Project_ACSA/AISC Steel Design Student Competition

329 views
274 views

Published on

This project is from a Spring 2009 course at Woodbury University. My partner, Giovanni Salas, and I worked to make the library spaces the core of elementary school design.

Published in: Design
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
329
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
14
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Project_ACSA/AISC Steel Design Student Competition

  1. 1. 3 Schools in the San Fernando Valley in Los Angeles have a majority of EnglishL : Linking Learning LibrariesLife Cycle of a School Language Learners and Economically Disadvantaged children with below basic testStudio 3B: Spring 2009 scores. Schools lose government funding due to low test scores and are unable toInstructor: Eric Olsen adequately prepare students to make a positive impact on their environment.Location: Pacoima, CAPartner: Giovanni Salas (All Work by Author Unless Otherwise Noted) To counteract this, the school should embody a continual learning process, with each space supplementing the next. The primary one-way ramp circulation allows equal accessibility to all students. This circulation continues into a constant strip of library that acts as the entrance into each classroom. This linear organization allows for design flexibility. For instance, if the a class is reporting on a specific topic, all books in the school with that focus can be moved to the classroom in need, allowing the students to browse at their leisure. The classroom walls are lined with white board wallpaper and cork, giving more wall space for visual displays and student interaction. Enveloped in this environment of resources and opportunity, children are immersed in a sea of knowledge, synthesizing the library and classroom, allowing for more teaching/learning styles, and maximizing exposure to materials to augment a student’s learning experience. The additional spaces complement all learning styles: the outdoor play area offers planters, whose edges act as seats for outdoor class time and back walls that rise to serve as the canvas for school murals and a handball court; going indoors, there is a 3Current School Growth: Less Library L School Growth: Add Modules gym for the energetic youth, and computer spaces that hold the overflow stacks.Utilizaing Air Space for Program and Underneath Space for Parking and Vehicular Access
  2. 2. 1 - Primary Circulation Ramp2 - Continuous Strip of Library Visual3 - Classroom4 - Play Area Platform Auditory5 - Built-In Planter/Outdoor Seating Experiential6 - Gymnasium7 - Mural Canvas/Handball Court8 - Ramp Connecting Play Area Platforms9 - Girl’s Bathroom10 - Computer Space/Stacks for Surrounding School Libraries11 - Boy’s Bathroom12 - Elevator to Administration/Circulation Desk13 - Pedestrian Footbridge Over Storm Channel14 - Drop Off/Pick Up Zone15 - Parking Underneath Raised Classrooms16 - Vehicular Access from Laurel Canyon Blvd Library as Hallway B y eewar 5 est F So ut h 118 W Fr ee w ay 11 5 12 7 6 4 10 A A 8 13 9 3 14 2 15 1 B 50’Plan: Improve Quality of Learning with Various Spaces
  3. 3. + + = + = Classroom Library CirculationModulate Structure for Ease of Circulation Materials Allow the Classroom to be VersatileModulate Program for Ease of Learning Rendering by Giovanni SalasThe Play Area Offers Open Space, Art Space, Planters, and Rest AreasRendering by Giovanni Salas
  4. 4. Section A: Height Change for Continual Future Growth 50’Section B: Utilizing Air Space Over Public Infrastructure 25’

×