Portofolio Esben Sneum 2012

530 views
400 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
530
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
22
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Portofolio Esben Sneum 2012

  1. 1. portfolio_af_Esben_sneumesben.sneum@gmail.comtlf: +45 40 52 73 86PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT:ERIK BRANDT DAM MANGOR & NAGEL 3D MODELLERING KEINICKE & AFGANG INDSTILLINGnørreport sundhedshus & RENDERS OVERGAARD fængsel_for byens_huss.m.k. aalborg øst Nørrebro hallen internationalestændertovet lille svenstrup krigsforbryderkluphus Tornhøj hallen
  2. 2. Erik Brandt Dam Hos EBD arbejde jeg på meget forskellige projekter fra interiør til Grøndals kirken, beplantning i Kongenshave Odense til sommerhus tilbygninger og konkurrencer. Men specielt et nyt klubhus i Fælledparken og konkurrencen om et nyt Nørreport Facade 1:250 var de projekter jeg var med fra start til aflevering.nørreport Nørreport konkurrence forslaget blev udformet som et meget stramt og enkelt hovedgreb med brug af minimalistisk virkemidler og robuste materialer. En enkelt bygning midt på pladsen information toiletter lidt forskudt i forhold til Frederiksborggade aksen er den eneste bygningselement, den skal fungere som billet/kiosk og samlings og mødested på kiosk pladsen. Udover som arkitekt på projektet stod jeg for alt 3d modellering, visualisering og billetsalg billedbehandling. Projektet vandt bænk glasvæg/ en 2. plads og er publiceret i skydedør Arkitekten nr. 3 2010. Nyt klubhus i fælledparken var en konkurrence til nye faciliteter til forskellige lokale fodboldklubber. Grunden er placeret i nordvestlige Plan af stueetage 1:250 hjørne af Fælledparken. Det var vigtigt at klubhuset bevarede parkkarakteren, så derfor er overgangene mellem inde og ude overalt flydende og huset åbner sig til alle sider, som en dep. invitation til aktiv deltagelse. En fin lille opgave som jeg er rigtig frokoststue tilfreds men. Jeg stod for alt 3d toiletter modellering, visualisering og billedbehandling. kontor omklædning Se meget mere på www.ebd.dk S-tog hovedtrappe Re, IC cykelparkering Plan af 1. sal 1:250
  3. 3. d sborgg Vendersga Metro Frederik Nørrevoldgade plakatsøjle elev. S-tog, Re, IC S-tog cykler, 2 etg. toil. Re stadeplads cykler Taxa cykler, 2 etg. plinte Venterum kiosk S-tog billetsalg bænk Paraplyen cykler, 2 etg. lindetræer udeservering cykler plinte café lindetræ bænke ade ersg Tornebuskegade Goth de cykler Æggetorvet Købmagergade ga rre Nø de stræ FiolNørreport 1:250L d it 1 250 19182 2 19182 3
  4. 4. STÆNDERTOVET fondens bro palæhaven turistbusser palæstræ nye træer slotsgrus cykelparkering parkering busterminal lunden udeservering algade skomagergade BEPLANTNING PARKERING OG CYKLER TRAFIK
  5. 5. D C B A F F E EPlan 1. sal 1:200kluphus D C B AE EF FPlan stueetage 1:200 Facade mod Øster Allé promenade 1:200
  6. 6. Mangor & Nagel I min ansættelse hos Mangor & Nagel arbejdede jeg på mange projekter – men særligt konkurrencerne Amalieparken en ny daginstitution i Vallensbæk og et Sundhedshus til Aalborg øst, arbejdede jeg meget på. I begge projekter arbejde deltog jeg gennem hele processen fra ide til aflevering. Jeg lavede et skitse forslag til ny Ikea i Hillerød for Goldschmidt Holding.sundhedshus_aalborg Desuden lavede jeg 3d og visualiseringer på diverse andre projekter.
  7. 7. Kienicke & Overgaard. I min ansættelse hos Kienicke & Overgaard Arkitekter arbejde jeg på forskellige projekter. Nyt indgangsparti og indretning af Nørrebro hallen. Opgaven bestod i at åbne op for Nørrebro hallen ud mod Nørrebrogade med et nyt indgangsparti. Ny indretning af selve hallen med plads til nye funktioner som klatrevæg/område og E-sport. Min opgave var hovedsaligtnørrebro_hallen at skitserer og visualiserer de forskellige løsnings modeller i en 3d model af Nørrebro hallen, som jeg havde opmålt og overført til en digital model. Ombygning af et høloft til lejlighed i Lille Svenstrup. Loftet skulle inddrages i den eksisterende stueplan med en stor ny indvendig trappe og hall. Der skulle samtidige være adgang til de 3 nye terrasser, hvor 2 af dem var tag terrasser. Dette blev gjort med en tilbygning på husets sydvest facade der sammen binder haven med terrasserne. Jeg stod for skitseringen, visualiseringerne og gennemarbejdningen af projektet til det færdige forslag til kunden. Tilbygning til Tornhøj hallen i Aalborg. En ny tilbygning og indgangsparti skulle bringe nye funktioner og bedre cirkulation i den eksisterende hal. Hallen skulle samtidig gøres mere attraktiv for at bringe flere brugere til. Der blev derfor også lavet forslag til ny hjemmeside med nye ikoner og logo for hallen. På denne opgave lavede jeg udelukkende visualiseringer og grafisk design. Interiør_ visualiseringer_lille_svenstrup
  8. 8. Lille_svenstupPLAN_1.SALOPSTALTSNIT
  9. 9. 3D_MODEL_OG_RENDERINGER_LAVET_PÅ_BESTILLING.
  10. 10. Fængsel for internationale krigsforbryder. International intervenering i en række krige og konflikter rundt om i verden – bl.a. på Balkan, i Mellemøsten, Irak, Afghanistan og Afrika – har sat fokus på betydningen af at sikre, at international retssikkerhed samtidig kan håndhæves – også i forbindelse med spørgsmål vedrørende rettergang, strafudmåling og afsoning. Et af hoved punkterne ved et morderne fængsel er en effektiv opdeling af fangerne. Mulighed forBygningsvolumener Uderum - Begrænset Adgang Uderum - Ingen adgang Uderum - Adgang at skille ’stærke’ fanger fra ’svage’ fanger, og samtidig give mulighed for at fangerne kan cirkulerer mellem de forskellige fælles områder uden at møde hinanden. Fængslet er derfor opdelt i 3 celleblokke og en administrations del. Hver celleblok huser 4 celler der deler opholdsstue og værksted. Cellerne ligger hver for sig et stykke væk fra selve hovedvolumenet forbundet af en lysgang, hvor den ene side er mur der forsætter videre ud og krøller rundt og danner både et privat gårdrum og cellens vægge. Hver celle har adgang til egen privat gård direkte fra cellen i dagstimerne. Administrations delen udgør fængslets ene længe og huser kontorer, personale faciliteterBlok A - B - C Vagt/Administration Gymnastiksal og fængslets køkken. Ankomsten til fængslet sker i igennem en sluse i administrationen med indgang til selve fængslet på første sal. Inddelingen er stærkt inspireret af klosteret, hvor fælles funktion ligger i midten af bygningen og den private del ligger i ydrekanten. Det har været vigtigt for mig at bryde med det traditionelle fængsels form. Udformningen af fængslet er derfor en kombination af funktionelle krav og formproces. Det var også vigtigt for mig at give bygningen dynamik som modvægt til fængselslivets statiske tilstand. Alle celleblokkene er symmetriske med administrationsdelen som det eneste der bryder, men bibeholder stadig elementer fraSikkerhedssluse Vertikal bevægelse cellelængerne.
  11. 11. PLAN_STUE PLAN_1.SALPROCES_BILLEDER
  12. 12. Byens Hus.Et nyt hovedbibliotek i havnen.Biblioteket er placeret på Christiansholmen, bedre kendt som papirøen. Lige overfor ligger det nyeskuespillerhus som er lagt ud ihavnen, og har derved taget endel af havneløbet der allerede ermeget smalt på det sted. Det varderfor naturligt at fjerne en del afpapir øen, og udnytte det naturligeknæk havnen laver der. Dervedtrække biblioteket tilbage og givemere plads i havnen. Placeringenaf endnu et stort kultur hus i havne,ved siden af operaen overfor detnye skuespillerhus, betyder atman er i hård konkurrence medandre monumentale bygninger, derudelukkende henvender sig ud tilhavnen med en decideret bagsidemod byen.For at undgå lave endnuen ”klos” i havnen, udnytterbiblioteksbygningen knækket ihavnen og får derved udkig op ogned af havneløbet. Derudover erder ikke arbejdet med en decideretfor og bagside, da det er vigtigtmed en facade der henvender sigmod Holmen med kig mod Holmenog Christianshavns kanaler. Mankan også ankomme til biblioteketfra flere sider. En forsættelse afIslandsbrygge promenaden, tilgående og cykler, under Knippelsbrolangs bolværket op til biblioteket.Den nuværende bro til papir øen erbevaret til biler, og et nyt havnebusstop er tænkt til at binde biblioteketsammen med resten af havnen.Selve biblioteket består af todele, den administrative del medkontorer og konference lokaler, ogselve biblioteks/oplevelses delen.Oplevelses delen af bygningenbestår af forskudte planer i 5 etager,med store runde lys indtag. Hvert lysindtag er indrammet på ydersidenaf en firkantet metal plade der siderud fra facaden, disse er med til atskygge for solen. På siden modHolmen er en stor trappe hvor vedman kan komme op på bygningen,kanalerne.
  13. 13. BA A B

×