Els planetes del sistema solar

813 views

Published on

Published in: Education
0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
 • Be the first to comment

 • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
813
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
16
Actions
Shares
0
Downloads
6
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Els planetes del sistema solar

 1. 1. ELS 8 PLANETESDEL SISTEMA SOLAR
 2. 2. MERCURI És el planeta més proper al Sol. És el segon planeta més petit. És més gran que la Lluna. La superfície s’assembla a la de la Lluna, amb molts cràters o forats. Tarda 88 dies a donar la volta al Sol. Tarda 56 dies terrestres a donar la volta a ell mateix. De dia és ardent i de nit glaçat. No té cap satèl·lit.
 3. 3. VENUS És el segon planeta més proper del Sol. La seva mida és molt semblant a la Terra. La superfície s’assembla a les roques volcàniques de la Terra. Tarda 225 dies a donar la volta al Sol. Triga 243 dies a fer la volta sobre ell mateix, va molt a poc a poc. No té satèl·lits.
 4. 4. TERRA És el tercer planeta més proper del Sol. Pels seus colors, veient-lo des de l’espai, li diuen planeta blau. Està una mica inclinat. És el cinquè més gran del Sistema Solar. El seu moviment de translació (al voltant del Sol) dura 365 dies, un any. Per aquest moviment tenim les 4 estacions, segons la inclinació del planeta en uns llocs és estiu i en altres és hivern. El moviment de rotació (sobre ell mateix) dura 24 hores, un dia. Per aquest moviment, en alguns llocs es de dia, i en d’altres de nit. Té un satèl·lit natural, la Lluna.
 5. 5. MART És el quart més proper del Sol. De mida gairebé és la meitat que la Terra. Tarda 687 dies a fer la volta al Sol. Triga 24 hores i mitja a fer la volta a ell mateix. Les roques de la seva superfície contenen ferro, que li dona color, per això li diuen planeta vermell. És un planeta fred. Té dos satèl·lits, el Fobos i el Deimos i no són rodons.
 6. 6. JÚPITER És el cinquè més proper del Sol. És el més gran de tots els planetes. És un planeta gasós. Tarda 12 anys a fer la volta al Sol. Només necessita 10 hores per fer la volta a ell mateix. Té 16 satèl·lits, els quatre més grans són: Ió, Europa, Ganimedes i Cal·listo, són de mida semblant a la Lluna i Mercuri.
 7. 7. SATURN És el sisè més proper del Sol. És el segon més gran de tots els planetes. És un planeta gasós, com Júpiter. L’envolten uns enormes anells, fets de roques i gel. Té 23 satèl·lits, el més gran es diu Tità.
 8. 8. URÀ És el setè planeta més proper del Sol. És el tercer més gran de tots. És el primer planeta que van descobrir amb el telescopi. És un planeta gasós, i com que està molt lluny del Sol és molt fred. Tarda 84 anys a fer la volta al Sol. Triga 15 hores a fer la volta a ell mateix. Està envoltat de 9 anells que no es veuen a simple vista. Té 15 satèl·lits, els més grans són: Miranda, Ariel, Umbriel, Titània i Oberó.
 9. 9. NEPTÚ És el vuitè més proper del Sol. És una mica més petit de Urà. Tarda 165 anys a fer la volta al Sol. Triga 18 hores a fer la volta a ell mateix. És un planeta gasós. Té 8 satèl·lits, Tritó té la mida semblant a la Lluna.

×