, maar ook over allen die leven en wonen in dit éne wereldhuis, gezegend Jij, dat je ons zó hebt gemaakt! [rechtstaan]
 12. 12. [Vg] Gezegend Jij, omdat je liefde zo groot was en is, dat je op de laatste avond voor je dood … Jij, die de kinderen van de toekomst hebt toevertrouwd aan mensen die niet het geweldmaar de tederheid onder ons gaande houden, gezegend Jij, dat Je ons zó hebt gemaakt!
 13. 13. [Al]Jij, die ons door Jezus hebt geroepenrond deze tafel van breken en delen, om elkaar het recht op leven en de kans op liefde te gunnen, om goed gezelschap te zijn, mensen van vrede. Gezegend Jij, omdat je zo, onze vader wil zijn.
 14. 14. (Taizé)
 15. 15. ( (Hezekiah Walker)
 16. 16. ( (Hezekiah Walker)

×