Ensimmäinen vuosi tampere

3,837 views

Published on

Kuvaus ensimmäisen vuoden toiminnasta Tampereen yliopistossa.

0 Comments
0 Likes
Statistics
Notes
  • Be the first to comment

  • Be the first to like this

No Downloads
Views
Total views
3,837
On SlideShare
0
From Embeds
0
Number of Embeds
3,301
Actions
Shares
0
Downloads
2
Comments
0
Likes
0
Embeds 0
No embeds

No notes for slide

Ensimmäinen vuosi tampere

  1. 1. Tervetuloa Tampereen yliopistoonMaarit MobergOpintopalvelut16.1.2013
  2. 2. Osaksi yliopiston yhteis öä Yhdeksän tieteenalayksikköä: tutkinto-ohjelmat Yliopistopalvelut : opintopalvelut, tutkimuspalvelut, täydennyskoulutus- ja kehittämispalvelut, viestintäpalvelut, henkilöstöpalvelut, talouspalvelut, tietohallinto, yleishallinto Yli 15 000 perustutkinto-opiskelijaa, 6000 avoimen yliopiston opiskelijaa, 2000 työntekijää
  3. 3. Opetusneuvosto linjasi 3.10.2011 koko yliopistoa koskevat opintojen ohjauksen periaatteet. Opetussuunnitelma on tärkein ohjauksen väline. Opiskelijalla on oikeus saada oppimista ja akateemiseksi asiantuntijaksi kasvamista tukevaa ohjausta osana opetusta ja tarvittaessa erillisenä palveluna. Opiskelijan vastuulla on opintojen suunnitteleminen ja toteuttaminen, oman osaamisensa kehittäminen, osallistuminen opintojen sisältämään ohjaukseen sekä muuhun tarvitsemaansa ohjaukseen.
  4. 4.  Tieteenalayksiköt nimesivät kaikkiin tutkinto-ohjelmiinohjausvastaavan:tukee tutkinto-ohjelman pedagogista kehittämistä,koordinoi ja tukee HOPS-opettajien toimintaa,ohjaa ja neuvoo opiskelijoita,kuuluu tutkinto-ohjelman/ tieteenalayksikönopetussuunnitelmatyöryhmään.HOPS-opettajalla saa olla max. 30 ohjattavaa opiskelijaa.Parhaillaan työstetäänyksikkökohtaisia ohjaussuunnitelmia.
  5. 5. KäytäntöjäOrientoivat opinnot 1, 2 ja 3 muodostavat kokonaisuuden:1. Tieteenalayksiköt ja tutkinto-ohjelmat järjestävät tilaisuuksia, joissa jaetaan tietoa ja tarjotaan keskustelumahdollisuus koulutuksen rakenteista, tavoitteista, omista vastuista, hyvän opiskelun periaatteista ja opintojen ohjauksesta.2. Keskitetysti organisoitavat tilaisuudet, joissa kerrotaan tukipalveluista.3. Tieteenalayksiköt, tutkinto-ohjelmat ja U&R järjestävät HOPSiin ja opiskelutaitoihin liittyviä tilaisuuksia.
  6. 6. Kiitos!Yleinen opintoneuvonta/ opintopalvelut Maarit.Moberg@uta.fi www.uta.fi
  7. 7. Kiitos!Yleinen opintoneuvonta/ opintopalvelut Maarit.Moberg@uta.fi www.uta.fi

×