Marina Lindgren: Kanta-palvelut käytettävissänne 3.9.2013

505 views
328 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
505
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
2
Actions
Shares
0
Downloads
3
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Marina Lindgren: Kanta-palvelut käytettävissänne 3.9.2013

 1. 1. Kanta-palvelut käytettävissänne Terveydenhuollon tulevaisuus –seminaari, Marina Lindgren, Kela 3.9.2013
 2. 2. Kanta-palvelut - meille kaikille  Sähköinen resepti, Lääketietokanta, Potilastiedon arkisto ja tiedonhallinta ja Omien tietojen katselu.  Yhdenvertaisesti koko maassa.  Omat terveystiedot käyttöösi.  Mahdollistaen potilaan/asiakkaan hoitopaikan valinnanvapauden.  Yksityisen ja julkisen terveydenhuollon toimijoille, potilaan/asiakkaan suostumuksella.  Tietosisältöjä vaiheittain kartuttaen.  Vauvasta vaariin. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 2
 3. 3. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 3 Terveystiedot kertyvät syntymästä alkaen yhteen paikkaan ja ovat tulevaisuudessakin käytettävissä. Historiatiedot auttavat lapsen kokonais-tilanteen hahmotta-misessa ja mm. diag-noosien tekemisessä. Reseptikeskus kokoaa sairauskierteessä olevan lapsen reseptit ja pitää ne tallessa. Vanhemmat näkevät nettipalvelusta lastensa resepti-, terveys- ja sairaustiedot. Sähköinen neuvolakortti löytyy helposti.
 4. 4. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 4 Mitä nuori voi tehdä jos ei näe itse tietojaan..? Terveys- ja rokotustiedot ovat saatavilla 24/7. Nettisukupolvi ottaa mielellään oman terveystilanteensa haltuun mobiilisti. Oota mä tsekkaan. Se lekuri kirjoitti mulle finneihin… Näen reseptitietoni missä päin maailmaa hyvänsä.
 5. 5. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 5 Monenko viikon kuluttua jälkitarkastukseen piti varata aika? Pohjois-Karjalassa asuvana näen netissä myös käynnit terveydenhuollossa, hoitojaksot, laboratorio- tulokset, röntgenlausunnot ja henkilötiedot. Tarkistin netissä, minkä antibioottikuurin sain viime vuonna. Uusin reseptini netissä ja hallinnoin tietojani antamalla suostumuksia/kieltoja. Valvon tietojeni käyttöä terveydenhuollossa ja apteekeissa. Laboratoriotutkimuk- sen tuloksen tarkistin netti- palvelusta.
 6. 6. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 6 Ihanaa. Reseptini pysyvät tallessa ja apteekki saa ne käyttöön Reseptikeskuksesta. En ole huolissani enää, muistanko kertoa lääkärille kaiken olennaisen. Lääkitys- ja hoitotietoni ovat lääkärini käytettävissä. Voin laatia hoito- ja elinluovutustestamentin , ja ne ovat terveyden- huollossa tiedossa. Ajantasaiset resepti- tietoni ovat helposti saatavilla kotonakin netin kautta.
 7. 7. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 7 Omien potilaideni yksilöllinen hoito ja seuranta kehittyy. Sairastavuuden ja epidemioiden seuranta kehittyy. Käytettävissäni on yhä enemmän tietoa potilaani nykyisestä ja aiemmasta lääkityksestä. Potilaan nykytilanteen hahmottaminen helpottuu, kun saan potilaasta laajemmin tietoa. Terveystiedot ovat tulevaisuudessa apuna lääke- tieteellisessä tutkimuksessa sähköisesti entistä kattavammin. Sähköinen tiedonhallinta mahdollistaa uudenlaisia palvelu-prosesseja ja hoitokäytäntöjä.
 8. 8. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 8 Kanta-palvelut käytössänne  Sähköinen resepti on käytössä koko maassa apteekeilla ja julkisessa terveydenhuollossa.  Omien tietojen katselu –palvelu internetissä kansalaisille.  Potilastiedon arkistoa käytetään rajoitetusti Pohjois- Karjalassa ja Itä-Savossa yhteisrekisterin tukena.  Yli 2,2 miljoonaa meistä on jo saanut sähköisen reseptin.  Lääkärit kirjoittaneet yli 9 miljoonaa sähköistä reseptiä v. 2013, tällä hetkellä yli 80 000 reseptiä päivässä.  Apteekit ovat toimittaneet yli 12,5 miljoonaa sähköistä reseptiä tänä vuonna.  Omien tietojen katselu –palveluun 1,1 miljoonaa tunnistautumista (100 000/kk).
 9. 9. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 9 Kiitos! kanta@kanta.fi Yhteistyössä mukana:
 10. 10. 05.09.13 Kansallinen Terveysarkisto 9 Kiitos! kanta@kanta.fi Yhteistyössä mukana:

×