Bacc Crackwoodspines; update 5 - week 9 deel 1-2

202 views
156 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
202
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
0
Actions
Shares
0
Downloads
0
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bacc Crackwoodspines; update 5 - week 9 deel 1-2

 1. 1. Bacc Crackwoodspines Update 5 Week 9, deel 1-2
 2. 2. Week 9 In huize Wiersema gaat het prima, zoals je ziet! Jorik en Sira houd-en er beiden van om te schilderen. Er zijn dan ook al heel wat schilderijenverdiend aan hun creativiteit. Het is vast onnodig om te zeggen dat dezefamilie de rijkste is in heel Crackwoodspines. Tegenwoordig telt het huis-houden één extra Simmetje: Joost Lammerts. Jawel, Sira is in love!
 3. 3. Dat niet alleen, want met Joost heeft ze ook nageslacht verwekt! Deze knulheet Sjors Lammerts en heeft een persoonlijkheid van 10/06/05/04/07.
 4. 4. Dit poppetje is zijn paar seconden jongere tweelingzusje. (Ligt het aan mij,of is het gewoon zo dat bij een tweeling de jongen altijd eerst wordt ge-boren?) Isabelle Lammerts is haar naam en ze heeft bijna dezelfde per-soonlijkheid als haar broer: 10/05/09/04/07.
 5. 5. Ze hebben erg veel aan elkaar! Dat is ook zeker nodig, aangezien er nietveel aandacht uitgaat naar hen van paps en mams. Sira is een kennissim enflink op weg haar levenswens te halen. Joost is dan wel een familiesim,maar wilt graag de top in de carrière ordehandhaving bereiken. Vandaardat de kleintjes zichzelf vooral vermaken. Van opa krijgen ze af en toe welaandacht, maar hun oma hebben ze nooit gekend. Jep: R.I.P., Arianne…
 6. 6. Meestal slaapt het tweetal op een matje in de boekenwinkel van hun oma.Hoewel, die winkel is nu van hun opa natuurlijk. Ze kunnen zelf in- en uitlopen en eigenlijk is de winkel nog zelden open.
 7. 7. Bij Miles en Larissa is de winkel aan huis echter wel open. Caspernoch Mariëtte leeft nog. Gelukkig hebben zoon en (schoon)dochter dekneepjes van het vak geleerd voor de tweede en derde Sim inCrackwoodspines stierven.Ik vind het frappant om te zien dat Teije en Anne-Fay altijd samen lijken teverschijnen op een kavel. Zelfs als ze niet tegelijk uitgenodigd zijn. Zo lief!
 8. 8. Dat Miles zijn levenswens niet kan vervullen omdat hij geen rechten kanstuderen, betekend niet dat hij niet gelukkig zal zijn. Hoeveel voldoeninghij toch uit bepaalde dingen haalt. Zoals de kapperszaak. Zelfs die lievemaar eigenwijze Nia heeft hij over de streep weten te trekken.“Natuurlijk verpest ik je kapsel niet! Natuurlijk komt het goed!”
 9. 9. Ik kan wel foto’s blijven schieten van Nia. Wat is het toch een topwijf!
 10. 10. Nia is zo te zien ook tevreden!
 11. 11. Miles gaat tamelijk hard met zijn klandizie! Niveau tien, heel wat mond opmond reclame en een stuk of drie goede recensies doen wonderen. Hijtovert heel Crackwoodspines om! Nog even en hij heeft die gouden onder-scheiding waar hij zo naar verlangt.
 12. 12. Zelfs Allies komt langs. Of ze wat aan haar zwarte haar wilt doen? Never!Maar de shampoo, crèmes en lotions die Miles verkoopt zijn ook niet mis!
 13. 13. Dat is althans wat ze heeft horen zeggen. Zo te merken is Allies niet deenige die wel een gok wilt wagen.
 14. 14. En met 153 sterren is het een flink productief dagje geweest!
 15. 15. Met het laden naar De Muzieknood, heb ik deze printscreen gemaakt. Ditis het gedeelte van Crackwoodspines waar de tweede generatie woont!Links met het rode behang is het huis van Teije en Leonie. Rechts vooraanis het huis van Katie Snuchter en George Boeman, met hun drie (half)kids.Daar achter woont Anne-Fay, met de onmiskenbaar grote vijver.
 16. 16. Eevee is erg goed in er tussenuit proberen te knijpen (in pyjama nog wel).Miles betrapt haar keer op keer. Niet goed voor hun relatie, ghèhè!
 17. 17. Tsja, losbandig typetje, hè?
 18. 18. Gelukkig heeft Eevee enkel bij vlagen gemene buien. Algauw is het zanderover en is alles weer koek en ei tussen vader en dochter. Ze moest ookwel, wilde ze geld voor haar eigen zaak. Aangezien ze rockster wilt worden,moet ze wel eerst laten zien wat ze in haar mars heeft.
 19. 19. Dit is dus De Muzieknood. Niet als in muzieknoten, maar de nood ommuziek te spelen. Best wel geinig, want Isoldes muzieklesdingetje heet ookzo. Bij deze kavel gaat me er niet om hoe hoog het niveau is. Het gaat eromdat Simmetjes plezier kunnen maken en vaardigheidpunten kunnen ver-dienen. Ik heb sinds een tijdje een hack waarmee Sims vaardigheidpuntenkunnen verdienen op openbare kavels. Sinds de militaire basis. Superhandig! Zo heb ik nog eens een reden om ze erheen te sturen!
 20. 20. De volgende dag is het Eevee gelukt om in het geniep met Coen uit tegaan. Eindelijk! Ze wilt niets dan uitgaan en feestjes houden. Een echtepopulariteitssim dus!
 21. 21. Helaas is ze nog niet erg goed in begrijpen wat voor gevolgen dingenkunnen hebben. Deze politieagente bracht haar thuis. Valt het jullie ook opdat ze zo eng veel op elkaar lijken?
 22. 22. Eevee ziet er nu al naar uit klaar te zijn met school. Schoolwerk gaat nietvan harte. Al helemaal niet als haar vader daar telkens bij gaat staankoekeloeren.
 23. 23. Wat dat toch exact is tussen Eevee en Coen? Ze zijn wel verliefd, houdenzelfs van elkaar. Alleen zien ze elkaar niet zitten! Tienerdrama’s, tiener-drama’s…
 24. 24. Eevee houdt ervan te schaken in het donker. Vooral met Savannah, aan wieze verhalen verteld over aliëns die uit de lucht komen als je door een tele-scoop kijkt.
 25. 25. Een gehaaide dame is onze Eevee wel. Ze vindt dat Savannah maar betermoet opletten. En Savannah? Sja. Zij weet niet of ze Eevee nou moet ge-loven of niet waar het die aliëns betreft.
 26. 26. Net als Miles neemt Eevee veel Simmetjes mee uit school. Al is haar kijk opvriendschap en leuke dingen doen toch heel anders. Ze heeft de grootstelol als ze Jeffs haar door elkaar mag rommelen.
 27. 27. Bij de familie Pummel heeft Zoey zin in een feestje, zomaar. Duswaarom ook niet? De knullen voor de bank zijn Christian en Sepp, herin-neren jullie ze nog? De zoons van Georges, neefjes van Allies en destiefzoons van Katie Snuchter. Naast hen staat Kirby. Beter bekend als hetmeisje met wie Teije een beetje geflirt heeft toen hij nog met Jenny had.Op de bank zitten Sophie en… Coen. Tsja. Bevriend zijn met Eevee be-tekend bevriend zijn met vrijwel heel Crackwoodspines!
 28. 28. Ook al zijn er al een boel uit huis, in de badkamer is het nog altijd krap aan.Michel, Teije, Allies, George en hond Marly. Succes op een boel ge-“joehoe!” gegarandeerd!
 29. 29. Voor de badkamerdeur hebben moeder en dochter een volwassenen-gesprek. Anne-Fay ziet de wereld heel anders in nu ze wat ouder is. Zoeysnapt maar niks van het feit dat haar halfzus en nepmoeder nu beter kun-nen levelen. Want ja, Nia is dan niet haar echte moeder. Zo voelt ze wel.
 30. 30. Hetzelfde geld voor Sophie. Ze is dol op zowel Michel als Nia. En natuurlijkook op haar zus Anne-Fay en broer Teije. Of ze nu half of geheel verwantzijn.
 31. 31. Misschien juist goed dat Zoey gisteravond dat feestje gaf. Nia’s tijd is na-melijk gekomen. Een hele linie aan hoelameisjes wie haar aanmoedigenom mee te gaan naar de gene zijde. Magere Hein met een roze hoelakransom…
 32. 32. Nia vindt het een beetje verwarrend allemaal. Al die dingen? Voor haar?Nee, naïef is ze nooit geweest. Maar moet ze hier nou achterdochtig vanworden?
 33. 33. Het antwoord is natuurlijk nee! Al zal Nia haar kinderen en kleinkinderenniet meer in levende lijve kunnen gadeslaan, ze weet dat haar tijd is ge-komen. Openminded als ze is laat ze zich meevoeren door magere Hein.Op naar een nieuw avontuur!
 34. 34. Zoey is er stil van geworden. Natuurlijk was Nia al oud. Maar toch… Ze wasNia. Ze leek fit genoeg om nog tientallen jaren mee te gaan.Trek in geplaag van Coen heeft ze ook niet. Maar om zijn kietelhand weg teslaan? Daar is ze te zachtaardig voor. Aandoenlijk, vinden jullie niet?
 35. 35. Sophie leeft zich helemaal uit in haar nepmoeders groentetuin. Allerleidingen zitten tegen. Haar broer is volwassen geworden. Misschien gaat hijwel het huis uit. En dat wil ze helemaal niet! Stel nu dat ze nooit die baanin de horeca vindt?!
 36. 36. De dagen kruipen voorbij en met hulp van haar vrienden komt Sophie erweer bovenop. Ze trekt veel op met Coen, wat Zoey ook wel goeddoet.Dan is er nog Sepp, wie Sophie toch wel erg hard ziet zitten. Ze mist deraad die ze bij Nia zou hebben gehaald. Maar ze weet dat haar moedernooit ver uit de buurt kan zijn. Ze voelt haar aanwezigheid af en toe nog.Wonderbaarlijk genoeg duikt Nia’s geest altijd op met feestjes. Agossie!
 37. 37. Wiens huis dit dan is? Wel, het huis van de familie Snuchter. Bijnanet zo’n grote groentetuin als het huishouden van Michel en minstens zo-veel Simmetjes die eraan zouden kunnen werken. Echter heeft de familieSnuchter lang niet zulke groene vingertjes als de familie Pummel.
 38. 38. Kirby en Ethan zijn twee hard werkende Simmetjes. Ethan weet van zijnzus wat er nodig is om geld te verdienen: hard werken! Hij schildert vooralen wilt ooit zes huisdieren de top van hun carrière laten bereiken. Dat isook Jorik Lammerts’ tweede levenswens, overigens.Kirby is vindt geld ook wel belangrijk, maar is een familiesim. Op een dagwilt ze haar gouden bruiloft vieren met een lieve man.
 39. 39. Dit zijn Lars en Yuka. Lars zagen jullie in de vorige update al. Yuka was toennog peuter. Nu is hij net zo’n harde werker als zijn broers en zussen en alzit hij nog niet op de particuliere school: hij zal daar ook wel komen.
 40. 40. Hier is Sepp op bezoek bij de familie. Ethan en Kirby hebben samen eenbroodmaaltijd verzorgd. Dat moet wel, want Max werkt nog steeds in decommercie. Maya helpt haar oudste dochter in haar zaak, Peppie & Kokkie.
 41. 41. Zodra Max en Maya thuis zijn, is het voor de tweeling in dit gezin tijd omop te groeien naar tiener. Eerst is Remia aan de beurt.
 42. 42. En dan is Lars aan de beurt. Net als zijn tweelingzus is hij een populariteits-sim. Hij wilt een commissaris held worden, zij wilt burgemeester worden.Alleen Lars’ levenswens is haalbaar tot nu toe.
 43. 43. Al is Ethan een Simmetje wie zijn verantwoordelijkheid neemt; af en toeziet hij zijn kans schoon en knijpt hij er tussenuit. In dit geval met Eevee.Hoe kan het ook anders? Ik denk dat ze onderhand met alle tieners inCrackwoodspines wel uit is geweest. Zelfs met een paar townies.
 44. 44. Kirby en Remia voelen zich verantwoordelijk in het weekend wat tijd tespenderen in de tuin. Max ook, maar dan om aan zijn charisma te werken.
 45. 45. Ja, soms moeten er gewoon dingen gedaan worden die minder leuk zijn.
 46. 46. Waarna er vanzelf wel weer leuke dingen volgen. Erg leuke dingen zelfs,vindt Remia. Sinds ze Melissa Schalmei heeft ontmoet, krijgt ze amper nogdie grijns van haar gezicht.
 47. 47. Jong of oud: iedereen verkeert hier in een staat van euforie. Als er iemandprestatiegericht is, is het Yuka wel. Max heeft er echter even niet veel vandoor, lijkt het.
 48. 48. Misschien heeft het er iets mee te maken dat het volgende feestje voor dedeur staat en Max moeite heeft het bij te houden op zijn oude dag? Dehelft van het huis is gevuld met zijn eigen kinderen. Daarnaast heeftiedereen nog eens iemand meegenomen uit school.
 49. 49. En dan is het zover, het tweede kind van Max en Maya dat volwassenwordt. Kirby is klaar om de wereld in te gaan!
 50. 50. Wiens huis dit dan is? Wel, het huis van de familie Snuchter. Bijnanet zo’n grote groentetuin als het huishouden van Michel en minstens zo-veel Simmetjes die eraan zouden kunnen werken. Echter heeft de familieSnuchter lang niet zulke groene vingertjes als de familie Pummel.
 51. 51. Nu zijn Ethan, Lars en Remia de enige drie wie bezig zijn met hun huiswerk.Tenminste, tot Yuka thuis komt natuurlijk.
 52. 52. Kijk! Dit is halverwege de week bij familie Snuchter. Het weerwordt al beter en het dorp begint steeds meer op een stad te lijken. Er iszelfs al een winkelbuurt toegevoegd, Rareville genaamd. Er staat daaralleen nog altijd niks. Vandaar dat ik nog geen foto’s laat zien.
 53. 53. De tweede helft van de familie Snuchter en Kirby is nog niet uithuis. Ze besluit het nog even aan te zien. Tot die tijd is ze voornamelijkbezig met kletsen met Jacqueline, een meisje dat Yuka mee uit schoolheeft genomen. Daarnaast is Ethan zich afzijdig aan het houden met zijngeschilder. Sinds iemand zijn schilderij een meesterwerk noemde, kan hijer geen genoeg van krijgen. Net zoals dat Remia en Lars geen genoegkunnen krijgen van Ollie. Lars werkt inmiddels bij de politie, trouwens!
 54. 54. Kirby vindt het leuk als haar broertjes en zusje Sims mee uit school nemen.Wat ze vooral leuk vindt, is als Christian langskomt. Tsja, George. Daar staje dan te kijken hoe Kirby een serenade opvoert voor je zoon!
 55. 55. In elk geval heeft ze die romantiek niet van een vreemde afgekeken. Oudebesjes als ze zijn, zoveel geven ze om elkaar. Die Max en Maya!
 56. 56. Dit is een random doordeweekse dag. Ethan heeft zijn tweede meester-werk verkocht en is bezig met zijn derde. Yuka kijkt een beetje tv. Max pro-beert handigheid te krijgen in zijn creativiteit en Maya en Kirby schakenwat.
 57. 57. Hier is Ethan al bezig met zijn vierde schilderij. De zusjes Kirby en Remiazijn bezig met kookpunten in de wacht te slepen. Kirby zit op vier! EnRemia? Haar doel ligt vooral bij het maken van een zoveelste best friendforever. Ze heeft er al acht!
 58. 58. Random ochtend bij de familie Snuchter. Niks geen gebonk op de bad-kamerdeur of geruzie in de badkamer zelf. Ze dansen voor de deur tot derij een stukje opschuift. Lekker goed voor je karma!Oh, en Yuka is nu ook tiener. Hij is een genotssim die een professionelepartygast wilt worden. Net als George dus. Blergh! Moet ik maar eens werkvan maken dan!
 59. 59. Voor nu is dit waar ik het bij laat. Ik kan ‘t nog steeds niet geloven dat éénweekronde nu al niet meer in één update past. Vandaar dat de anderehelft in update 6 staat.Dan ben ik bij de familie Boeman (Allies), andere familie Boeman-Snuchter(George, Katie en de jongens), familie Den Dolder (Teije, Leonie en hunkinderen) en tot slot het huishouden van Anne-Fay. Tot dan!

×