HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 1
SEO OPTIMALISATIE MAGENTO
SEO optimalisatie is erg belangrijk voor uw webshop. S...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 2
OPTIMALISEREN STANDAARD TEKSTPAGINA’S
De standaard tekstpagina’s zijn met name d...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 3
Beschrijving: De beschrijving ook wel description metatag genoemd, mag niet meer...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 4
CHECKEN
Wilt u zeker weten of u het op de juiste manier heeft geoptimaliseerd? U...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 5
OPTIMALISEREN CATEGORIEEN
Ga naar Catologus > Beheer categorieen
Selecteer links...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 6
bovenstaande voorbeeld. Omdat er in dit voorbeeld zowel op ‘charcoal’ als ‘coal’...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 7
OPTIMALISEREN PRODUCTEN
Als mensen op zoek gaan naar uw producten, dan wilt u ui...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 8
Meta Title: hier kunt u de titel voor Google bepalen. Belangrijk is om hier de b...
HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 9
Upcoming SlideShare
Loading in …5
×

Handleiding Magento SEO optimalisatie

147
-1

Published on

In deze handleiding vindt u informatie over SEO optimalisatie in Magento. Deze informatie is ook terug te vinden via http://www.taurosmedia.com/info/seo-optimalisatie-magento

Published in: Internet
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
147
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Handleiding Magento SEO optimalisatie

 1. 1. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 1 SEO OPTIMALISATIE MAGENTO SEO optimalisatie is erg belangrijk voor uw webshop. SEO, wat Search Engine Optimization betekent zorgt ervoor dat uw resultaten die naar voren komen bij zoekopdrachten in Google juist verschijnen. Voorbeeld zonder SEO: Voorbeeld met SEO: Zoals u in bovenstaande voorbeelden kunt zien neemt Google in het eerste geval lukraak wat categorieen over. In het tweede geval staat er een wervende tekst waarin tevens veel keywords zitten. Keywords zijn woorden waarop men gevonden wilt worden. Tip: Wilt u weten hoe uw webshop naar voren komt bij Google? Type dan site: en uw domeinnaam in de zoekbalk van Google. U ziet dan welke resultaten er naar voren kunnen komen. Zonder SEO optimalisatie komen ze minder snel naar voren in de zoekresultaten. Dit komt immers omdat u nog niet heeft aangegeven waar u op gevonden wilt worden. UITLEG BENAMINGEN Titel : De regel die bovenaan staat bij het Google resultaat. U ziet deze ook in uw beeldscherm verschijnen als u op de pagina bent. Het is de naam van de pagina Url: De link van de pagina Meta description: De beschrijving van de pagina Keywords: De keywords waar je op gevonden wilt worden. Het is van groot belang om deze keywords zoveel mogelijk in alle 3 de bovenstaande items te verwerken. KEYWORD ONDERZOEK U kunt door Tauros Media een keyword onderzoek laten uitvoeren. In een keyword onderzoek gaan we kijken waar uw bezoekers u op willen vinden. U verkrijgt een lijst met alle zoekwoorden die u kunt gebruiken voor het optimaliseren van uw webshop. Vervolgens kunt u de webshop hierop indelen en gaan optimaliseren. OPTIMALISEREN MAGENTO Het optimaliseren van uw webshop doet u altijd via het CMS van uw Magento webshop. U kunt de volgende items optimaliseren:  Standaard tekstpagina’s : deze blijven meestal vrijwel gelijk dus hoeven maar 1 keer geoptimaliseerd te worden. Te denken aan bijvoorbeeld de ‘contact’ pagina en de ‘dislaimer’  Categorieen : elke categorie dient geoptimaliseerd te worden. Dit zijn de pagina’s met het overzicht van alle producten in deze categorie  Producten: ook de producten dienen te worden geoptimaliseerd op de specifieke kenmerken van de producten.
 2. 2. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 2 OPTIMALISEREN STANDAARD TEKSTPAGINA’S De standaard tekstpagina’s zijn met name de teksten met uitleg over uw bedrijf, garantievoorwaarden, retouren etc. Maar hierin staat ook uw homepage, die is natuurlijk van groot belang. Het resultaat van uw homepage komt altijd tevoorschijn als men uw naam in Google invoert. Ga naar CMS-Pages en u krijgt direct een overzicht van alle pagina’s die moeten worden geoptimaliseerd. Selecteer een pagina door daar op te klikken. Paginatitel: Dit is de titel van de homepage. In veel gevallen wordt hier homepage neergezet maar bedenk wel dat niemand hier op zoekt. Zet in deze titel dus 2 of 3 van je meest belangrijke zoekwoorden neer. Bij voorkeur algemene zoekwoorden die bijvoorbeeld ook als categorie worden gebruikt. Het is belangrijk dat deze woorden ook zichtbaar zjn op de homepage. De lengte van de titel mag nooit meer dan 100 karakters bevatten, dit is inclusief de naam van de webshop die er automatisch bij komt. NOTE: verander in geen geval de url op deze pagina, dit kan problemen veroorzaken! Wilt u toch een link aan laten passen dan graag in overleg met Tauros Media. Klik vervolgens op de meta-gegevens hier kunnen de keywords en de meta description worden ingevoerd:
 3. 3. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 3 Beschrijving: De beschrijving ook wel description metatag genoemd, mag niet meer dan 200 karakters hebben. Dit is ongeveer de lengte zoals je in bovenstaand voorbeeld ziet. De kunst is om een zin te maken waarin je zoveel mogelijk keywords plaatst die ook nog eens onderling met elkaar te combineren zijn. Het is belangrijk dat deze keywords terug komen in de pagina. Keywords: Plaats vervolgens alle mogelijke keywords en keyword combinaties bij keywords. Deze plaats je met een komma en spatie gescheiden van elkaar. Achter het laatste keyword zet je ook een komma. Dit is erg belangrijk, doe je het op een andere manier dan heeft het geen zin, google onderscheidt deze keywords door middel van de komma en de spatie. Voeg bij de keywords altijd de naam van de webshop in en de belangrijkste keywords. Hoe vaker Google bijvoorbeeld ‘zwemkleding’ tegenkomt, hoe meer zekerheid Google heeft dat u zwemkleding verkoopt. Tip: controleer tevens de inhoud van de pagina. Vaak staan er geen of amper trefwoorden in pagina’s als ‘algemene voorwaarden’ en ‘disclaimer’. Dit kan verholpen worden door de zinnen van de meta tags bovenaan de tekst te plaatsen. Hierdoor staan alle keywords overal en dat is de bedoeling!
 4. 4. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 4 CHECKEN Wilt u zeker weten of u het op de juiste manier heeft geoptimaliseerd? U kunt het checken door de link van de pagina in te voren op : http://www.metatags.nl/analyse_van_uw_metatags U krijgt dan na het invoeren van de url en het klikken op de knop ‘analyseer mijn website’ het resultaat te zien: Hierboven kunt u precies zien hoe de titel en beschrijving er in Google uit komen te zien. Helaas kan het nog tot 4 weken duren voordat uw resultaten in Google verschijnen. Dit komt omdat de spider bots eerst langs moeten komen om de informatie op te nemen. Tevens staat er een checklist om te kijken of alles goed is gedaan: Als alles groen is, heeft u het goed gedaan. De rode items vragen uw aandacht of verandering.
 5. 5. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 5 OPTIMALISEREN CATEGORIEEN Ga naar Catologus > Beheer categorieen Selecteer links de categorie die u wilt optimaliseren, vervolgens ziet u het volgende scherm: Name: Dit is de naam van de categorie. Deze moet u niet veranderen URL key: dit is de url van de pagina. Automatisch verschijnt hier de naam. Tussen elk woord dient er een ‘-‘ geplaatst te worden. U kunt hier eventueel een trefwoord aan toevoegen zoals in het
 6. 6. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 6 bovenstaande voorbeeld. Omdat er in dit voorbeeld zowel op ‘charcoal’ als ‘coal’ wordt gezocht is het verstandig deze toe te voegen aan de url. Description: Omdat op de pagina’s van de categorieen enkel producten worden vertoond staan de juiste trefwoorden niet altijd op de pagina. U doet er dan verstandig aan om een beschrijving toe te voegen waarin u een aantal belangrijke keywords plaatst. Deze tekst verschijnt dan boven aan de pagina. Dit ziet er als volgt uit: Het is niet verstandig om hier hele lange teksten neer te zetten. Wij raden aan om slechts 1 regel te plaatsen. Wanneer u een lange tekst plaatst staan alle producten meer naar beneden en kan het teveel afleiden van het verkoopproces. Page title: dit is de titel van de pagina. Deze komt bovenaan in uw beelscherm te staan en is tevens de titel voor Google. Deze wordt altijd geplaatst in combinatie met de naam van uw webshop. Gebruik dus nooit de naam van uw webshop in de titel want dan staat deze er dubbel in. Keywords: Plaats hier alle keywords die bij deze pagina horen. De beste combinatie is om deze keywords zowel in de description en meta description terug te laten komen. Vul hier tussen de 10 en 20 keywords in. Gebruik geen keywords die niet van toepassing zijn op de pagina. Heeft u bijvoorbeeld een categorie met schoenen en een categorie met tassen, optimaliseer dan enkel voor schoenen of enkel voor tassen. Meta Description: De beste optie is om hier de zin te plaatsen van description, de meta description dient immers overeen te komen met de tekst op de pagina. Gebruik daarnaast nog een extra regel met aanvullende trefwoorden. Alle trefwoorden dienen terug te komen in deze meta tag terwijl de meta tag maximaal 200 karakters mag hebben. Sla de categorie op en controleer hoe de pagina eruit ziet. Check vervolgens of de pagina goed is geoptimaliseerd zoals beschreven in deze handleiding bij ‘Checken’.
 7. 7. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 7 OPTIMALISEREN PRODUCTEN Als mensen op zoek gaan naar uw producten, dan wilt u uiteraard hierop gevonden worden. Daarom is het van groot belang dat u uw producten versterkt met de kenmerken van het product. In een keyword analyse komt vaak naar voren hoe mensen naar uw product zoeken Ga naar Catalog > Manage Products U doet er verstandig aan om de producten per categorie te optimaliseren. Hiermee behoudt u het overzicht. U selecteert de categorie bij Attrib. Set Name en klikt vervolgens op ‘search’. Maakt u gebruik van configurable products dan ziet u veel producten in het overzicht staan. Echter elk product heeft maar 1 pagina die geoptimaliseerd hoeft te worden. U kunt de juiste producten selecteren door bij ‘Type’ ‘configurable product’ te selecteren. Klik vervolgens ‘op search’. Nu u eerst heeft bepaald welke producten u gaat optimaliseren, selecteert u een product door hier op te klikken. Klik vervolgens op ‘Meta information’ om in het volgende scherm te komen:
 8. 8. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 8 Meta Title: hier kunt u de titel voor Google bepalen. Belangrijk is om hier de belangrijkste keywords in te verwerken. Het heeft geen effect op de productnaam of titel of de manier hoe het product zichtbaar is in de webshop. De meta title wordt automatisch gecombineerd met de naam van uw webshop en mag in totaal niet meer dan 100 karakters bevatten. Meta Keywords: Plaats hier alle keywords met een komma en spatie gescheiden. De keywords moeten zoveel mogelijk terug te vinden zijn in de titel, meta description en de tekst op de pagina. Meta Description: Hier vormt u een beschrijving met de belangrijkste keywords. Ziet u bijvoorbeeld in uw keyword analyse dat men vaak op het merk zoekt op of kleur, vergeet deze dan niet in de keywords en meta description te verwerken. In principe is enkel deze pagina speciaal voor de SEO optimalisatie van uw product. Maar wilt u het echt goed doen ga dan naar de product tekst en product naam en kijk of alle trefwoorden terug komen in de productnaam en producomschrijving. Ga naar ‘Attributes’ en bekijk de ‘Description’. Ga goed na of de tekst die je gebruikt hebt genoeg keywords bevat en of deze geen zinloze woorden bevat. Maak de tekst nooit zo lang dat de ‘in winkelwagen’ button niet meer zichtbaar is. Gebruik nooit dezelfde teksten voor verschillende producten. Check de productpagina’s ook op de manier zoals in dit document beschreven om te kijken of alles op de juiste manier is gedaan. U zult zien dat u er steeds meer handigheid in krijgt. OVERIGE INFORMATIE  Mocht het u om wat voor reden niet lukken of heeft u er geen tijd voor. Tauros Media kan uw pagina’s optimaliseren voor € 10,- per pagina. Minimale afname 5 pagina’s  De resultaten worden pas zichtbaar nadat de spider bots van Google zijn langsgekomen, dit kan 1 dag tot 4 weken duren  U kunt ervoor zorgen dat de spider bots eerder langs komen door zoveel mogelijk links op andere websites te plaatsen
 9. 9. HANDLEIDING - SEO OPTIMALISATIE MAGENTO 9

×