Bacc crackwoodspines; update 30 week 13

204 views
132 views

Published on

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
204
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
1
Actions
Shares
0
Downloads
1
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Bacc crackwoodspines; update 30 week 13

 1. 1. Bacc Crackwoodspines Week 13 Update 30
 2. 2. Daar gaan we dan, op naar één van de grote gezinnen! Deze week zijn er twee verjaardagen in dit huishouden. Dus ga er maar vast goed voor zitten.
 3. 3. Als het even kan, luncht heel het gezin samen. Dat wilt zeggen als niet minstens één persoon aan de telefoon hangt met vrienden of vriendinnen. Dat is wat Oscar nu aan het doen is, in elk geval.
 4. 4. Brian ontmoet Vinnie Walter, het schoolhoofd van een particuliere school. Hij en zijn vrouw Kirby hebben namelijk gehoord dat er een universiteit is geopend in de buurt van Crackwoodspines. Voor Leroy en Jona is het te laat om daar nog aan te beginnen, maar wie weet wat dit Oscar kan opleveren!
 5. 5. In elk geval vertrekt het schoolhoofd met een goede indruk van Oscars thuissituatie. Het lijken hem nette Sims. Dat Oscar meer is dan een populaire gast, blijkt uit zijn cijfers ook wel. Oscar groet de man lachend. Hij moest eens weten dat zijn vader crimineel is. Dan zou hij vast anders denken!
 6. 6. Jona en Leroy hebben Kars mee uit huis genomen.
 7. 7. Met Kirby gaat het heerlijk op haar werk. Ze heeft de top bereikt!
 8. 8. Die avond doet Jona eens wat anders dan aan de telefoon hangen. Ze nodigt Amélie in levenden lijve uit. Ze praten over van alles en nog wat. Ik denk ook een hoop gekke onderwerpen.
 9. 9. Leroy heeft twee punten voor aardig – één meer dan Kars. Dat hij er niet veel heeft, vergeet ik altijd. Het valt gewoon in het niet met de onaardig- heid van Kars (en Iwan). Herinneren jullie je nog hoe Kars deed tegen Levi? Kennelijk is het logisch dat Sims die qua persoonlijkheid op elkaar lijken, sneller in de clinch liggen met elkaar. Leroy en Kars beschuldigden elkaar over en weer tijdens het schaken. Het was ongelooflijk, ik heb met open mond zitten kijken.
 10. 10. Dan is de dag erna tijd voor Kirby’s verjaardag.
 11. 11. Jona wacht tot haar moeder in bed ligt en sneakt dan naar buiten. Want daar staat Kars te wachten. In zijn grote, dure sportauto.
 12. 12. Pas een kwartier later stapt Leroy in een limousine van Levi. Ze hadden om één uur afgesproken. Nu probeert Levi Leroy een slap smoesje te verkopen over dat de limousine niet in de straat paste. Ach ja, denkt Leroy. Want hij weet niet dat Levi gewoon expres te laat kwam. Hij had geen zin om die blaaskaak van een Kars tegen te komen.
 13. 13. Maar blaaskaak of niet, hij houdt zichzelf en Jona wel uit de problemen. Levi en Leroy niet. Brian staat hen al op te wachten.
 14. 14. Met ietwat hangende schouders begeeft Leroy zich naar boven. Hij is helemaal kapot. Dat was hij al, tot hij die preek van zijn vader kreeg. Nu probeert hij uit alle macht zijn moeder niet wakker te maken. Dat is wel het laatste wat hij wilt.
 15. 15. De volgende dag wordt er met geen woord meer over gesproken. Het enige geschreeuw wat er door het hele huis te horen is, komt van Oscar en Siri. Oscar heeft niks meegekregen van het hele verhaal en gaat helemaal op in het spel dat hij speelt.
 16. 16. De kinderen liggen al op bed en Kirby was van plan hetzelfde te doen. Tot ze Dude naar binnenhaalde en rook hoe erg hij stonk. Ze gaat zo op in het wassen van de hond dat ze niet eens door heeft dat haar man alweer thuis is.
 17. 17. Brian voelt zich weer een beetje beter nu hij hogerop de carrièreladder is geklommen. Hij verdient meer, heeft nu werktijden waardoor hij niet allerlei Sims van alles en nog wat hoeft uit te leggen en bovenal is hij een ervaring rijker. Hoe verknipt sommige criminelen ook mogen zijn, Brian bekijkt het vooral van de analytische kant. Hij wilt vooral begrijpen hoe de criminele Sims in elkaar zitten.
 18. 18. De volgende ochtend hangt Jona alweer aan de telefoon met twee van haar beste vrienden.
 19. 19. Leroy gelooft het allemaal wel en besluit zijn hengel te pakken. Als zijn zusje aan haar levenswens werkt, gaat hij dat ook maar doen.
 20. 20. Sinds Jona heeft ontdekt dat haar vader zijn creativiteit probeert te vergroten, is ze geïnteresseerd geraakt in de ezel en het verfpalet.
 21. 21. Zo komt het dat de apparatuur in de hobbyruimte ook nog eens gebruikt wordt door andere bewoners dan enkel Brian.
 22. 22. Brian heeft later op de week weer een promotie te pakken. Als Oscar ziet hoe blij zijn vader is en hij hoort wat er is gebeurd, geeft hij hem een nog dikkere knuffel dan normaal. Hij snapt eigenlijk niet zo goed wat promotie is, maar vandaag maakt het niet uit.
 23. 23. Hij is namelijk jarig! Nu zijn vader thuis is, kunnen ze eindelijk de taart tevoorschijn halen.
 24. 24. Dus daar zit hij dan, onze Oscar. Populariteitssim – voor zover dat niet al duidelijk was – met de wens om sterrenkok te worden.
 25. 25. Om zijn status hoog te houden, moet hij er natuurlijk wel fatsoenlijk uitzien. Dus gaat hij met zijn broer en zus naar de kledingwinkel in de stad. Daarna gaan ze meteen even langs de markt om wat boodschappen te doen.
 26. 26. Terug thuis gooit hij meteen de oude kleren in een prullenbak. Daarna doet hij eens een poging om dat te maken waar zijn moeder het altijd over heeft: een tosti!
 27. 27. Kirby verveelt zich nogal de laatste tijd. Om wat te doen te hebben, is ze zich gaan specialiseren in het charmeren van Sims.
 28. 28. In de tussentijd probeert Leroy zich te specialiseren in een geslaagd nachtje stappen. Misschien helpt het om met zijn vriend Kars te gaan. Die kent zelf zoveel Sims dat ze vast wel uit de problemen zullen blijven.
 29. 29. Maar helaas, het tegendeel is waar. Brian is woest als de politie voor de tweede keer in één week tijd voor het huis staat. Wat moeten de buren wel niet denken? Wat moet er niet van Leroy worden? Wie weet wat voor griezels zijn zoon ‘s nachts allemaal tegen zouden komen op straat. Hij weet er alles van! Al Brians zorgen worden weer opgerakeld. Leroy kan al niet gaan studeren, maar als hij zo doorgaat, verspeelt hij zeker de rest van zijn kansen ook. Wilt hij dan net zo worden als zijn vader?
 30. 30. Leroy heeft geen zin meer om de tirade van zijn vader aan te horen. Hij vindt het verdomde hypocriet van zijn vader. Zelf is hij een zware crimineel – die politieagenten moesten eens weten. En waarom zou hij gevaar lopen? Hij weet toch heus wel wat hij doet. Hij is een jongen. Hij is met Kars. En bovendien, waarom altijd hij? Waarom krijgt Jona nooit eens een preek? Juist. Omdat ze nooit gesnapt wordt. Maar hoe gemeen Leroy en zij soms ook tegen elkaar kunnen doen, verlinken doet hij haar niet.
 31. 31. Jona maakt overdag de indruk van een hardwerkende, lieve tienermeid met veel vrienden en vriendinnen. Op school gaat het goed, maar ze ziet het vooral als een plek om samen te komen met vrienden en vriendinnen. Dat zijn er inmiddels al zoveel dat ze de helft van haar levenswens heeft behaald. Een mooie tweede week als tiener zijnde, denk ik zo!
 32. 32. Het volgende huishouden waar we naartoe gaan, is de familie Boeman. Minderheidslaan? Wel, ze zijn geloof ik in de meerderheid als het op vrienden aankomt! Er zijn maar drie huishoudens waar ze geen vrienden hebben. En dan zijn Lina en Jessie nog niet opgegroeid. O jee!
 33. 33. Een doorsnee dag bij de familie Boeman: Levi ergert zich doorgaans rot aan het gepiep van zijn zusjes en zet de televisie harder om te kunnen verstaan waar ze het over hebben. Dan begint zijn vader te roepen dat die onmiddellijk zachter gezet moet worden. Anders kan hij zich niet concentreren op zijn creatieve flow. Nou ja, dat kan er ook nog wel bij.
 34. 34. Sepp is ervan overtuigd dat hij gaat maken, deze week nog. Sophie gunt haar man alle tijd van de wereld om aan zijn creativiteit te werken. Onder- tussen leert zij Jessie dingen zoals lopen en praten.
 35. 35. Lina is meer op zichzelf dan Jessie. En Ellie is doller op Lina dan op Jessie. Ze kwam zelfs schooien om aandacht. Dat heb ik nog nooit gezien, want meestal kijken de dieren erg sneu als ze geknuffeld worden door een peuter.
 36. 36. Jessie heeft af en toe net zulke nukkige trekjes als haar oudere broer. Of heeft het misschien iets te maken met een eventuele flow?
 37. 37. Sophie is allang blij dat Sepp Jessie van de verveling houdt. De klusjes stapelen zich op. Het is vooral rotzooi van de peuters opruimen. Met z’n tweeën kunnen ze er een behoorlijke puinhoop van maken. In het begin stak Levi weleens een handje uit. Maar nu? Nu pubert hij dus hij peinst er niet over. Daarnaast heeft hij ook nog eens werk. Dus van hem hoeft ze niet te rekenen. Dan zijn er ook nog de momenten dat Ellie haar liefdesgevoelens uit door botten op te graven voor haar baasjes.
 38. 38. Als ze dan toch niks mag doen wat extra rotzooi veroorzaakt, besluit Ellie zich maar te storten in een plas die er toch al ligt.
 39. 39. Voor de geur van natte hond laat Sophie meteen alles uit haar handen vallen. Tijd om het bad vol te laten lopen.
 40. 40. Levi is allang blij dat hij aan alle tumult is ontsnapt. En als hij dan toch thuis is, zorgt hij ervoor dat hij iemand meeneemt. In dit geval is dat zijn nichtje Mina.
 41. 41. Lina en Jessie kijken zuigend op hun wascokrijtjes toe hoe hun moeder zich driemaal in de rondte werkt. Om de één of andere manier krijgt ze het vuilnis de deur niet meer uit tegenwoordig.
 42. 42. Die avond is er een verjaardag. Namelijk die van de tweeling en Sepp! Zoals gewoonlijk heeft Levi Mina meegenomen.
 43. 43. Op die manier vindt hij er toch nog wat aan. Want al vindt hij zijn zusjes soms minder erg dan hij wilt toegeven – hij moet er niet aan denken dat ze te close met hem worden. Hij moet niet hebben dat ze de hele dag om hem heen gaan hangen straks.
 44. 44. Sepp trekt zich niks aan van het negatieve gedoe van zijn zoon – alles is een fase – en schrokt vrolijk een stuk taart naar binnen. Lina is daar dan weer minder gecharmeerd van.
 45. 45. Dan is het tijd voor de tweede taart. Sepp groeit op naar oudere vandaag.
 46. 46. Binnenkort wordt er een stuk bij het huis aangebouwd. Voor zo lang slapen de meisjes in de woonkamer. Dat Sepp ouder is, betekent niet dat hij is vergeten hoe het moet. Sterker nog, hij voelt ineens een inspiratie als nooit tevoren! Hij moet “nog even” schilderen voor het slapengaan. Hij raakt in zo’n roes dat hij niet door heeft hoe laat het eigenlijk al is. De schoolbus komt al zo en hij moet zich nog klaarmaken voor zijn werk. Oeps!
 47. 47. De eerste schooldag van Lina en Jessie is goed verlopen. Ze nemen allebei een klasgenootje mee. Olivier en Katerine. Blij stormen ze naar binnen om erover te vertellen, maar er is niemand thuis.
 48. 48. Iedereen werkt natuurlijk. De tweeling verwachtte om de oppas te zien die hun vader zou regelen. Olivier en Katherine halen hun schouders erom op en gaan vast aan de schaak. Jessie herinnert zich ineens dat er nog een nummer van de oppas op de ijskast staat en belt de vrouw op. Olivier doet net alsof er iets grappigs gebeurt. Katerine blijkt om en ziet verontwaardiging op Jessies gezicht: Het blijkt dat Sepp haar helemaal niet gebeld heeft. Maar ze komt er in elk geval meteen aan.
 49. 49. Zodra de oppas er is, zit het goed voor de meiden. Bij nader inzien voelt Lina toch meer voor het leren van kunstjes aan Ellie dan voor spelen met Katherine. Jessie merkt het niet eens en gaat helemaal op in het spel met Olivier.
 50. 50. Wanneer Levi om acht uur thuiskomt, rennen de twee nog steeds door de achtertuin. Katherine is allang naar huis en Lina zit in haar pyjama aan de tekentafel. Levi wordt boos en stuurt het irritante broertje van Kars en Iwan meteen naar huis.
 51. 51. Verder peinst hij er niet over om te laten merken dat hij thuis is. Zijn ouders betalen de nanny toch wel door. Hij kan dus nog wel even naar de stad om wat kleren te kopen. Als zijn zusjes aanhouden wat ze nu dragen, loopt hij echt niet naast ze. Als hij terugkomt, komt de vrouw meteen op hem af. Hij loopt haar net zo lang achterna tot hij blijft staan. Ze steekt één of ander verhaal af over het weer. Ze is allang blij dat ze eindelijk aanspraak heeft, want de kinderen hebben vooral zichzelf vermaakt.
 52. 52. Wanneer Sepp en Sophie thuiskomen, blijkt het een progressieve dag te zijn geweest voor hen beiden. Allebei hebben ze hun levenswens behaald. Sepps levenswens is om zes kleinkinderen te hebben. (Net als zijn tweelingbroer Christian, bedenk ik me nu!) Sophie wilt graag Illusionist worden. Dat kan niet, want daarvoor zou ze naar de universiteit moeten.
 53. 53. Vandaag voelt Sepp voor het eerst innerlijke rust. Hij kan met gemak zijn schilderij laten staan zonder dat hij zich er rot over voelt. Hij repareert zelfs de radio – dat ding werkt al jaren niet meer.
 54. 54. Voor Sophie geldt zo ongeveer hetzelfde. Ze pakt nu eens een groter probleem aan dan de kleintjes die ze elke dag weer opnieuw oplost.
 55. 55. Vrijdagochtend ontbijt het hele gezin samen. Ze bespreken hun plannen voor het weekend. Terloops probeert Lina te achterhalen wat een uitslover is.
 56. 56. Zodra alle kinderen naar school zijn vertrokken, belt Sepp Sophie op. Ze neemt haar hond Grimas mee – die kan maar moeilijk alleen thuis zijn sinds George dood is – en wordt hartelijk begroet door haar stiefzoon.
 57. 57. Wanneer Levi uit school komt en zijn stiefoma op de bank aantreft, vraagt hij zich onmiddellijk af wat ze hier doet. Waarom is ze niet in het restaurant? Heeft hij iets gedaan? Komt ze hem ontslaan? Dan is dat vast de schuld van Kars, die eikel. Al denkt hij het niet hardop, zijn vader ziet de afkeurende blik op zijn gezicht wel. Sepp vraagt zijn zoon waar zijn manieren zijn. Ze vragen of Levi er een stoel bij trekt en vertellen hem dan in het kort waar het overleg tussen de volwassenen over gaat.
 58. 58. Sepp en Sophie zijn namelijk met Katie aan het overleggen over hoe ze het willen doen met de zaak als Katie er niet meer is. Al wilt niemand dat toegeven – ze heeft haar beste tijd gehad. Kokkie en Peppie haar levenswerk. Het is een echt familierestaurant geworden door de jaren heen. Ze zou het zonde vinden om alles verloren te laten gaan. Daarom draagt ze het op Sepp over.
 59. 59. Veel tijd heeft Levi niet, maar in het kort begrijpt hij al een hele hoop meer dan wanneer ze hem niks zouden hebben verteld. De carpooler is de straat nog niet uit, of de bus stopt voor het huis. Jessie heeft Siri meegenomen uit school. Lina stormt echter meteen naar binnen om Katie te begroeten. Stiefoma of niet: oma is oma. En het is haar enige.
 60. 60. Jessie interesseert zich maar weinig voor Katies verhalen over het weer. Haar broer heeft gelijk: Ze is al net zo als die oppas die hun ouders hebben ingehuurd. Nee, dan neemt Jessie net zo lief een springtouw.
 61. 61. Lina vindt het echter wel jammer dat haar oma niet blijft eten. Nou ja, dan gaat ze maar tekenen tot haar moeder haar roept.
 62. 62. Dat weekend wordt er vooral ontstrest. Je zou niet zeggen dat er een overdracht gaande is. Jessie nodigt, tot Levi’s ergernis, Olivier uit en Lina brengt haar tijd door aan de knutseltafel.
 63. 63. Echter is het wel een belangrijke dag zondag: Sophie is namelijk jarig! Even slikken om haar leeftijd bevestigd te zien in de vorm van wat het lijkt een dozijn aan kaarsjes. Maar ja, het hoort erbij. Dus tanden op elkaar en uitblazen die hap!
 64. 64. Katie komt natuurlijk nog even langs om Sophie te feliciteren. Want zin in een feestje had ze niet, voor de verandering.
 65. 65. En dan laat ik het erbij voor zover! De volgende keer zijn we bij de kinderen van Emmy die uit huis zijn gegaan: Yllias en zijn vrouw Christine, maar ook Linde en Bianca Labbekak. Ook dan zijn er weer wat verrassingen. Dus ik zou zeggen: Tot dan!

×