Your SlideShare is downloading. ×
0
Yhteistyösitoumuksella Kestävän kaivostoiminnan verkostoon
Yhteistyösitoumuksella Kestävän kaivostoiminnan verkostoon
Yhteistyösitoumuksella Kestävän kaivostoiminnan verkostoon
Yhteistyösitoumuksella Kestävän kaivostoiminnan verkostoon
Upcoming SlideShare
Loading in...5
×

Thanks for flagging this SlideShare!

Oops! An error has occurred.

×
Saving this for later? Get the SlideShare app to save on your phone or tablet. Read anywhere, anytime – even offline.
Text the download link to your phone
Standard text messaging rates apply

Yhteistyösitoumuksella Kestävän kaivostoiminnan verkostoon

241

Published on

Yhdessä käynnistystiimin kanssa laadimme yhteistyösitoumuksen, joka tähtää Kestävän kaivostoiminnan verkoston perustamiseen. Käynnistystiimi ja Sitra ovat allekirjoittaneet yhteistyösitoumuksen 27. …

Yhdessä käynnistystiimin kanssa laadimme yhteistyösitoumuksen, joka tähtää Kestävän kaivostoiminnan verkoston perustamiseen. Käynnistystiimi ja Sitra ovat allekirjoittaneet yhteistyösitoumuksen 27. helmikuuta 2014. Näin osapuolet ovat ilmaisseet halunsa yhteistyöhön ja dialogin rakentamiseen sekä sitoutuneet noudattamaan yhdessä sovittuja periaatteita.

Published in: Business
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total Views
241
On Slideshare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

Report content
Flagged as inappropriate Flag as inappropriate
Flag as inappropriate

Select your reason for flagging this presentation as inappropriate.

Cancel
No notes for slide

Transcript

  • 1. Kestävän kaivostoiminnan verkoston yhteistyösitoumus
  • 2. Yhteistyösitoumus ”Sitoudumme toimimaan yhdessä Kestävän kaivostoiminnan verkostossa. Yhteistyömme tavoitteena on: - kehittää dialogia ja yhteistyötä kaivosteollisuuden ja sen sidosryhmien välillä avoimeksi, tasapainoiseksi ja jatkuvaksi sekä - edistää kaivostoiminnan kehittymistä Suomessa vastuullisemmaksi, kestävämmäksi ja ennakoitavammaksi. Verkosto toimii kaivosalan ja sen sidosryhmien keskustelu- ja yhteistyöfoorumina. Se kehittää ja räätälöi Suomeen sopivia työkaluja vastuullisemman ja kestävämmän kaivostoiminnan mahdollistamiseksi. Yhteistyö ja verkoston toiminta perustuvat seuraaviin periaatteisiin, joihin tässä samalla sitoudumme: [periaatelista]…”
  • 3. Periaatelista 1. Lakien noudattaminen 2. Ekologisesti, sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävän sekä vastuullisen toiminnan edistäminen koko kaivoksen elinkaaren ajan 3. Avoin tiedottaminen kaivostoiminnasta 4. Aidon dialogin käyminen sidosryhmien intressiristiriitojen ennalta sovittelemiseksi ja muiden elinkeinojen toimintaedellytysten huomioimiseksi 5. Luonnon monimuotoisuuden suojeleminen ja ylläpito 6. Ympäristö- ja yhteiskuntavaikutusten hallinta 7. Järjestelmällinen ja laaja riskienhallinta 8. Työntekijöiden hyvinvoinnin turvaaminen ja työllisyyden edistäminen 9. Kulttuuriperinnön vaaliminen 10. Saamelaisten erityisoikeuksien kunnioittaminen.
  • 4. Yhteistyösitoumuksen allekirjoittaminen • Tarjoaa osapuolille mahdollisuuden ilmaista halunsa yhteistyöhön ja Kestävän kaivostoiminnan verkoston rakentamiseen • 27.2.2014 yhteistyösitoumuksen allekirjoittivat Kaivosteollisuus ry, Suomen luonnonsuojeluliitto, Metallityöväen Liitto ry, Lapin liitto ja Sitra • Verkoston laajentuessa uudet jäsenet allekirjoittavat yhteistyösitoumuksen

×