De brief van Paulus uit Tessalonika (31ste zondag A)

417 views
321 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de 31ste zondag door het jaar (A) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
417
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

De brief van Paulus uit Tessalonika (31ste zondag A)

 1. 1. Kom niet bij God om zulke vrede aan. Wie schuilt bij Haar wordt weerloos met de minsten. Bid niet tot Haar om onbedreigd bestaan,om zelfbehoud en kans op nieuwe winsten. Wie schuilt bij God komt bij de mens te staan, die altijd is de armste en geringste.
 2. 2. De handelaars in rust en veiligheid wijzen voor geld de weg tot overleven.Zo slaan zij winsten uit schijnheiligheid, trekken profijt uit vrezen en uit beven. Zij bieden vrede in de grootste strijdzoals zij ook op tijd weer wapens geven.
 3. 3. Kom niet bij God om zulke vrede aan. Wie schuilt bij Haar wordt weerloos met de minsten. Bid niet tot Haar om onbedreigd bestaan,om zelfbehoud en kans op nieuwe winsten. Wie schuilt bij God komt bij de mens te staan, die altijd is de armste en geringste.
 4. 4. (Taizé
 5. 5. (Wyllin Jos
 6. 6. (naar Lam Hanna / ‘Geef
 7. 7. Geloofsbelevenis (pr)Ik geloof dat God ons heeft geschapen naar zijn beeld en gelijkenis en dat daarom elke mens recht heeft op een menswaardig bestaan.
 8. 8. (al) Ik geloof in Jezus, die, gestorven en verrezen, in ons leeft en ons aankijktdoorheen de ogen van elke mens.
 9. 9. (pr) Ik geloof in de Geestdie het vuur in ons aanwakkert tot volgehouden inzet voor vrede en gerechtigheid.
 10. 10. (al) Ik geloof dat de schepping, niet eindigde op de zevende dag,maar dat zij ook in onze handen is gelegd; dat alles wat gebeurt ons aangaat, en dat onze bijdrage onmisbaar is. Amen.
 11. 11. (Taizé)
 12. 12. in.
 13. 13. nd,
 14. 14. Rond de tafel Pr. Wij danken Jou, barmhartige God, omdat Jij een God van mensen bent,dat Gij onze God genoemd wil worden, dat Gij ons kent bij onze namen, en dat Gij de wereld in Jouw handen houdt.
 15. 15. Al. Want daarom heb Jij ons geschapen en geroepen in dit leven:dat wij met Jou verbonden zouden zijn, wij, Jouw mensenvolk op aarde.
 16. 16. Pr. Gezegend ben Jij, schepper van al wat bestaat; gezegend ben Jij,die ons ruimte geeft en tijd van leven;gezegend ben Jij om het licht in onze ogen en om de lucht die wij ademen.
 17. 17. Al.Wij danken Jou voor heel de schepping, voor alle werken van Jouw handen, voor alles wat Gij gedaan hebt in ons midden door Jezus Christus, onze Heer.
 18. 18. Pr.Wij hebben Jou nooit gezien, God,maar wij mogen Jou wel ontmoeten waar mensen van elkaar houden, genade zijn voor elkaar en Jouw schepping eerbiedigen.
 19. 19. Al. Wij hebben Jou nooit gezien, God, maar Jij geeft Jezelf aan ons, in een medemens, in een geliefde, in een reisgezel, in een zieke,in Jezus, de dienaar van de wereld. [rechtstaan]
 20. 20. Pr.De avond voor zijn lijden en doodzat Hij met zijn vrienden aan tafel. ... Verkondigen wij de kern van ons geloof:
 21. 21. Al. Heer, Jezus, wij verkondigen Jouw dood,en belijden tot Gij wederkeert dat Gij verrezen zijt.
 22. 22. Pr. Om dit te herdenken blijven wij het brood breken voor elkaar, zoals zovelen reeds voor ons deden. Wij bidden voor de mensendie een bijzondere plaats innemen in ons hart, ook voor hen die van ons zijn heengegaan. Laat Jouw mensen nooit verloren gaan, bewaar hen in Jouw liefde,schrijf hun namen in de palm van Jouw hand.
 23. 23. Al.Zend Jouw Geest uit over de Kerk. Geef ons hoop, God.Geef ons vrede omwille van Jezus Christus. Met Hem en in Hem zijn wij Jouw mensen, ben Jij onze Vader, nu en tot in eeuwigheid. Amen.
 24. 24. (Biesbrouck Peter)
 25. 25. (Israëlisch volkslied)
 26. 26. Wij gaan weer verder, vol van hoopop ongebaande wegenmet onze droom op hinderloopde meeste feiten tegen.De onrust houdt ons op de beenen doet ons verder reizen,een stem die klinkt door alles heeneen God niet weg te prijzen.
 27. 27. Zijn woord houdt aan in ons gemisdat alles kan verkeren,dat vrede hier bestaanbaar isen onrecht om te kerenHij doet ons kiezen voor de mensbedreigd, verarmd, vergeten.Hij voert ons naar de laatste grensom van elkaar te weten.
 28. 28. (van Opbergen Jan / van de Velde Jan-Willem)Sjaloom, geluk op deze reis.Het duurt misschien nog eeuwenmaar twijfel niet meer aan de wijs:het lam huist bij de leeuwen !
 29. 29. dinsdag 1 november is er onze Allerheiligenviering met de herdenking van onze overledenen. We nodigen ook dit jaar iedereen uitom in deze viering een foto van een dierbare

×