TYPO3 Congres 2012 - Intranet voor medewerkers en door medewerkers 2/2

477 views
431 views

Published on

Waar het intranet ‘vroeger’ vaak een middel was om vanuit de organisatie te communiceren naar de medewerkers is nu het tijdperk aangebroken dat het intranet een platform moet zijn voor medewerkers om kennis op te doen, samen te werken en met elkaar in contact te treden. Intranet is ‘voor medewerkers en door medewerkers’. Gemeente Oisterwijk is met deze filosofie aan de slag gegaan. Hierbij stonden de volgende zaken centraal:

Allereerst is het zaak de medewerker meer controle te geven over de informatie die hij ontvangt. Natuurlijk houdt de organisatie de mogelijkheid zijn boodschap te communiceren maar krijgt de medewerker meer controle over het toelaten van andere communicatiestromen die er in de wereld zijn. Dit principe zien we o.a. terug in het widget systeem. De medewerker kan informatie op zijn eigen homepage zetten die HIJ interessant vindt. Hiermee krijgt hij dus de mogelijkheid zaken te organiseren zoals hij dat wilt. Daarnaast herkent het systeem de medewerker en op basis daarvan wordt gerichte informatie geboden.

Waar vroeger de organisatie veelal de leverancier was van inhoud zien we nu een verschuiving naar de medewerker. Waarom zou de medewerker zelf niet kunnen communiceren over de zaken waar hij zich mee bezig houdt. Via de projectenmodule geven we daar handen en voeten aan.De medewerker is zelf als projectleider verantwoordelijk voor de projectpagina die voor hem is aangemaakt. Hij kan zelf dus nieuws, afspraken en documenten plaatsen zonder dat hier een webmaster voor nodig is.

Als laatste dient intranet ook een ontmoetingsplaats te zijn waar medewerkers hun gedachten over bepaalde processen/zaken kwijt kunnen. Dit wordt o.a. gerealiseerd door mogelijkheden om te reageren op berichten en forums.

Door al deze zaken te implementeren zien we dat de medewerker de belangrijkste rol krijgt in het intranet. Het intranet is daarmee niet iets van de organisatie maar juist voor en door de medewerkers van de organisatie.

We nodigen u van harte uit om eens een kijkje in de keuken te nemen van ons intranet InSite. Tevens zal in deze sessie ook aandacht besteed worden aan een reserveringenmodule welke ontwikkeld is binnen dit intranetconcept.

Gerard Wijngaarden
Manager bij WIND Internet. Implementatiepartner voor de gemeente Oisterwijk.

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
477
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
112
Actions
Shares
0
Downloads
5
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

TYPO3 Congres 2012 - Intranet voor medewerkers en door medewerkers 2/2

  1. 1. Projectmodule & ReserveringenmoduleGerard Wijngaarden Je kunt niet surfen zonder WIND
  2. 2. Onderdelen• Projectmodule• Reserveringenmodule
  3. 3. Projectmodule• Samenwerken (o.a. op documenten)• Projectleider zelf de regie laten voeren• Informeren & delen
  4. 4. Reserveringenmodule• Zelf kunnen boeken• Overzicht van ruimten• Meerdere zaken kunnen reserveren
  5. 5. Vragen Bedankt voor uw aandachtwijngaarden.gerard@windinternet.nl www.windinternet.nl

×