Your SlideShare is downloading. ×
Fronter y11 release letter suomi fi
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Fronter y11 release letter suomi fi

335
views

Published on

Published in: Education

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
335
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Fronter Y11 Release LetterTarkan ja hallitun kehittämisen tuloksena syntyi Fronter Y11. Kyse on ohjelmistopäivityksestä, jokauudistaa Fronterin:n käyttöliittymää sekä visuaalisesti että toiminnallisesti. Fronter Y11 julkaisunmerkittävin muutos on Fronterin täysin uudistettu ulkoasu. Palvelun muotoilussa olemme kuunnelletkäyttäjiämme. Fronterin uusi käyttöliittymä on yhdenmukainen nykyaikaisten sovellusten kanssa japarantaa niin käytettävyyttä kuin navigoimista järjestelmässä. Olemme kehittäneet kaksi uutta ulkoasuaFronteriin, joista kumpikin on vapaasti käyttäjän valittavissa. Peruskouluun suosittelemme ”Play”-tyyliäkun taas ”Classic”-tyyli sopii erityisen hyvin muille käyttäjille. Tyylit on kehitetty Web AccessibilityInitiative (WAI) Double-A -ohjeita noudattaen, parantaen näin käytettävyyttä. Uudet tyylit korvaavatkaikki nykyiset Fronterin tyylit. Vanhoista tyyleistä jää voimaan ne tyylit, jotka on itse luotu Fronterintyökaluja (Design Tool) hyödyntäen, eli ns. omat tyylit (custom theme).Seuraavassa esittelemme tarkemmin mitä uusi Fronter Y11 julkaisu pitää sisällään. Uudet tyylit: Olemme kehittäneet kaksi uutta ulkoasua Fronteriin, joista kumpikin on vapaasti käyttäjän valittavissa. Peruskouluun suosittelemme ”Play”-tyyliä kun taas ”Classic”-tyyli sopii erityisen hyvin muille käyttäjille. Tyylit on kehitetty Web Accessibility Initiative (WAI) Double-A -ohjeita noudattaen, parantaen näin käytettävyyttä. Uudet tyylit korvaavat kaikki nykyiset Fronterin tyylit. Vanhoista tyyleistä jää voimaan ne tyylit, jotka on itse luotu Fronterin työkaluja (Design Tool) hyödyntäen, eli ns. omat tyylit (custom theme). Uudet pikakuvakkeet huoneille: Osana uutta tyyliä olemme luoneet uusia pikakuvakkeita huoneisiin siirtymiseen Pääsy/pikakuvakkeet - toiminallisuudelle. Jo luodut huoneet säilyvät ennallaan, mutta käyttäjä voi halutessaan vaihtaa huoneensa pikakuvaketta. Vanhat kuvat eivät ole enää valittavissa uusiin huoneisiin Fronterin Y11 versiossa. Uudistettu ILP/Tavoitteet -työkalu: ILP-työkaluun on lisätty seuraavat uudet toiminnallisuudet: oppimistavoitteiden esikatselu, tavoitteen ja kriteerien kuvaus ennen tavoitteen valitsemista, mahdollisuus opettajalle yksilöidä samannimiset oppilaat (sama etu- että sukunimi) toisistaan, Fronter-pääkäyttäjille mahdollisuus määrittää käyttäjäoikeuksia kehityskeskustelupohjien luomiseen sekä oppilaiden oletusasetukseen matriisinäkymässä.
  • 2. Uusi iPhone ja Android sovellus: Syyskuussa Fronteria voi käyttää niin iPhoneissa, iPadeissa kuin Android-puhelimissakin. Tämä on alku mobiiliympäristön kehitystyöllemme. Ensimmäinen sovellusversio mahdollistaa käyttäjälle viestien vastaanottamisen käyttäjän Fronter Viesteistä, Tarralapuista, Uutisista, Kalenterista ja Ilmoituksista. Uusi sähköposti: Asiakkaat jotka ovat ostaneet Sähköpostin lisäpalvelupaketin, saavat käyttöönsä automaattisesti täysin uudistetun sähköpostin käyttöliittymän sekä lisäksi parannettuja toimintoja. Uudesta Webmail-käyttöliittymästä vastaa Atmail ja sovellus on saumattomasti integroitu Fronteriin. Uusi ääninauhuri: Olemme korvanneet olemassa olevan ääninauhurin uudella ja vakaalla versiolla. Nauhurissa on yksinkertainen käyttöliittymä, se toimii kaikissa selaimissa ja toistaa vanhalla nauhurilla tehtyjä nauhoituksia.Uudistettu Sivu-työkalu: Muokkaus on nyt helpompaa Sivu-työkalulla ja mahdollistaaMuokkaus-tilaan siirtymisen klikkaamalla missä tahansa kohtaa sisältöalueen sisällä. Olemmemyös poistaneet sivuun liittyvän mallipohjavalintanäkymän uuden sivun luomisvaiheesta, mikänopeuttaa sivujen luomista ja vähentää hiirellä klikkailua.
  • 3. Uusi Equella integraatio: Fronter-Equella integraation versio V1.0 julkaistaan Fronter Y11versiossa. EQUELLA on Pearsonin, markkinoiden johtava kattava sisällönhallintajärjestelmä(CMS), jota käytetään laajasti ympäri maailmaa yrityksissä ja yliopistoissa. Asiakkaat, joilla onkäytössään sekä Fronter että EQUELLA, pääsevät nyt hyötymään järjestelmien saumattomastaintegraatiosta.Uusi tekstieditori: Olemme korvanneet FCKeditorin uudistetulla CKeditorilla. CKeditoriuudistaa käyttöliittymän siellä missä tekstieditorit ovat Fronterissa käytössä. Olemmeuudistaneet myös lapsille tarkoitetun editorin uusilla ikoneilla, jotka sopivat hyvin yhteenFronterin Play-tyylin kanssa.
  • 4. Muita julkaisun Y11 uudistuksia:Lisenssin ekspiroituminen: Lisenssille voidaan määritellä ekspiroitumispäivä automaattisestitai manuaalisesti käyttäjän yhteystietokorttiin.Suorituskyky: Fronterin alustalle tehdyt muutokset ovat lisänneet Fronterin nopeutta, vakauttaja skaalautuvuutta. Esimerkiksi muistinkäsittelyn (cache) uudistaminen Memcachella onparantanut Fronterin nopeutta.Uusi Ohje-järjestelmä: Syksyn aikana tulemme julkaisemaan uuden Ohje-järjestelmän.Järjestelmä on toteutettu Mediawikissä ja parantaa käyttökokemusta sekä tiedon etsittävyyttä.Scorm: Scorm-sisällön säilyttämiseen on kehitetty uusi ratkaisu. Uusi Scorm-järjestelmä onnopeampi, vakaampi ja skaalautuu kasvavien tietomäärien käsittelyyn.Solr: Solr-sisältöhaun uusi versio on vakaampi ja nopeampi. Haun ja tulosten esittämisenulkoasua on uudistettu ja tarjolla on myös uusia vaihtoehtoja suodattaa tietoa. Myös Fronterinjulkaisu Y10 tulee sisältämään Solr:in uudistukset.SOY: Uusia huoneita voidaan luoda Fronteriin valmiiksi määriteltyjen esimerkkihuoneidenpohjalta. Olemme myös kehittäneet suurien, kooltaan yli 100Mb kokoisten huoneiden siirtämistäFronterissa (import/export). Koulut voivat myös aktivoida Start of Year -huonepaneelinolemassa oleville huoneille.Poistuvat toiminnallisuudet:Design-työkalu: Design-työkalu (Fronter plus pack) tulee poistumaan käytöstä Fronter Y11versiossa. Jo luotuja tyylejä voi jatkossa kuitenkin ylläpitää ja muokata. Uudet Fronter tyyliteivät sen sijaan ole muokattavissa. Uusi, karsitumpi, Design-työkalu julkaistaan tammikuussa2012. Käy myös verkostoitumassa! twitter.com/fronternordic facebook.com/fronternordic