• Share
 • Email
 • Embed
 • Like
 • Save
 • Private Content
Yhteistyötä yli kuntarajojen!
 

Yhteistyötä yli kuntarajojen!

on

 • 644 views

Samarbete över kommungränserna!

Samarbete över kommungränserna!
Maahanmuuttajasta kuntalaiseksi –seminaari
17.4.2012
Vaasan Yliopisto

Statistics

Views

Total Views
644
Views on SlideShare
644
Embed Views
0

Actions

Likes
0
Downloads
1
Comments
0

0 Embeds 0

No embeds

Accessibility

Categories

Upload Details

Uploaded via as Microsoft PowerPoint

Usage Rights

CC Attribution-NonCommercial LicenseCC Attribution-NonCommercial License

Report content

Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
 • Full Name Full Name Comment goes here.
  Are you sure you want to
  Your message goes here
  Processing…
Post Comment
Edit your comment
 • KIA Jag är Katarina Fogde från Vasa TE-byrå……… ……………………… .. Och hon får presentera sig själv. PIA Hei vaan kaikille, olen Pia Hägglund ja olen Vaasan kaupungin palveluksessa ja toimin tällä hetkellä Welcome Office hankkeen projektipäällikkönä.   Omasta taustastani voisin kertoa sen verran että olen toiminut useassa eri maahanmuuttajahankkeissa miltei kymmenen vuoden ajan.   Erityisesti olen tehnyt työtä maahanmuutajanaisten ja heidän kotouttamisensa parissa.  
 • KIA Till Bothnia Integration projektets verksamhetsområde………. ……………………… .Bothnia Work vars målgrupp är arbetsinvandrare. PIA Dia 2   Welcome Office hankkeen toiminta-alueena on Vaasa, Mustasaari, Vöyri, K5-kunnista (Maalahti, Korsnäs, Närpiö, Kaskinen) sekä Pietarsaaren seutukunta (Pietarsaari, Pedersöre, Luoto, Kronopyy, Uusikaarlepyy)  
 • KIA Bothnia Integration projektet förverkligas av ……………… ………………………………… sysselsättnings- och integrationsfrämjande utbildningar för invandrare.
 • PIA Welcome Office hankkeen toteuttaa Vaasan kaupunki yhdessä muiden alueellisten toimijoiden kanssa. Tavoitteena on perustaa neuvontakeskukset Vaasaan, Pietarsaareen ja Närpiöön. Pääpaikkana tulee olemaan Vaasa, jolla on myös hankkeen hallinnollinen vastuu. Hankkeen rahoitus tulee Pohjanmaan liitosta (EAKR) ja Pohjanmaan ELY-keskuksesta (ESR).. 50% rahoituksesta tulee kunnilta, jotka lähtevät mukaan hankkeeseen. Meidän tapauksessa 12 kuntaa. Kuntarahoitus jakautuu väestömäärän mukaisesti. Hankkeen tavoitteena on perustaa neuvontakeskus, josta saa helposti ja keskitetysti tietoa maahanmuuttoon, rekrytointiin, työelämään ja yhteiskuntaan liittyvissä asioissa. Hankkeen toisena tavoitteena on luoda internetportaali, joka toimii samalla tietopankkina eri toimijoille ja kerää tietoa alueen toimijoista ja palvelutarjonnasta. Hankkeen tavoitteena on alusta alkaen pyrkiä luomaan toimintamalli ja kirjata se alueelliseen strategioihin jotta ohjauskeskustoiminta saataisiin juurrutettua alueelle pysyväksi toiminnaksi hankeajan päätyttyä.   Hankkeen kohderyhmäläisiä ovat kaikki maahanmuuttajat riippumatta maahanmuuttosyystä. Erityisesti pyritään huomioimaan työperäiset maahanmuuttajat, heidän perheensä ja ulkomaalaiset opiskelijat sekä avioliiton kautta tulleet. Hankkeen kohderyhmäläisiä ovat myös pk-yritykset, kuntien työntekijät ja projektit, jotka myös tarvitsevat maahanmuuttoon liittyvää ohjausta.   Hankkeessa tullaan käyttämään valtakunnallisen ALPO-hankkeen kehittelemää asiakasseuranta-järjestelmää. Ei kerätä yksilökohtaista tietoa, vaan kerätään tietoa ohjaustarpeesta, yhteydenottotavasta. lähtömaasta, ikäryhmittymästä jne. Voidaan seurata ketkä käyttävät palvelua.   Tällä tavoin voidaan kerätä tärkeää tietoa hankkeen toimijoille ja rahoittajille asiakaskunnasta.  
 • PIA Welcome Officen toimintaideana on välittää tietoa alueen viranomaistoiminnasta, kuntien palveluista, alueen koulutuksista, hankkeista, kolmannen sektorin toiminnasta jne.   Tiedon välityksen toivotaan olevan kaksisuuntaista, jotta asiakkaita voidaan ohjata oikealla toimijalle mahdollisimman tehokkaasti.   Welcome Office tulee toimimaan vähän kuin hämähäkkinä verkossa.   Welcome Office pyrkii selvittämään asiakkaan ohjaustarpeen ja ohjaamaan oikealle viranomaisille syvempää palvelua ja ohjausta varten.    
 • KIA I vårt område finns nu olika projekt ……………. …… ., utbildare, arbets- och näringsbyrån och arbetsgivare.
 • PIA Hanketoiminnalle on tyypillistä hankkeiden moninaisuus ja toiminnot on usein sidottu tiettyyn ajanjaksoon/ rahoittajaan.   Yhteistyön kannalta on tärkeää koota ajankohtaista tietoa eri hankkeista ja niiden toimintamalleista tai kohderyhmistä.   Tällä tavoin voidaan välttää päällekkäisyyksiä ja eri hankkeet voivat paremmin saada tukea muilta hankeilta omassa toiminnassa.   Kuten aiemmin ollaan jo todettu tekevät WO, BI ja Maku läheistä yhteistyötä.   Alueellisesti olisi toivottavaa, että myös muut hankkeet osallistuisivat yhteistyöhön ja tätä kautta tiedonvälitys hanketoiminnasta asiakkaiden suuntaan toimisi esim. WO:n kautta jatkossa sujuvasti.   Alueella on myös muita hyviä hankkeita joiden kanssa toivotaan tulevaisuudessa olevan paljon yhteistyötä. Tästä on varmaan etua meille kaikille.
 • PIA Pohjanmaalle tyypillistä on alueen kaksikielisyys. Suomi – ruotsi käytetään sujuvasti kumpaakin, kokoukset pidetään usein kaksikielisenä. Työelämä asettaa vaatimuksia tämän osalta myös maahanmuuttajille. Alueelle tyypillistä on myös elinvoimainen energiaklusteri, joka takaa että osaavaa työvoimaa tarvitaan alueella jatkossakin. Hankkeita ja yhteistyötä tullaan tarvitsemaan jatkossa, jotta voidaan turvata alueen vetovoimaisuus ja toimiva monikulttuurisuus. KIA Behovet av arbetskraft………………….. ……………… Det är viktigt att ta väl vara på de inflyttade. PIA Ja lopuksi viisaita sanoja liittyen hanketyöskentelyyn. Jokainen menestynyt…… Mitään suurta …… Tässä vielä meidän yhteystiedot. Kiitos Tack. Frågor???

Yhteistyötä yli kuntarajojen! Yhteistyötä yli kuntarajojen! Presentation Transcript

 • Yhteistyötä yli kuntarajojen! Samarbete över kommungränserna! BOTHNIA INTEGRATION Maahanmuuttajien ohjauskeskusohjelma Programmet vägledningscenter för invandrare & Welcome OfficeMatalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Maahanmuuttajasta kuntalaiseksi – seminaari II 18.4.2012
 • KohdealueBOTHNIA INTEGRATIONPohjanmaa jaKeski-PohjanmaaWelcome OfficeVaasaMustasaariVöyriK5-aluePietarsaaren seutukunta.
 • BOTHNIA INTEGRATION 1.8.2008 – 31.12.2013www.bothniaintegration.fiTavoitteet ja kohderyhmä• Luoda malli maahanmuuttajien ohjauskeskukselle.• Suunnitella ja järjestää koulutuksia maahanmuuttajille.• Kehittää yhteistyöverkostoja ja yhteisiä toimintamalleja.• Kohderyhmäläisiä ovat työnhakijana olevat maahanmuuttajat, kunnat, työnantajat ja projektit.
 • Welcome Office 1.3.2012-28.2.2014Tavoitteet ja kohderyhmä• Perustaa neuvontakeskukset Vaasaan, Pietarsaareen ja Närpiöön (K5).• Luoda Internet - portaali• Hankkeen juurruttaminen alueelle => pysyvä toiminta• Kohderyhmäläisiä ovat kaikki maahanmuuttajat, pk-yritykset, kuntien työntekijät, projektit
 • Lähde: Bothnia Integration Viranomaiset Myndigheterna Verotoimisto Kela TE-toimisto Poliisi Maistraatti Skattebyrån FPA AN-byrån Polisen Magistraten Työnantajat 3 sektori Arbetsgivarna 3 sektorn Welcome Office Projektit Kouluttajat Utbildarna Projekt Kasvatus- ja opetus Vapaa-aika Sosiaali- ja Uppfostran- Asuminen Fritid terveyspalvelut och Boende Social- o. hälsa undervisning Kaupungit / Kunnat Städerna / Kommunerna
 • Verkostot Alueella toimivat projektit muodostavat hyvän kokonaisuuden, jonka avulla voidaan kehittää maahanmuuttotyötä:- Alkuohjaus- Alkukartoitus- Kotoutumiskoulutus- Kotoutumissuunnitelmat Yhteistyötä tekevät kuntien sosiaali- ja terveysvirasto, kouluttajat, työ- ja elinkeinotoimisto jne.
 • Yh t e is t y ö -h a n k k e e tt ä llä h e t k e llä Maahanmuuttajasta kuntalaiseksi Från invandrare till kommuninvånare Osallisena Bothnia Suomessa Integration Delaktig i Finland Welcome Office Jalla Bothnia Work Reja Muut hankkeet Övriga projekt
 • Lopuksi Slutligen Jokainen menestynyt projekti näyttää keskeneräisenä tuhoon tuomitulta Rosabeth Moss Cantor Mitään suurta ei ole koskaan saatu ilman suurta innostusta. Ralph waldo EmersonBothnia Integration: Katarina Fogde katarina.fogde@te-toimisto.fiWelcome Office: Pia Hägglund pia.hagglund@vaasa.fi