Mijn juk is licht te dragen (veertiende zondag door het jaar A)

705 views

Published on

Teksten en liederen die geprojecteerd werden tijdens de 14de zondag door het jaar (A) op Ten Bos (Sint Amanduskerk Erembodegem)
De teksten van onze vieringen zijn te vinden op de website: http://www.kerkembodegem.be/tenbos/liturgie/vieringen.html

Published in: Spiritual
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
705
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
44
Actions
Shares
0
Downloads
4
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Mijn juk is licht te dragen (veertiende zondag door het jaar A)

 1. 1. n
 2. 2. Dit is de dag dat Hij rustte die ons heeft geschapen. Dit is de dag om te weten van zwoegen en slapen, van werk en rust, vergeten en ons bewust van ooit een dag zonder wapen.
 3. 3. Om goed te weten dat wij zijn geroepen tot vrede om niet verloren te zijn aan alleen maar dit heden, om op te staan en nieuwe wegen te gaan is deze dag ons gegeven. (Oosterhuis Huub / Stralsünd)
 4. 5. (Hofland / van de Velde) (Carlos Desoete)
 5. 6. Eert God die onze Vader is; weest allen welgemoed. Looft Hem, gij zult in vrede zijn. Aanbidt al wat Hij doet. U, Heer, komt alle leven toe en wie of waar Gij zijt, U is de macht, U zingen wij dank voor uw heerlijkheid.
 6. 7. Lam Gods dat onze zonden draagt, neem deze lofzang aan. Gedenk ons in uw koninkrijk, want Jezus is uw naam. Gij die voor ons ten beste spreekt, Messias, onze Heer. O, ééngeboren Zoon van God, kom haastig tot ons weer. (Oosterhuis Huub /16 de eeuw)
 7. 9. Woord dat ons oproept om te leven, woord van de Heer, dat leven geeft. Licht dat aan ieder is gegeven die in het spoor van Jezus leeft. Dat woord wil licht zijn op de wegen die mensen gaan – hun leven lang. Dat woord komt telkens ons weer tegen, houdt ons geloven aan de gang.
 8. 10. Woord dat ons oproept om te leven, woord van de Heer, dat leven is. Veelkleurig licht, wil ons omgeven, dan krijgt ons leven beter zicht. Veel stemmig woord, wij willen horen wat U ons nu te zeggen heeft. Laat ons opnieuw worden geboren, opdat een ieder van ons leeft. (Tromp Geert /’Lied aan het licht’ Oomen A.)
 9. 12. [Pr] Wij geloven in God de Vader, Schepper van hemel en aarde, Ruimteverschaffer aan mensen, Laatste geborgenheid van ons bestaan. Geloofsbelevenis
 10. 13. [Al] Wij geloven in Jezus de zoon, de betrouwbare Messias, Mensenzoon die de goede richting wijst: Hij is onze Weg, onze Waarheid en ons Leven.
 11. 14. [Pr] Wij geloven in de Heilige Geest die ons deel doet hebben aan het nieuwe Messiaanse leven van geloof, hoop en liefde
 12. 15. [Al] Wij geloven in het Rijk van God dat zich overal ter wereld aandient waar mensen zich oefenen in een grondhouding van recht doen, trouw-zijn en liefhebben en eerlijk wandelen met God.
 13. 16. [Pr] Wij geloven dat wij op weg zijn naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde waar ooit gerechtigheid zal wonen.
 14. 17. [Al] Wij geloven in het gebed en in het wachten op Gods tijd. Zo houden we de deur open naar de toekomst: totdat God alles in allen zal zijn.
 15. 19. Bewaar ons gebed, wij vertrouwen Jou, Jij toont ons de weg naar Leven Bij Jou is vreugde, hoop zonder einde. (Taizé)
 16. 21. p. God, onze Heer en Vader, wij zijn hier bijeen om Jou te danken. Bij Jou begint het leven en de liefde; alles wat wij hebben heb Jij ons geschonken. Gebed rond de tafel
 17. 22. a. Je kent ons, Jij houdt van ons. Je bent schepper, begin en het einde van alles wat in ons leven bestaat.
 18. 23. p. Jouw Zoon is mens geworden. Hij heeft ons geleerd wie Jij bent. Samen met Jezus Christus en met elkaar zijn wij hier om tot Jou te bidden.
 19. 24. a. Wij danken Je voor heel de aarde: voor de bergen en de bomen, voor de zon en de zee, voor alles wat er groeit en bloeit; voor het leven en de liefde, voor de mensen hier en overal.
 20. 25. Pr. Jij die ons de aarde geeft om te bewonen, Je weet dat wij tekort schieten in het verwezenlijken van vrede en gerechtigheid. Toch roep Jij ons op om recht te doen en goed te zijn. Wij bidden voor hen die het meest weerloos zijn: kinderen, armen, mishandelde en hongerige mensen, vluchtelingen, zieken en stervenden, voor mensen zonder toekomst en voor allen die groot lijden moeten dragen.
 21. 26. a. Niet voor de dood, maar voor het leven heb Je ons gemaakt. Zend ons Jouw Geest, geef ons de kracht om beter mens te worden; dat wij geen leegte najagen, geen waarheid ontvluchten, Jouw naam niet vergeten en Jouw wil volbrengen. Wij willen het brood van deze wereld delen met elkaar en al het kwaad dat ons wordt aangedaan vergeven opdat Jouw rijk kome. [RECHTSTAAN]
 22. 27. Pr. Wij richten onze ogen op Jezus van Nazareth, die Jouw naam ten diepste kende, die Jouw wil helemaal volbracht; die brood en wijn voor ons geworden is, voedsel en vreugde, vergeving van zonden … Wij bidden Jou, Heer, laat de Geest van Jouw goedheid onder ons blijven verder leven. Moge Jouw leven en dood ons helpen ook onszelf te geven en nooit moedeloos te worden. Mogen wij allen eens opgenomen worden in het rijk van uw goedheid, vrede en vreugde.
 23. 28. a. Jij hebt het immers gezegd, Jezus, en wij geloven Je, dat Je ons nooit zult verlaten zelfs in de dood niet. Door Hem bieden wij daarom dit dankoffer aan in deze geloofsgemeenschap zoals Jij het hebt gewild vandaag en alle dagen tot in eeuwigheid. Amen.
 24. 30. Vader van alle mensen onzichtbaar, toch dichtbij. Jouw naam is heel bijzonder: "Je bent er steeds voor mij" Doe Jouw dromen komen, Jouw hemels mooie plan. Die vrede wil ik brengen en helpen waar ik kan. Leer ons wat er nodig is, brood voor elke dag Leer ons te vergeven zodat Je weer lacht. Maak ons sterk en zeker en toon de juiste weg. Ik wil er echt voor gaan. Ik geloof wat ik nu zeg. (Peter Biesbrouck)
 25. 32. <ul><li>Geef ons Uw vrede, geef vrede aan wie op U vertrouwt. Geef ons Uw vrede, geef vrede. </li></ul>(Taizé)
 26. 34. Wij gaan weer verder, vol van hoop op ongebaande wegen met onze droom op hinderloop de meeste feiten tegen. De onrust houdt ons op de been en doet ons verder reizen, een stem die klinkt door alles heen een God niet weg te prijzen.
 27. 35. Zijn woord houdt aan in ons gemis dat alles kan verkeren, dat vrede hier bestaanbaar is en onrecht om te keren Hij doet ons kiezen voor de mens bedreigd, verarmd, vergeten. Hij voert ons naar de laatste grens om van elkaar te weten.

×