iTAnalyzer presentation

209 views
87 views

Published on

iTAnalyzer Supercharge IT while Keeping Cost in Check

Published in: Technology
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
209
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

iTAnalyzer presentation

  1. 1. I T O A iTA Mastering IT Infrastructure Risks, Costs and Complexity Tsafrir Lahav, t.lahav@itanalyzer.net 054-7634623 ITAnalyzer© - Confidential 1
  2. 2. Current Reality Distortion IT Infrastructure Metrics Provided By Vendor/Silo 100 90 80 99.96 % 98.70 % 99.99 % 100 % 70 60 50 40 30 20 10 0 Availability ITAnalyzer© - Confidential Data Efficiency Biz Alignment 2
  3. 3. Why the Discrepancy? • IT organizations are typically managed in “silos” each silo focus on its specialty without correlation 100 • Each IT Service Rely % The ENTIRE IT Stack, not just on a single on % component, IT layer or Discipline • Traditional approach of IT Operation Management does not provide the right answers to new challenges ITAnalyzer© - Confidential 3
  4. 4. What is iTAnalyzer? We developed an innovative new Analytical layer converting IT rules based on best practices and knowledge base into automated pro-active and unified analytical system Monitoring Management tools IT Ops. Analytic s Infrastructure Management Tools ITAnalyzer© - Confidential 4
  5. 5. iTAnalyzer Structure 1) Accurate diagnostic information based on Cross-analysis of IT infrastructure collected data - Vendor independency. 2) Multi –Layer, Multi-Platform and Multi-Vendor analysis capabilities. 3) Proactive approach iTAnalyzer is the missing part for supporting the NEW IT; Enhancing traditional ITSM solutions. ITAnalyzer© - Confidential 5
  6. 6. Solution Overview Data Sources • • • • • Backup/Replication Storage/Virtualization HA/Blade Solutions Databases HW/OS CLI’s/Files iTAnalyzer Analytics Deployment Vendors Heterogeneity • • • • Environmental Configurations • Location • Owner • System • Software • Business • • • • Server vendors Switch vendors Array vendors ISV vendors Products Versions Connectivity Mapping iTAnalyzer Enterprise Edition • • • • ITAnalyzer© - Confidential Analyze IT Infrastructure health Optimize IT Resource usability Analyze and manage risks proactively Align IT to Business values 6
  7. 7. How does it work iTAnalyzer query & track unique, rich and massive (frequency based) IT infrastructure meta-data independently by using standard CLI/API’s, parsing configuration files, querying product policies and resources connectivity based on IT rules and best practices knowledge combining it into our automated “CARB” (part of our IP) iTAnalyzer 7 engine. ITAnalyzer© - Confidential
  8. 8. Technical Highlights About iTAnalyzer Proactive & analytic approach Agent-less Scheduled oriented solution Unique value of data collection Vendor independent Heterogeneous platform coverage Embedded Rules End-to-end data correlation No 3rd Party tools required Cyclic & Learning Solution Deep knowledge & field experience Org Information sharing platform ITAnalyzer© - Confidential 8
  9. 9. End-To-End Utilization Reduce Risk & Costs ITAnalyzer© - Confidential 9
  10. 10. iTAnalyzer Three main Pillars Increase Availability Mitigate Risks Manage Cost Optimization ITAnalyzer© - Confidential 10
  11. 11. Increase Availability High Availability and SPOF – Control Full Redundancy and service availability – Analyze service impact of configuration changes – Identify SPOF scenarios Detailed & Consolidated Info Gathering – Correlation between Tech and environment info – Information of Availability and Recovery capabilities – Global Discovery of Information supporting planned downtime Track Meta-Data Changes – Track Perf Degradation caused by HW changes – Identify missing File systems on App Failure – Map Registry/Kernel change supporting server recovery ITAnalyzer© - Confidential 11
  12. 12. Full Chain Mapping of HA and SPOF Increase Availability Mapping Array A Array B Zone s SAN MultiPath Host 1 Host 2 Cluster App-1 App-2 iTAnalyzer…Solves the Problem. ITAnalyzer© - Confidential 12
  13. 13. Full Chain Mapping of HA and SPOF Increase Availability iTAnalyzer solution: Discovery and correlation of ALL associated Availability components by applying an analytic engine of embedded rules, building End-to-End physical and logical relationships to ensure service continuity; exposing discrepancies, miss-configurations, connectivity issues and SPOF ITAnalyzer© - Confidential 13
  14. 14. Detailed & Consolidated Information Increase Availability iTAnalyzer solution: Discovery and Inventory of unique server components and coverage including Environmental info, storage mapping, Data Protection coverage, Data and components versions, Cluster membership, existing Redundancy and Blade encapsulation ITAnalyzer© - Confidential 14
  15. 15. Tracking Meta-Data Changes Increase Availability iTAnalyzer solution: Tracking server meta-data changes including historical comparison between server components, file system and logical volume history mapping, Kernel/Registry and network change history, Redundancy changes Software Packages Differences… ITAnalyzer© - Confidential 15
  16. 16. Blade Systems Analysis Server Consolidation Blade Center information consolidation providing details including Identification and Detailed HW info, Power status, Slot population, platforms and OS distribution …. ITAnalyzer© - Confidential 16
  17. 17. Virtual Server Mapping Server Virtualization Physical to Logical consolidation view with resource allocation mapping of heterogeneous virtual system solutions (VMware, Hyper-V, SUN Solaris, HP-UX…) ITAnalyzer© - Confidential 17
  18. 18. System Availability Risk Analysis Summary High Availability ITAnalyzer© - Confidential 18
  19. 19. Mitigate Data Risks Data protection gap analysis – Full correlation between Policies, Data & Backup Results – Identify wrong configuration & Human errors – Map total Data protection coverage and RPO Recovery from data copies – Full Visibility of Data Copies and their App dependencies – Reflect source volume grow into related targets – Identify Recovery failures due to copy services errors Identify Access Issues – Highlight Storage array or Front-End redundancy – Find Fabric and MultiPathing wrong implementation – Map Data to ALL servers in Clusters, Hypervisors or blades ITAnalyzer© - Confidential 19
  20. 20. Missing Volumes across Data Copy Chain Data Protection Example iTAnalyzer Solution: Verify End to End Data Copies chains of local copies and remote Data replicas of Storage Device, Storage Groups and Data Volumes I ITAnalyzer© - Confidential 20
  21. 21. Dependencies across Data Copies Data Protection Example ITAnalyzer© - Confidential 21
  22. 22. Complete Backup Coverage Data Protection Example ITAnalyzer solution: Exposing uncovered physical and virtual server’s and identify gaps between existing data on servers and data protection coverage by backup systems. ITAnalyzer uses a cross-matrix methodology supporting Multi-vendor backup systems, identify the allocated and used data on servers, analyze backup results based on policies and provide the right information to review, correct and enhance backup configuration and planning. Customer Benefits: 1) Minimize data protection, data recovery and data loss risks. 2) Ensure sanity, health and effectiveness of your data protection systems. 3) Maximize assets utilization as backup servers and media components. ITAnalyzer© - Confidential 22
  23. 23. Data Protection Assets Usage Data Protection Example iTAnalyzer solution: Expose data protection gaps by correlating backup process results, backup policies and exploring data on servers; identifying gaps on data protection coverage, configuration and human errors, recovery point readiness and analyze backup process identifying missing backup windows, missing backup agents and media management efficiency ITAnalyzer© - Confidential 23
  24. 24. Data Recovery Risk Analysis Summary Data Protection Example ITAnalyzer© - Confidential 24
  25. 25. Data Allocation-Usage-Protection Correlation Data Protection Example ITAnalyzer© - Confidential 25
  26. 26. Cost Optimization Enhance IT operations – Unified Platform between Admin, Mgmt & Exec roles – Analytic and DSS help similar to BI tools for Apps – Focus on Proactive approach rather than reacting to failures Increase Provisioning - Utilization ratio – Identify storage efficient usage along IT layers – Discover whether ALL allocated IT resources provide value – Re –use of existing IT resources IT Alignment to Business values – Allow justification of IT infrastructure investments and budgets – Quantify IT infrastructure weight to Biz Services – Help It to Became a business contributor rather than facilitator ITAnalyzer© - Confidential 26
  27. 27. Enhance IT Operations Reduce Costs iTAnalyzer solution: Multi layer correlation redundancy including storage front end ports, Storage Network switches, server MultiPathing and internal Disk RAID/Mirror implementation, server clustering, virtualization and blade centers enclosure redundancy ITAnalyzer© - Confidential 27
  28. 28. Appropriate Storage Allocation Reduce Costs ITAnalyzer© - Confidential 28
  29. 29. End-To-End Storage Utilization Reduce Costs ITAnalyzer© - Confidential 29
  30. 30. Increase IT Provisioning- Utilization Ratio Reduce Costs iTAnalyzer solution: Multi layer correlation redundancy including storage front end ports, Storage Network switches, server MultiPathing and internal Disk RAID/Mirror implementation, server clustering, virtualization and blade centers enclosure redundancy ITAnalyzer© - Confidential 30
  31. 31. IT Alignment to Business Values Reduce Costs iTAnalyzer solution: Multi layer correlation redundancy including storage front end ports, Storage Network switches, server MultiPathing and internal Disk RAID/Mirror implementation, server clustering, virtualization and blade centers enclosure redundancy ITAnalyzer© - Confidential 31
  32. 32. iTAnalyzer Addressing Customer Challenges Case Study Summary 10% Staff Savings IT Operational Costs 7% Reduction in downtime 18% Infrastructure Savings 35% savings with iTAnalyzer solution IT Operational Costs BEFORE • • • • Limited IT Infrastructure Resources Frequent Service downtime Only 92% success on data recovery Days finding Root Cause of Problems • Data loss discovered in Data Copies • Ten IT infrastructure staff members • Costs becoming unmanageable ITAnalyzer© - Confidential AFTER • IT Infrastructure available for Re-Use • Robust Redundancy implementation • 99% success on data recovery process • Implement Root Cause analysis in Minutes • Mitigate Data Copy Risks by factor • Nine IT Infrastructure staff members • Reduce & delay IT Infrastructure purchasing 32
  33. 33. DELIVERING VALUE Thank you for your attention For more information: Tsafrir Lahav CMO t.lahav@itanalyzer.net +972-54-7634623 November 2013 ITAnalyzer© - Confidential 33

×