Portfolio Esben Sneum

544 views
380 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
544
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
6
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Portfolio Esben Sneum

  1. 1. portfolio_af_Esben_sneum ebs_arch@yahoo.dk tlf: 40527386 PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: PROJEKT: ERIK BRANDT DAM KEINICKE_&_ AFGANG RENDERS INDSTILLING PRAKTIK 8_SEMESTER nørreport OVERGAARD fængsel_for byens_hus demetri_sarantitis byen_pa_vandet stændertovet Nørrebro_hallen internationale arcitects kluphus lille_svenstrup krigsforbryder Tornhøj_hallen
  2. 2. Erik Brandt Dam Hos EBD arbejde jeg på meget forskellige projekter fra interiør til Grøndals kirken, beplantning i Kongenshave Odense til sommerhus tilbygninger og konkurrencer. Men specielt et nyt klubhus i Fælledparken og konkurrencen om et nyt Nørreport Facade 1:250 var de projekter jeg var med fra start til aflevering. nørreport Nørreport konkurrence forslaget blev udformet som et meget stramt og enkelt hovedgreb med brug af minimalistisk virkemidler og robuste materialer. En enkelt bygning midt på pladsen information toiletter lidt forskudt i forhold til Frederiksborggade aksen er den eneste bygningselement, den skal fungere som billet/kiosk og samlings og mødested på kiosk pladsen. Udover som arkitekt på projektet stod jeg for alt 3d modellering, visualisering og billetsalg billedbehandling. Projektet vandt bænk glasvæg/ en 2. plads og er publiceret i skydedør Arkitekten nr. 3 2010. Nyt klubhus i fælledparken var en konkurrence til nye faciliteter til forskellige lokale fodboldklubber. Grunden er placeret i nordvestlige Plan af stueetage 1:250 hjørne af Fælledparken. Det var vigtigt at klubhuset bevarede parkkarakteren, så derfor er overgangene mellem inde og ude overalt flydende og huset åbner sig til alle sider, som en dep. invitation til aktiv deltagelse. En fin lille opgave som jeg er rigtig frokoststue tilfreds men. Jeg stod for alt 3d toiletter modellering, visualisering og billedbehandling. kontor omklædning Se meget mere på www.ebd.dk S-tog hovedtrappe Re, IC cykelparkering Plan af 1. sal 1:250
  3. 3. gad iksborgg Metro Venders Freder Nørrevoldgade plakatsøjle elev. S-tog, Re, IC S-tog cykler, 2 etg. toil. Re stadeplads cykler Taxa cykler, 2 etg. plinte Venterum kiosk S-tog billetsalg bænk Paraplyen cykler, 2 etg. lindetræer udeservering cykler plinte café lindetræ bænke gade hers Tornebuskegade cykler Æggetorvet Got de Købmagergade ga rre Nø e æd lstr Fio Nørreport 1:250 L d it 1 250 19182 2 19182 3
  4. 4. STÆNDERTOVET fondens bro palæhaven turistbusser palæstræ nye træer slotsgrus cykelparkering parkering busterminal lunden udeservering algade skomagergade BEPLANTNING PARKERING OG CYKLER TRAFIK
  5. 5. D C B A F F E E Plan 1. sal 1:200 kluphus D C B A E E F F Plan stueetage 1:200 Facade mod Øster Allé promenade 1:200
  6. 6. Kienicke & Overgaard. I min ansættelse hos Kienicke & Overgaard Arkitekter arbejde jeg på forskellige projekter. Nyt indgangsparti og indretning af Nørrebro hallen. Opgaven bestod i at åbne op for Nørrebro hallen ud mod Nørrebrogade med et nyt indgangsparti. Ny indretning af selve hallen med plads til nye funktioner som klatrevæg/område og E-sport. Min opgave var hovedsaligt nørrebro_hallen at skitserer og visualiserer de forskellige løsnings modeller i en 3d model af Nørrebro hallen, som jeg havde opmålt og overført til en digital model. Ombygning af et høloft til lejlighed i Lille Svenstrup. Loftet skulle inddrages i den eksisterende stueplan med en stor ny indvendig trappe og hall. Der skulle samtidige være adgang til de 3 nye terrasser, hvor 2 af dem var tag terrasser. Dette blev gjort med en tilbygning på husets sydvest facade der sammen binder haven med terrasserne. Jeg stod for skitseringen, visualiseringerne og gennemarbejdningen af projektet til det færdige forslag til kunden. Tilbygning til Tornhøj hallen i Aalborg. En ny tilbygning og indgangsparti skulle bringe nye funktioner og bedre cirkulation i den eksisterende hal. Hallen skulle samtidig gøres mere attraktiv for at bringe flere brugere til. Der blev derfor også lavet forslag til ny hjemmeside med nye ikoner og logo for hallen. På denne opgave lavede jeg udelukkende visualiseringer og grafisk design. Interiør_ visualiseringer_lille_svenstrup
  7. 7. Lille_svenstup PLAN_1.SAL OPSTALT SNIT
  8. 8. visualisering_tornhøj_hallen Nye_ikoner_til tornhøj_hallen Interiør_visualisering_tornhøj_hallen
  9. 9. Fængsel for internationale krigsforbryder. International intervenering i en række krige og konflikter rundt om i verden – bl.a. på Balkan, i Mellemøsten, Irak, Afghanistan og Afrika – har sat fokus på betydningen af at sikre, at international retssikkerhed samtidig kan håndhæves – også i forbindelse med spørgsmål vedrørende rettergang, strafudmåling og afsoning. Et af hoved punkterne ved et morderne fængsel er en effektiv opdeling af fangerne. Mulighed for Bygningsvolumener Uderum - Begrænset Adgang Uderum - Ingen adgang Uderum - Adgang at skille ’stærke’ fanger fra ’svage’ fanger, og samtidig give mulighed for at fangerne kan cirkulerer mellem de forskellige fælles områder uden at møde hinanden. Fængslet er derfor opdelt i 3 celleblokke og en administrations del. Hver celleblok huser 4 celler der deler opholdsstue og værksted. Cellerne ligger hver for sig et stykke væk fra selve hovedvolumenet forbundet af en lysgang, hvor den ene side er mur der forsætter videre ud og krøller rundt og danner både et privat gårdrum og cellens vægge. Hver celle har adgang til egen privat gård direkte fra cellen i dagstimerne. Administrations delen udgør fængslets ene længe og huser kontorer, personale faciliteter Blok A - B - C Vagt/Administration Gymnastiksal og fængslets køkken. Ankomsten til fængslet sker i igennem en sluse i administrationen med indgang til selve fængslet på første sal. Inddelingen er stærkt inspireret af klosteret, hvor fælles funktion ligger i midten af bygningen og den private del ligger i ydrekanten. Det har været vigtigt for mig at bryde med det traditionelle fængsels form. Udformningen af fængslet er derfor en kombination af funktionelle krav og formproces. Det var også vigtigt for mig at give bygningen dynamik som modvægt til fængselslivets statiske tilstand. Alle celleblokkene er symmetriske med administrationsdelen som det eneste der bryder, men bibeholder stadig elementer fra Sikkerhedssluse Vertikal bevægelse cellelængerne.
  10. 10. PLAN_STUE PLAN_1.SAL PROCES_BILLEDER
  11. 11. SNIT_A SNIT_B OPSTALT_SYDØST OPSTALT_NORDØST
  12. 12. 3D_MODEL_OG_RENDERINGER_LAVET_PÅ_BESTILLING.
  13. 13. Byens Hus. Et nyt hovedbibliotek i havnen. Biblioteket er placeret på Christians holmen, bedre kendt som papir øen. Lige overfor ligger det nye skuespillerhus som er lagt ud i havnen, og har derved taget en del af havneløbet der allerede er meget smalt på det sted. Det var derfor naturligt at fjerne en del af papir øen, og udnytte det naturlige knæk havnen laver der. Derved trække biblioteket tilbage og give mere plads i havnen. Placeringen af endnu et stort kultur hus i havne, ved siden af operaen overfor det nye skuespillerhus, betyder at man er i hård konkurrence med andre monumentale bygninger, der udelukkende henvender sig ud til havnen med en decideret bagside mod byen. For at undgå lave endnu en ”klos” i havnen, udnytter biblioteksbygningen knækket i havnen og får derved udkig op og ned af havneløbet. Derudover er der ikke arbejdet med en decideret for og bagside, da det er vigtigt med en facade der henvender sig mod Holmen med kig mod Holmen og Christianshavns kanaler. Man kan også ankomme til biblioteket fra flere sider. En forsættelse af Islandsbrygge promenaden, til gående og cykler, under Knippelsbro langs bolværket op til biblioteket. Den nuværende bro til papir øen er bevaret til biler, og et nyt havnebus stop er tænkt til at binde biblioteket sammen med resten af havnen. Selve biblioteket består af to dele, den administrative del med kontorer og konference lokaler, og selve biblioteks/oplevelses delen. Oplevelses delen af bygningen består af forskudte planer i 5 etager, med store runde lys indtag. Hvert lys indtag er indrammet på ydersiden af en firkantet metal plade der sider ud fra facaden, disse er med til at skygge for solen. På siden mod Holmen er en stor trappe hvor ved man kan komme op på bygningen, kanalerne.
  14. 14. B A A B
  15. 15. SNIT_A-A SNIT_B-B
  16. 16. Praktik. I perioden 3. februar til den 16. juli 2006 var jeg i praktik hos Demetri Sarantitis architetcs i New York. Tegnestuen bestod kun af Demetri selv og mig, der var dog en landskabs arkitekt tilknyttet til ‘sitework’ på de forskellige projekter. 1. Total renovation og modernisering af et hus i Newport, i staten Rhode island. Huset bestod faktisk af to huse, der var slået sammen til ét i 1940’erne, det ene var fra 1740 det andet fra 1840. Huset havde været brugt til ’bed and breakfast’ og var blevet godt slidt i de sidste 50 år. Husets alder og beliggenhed i Newports gamle bydel betød at det var noget af det ældste ikke indianske i USA. Dette betød også at huset var fredet, man måtte ikke ændre i den eksisterende struktur og materiale skulle så vidt mulig genbruges. 2. Modernisering og tilbygning af et nyt køkken/bryggers til et hus i Catskills, i staten New York. Huset lå ’upstate’ New York lige ud til Hudson floden med fantastisk udsigt udover floden. Jeg arbejde hovedsageligt med tilbygningen af det nye køkken/bryggers. Arbejdet bestod i gennemtegning af den nye tilbygning i autocad, samt en model med den omkringliggende grund, hvor der skulle laves landskabs design. 3. Indretning af et permanent udstillings lokale til ’pre-columbian’ kunst og tidlige amerikanske bøger og manuskripter, i ’the U.S. Library of congress, Jefferson Building’ i Washington DC. Kunstværkerne var privat ejet af mr. Kislak, en rig samler fra Florida, der i en sen alder havde besluttet af donerer sin samling til ’the Library of congress’. Arbejdet bestod hovedsageligt i 3D visualisering.
  17. 17. Konstruktions_detalje. Catskills_model billeder. Interiør_visualisering.
  18. 18. Byen på vandet. Opgaven var en videre bearbejdning af en bystruktur lavet af en anden elev fra det forrige semester. Derfor var bygningernes volumener allerede givet, de skulle nu fyldes og gives et program. Jeg valgte to mindre volumener det ene til bolig og det andet til erhverv. Planer_værksted/bolig. Programmet blev en havnefoged hans bolig, bådeværksted og en lille lystbådehavn. Boligen er den mindste af de to bygninger og er opdelt mellem lukkede volumener med regulære vinduer, og et mere åbne og semi Interiør_visualisering. offentlige rum med facade opdelt af et mønster. Mønsterfacaden er med til at skabe en overgangs zone mellem ud og inde, en fornemmelse af at stadig være udenfor når man er inde i huset. Lysindfaldet igennem mønster facaden er også med til at give klar inddeling mellem husets private og offentlige dele. Bådeværkstedet er opdelt mellem en lille administrations del og et stort åbent dobbelt højt værksted. Facaden på værkstedt er metal skodder der kan vinkles til at styre lysindfaldet. Den ene side er én stor skyde dør der kan åbnes for at trække en båd ind til reparation.

×